ŁKS Łódź - AZS Meblotap Chełm 60-70

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 stycznia 2005, 12:36

Anonymous pisze:Nie wiem skąd to przekonanie,że ŁKS nie spadnie.Przeciez one nie wygrają już żadnego meczu.A z Ostrowem są na minusie.

Skąd to przekonanie???? Bo ŁKS nie może spaść!!! Mimo iż nie lubie tego klubu, to musi zostać w lidze! Są takie zespoły które muszą grać w lidze! Wystarczy już sztucznych tworów, zakładów pracy.
No i nie wyobrażam sobie ligi bez derby!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

do kibiców LKSu

Postautor: do kibiców LKSu » 16 stycznia 2005, 13:11

Ma pytanie do tych co byli na meczu czy Shaquala Williams to rzeczywiście druga Nolan (chodzi o widowiskowy styl gry i umiejętności) czy porównania trenera Mołłow są prawdziwe.Z tego co zobaczyłem stataty to są b.dobre

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 16 stycznia 2005, 13:16

Mikey pisze: skoro to co odwalały niektóre nasze panie to juz absolutny koszykarski gniot. Juz dawno nie pamiętam zebym tak krytykował moją drużynę, ale po tym co wczoraj zobaczyłem jestem przekonany ze NIE ZASŁUGUJEMY NA GRĘ W PLAY-OFFACH !!! Niektóre kolezanki powinny juz sobie darowac grę w koszykówkę, bo jeśli umiejetnosci czysto koszykarskie można jeszce poprawić to głupotę trudno juz wyeliminować-jest wrodzona :evil: :evil: :evil:

Klasyczna wypowiedz po meczu z Meblotapem :twisted: Fajnie ze choc raz jest taka wypowiedz po naszej wygranej :oops:

Gość

Postautor: Gość » 16 stycznia 2005, 13:25

Szymon pisze:
Anonymous pisze:Nie wiem skąd to przekonanie,że ŁKS nie spadnie.Przeciez one nie wygrają już żadnego meczu.A z Ostrowem są na minusie.

Bo i z kim Ostrovia i Chełm mają wygrać .
Bo są na 8 miejscu.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 stycznia 2005, 15:47

Cavek pisze:
Mikey pisze: skoro to co odwalały niektóre nasze panie to juz absolutny koszykarski gniot. Juz dawno nie pamiętam zebym tak krytykował moją drużynę, ale po tym co wczoraj zobaczyłem jestem przekonany ze NIE ZASŁUGUJEMY NA GRĘ W PLAY-OFFACH !!! Niektóre kolezanki powinny juz sobie darowac grę w koszykówkę, bo jeśli umiejetnosci czysto koszykarskie można jeszce poprawić to głupotę trudno juz wyeliminować-jest wrodzona :evil: :evil: :evil:

Klasyczna wypowiedz po meczu z Meblotapem :twisted: Fajnie ze choc raz jest taka wypowiedz po naszej wygranej :oops:
Ale o co Ci chodzi. Co mam napisać że graliście super? Nie napisze tego bo obydwie druzyny grały beznadziejnie, z tym że Chełm był w tym koszmarze o pół klasy lepszy. Jeśli oczekiwałes ze napisze ze Chełm ma fantastyczny zespół to sorka nie ten adres... Na beznadziejny ŁKS lub Ostrovię moze wystarczy ale na resztę? Wątpie grubo. Żeby nie było dyskusji jak zwykle, sedziowanie było fatalne w obydwie strony. Kilka razy podarował akcję wam a kilka razy dał się nabrać np na łapanie na ofensy przez nasze zawodniczki. Więc ogłaszam wszem i wobec ze choć arbitrzy byli zenujacy to nie wypaczyli rezultatu.
Obrazek
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 stycznia 2005, 15:56

Mikey, myślę, że Cavek'owi (kurczę, jak to pisać?;) ) chodziło o to, że z reguły wszyscy kibice Meblotapu mogli wypowiadać się w podobnym do Twojego tonie o własnym zespole... i się teraz ucieszył, że w końcu to nie zawodniczki z Chełma się tak "popisały". Swoją drogą tak szczerze mówiąc, to w polskiej ekstraklasie jednak dobrze by było, żeby o występie ŻADNEJ koszykarki nie można było powiedzieć w sposób, jakim posłużył się Mikey... ehh... ciągle spadamy coraz niżej z poziomem. Może play-offy coś zmienią...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 stycznia 2005, 16:11

Niestety Seba tez nie chciałbym pissac tak o zadnej zawodniczce tymbardziej ŁKS, ale cholera niektórych zachowań nie da się inacvzej wytłumaczyc niż brakiem ...racjonalnego myślenia na boisku :evil:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 stycznia 2005, 16:17

do kibiców LKSu pisze:Ma pytanie do tych co byli na meczu czy Shaquala Williams to rzeczywiście druga Nolan (chodzi o widowiskowy styl gry i umiejętności) czy porównania trenera Mołłow są prawdziwe.Z tego co zobaczyłem stataty to są b.dobre
Na pewno była wyróżnająca się zawodniczka spotkania i na pewno w jakimś stopniu (sporym) jej Chełm zawdzięcza wygraną. Niezły kozioł, kilka fajnych rzutów, sprawna fizycznie, ale sory ona i Nolan to raczej dwie różne klasy 8)
Obrazek

Obrazek

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 16 stycznia 2005, 17:19

Mikey pisze: Klasyczna wypowiedz po meczu z Meblotapem :twisted: Fajnie ze choc raz jest taka wypowiedz po naszej wygranej :oops

Ale o co Ci chodzi. Co mam napisać że graliście super? Nie napisze tego bo obydwie druzyny grały beznadziejnie, z tym że Chełm był w tym koszmarze o pół klasy lepszy. Jeśli oczekiwałes ze napisze ze Chełm ma fantastyczny zespół to sorka nie ten adres...

Chodzi mi o to ze po kazdym meczu z Meblotapem przeciwnicy mowia ze zagrali najgorzej jak mogli :twisted:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 16 stycznia 2005, 17:37

A nieprawda bo z Ostrovia zagraliśmy tak samo źle :lol: . Poza tym moze mi powiesz jak mogliśmy zagrac dobrze, skoro przegraliśmy z ostatnią drużyną w tabeli? :roll:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 stycznia 2005, 18:39

Dzięki za słanie smsów nie wiem komu ale bardzo, bardzo dziękuję.

Co do spotkania Łks-u to szkoda. Miałem nadzieję, że dacie sobie radę z Meblotapem. Nie wyszło ale miejmy nadzieję, że Chełm nas nie wyrobi... coś mam jednak przeczucie, ze to my będziemy walczyli w dole tabeli... :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 stycznia 2005, 18:55

Kolejne porażki ŁKS i PZU Polfy Pabianice

jw 16-01-2005 , ostatnia aktualizacja 16-01-2005 18:31

ŁKS i PZU Polfie nie udało się przerwać fatalnej passy porażek - łodzianki przegrały dziewiąte, a pabianiczanki trzecie spotkanie z rzędu.

Od pierwszych minut meczu ŁKS - Meblotap Chełm łodzianki sprawiały wrażenie sparaliżowanych wagą spotkania. Wygrana mogła już teraz zapewnić im utrzymanie w lidze. Zaczęło się jednak źle, bowiem początek spotkania należał do chełmianek, które po czterech minutach prowadziły 12:5. Ełkaesianki miały w tym czasie wielkie kłopoty z zatrzymaniem Lauren Bull, która trafiała niemal z każdej pozycji. W pierwszej kwarcie Amerykanka była najskuteczniejsza na boisku. Z dystansu punktowała Natalia Marszanka, a Shaquala Williams nie dała pograć łódzkim rozgrywającym.

W drugiej i trzeciej kwarcie gospodynie zagrały jeszcze gorzej. Podopieczne trenera Witolda Baka miały ogromne kłopoty z trafieniem spod kosza, a udane akcje można było policzyć na palcach jednej ręki.

W 34 min - po rzucie Birute Dominauskaite z dystansu - ŁKS zmniejszył straty do dwóch punktów (50:52), ale na prowadzenie nie pozwoliła mu wyjść Williams, popisując się trzypunktową akcją. Wkrótce jednak Meblotap miał już dziewięć punktów przewagi (65:56) i wiadomo było, że ŁKS nie będzie w stanie wygrać.

Wśród gospodyń walkę z rywalkami podjęła jedynie Dominauskaite, która w całym meczu aż pięć razy trafiła za trzy punkty. Dobrze zaprezentowała się też Agnieszka Golemska, która zdobyła dziewięć punktów (wszystkie w trzeciej kwarcie). Pozostałe ełkaesianki kolejny raz zawiodły: Agnieszka Makowska, zaliczyła aż osiem strat, Magdalena Arażny nie oddała żadnego celnego rzutu z gry, a doświadczona Milena Owczarek zdobyła zaledwie dwa punkty. Niemal wszystkie łodzianie miały kłopoty ze skutecznością, a także dokładnym podaniem piłki nawet do stojącej obok koleżanki.

- Słabo zagrałyśmy też w obronie - stwierdziła po meczu Makowska, która od spotkania z Wisłą Kraków przechodzi wyraźny kryzys formy. - Gdy przychodziłem do ŁKS ostrzegano mnie, że Agnieszka jest zawodniczką, która może wygrać i przegrać mecz. Niestety, tych drugich sytuacji mamy więcej - żalił się trener Bak.

Po przegranej z Meblotapem sytuacja ŁKS w tabeli jest bardzo trudna. Żeby zakończyć rundę zasadniczą w pierwszej ósemce, i tym samym utrzymać się, łodzianki muszą wygrać jedno z pięciu spotkań.

ŁKS - MEBLOTAP CHEŁM 60:70 (17:20, 14:17, 14:10, 15:23)

ŁKS: Dominauskaite 17, Włodarska, Makowska, Golemska po 9, Szymańska 7, Stefańczyk 4, Arażny 3, Owczarek 2.

Meblotap: Williams 18, Marszanka 17, Bull 13, Zdziesińska 12, Pazur 10.

źródło: Gazeta wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 16 stycznia 2005, 20:44

mati pisze:Dzięki za słanie smsów nie wiem komu ale bardzo, bardzo dziękuję.

Spox 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 stycznia 2005, 21:06

Ma pytanie do tych co byli na meczu czy Shaquala Williams to rzeczywiście druga Nolan (chodzi o widowiskowy styl gry i umiejętności)
Istotnie, są podobieństwa (głównie oczywiście fizyczne :wink: ) - a jeśli chodzi o grę to bez wątpienia można o niej powiedzieć "widowiskowa" - śliczny kozioł, kocie ruchy, niezły rzut - to wszystko na tle beznadziei z drugiej strony, także na porównanie zaczekałbym do meczu na poziomie Lotosu - albo choć jakiegoś 5-6 miejsca w PLKK. Kilka (jeśli nie naście) w przekroju meczu akcji natomiast takich, że nie powinno podejrzewać się jej o myślenie - przynajmniej czasami...

Nie wiem skąd to przekonanie, że ŁKS nie spadnie. Przecież one nie wygrają już żadnego meczu.A z Ostrowem są na minusie.
:shock: na "-"? a to w jakim sensie? bo mecze bezpośrednie na równo, a ełksa ma 2 zwycięstwa więcej - co w aspekcie regulaminu meczów o miejsca 9-10 ma znaczenie kapitalne...

Chodzi mi o to ze po kazdym meczu z Meblotapem przeciwnicy mowia ze zagrali najgorzej jak mogli
no nie wiem jak inni z Wami grają - ale skoro grając najgorzej jak mogli - wygrywają - to naprawdę musieliśmy zagrać beznadziejnie żeby przegrać... :wink: a na poważnie, ŁKS nie zagrał beznadziejnie z Meblotapem (gdyby grał ktokolwiek inny ŁKS zagrałby równie źle) po prostu gramy z meczu na mecz coraz gorzej - z Ostrovią było już dno, a teraz to tylko to samo dno na którym się znaleźliśmy. Wiesz, w nie trafianiu w kontrze spod czystej dziury, nie trafianiu osobistych, ekspediowaniu piłki w trybuny zamiast do skrzydłowej po kilka razy w kwarcie, potykaniu się i poślizgiwaniu ustawicznym, wytrącaniu sobie piłki przy zbiórkach obronnych wzajemnie (bez skaczących oczywiście w obrębie 3 metrów rywalek) ani nie przeszkadza, ani nie pomaga fakt gry z Meblotapem, Odrą, czy kimkolwiek innym...

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 16 stycznia 2005, 22:30

Wpis do księgi gosci na stronie Meblotapu:

Para siedziowska robila wszystko zeby ŁKS wygral ten mecz. Widzieli tylko faule naszych zawodniczek, a gdy gospodynie faulowaly, ciagnely za koszulki sedzia udawal ze nic nie widzi. Najwiekszy popis dali w 3 kwarcie. Stalem pod koszem z aparatem i widzialem ewidentny faul na Marczance. Krzyknalem do stojacego obok sedzioego FAUL!! a ten sie tylko odwrocil w moja strone i usmiechna. To jest przegiecie.... Ta liga nigdy nie bedzie profesjonalna... Cale szczescie ze tym razem nasze laski nie zalamaly sie i pokazaly w 4 kwarcie kto jest lepszy i kto zasluzyl na to zwyciestwo.

Bez komentarza.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”