Trener z Bałkanów w Wiśle Can-Pack?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Trener z Bałkanów w Wiśle Can-Pack?

Postautor: Hersi » 24 maja 2005, 08:33

Mimo iż niedawno zakończył się sezon koszykarek, w krakowskiej Wiśle już myśli się o następnym.

Drużyna w minionych rozgrywkach zdobyła wicemistrzostwo Polski, sezon 2005/06 ma być nie mniej udany. Trwa kompletowanie składu. Na razie podpisano kolejne umowy na rok z grającymi dotąd w krakowskiej drużynie Serbkami Ivą Perovanovic i Jeleną Skerovic. W Wiśle Can-Pack pozostanie też Białorusinka Natalia Trafimawa, przedłużono umowę z Dorotą Gburczyk. Ważne kontrakty mają nadal w klubie Patrycja Czepiec, Katarzyna Kenig, Monika Krawiec oraz Magdalena Skorek. To oczywiście nie koniec spraw personalnych, uzgadniane są kolejne wzmocnienia, choćby na odcinku amerykańskim.

Prawdopodobnie dojdzie do zmiany trenera. W poprzednim sezonie Wisłę Can-Pack prowadził Arkadiusz Koniecki, a po nim Wojciech Downar-Zapolski. Sponsor drużyny planuje zatrudnić szkoleniowca z zagranicy, myśli o trenerze z krajów bałkańskich.

(JOT) Dziennik Polski

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 10:09

Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan :evil:

Gość

Postautor: Gość » 24 maja 2005, 10:15

gosc pisze:Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan :evil:

Dobrze,że Dragan jest w Polsce bo inaczej byłoby nudno na forum.Nie wiem dlaczego tak bulwersuje on KIBICÓW,bo zawodniczki,skoro podpisują z nim kontrakty są zadowolone.Na całym świecie zawodnicy zajmują się grą a kontrakty ustalają menagerowie.Każdy lubi to co potrafi.A kibice kibicują!!!!!!!!!

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 10:25

Anonymous pisze:
gosc pisze:Oczywiście trenera z bałkanów załatwia nie kto inny jak "najlepszy" jedyny i niepowtarzalny menago Dragan :evil:

Dobrze,że Dragan jest w Polsce bo inaczej byłoby nudno na forum.Nie wiem dlaczego tak bulwersuje on KIBICÓW,bo zawodniczki,skoro podpisują z nim kontrakty są zadowolone.Na całym świecie zawodnicy zajmują się grą a kontrakty ustalają menagerowie.Każdy lubi to co potrafi.A kibice kibicują!!!!!!!!!

Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.

Gość

Postautor: Gość » 24 maja 2005, 10:41

gosc pisze:
Anonymous pisze:

Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.

Przecież w zarządzie nie zasiadają debile tylko odpowiedzialni ludzie.Wszystkie wymienione zawodniczki poprzedni sezon miały bardzo dobry,więc może ich słaba gra to wina trenera,że nie potrafił wydobyć z nich co najlepsze.A dlaczego nie piszesz o transferach Panti czy chociażby Krupskiej w tym sezonie.Chyba nie ma co narzekać.A słabo w Polfie grały również zawodniczki,które nie są od Dragana.Myśle,że nie w Draganie problem.Skład trzeba budować z głową,a od zawodniczek wymagać to co umieją i do czego są predysponowane.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:05

gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.

Kolego Ala jak do nas przychodziła to nie była chora więc proszę się jej nie czepiać :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

gosc

Postautor: gosc » 24 maja 2005, 12:34

Kowalik pisze:
gosc pisze:Już odpowiadam ci na twoje pytanie. Mnie bulwersuje dlatego, że do Pabianic w tym sezonie sprowadził takie zawodniczki jak Julia Ivliewa, Gabi Toma i chora Alicja Perlińska że o trenerze Raczyńskim nie wspomnę. Inna sprawa, że działacze dali sobie wcisnąć "kiepskiej" jakości towar. Sorki za słownictwo. Innymi słowy nie mam pretensji do Dragana i koszykarek które są w jego stajni. Mam pretensje o to, że obiecywał dużo a co sprzedał każdy widział.

Kolego Ala jak do nas przychodziła to nie była chora więc proszę się jej nie czepiać :lol: .

Tobie też juz odpowiadam. Ala ma nie tylko ponaciągane wiązadła ale ma też poważne problemy z barkiem. O tym wszystkim wiedział Dragan.

Gość

Postautor: Gość » 24 maja 2005, 12:38

gosc pisze:
Kowalik pisze:

Tobie też juz odpowiadam. Ala ma nie tylko ponaciągane wiązadła ale ma też poważne problemy z barkiem. O tym wszystkim wiedział Dragan.

O problemach z barkiem wiedziała cała Polska a mimo to Ala grala w kadrze i nic jej nie było.Pomyślnie przeszła badania w COS I W PEŁNI BYŁA ZDOLNA DO GRY i ciężkiej pracy na kadrze.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 24 maja 2005, 12:53

Anonymous pisze:
gosc pisze:
Kowalik pisze:

O problemach z barkiem wiedziała cała Polska a mimo to Ala grala w kadrze i nic jej nie było.Pomyślnie przeszła badania w COS I W PEŁNI BYŁA ZDOLNA DO GRY i ciężkiej pracy na kadrze.

Dokładnie tak. Ala miała problemy z barkiem ale w tym sezonie nawet przez moment nie było mowy o jakichkolwiek kłpotach z tą przypadłością.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 maja 2005, 14:27

Ala ma problemy z barkiem "od zawsze" - radzi sobie jednak z nimi jak może - musi uważać, specyficznie też gra w związku z tym, powinna mieć dostosowany program treningowy pod siebie. Każdy ma jakieś problemy z czymś - ten z kolanem, ten z głową inny z ..."naftą" - to normalne. Pokaż mi zawodniczkę trenującą ładnych parę lat, a absolutnie, permanentnie zdrową?
To wygląda tak: "jakbym wiedział, że się przewrócę - to bym się wcześniej położył..."

gosc

Postautor: gosc » 25 maja 2005, 12:18

Anonymous pisze:
gosc pisze:
Kowalik pisze:

To tak samo jak z kolanem. Ala pojechała do Warszawy do COS i wyszło na badaniach, że ma naciągnięte wiązadła. Teraz poszła do innego fachowca i to w Łodzi i wyszło, że te same wiązadła są zerwane.
Zresztą nie znam przypadku żeby jakaś zawodniczka nie przeszła pozytywnie badań na kadrze. Każda jest zdrowa i zdolna do gry.

Gość

Postautor: Gość » 25 maja 2005, 12:24

Poprostu w Pabianicach nie zaplacono za ostatnie miesiace dziewczynom, brak motywacji i problemy z dogadaniem sie z trenerem daly efekt taki ze Paby sa na 4 miejscu a nie na 3 czy 2.... a co do Dragana. Duzo dziewczyn chce teraz zmienic agenta. Albo odejsc od niego i dzialac na wlasna reke......

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”