Puchar FIBA

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Puchar FIBA

Postautor: tadziu » 05 sierpnia 2007, 11:16

W dzisiejszym losowaniu Pucharu Fiba trafiliśmy do następującej grupy:

Wasserburg (Niemcy)
AZS PWSZ Gorzów (POLSKA)
Szeviep Szeged (Węgry)
Gospic (Chorwacja)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 sierpnia 2007, 12:42

Ale porazka :( pod wzgledem odleglosci :| Lipa... :?
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

socrates
Nowy na forum

Postautor: socrates » 05 sierpnia 2007, 17:29

jestem ciekaw jak sobie poradza w grupie w pucharze fiba
zawsze wierni AZS

mawi
Żak

Postautor: mawi » 05 sierpnia 2007, 17:33

Najbliżej mamy do Niemiec 780 km-tylko!!!
Załatwiamy autobus?

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 05 sierpnia 2007, 19:00

mi sie wydaje ze te team-y sa do ogrania jak kazdy:) szkoda bo troszke daleko :( mysle to ze nie bedziemy mogli pomoc dziewczyna to nie znaczy ze nie mozemy wyjsc dalej :P
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 sierpnia 2007, 19:20

mawi pisze:Najbliżej mamy do Niemiec 780 km-tylko!!!
Załatwiamy autobus?

Hehe :) Ale chyba najwiekszy problem jest z czasem :D 10 godzin jazdy w jedna i w druga strone ;)

Hehe chyba ze ktos nam zasponsoruje bilety lotnicze z Poznania do Monachium :D <zart> :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

eh

Postautor: erratu » 05 sierpnia 2007, 20:09

no z dojazdem to edzie koszmarnie jeszcze jak to bedzie np w środku tygodnia ? koszmar
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 05 sierpnia 2007, 20:12

No naprawdę lipa straszna, nawet zważywszy na jakość niemieckich dróg to i tak byłaby to męczarnia, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Fajnie by było jakby nas kto dofinansował i wtedy koszty na osobę jak dla mnie wyszłyby koło 150 zł. :D

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

tomaszek

Postautor: tomaszek » 05 sierpnia 2007, 20:19

Mysle ze mozna powaznie pomyslec nad wyjazdem. Mozna byloby pogadac z ktoryms ze sponsorów AZS przy okazji pierwszych meczów ligowych. Mysle ze dla takiego KSSSE czy innych sponsorów wyłożenie 1000 czy 2000 zl na autobus nie byloby duzym wydatkiem...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 sierpnia 2007, 20:33

Heh to jest Sroda... :D Kto dostanie z pracy np. 2 dni wolnego :D :?:

Chociaz marzylbym zeby taki wyjazd sie odbyl :D

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

ups

Postautor: erratu » 06 sierpnia 2007, 09:50

sroda? treba by wyjechac we wtorek w nocy zeby w sorde byc na miejscu i zaraz po meczu spakowac manatki by na 6 rano byc w pracy o zonk to bedzie hard core ! :D
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!

tomaszek

Re: ups

Postautor: tomaszek » 06 sierpnia 2007, 10:06

erratu pisze:sroda? treba by wyjechac we wtorek w nocy zeby w sorde byc na miejscu i zaraz po meczu spakowac manatki by na 6 rano byc w pracy o zonk to bedzie hard core ! :D

Mecze są o 20.30 wiec spokojnie wyjazd w srode o 7 rano czyli 13 godzin przed meczem (do Wasserburga jedzie sie okolo 10 godzin) mecz konczy się o 22. Wyjazd 23. W domu jest się kolo 9-10 w czwartek. Wynika z tego ze trzeba wziąść dwa dni wolnego:). Mysle ze to nie bedzie wielkim problemem dla prawdziwych kibiców. Wg moich wyliczen jakies 500 zl starczy na podróż jadąc samochodem (przy zalozeniu 7l/100 km a w trasie pali mniej :D ) wiec jadąc w 5 osob to jest jakies 100 zl na osobe wiec nie jest taki straszny koszt. Do tego bilety w Wasserburgu ksztaltują sie na poziomie 5 Euro. Wiec jak juz Tadeo wyliczył 150 zl starczy spokojnie. Gdyby udalo zorganizowac sie autobus i jakiegos sponsora to wydaje mi sie ze mozna byloby zejść z kosztów ponizej 100 zl :D A to juz jest niezla cena :D

Barti
Żak

Re: ups

Postautor: Barti » 06 sierpnia 2007, 19:01

tomaszek pisze:
erratu pisze:sroda? treba by wyjechac we wtorek w nocy zeby w sorde byc na miejscu i zaraz po meczu spakowac manatki by na 6 rano byc w pracy o zonk to bedzie hard core ! :D

Mecze są o 20.30 wiec spokojnie wyjazd w srode o 7 rano czyli 13 godzin przed meczem (do Wasserburga jedzie sie okolo 10 godzin) mecz konczy się o 22. Wyjazd 23. W domu jest się kolo 9-10 w czwartek. Wynika z tego ze trzeba wziąść dwa dni wolnego:). Mysle ze to nie bedzie wielkim problemem dla prawdziwych kibiców. Wg moich wyliczen jakies 500 zl starczy na podróż jadąc samochodem (przy zalozeniu 7l/100 km a w trasie pali mniej :D ) wiec jadąc w 5 osob to jest jakies 100 zl na osobe wiec nie jest taki straszny koszt. Do tego bilety w Wasserburgu ksztaltują sie na poziomie 5 Euro. Wiec jak juz Tadeo wyliczył 150 zl starczy spokojnie. Gdyby udalo zorganizowac sie autobus i jakiegos sponsora to wydaje mi sie ze mozna byloby zejść z kosztów ponizej 100 zl :D A to juz jest niezla cena :D

Oj, tomaszek, ale żeś ładny plan wyjazdu ułozył :D
Tak sobie czytam i nachodzą mnie pewne refleksje typu: "wszystko pięknie ładnie, ale":
1. jesteśmy jeszcze słabo widoczni (jako KK) na krajowym podwórku, więc podbijanie Europy (szczególnie w środku tygodnia) nie będzie takie proste do zorganizowania; oczywiście świetnie by było pojechać na taki mecz do Helmutów i zaznaczyć swoją obecność na arenie europejskiej, ale osobiście uważam (jest to oczywiście moje zdanie), że lepiej (dla Naszego wizerunku) i łatwiej zorganizować było by wyjazd na przykład na początku sezonu do Krakowa w sobotę (2 kolejka PLKK);
2. generalnie weekend to znacznie lepszy termin do organizacji jakichkolwiek wyjazdów (szczególnie tak odległych) niż środek tygodnia;
3. oczywiście, że nie jest to problem (wyjazd do Wasserburga) dla prawdziwych kibiców, bo można w imię wyjazdu zrezygnować z kilku innych rzeczy, tyle tylko, że moga być osoby, które nie będą w stanie w środku tygodnia gdziekolwiek wyjechać na dwa dni;

Temat oczywiscie do obgadania, bo nie ukrywam, że chętnie bym zobaczył Nasze dziewuszki w akcji u Helmutów, ale.......wszystko wyjdzie w praniu, jak zobaczymy, czy wyjdzie coś z wyjazdu na krajowe podwórka, np. do Krakowa. Ciekaw jestem, czy znajdziemy odpowiednią liczbę chętnych na miasto smoka, by wynająć autobus.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 06 sierpnia 2007, 19:04

Kraków??? Mysle ze ciezko bedzie bo pare osób jest w Krakowie PERSONA NON GRATA :D A w Niemczech jeszcze nas nie było wiec nas wpuszczą bez problemu :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 sierpnia 2007, 19:11

Hehe no przejechalbym sie do krakowa :D i obejrzal przy okazji derby z Cracowia :D heh tylko nie wiem gdzie mialbym usiasc :D Mecz potrojnego ryzyka :D Jedno jest pewne WisŁA Mistrz 2008 :D

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”