Nowe koszykarki Cukierków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Nowe koszykarki Cukierków

Postautor: Hersi » 21 czerwca 2005, 22:28

Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik oraz silne skrzydłowe Agnieszka Makowska i Agata Kasprzak będą w tym sezonie reprezentować barwy Cukierków Odry Brzeg. Zespół z naszego regionu ma już prawie ustabilizowaną kadrę

- Kibice mieli do nas pretensje, że nic nie robimy, a myśmy spokojnie kompletowali ekipę. Od zakończenia rozgrywek wiedzieliśmy, kogo chcemy pozyskać i jakie mamy możliwości. Inni mają wiele deklaracji, a my konkretne efekty. Trudno więc być niezadowolonym - mówi trener drużyny Krzysztof Kubiak.

Jego zespół w przyszłym sezonie będzie miał znacznie większą siłę pod koszem. - Tego właśnie nam brakowało. Sporo meczów przegrywaliśmy, bo nie było wystarczającej liczby zbiórek, a co za tym idzie - przeciwnik przejmował inicjatywę. Dlatego od początku celowaliśmy w silne skrzydłowe, które mogą też grać na pozycji centra. Makowska jest w szerokiej kadrze naszego kraju i myślę, że zastąpi Anię Kędzior, która odeszła do Polkowic. Z kolei Kasprzak ma podobne warunki co Martyna Koc i myślę, że będą tworzyć dobry duet - komentuje szkoleniowiec. Obie wymienione zawodniczki przybyły do Brzegu z ŁKS-u Łódź.

Natomiast jeśli chodzi o Rzeźnik, to jest ona rozgrywającą i ma być alternatywą dla Oleny Proszczenko. - Olena miała w tym sezonie mecze, w których musiała być cały czas na parkiecie i w końcówce jakby odbijało się to na jej decyzjach. Teraz jest szansa, że będzie miała więcej oddechu i będzie to z korzyścią dla drużyny - opowiada Kubiak.

W zespole brzeskim kontrakt ma wkrótce podpisać jeszcze jedna zawodniczka, ale działacze nie chcą podawać jej nazwiska. - Nie chcemy nic powiedzieć, dopóki nie jest ona u nas na 100 procent. Jak podamy, o kogo chodzi, to rywale momentalnie podbiją cenę i z zakupu będą nici - wyjaśnia trener.

O miejsce w kadrze walczyć będą jeszcze Krystyna Hołowczyc i Monika Stańczak-Białogór, a o tym, która zmieści się w drużynie, zdecyduje postawa w okresie przygotowawczym.

Michał Karbowiak Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Nowe koszykarki Cukierków

Postautor: GURU » 21 czerwca 2005, 23:45

Hersi pisze:- Kibice mieli do nas pretensje, że nic nie robimy, a myśmy spokojnie kompletowali ekipę. .

Kto miał jakies pretensje? Co ten Kubiak wygaduje?
Hersi pisze:
Natomiast jeśli chodzi o Rzeźnik, to jest ona rozgrywającą i ma być alternatywą dla Oleny Proszczenko.

Wygladqa na to że Lena podpisała kontrakt.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 22 czerwca 2005, 07:24

Panie trenerze kto miał i w ogóle jakie pretensje? Myślę, że wszystkich satysfakcjonuje obecna postawa działaczy. Po raz pierwszy od dłuższego czasu udało się zatrzymać kluczowe zawodniczki (Martyna, Lena?, Pcheła) a w powstałe luki szybko udało się zakontraktować wartościowe zawodniczki (w miejsce Dolores - Szopen, a za Nadię - Madzia Rzeźnik). Dodatkowo doszła do zespołu Agata Kasprzak i wciąż jest szansa na jeszcze jeden nabytek. Myślę, że kibice i sympatycy brzeskiej Odry są zadowoleni (ja jestem jak najbardziej) za taki stan rzeczy. Wiadomo jak było w poprzednich latach z budową zespołu, a tu proszę działacze uwinęłi się z tym problemem szybko i z głową. Brawo!
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 22 czerwca 2005, 07:48

Ja o naszych działaczach nie mogę nic pisac, mi nie wolno bo mnie każdy zna, a potem dostaję burę że jestem niegrzeczny :lol: :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 22 czerwca 2005, 09:10

majoneez pisze:Ja o naszych działaczach nie mogę nic pisac, mi nie wolno bo mnie każdy zna, a potem dostaję burę że jestem niegrzeczny :lol: :lol: :lol: :wink:

taaaak, taaaak, niestety - ale znasz przysłowie o słaniu łóżka? :cry:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 22 czerwca 2005, 17:38

majoneez pisze:Ja o naszych działaczach nie mogę nic pisac, mi nie wolno bo mnie każdy zna, a potem dostaję burę że jestem niegrzeczny :lol: :lol: :lol: :wink:

Eeee, nas też znają , a piszemy - z tym ,że ... dobrze! :lol:

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 22 czerwca 2005, 17:40

MARIO pisze:Panie trenerze kto miał i w ogóle jakie pretensje? Myślę, że wszystkich satysfakcjonuje obecna postawa działaczy. Po raz pierwszy od dłuższego czasu udało się zatrzymać kluczowe zawodniczki (Martyna, Lena?, Pcheła) a w powstałe luki szybko udało się zakontraktować wartościowe zawodniczki (w miejsce Dolores - Szopen, a za Nadię - Madzia Rzeźnik). Dodatkowo doszła do zespołu Agata Kasprzak i wciąż jest szansa na jeszcze jeden nabytek. Myślę, że kibice i sympatycy brzeskiej Odry są zadowoleni (ja jestem jak najbardziej) za taki stan rzeczy. Wiadomo jak było w poprzednich latach z budową zespołu, a tu proszę działacze uwinęłi się z tym problemem szybko i z głową. Brawo!

Tak jest. Popieram. 8)

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 22 czerwca 2005, 17:52

Hersi pisze:Rozgrywająca Magdalena Rzeźnik

A ja czuje, że będą fajne imprezki z ta koszykarką :D hehe...ale to tylko moje myśli może do niczego nie dojdzie :)
...w.w.j.d.?...

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 22 czerwca 2005, 18:00

steve_bramkarz pisze:

A ja czuje, że będą fajne imprezki z ta koszykarką :D hehe...ale to tylko moje myśli może do niczego nie dojdzie :)

Chłopie, co Ty piszesz? A może żeś Ty coś łyknął-wstrzyknął? :evil:

trele

Postautor: trele » 22 czerwca 2005, 20:20

GURU pisze:
Hersi pisze:-Wygladqa na to że Lena podpisała kontrakt.

chyba nie

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 22 czerwca 2005, 22:35

Don Igłata pisze:
steve_bramkarz pisze:

pisze co myśle :]
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 23 czerwca 2005, 11:16

steve_bramkarz pisze:
Don Igłata pisze:
steve_bramkarz pisze:

czyli nie myślisz :evil: :twisted: 8) :lol:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 23 czerwca 2005, 11:50

MARIO pisze:
steve_bramkarz pisze:
Don Igłata pisze:
steve_bramkarz pisze:

czyli nie myślisz :evil: :twisted: 8) :lol:

myśle i to bardzo pozytywnie :p :D hehe
...w.w.j.d.?...

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 23 czerwca 2005, 12:00

Skład na przyszły sezon wygląda obiecująco. Luki powstałe po odejściu zawodniczek zostały załatane;) Pozostaje jednak kwestia rozgrywającej i tajemniczej zawodniczki, o której wspomniał trener. Mam nadzieje, że wszystko pomyślnie się zakończy:)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 23 czerwca 2005, 16:29

steve_bramkarz pisze:
Don Igłata pisze:
steve_bramkarz pisze:

Nie interesuje mnie co myślisz,... tylko o czym. :evil:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”