Sportowy awans
Pazur w CCC ma być zmienniczką Edyty Koryzny. – Jestem bardziej wszechstronna, bo gram na pozycjach 2-4 – mówi zawodniczka, która w minionym sezonie pomogła Meblotapowi Chełm utrzymać się w ekstraklasie.
Co zdecydowało o pani przeprowadzce z Chełma do Polkowic?
AGNIESZKA PAZUR: – Przede wszystkim względy sportowe. Polkowice w minionych rozgrywkach zdobyły brązowy medal, a po sezonie zespół jeszcze bardziej się wzmocnił m.in. Elą Trześniewską i Agnieszką Jaroszewicz z Polfy i w kolejnym sezonie znów będzie się bił o wysokie cele. Dla mnie gra w takiej drużynie będzie ogromnym awansem sportowym. Każdy sportowiec marzy o walce o najwyższe cele, a w Polkowicach na pewno tego doświadczę.
Negocjacje potoczyły się bardzo szybko.
– Działacze CCC są bardzo konkretni. Przedstawiają informacje i nie owijają w bawełnę. Nasza rozmowa przebiegła bardzo szybko i sprawnie.
Dotychczas z Meblotapem walczyła pani o utrzymanie. Nie boi się pani przeskoku poziomów sportowych?
– Trochę się obawiam, tym bardziej że w zespole jest ogromna konkurencja, bo mamy 10 równorzędnych zawodniczek. Ale znam siebie bardzo dobrze, potrafię ciężko pracować i na tym opieram swój optymizm. Wszystko zależy ode mnie i od mojej pracy.
Jaka ma być pani rola w zespole?
– Rozmawiałam o tym z trenerem Nowakowskim. Mam być zmienniczką Edyty Koryzny, ale Edyta to typowa zawodniczka rzucająca. Ja jestem bardziej wszechstronna, bo gram na pozycjach 2-4.
Co jest pani największym atutem?
– Trudno mówić o sobie, może kibice to ocenią w sezonie (śmiech). Moją mocną stroną zawsze były ambicja, waleczność i gra jeden na jeden.
Straciła pani dwa sezony przez poważne kontuzje. Ze zdrowiem już wszystko w porządku?
– Tak. Jest dużo lepiej niż choćby trzy miesiące temu. Miniony sezon był dla mnie wprowadzeniem po kontuzji, miałem okazję dużo pograć w Chełmie i wróciłam do formy. To bardzo dobrze rokuje przed kolejnym sezonem.
Rozmawiał TOMASZ BRUSIŁO
Słowo Sportowe
Rozmowa z Agnieszką Pazur - CCC Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
oli
Re: Rozmowa z Agnieszką Pazur - CCC Polkowice
brzydki pisze:Sportowy awans
AGNIESZKA PAZUR: – Przede wszystkim względy sportowe.
sratatata
nie ma to jak szczerość
względy sportowe hahaha a to dobre a grać będzie za stypendium i talony na buty z CCC
to się uśmiałem
-
Faraon
oli pisze:brzydki pisze:Sportowy awans
sratatata
nie ma to jak szczerość
względy sportowe hahaha a to dobre a grać będzie za stypendium i talony na buty z CCC
to się uśmiałem
Podobnie jak Guru w innym wątku wyluzuj

oli pisze:brzydki pisze:Sportowy awans
sratatata
nie ma to jak szczerość
to się uśmiałem
Nie wiem, co Cie tak dziwi i skąd ten ton. Pokaż mi koszykarkę, która zmieniając klub powiedziała w wywiadzie, że jedyne co ją interesowało to kasa... Jak taką znajdziesz, to zrozumiem Twój wpis. Oczywiście Ty byś rozumiem śmiało i odważnie w podobnej sytuacji oznajmił całej Polsce, że "kasa Misiek kasa". Nie ma co więc pisać podobnych farmazonów, podobnie zresztą, jak nie ma po co czytać odpowiedzi na podobne pytania - są zawsze jednakowe. A jesli już chcesz się doczepiać, to zwróć uwagę na słowo cytuję: "przede wszystkim" ... czyli nie tylko względy sportowe... i na tym można zakończyć temat myślę
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Gość
mati pisze:A mi się wydaje, że to może nie być wcale kasa...może poprostu klub z Polkowic jest bardziej stabliniejszy?
Zobaczymy jak to będzie w Polkowicach, po tych aferach z burmistrzem i z Aquaparkiem. Do tego włączy się RIO i może być po koszu. A ponadto że złoża miedzi powoli się wyczerpują, a wiadomo co to dla Polkowic oznacza
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:mati pisze:A mi się wydaje, że to może nie być wcale kasa...może poprostu klub z Polkowic jest bardziej stabliniejszy?
Zobaczymy jak to będzie w Polkowicach, po tych aferach z burmistrzem i z Aquaparkiem. Do tego włączy się RIO i może być po koszu. A ponadto że złoża miedzi powoli się wyczerpują, a wiadomo co to dla Polkowic oznacza
miedzi jeszcze mamy na conajmniej 30lat!! a do tej pory w polkowcach bedzie pewnie z kolejnych 10 fabryk.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”