Postautor: patrese » 05 marca 2007, 10:22
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Najpierw utrzymajmy się, a potem niech zaczną martwić się działacze jak uatrakcyjnić mecze w Trapezie. Aktualnie martwić się nie muszą, bo i tak zawsze jest nadkomplet publiczności. W sezonie jesienno-zimowym nie ma żużla więc w Lesznie naprawdę nie ma co robić o tej porze roku. Koszykówka kobiet bardzo dobrze wkomponowała się w leszczyński kalendarz. Choć jak wybudują centrum handlowe z salami kinowymi to będzie konkurencja... Będą o tym musieli pomyśleć ewentualnie w przyszłym sezonie, bo poprzednicy w tym temacie mają wiele racji. Klub trzeba promować, bo jest to nowość w Lesznie. Wszyscy kibice są praktycznie nowi. I tak szybko jak zaczęli chodzić na mecze, tak szybko może im się to znudzić w przypadku braku spodziewanych wyników. Trzeba koniecznie wzmocnić skład, żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak teraz, gdy przytrafiają się kontuzje to nie ma kto grać. Trzeba poprawić oprawę każdego meczu, bo na dzień dzisiejszy to jest tragedia. Jak słyszę, że komuś odpowiedzialnemu za muzykę nie chce się jej włączyć podczas przerw to szlag mnie trafia. W mieście brak jest reklamy odnośnie meczów Tęczy. Może nie uwierzycie ale wiele ludzi, których znam i którzy sportem interesują się w jakimś stopniu, nie wiedzą, że Leszno ma drużynę w ekstraklasie kobiet! Jak na razie w Lesznie nikt nie oczekuje niczego innego poza utrzymaniem się w ekstraklasie. I myślę, że w przyszłym sezonie (jeśli będziemy w niej grać nadal) nie zmieni się to. Ale później na pewno wzrośnie apetyt w miarę jedzenia i ludzie będą oczekiwać wejścia do play-off. Uważam, że sponsor jakim jest Duda S.A. stać na utrzymanie drużyny na wysokim poziomie. Tylko pytanie - czy chcą jak najmniejszym kosztem utrzymywać drużynę w ekstraklasie czy też powalczyć o coś więcej i zrobić sobie większą reklamę. Ale tutaj głównie działacze powinni wykazać się skutecznym marketingiem, co do tej pory raczej nie wychodzi im najlepiej...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ