2 kolejka 14.10.2006

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 października 2006, 09:39

AZS Gorzów -ŁKS

Na halę przybywam ok 17.15. Przy wejściu robię mały lans :wink: , wkraczam z legitymacją lkskosz, rzucam hasło Łódzki Klub Sportowy i pytam sie osób sprzedających bilety czy maja pulę przeznaczona dla gości... chwila konsternacji i szybka odpowiedź: tak oczywiście a ilu was jest? Odpowiadam z miną pokerzysty: Ja jestem... na razie (tak żeby zostawic małe niedomówienie :lol: ), wspominam że wczoraj był poważny wyjazd piłkarski stąd od nas nie będzie licznej grupy. Chłopak od biletów kuma czaczę i odpowiada ze wie ale że chyba cos nam nie poszło ;)Zostaję wpuszczony bez biletu, orzymuję kalendarzyk rozgrywek w prezencie, w sumie bardzo miło. Na hali jestem z partyzanta, samemu nie było co robic szopki, jedynie smycz od telefonu z tkórego co chwilę dzwoniłem do Łodzi zdradzała mnie-jako ze powodów do okazywania radości raczej nie miałem-prezenu urodzinowego nie było :?
Witam się z niektórymi dziewczynami na rozgrzewce i zasiadam sobie za koszem. Sala wypełnia się dośc licznie, na oko ok 600-650 osób-jak na polskie warunki nieźle. Byłem na AZSie dwa lata temu-raczej nic się nie zmieniło-idea kibicowania wciaż ta sama.Generalnie kibicowanie na AZSie przypomina bardziej NBA niż kibicowanie po europejsku. Brakowało tylko popcornu (chyba ze go przeoczyłem).
Co do plusów:
- dużo ludzi, wszyscy reagują dośc entuzjastycznie, cała hala żyje meczem
- wiekowo pełen przekrój (od dzieci, poprzez młodziez, średniaków az po zgredów)
- w hali jest bardzo głośno, dzięki czemu to juz inna bajka
- dobra organizacja klubu, rozdawanie gadżetów
- generalnie kulturka wśród kibiców-nie słyszałem zadnego zorganizowanego "wypierdalac" żadnego obrażania koszykarek ani nic z tych rzeczy:)
Minusy:
- brak jakiegokolwiek dopingu z prawdziwego zdarzenia, zero pieśni, piosenek, przyśpiewek, jakiegoś hymnu kibiców klubu-poza sporadycznym "AZS Gorzów!" żadnych tekstów
- brak flag, fan, chorągwi, sektorówek, baloników, rac czy czegokolwiek
- brak młyna z jakimkolwiek prowadzącym doping
- szaliki (kilkadziesiąt osób) służą tylko po to, co z rozczarowaniem stwierdziłem żeby wisiały na szyi... żadnego machania, żanego "barwy w górę"
- hałas który jest atutem robiony jeste tylko za pomoca bębna(bębnów)-tutaj mogą kibice AZS konkurowac z CCC :), osoby z bębnami walą w nie na zasadzie byle mocniej- poza tym hałas robia dmuchane pałeczki, w które zaopatrzeni są wszyscy nieomal na hali-zero zorganizowanego klaskania

Reasumując zero ultrasowania, raczej piknik tak jak wspomniałem zupelnie ina filozofia wspomagania druzyny, z naszego punktu widzenia niepożądana ale kazdy robi to co chce.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 października 2006, 09:50

W odpowiedzi na ten opis użyć można wielu przysłów czy popularnych prawd ludowych - np: "Gdyby kózka nie skakała", "Baba z wozu...", "Jak się nie mam miedzi, to..." czy też "Doputy dzban wodę nosi"... - oczywiście nie mają one absolutnie nic wspólnego z tematem. Podobnie zresztą jest z niektórymi formami "kibicowania"...

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Re: 2 kolejka 14.10.2006

Postautor: gryglu2 » 15 października 2006, 11:37

Lisu pisze:
KK AZS Jelenia Góra - Duda PWSZ Leszno

Jakiś tam młynek był swego czasu w JG. Pytanie czy nadal istnieją czy byli to tylko "jednosezonowcy".

Powiedzmy ,że było średnio co do ilosci osob na młynie około 22 (bywało wiecej) przy kazdej akcji naszych spiewamy głosno jak prawie nigdy :)
dwie flagi na kijach jedna "transparent" fan klubu. przy akcji leszna w uzyciu było trąbki xD.Na tym meczu zabrakło bębnów i syreny kotre na neastepny mecz będą na 90%. Główna trybuna zajeta przez zwykłwych widzow trybuna zakoszowa srednio zajeta . prosiłbym tutaj o glos kogos z poza młynu do oceny pozdrawiam.

najlepszy efekt według mnie to: "tak sie bawi tak sie bawi Jelenia...." gdy zaczynamy skakac i machac szalikami:D

Jesli chodzi o przyjezdnych to wyruzniających sie z tlumu nie widzialem tak jak prawie kazdy.

ps.jeśli cos przeoczylem to mnie poprawcie potem jakies fotki będą:)
Obrazek

Awatar użytkownika
KrUku
Nowy na forum

Postautor: KrUku » 15 października 2006, 11:42

U nas calkiem pozytywnie jesli chodzi o nasz doping. Bylo nas lekko ponad 20 i wydaje mi sie ze z kazdym meczem bedzie nas coraz wiecej. Przez caly mecz spiewalismy bez chwili wytchnienia. Gdy Leszno bylo przy pilce uzywalismy trabek ale za nastepny mecz bedziemy mieli juz bebny i syrene wiec bedzie jeszcze glosniej:) Jesli chodzi o pozostalych widzow meczu bylo ich nawet sporo, cala hala zywo reagowala po znakomitych akcjach. Podsumowujac bylo naprawde dobrze:)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 października 2006, 14:47

Z naszej strony w Łomiankach był jeden wysłannik, porobił troche fotek i raczej wkroczył na partyzancie, bo nie sądze aby sie afiszował samotnie na obcej hali :!: Fotki z tego meczu widoczne są na naszym podforum.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 października 2006, 19:17

gryglu2 pisze: przy akcji leszna w uzyciu było trąbki xD.Na tym meczu zabrakło bębnów i syreny kotre na neastepny mecz będą na 90%. ps.jeśli cos przeoczylem to mnie poprawcie potem jakies fotki będą:)
Po ch... Wam te trąbki i syrena???? Rączki i gardziołka bolą?Jeszcze sobie deseczki zafundujcie... Jeśli potraficie robic halas tylko dzięki takiemu sprzętowi to sory ale furore to możecie sobie robic na meczach ligi międzyszkolnej :wink:
Obrazek

Obrazek

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 15 października 2006, 20:08

Mikey pisze:
gryglu2 pisze: przy akcji leszna w uzyciu było trąbki xD.Na tym meczu zabrakło bębnów i syreny kotre na neastepny mecz będą na 90%. ps.jeśli cos przeoczylem to mnie poprawcie potem jakies fotki będą:)
Po ch... Wam te trąbki i syrena???? Rączki i gardziołka bolą?Jeszcze sobie deseczki zafundujcie... Jeśli potraficie robic halas tylko dzięki takiemu sprzętowi to sory ale furore to możecie sobie robic na meczach ligi międzyszkolnej :wink:

daj mi Mikey wykazać :P:P maja ambicje :P

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu2 » 15 października 2006, 21:04

sawa_JGora pisze:
Mikey pisze:

sadze ze przy mlynie 22 osoby ciezko przeszkodzic samym gardłem i raczkami malo zdzialamy...

o lol myslalem ze zostaniemy pochwaleni a tu zonk ale to lepiej to nas pewnie lepiej zmotywuje prosze o relacje okiem kibica z innych meczow 2 kolejki!!

pozdrawiam!!
Obrazek

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 15 października 2006, 21:07

gryglu2 pisze:
sawa_JGora pisze:
Mikey pisze:

sadze ze przy mlynie 22 osoby ciezko przeszkodzic samym gardłem i raczkami malo zdzialamy...

o lol myslalem ze zostaniemy pochwaleni a tu zonk ale to lepiej to nas pewnie lepiej zmotywuje prosze o relacje okiem kibica z innych meczow 2 kolejki!!

pozdrawiam!!

nie no fajnie dopingowaliście...pelna kultura :wink: i naprawde wyglądalo to porządnie...ale wierze ze stać was na więcej :):)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 października 2006, 21:42

gryglu2 pisze:

pozdrawiam!!
Przeszkodzić? To Wy dopingujecie swoj zespól czy przeszkadzacie rywalowi? Chyba rozmawiamy o dwoch kompletnie różnych koncepcjach dopingu... Filozofii dopingu na "nie" zamiast na "tak". Zresztą już kiedys była o tym mowa. Trąbiąc i kręcąc syreną przede wszystkim przeszkadzacie swojej drużynie w porozumiewaniu się w obronie gdzie komunikacja jest najważniejsza :) Doping ma zagrzewac do walki, nieść jak na skrzydlach, spowodowac ciarki na plecach rywala a tu? Syreną i trąbka chcecie kogokolwiek speszyć??? :lol: Może mlodziczki by sie na to nabrały... Kiedys w Chełmie w czworke przebijaliśmy się dopingiem, same ręce i gardla, a Ty mowisz że na swoim podwórku w 22 osoby nic nie zrobicie? :?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu2 » 15 października 2006, 21:45

Mikey pisze:
gryglu2 pisze:

pozdrawiam!!
Przeszkodzić? To Wy dopingujecie swoj zespól czy przeszkadzacie rywalowi? Chyba rozmawiamy o dwoch kompletnie różnych koncepcjach dopingu... Filozofii dopingu na "nie" zamiast na "tak". Zresztą już kiedys była o tym mowa. Trąbiąc i kręcąc syreną przede wszystkim przeszkadzacie swojej drużynie w porozumiewaniu się w obronie gdzie komunikacja jest najważniejsza :) Doping ma zagrzewac do walki, nieść jak na skrzydlach, spowodowac ciarki na plecach rywala a tu? Syreną i trąbka chcecie kogokolwiek speszyć??? :lol: Może mlodziczki by sie na to nabrały... Kiedys w Chełmie w czworke przebijaliśmy się dopingiem, same ręce i gardla, a Ty mowisz że na swoim podwórku w 22 osoby nic nie zrobicie? :?

nie mowie ze nic nie zrobimy tylko ze bedzie ciezko a to roznica :D
3maj sie!:D
Obrazek

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 15 października 2006, 22:23

Gryglu, macie 22 osoby do dopingowania i twierdzisz, że nie będzie was słychać? Że to mało???

No tak, po co się wysilać, lepiej dmuchnąć w trąbke, uruchomić syrenę..Będzie głosniej a się nie zmęczycie :lol:

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 16 października 2006, 09:02

MARAS pisze:Z naszej strony w Łomiankach był jeden wysłannik, porobił troche fotek i raczej wkroczył na partyzancie, bo nie sądze aby sie afiszował samotnie na obcej hali :!: Fotki z tego meczu widoczne są na naszym podforum.

Obrazek
Obrazek

Widzę że hala bardzo ładna ale widzów jak na lekarstwo. Może samotny wysłannik z Poznania napisze coś więcej o organizacji i atmosfwerze meczu w Łomiankach?

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 16 października 2006, 11:47

Myślę, że na hali było ok. 150 osób. Dopingu praktycznie zero. Także niestety nawet nie ma czego opisywać :)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 16 października 2006, 13:20

SMS_fan pisze:Myślę, że na hali było ok. 150 osób. Dopingu praktycznie zero. Także niestety nawet nie ma czego opisywać :)

Wiesz tutaj nie chodzi żeby tylko opisywać doping, oprawy ale wszystko co jest nie związane bezpośrednio ze sportem czy np. wrażenia z wyjazdu. Wiesz jadą na mecz do hali gdzie nie mam prawie w ogóle ludzi nie mówiąc o zorganizowanej grupie kibiców też można mieć jakieś przygody lub spostrzeżenia które okażą się cenne dla przyszłych ekip które będę chciały zawitać do danej hali :)

Wróć do „Kibice”