4 kolejka: CCC Polkowice - Polfa Pabianice 72:75
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Don Igłata
- Młodzik
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
WRÓCIŁEM
Mam na swoim koncie już ładnych kilkadziesiąt wyjazdów, nie raz, nie dwa, nie dziesięć Włókniarz wychodził z nich zwycięsko, ale do k... NĘDZY, chyba jeszcze nigdy nie byłem tak szczęśliwy ze zwycięstwa
Mecz rozpoczął się dla nas super, Dziewczyny skoncentrowane i szast-prast i Pałeczka sobie porzucała i przewaga była gotowa
Na początku drugiej kwarty mała dekoncentracja i Jasnowska ładuje nam trzy trójki i znów są emocje. Do przerwy dojeżdżamy z prowadzeniem, jest dobrze, nasze mają mało fauli, grają nieźle, jednym słowem udajemy sie przed hale na "ćmika" pełni nadzieji. To co działo sie w trzeciej kwarcie przerasta nasze oczekiwania. WALKA, PEŁEN POLOT W GRZE, DOBRA OBRONA I PUNKT ZA PUNKTEM
Moment i jest prawie 20 punktów dla nas
Super w tym fragmencie Ala Perlińska (chyba dwie trójki) reszta też niczego sobie, w końcu pierwsze punkty Blue. Jednym słowem..... Polkowice na kolanach
Jednak w czwartej kwarcie gospodynie zaczynają bronić "na całym", nasze się gubią i przewaga momentalnie topnieje. Według mnie, w tym fragmencie Włókniarkom wyraźnie brakuje sił, np. taka Szpila "oddycha rękawami".
Końcówka zajebiście emocjonujaca..... nas nurtuje tylko pytanie. Dowiozą prowadzenie
DOWIOZŁY
Nie pamiętam już kto jak grał w końcówce meczu..... wiem tylko że Szpilka już po czasie ładuje dwa osobiste i ustala wynik meczu na +3 dla nas
ZWYCIĘSTWO
Warto podkreślić, że ta Victoria została KONKRETNIE WYWALCZONA
W pierwszej połowie Pałeczka dostała po twarzy..... patrzymy??? Krew się z nosa leje
Natomiast w samej końcówce meczu w niemalże desperackiej akcji w obronie Ala Perlińska została staranowana.... chwila trwogi z naszej strony, Ala podnosi się z parkietu.... patrzymy..... krew się leje
Reszta zawodniczek również WALCZYŁA przez mecz cały, moge powiedzieć że gyzły parkiet i za to z mojj strony WIELKI SZACUNEK
BRAWO WŁÓKNIARKI
Specjalnie dla Kowalika moja opinia o zawodniczce nowej z USA - Blue. Hmm.... napewno jest bardzo silna i dynamiczna, dziś napewno nie oczarowała nas swoją grą, ale należy pamiętać że ona dopiero w czwartek pojawiła się w Pabianicach
Trener Herkt bardzo ją chwalil i twierdził że będą z niej ludzie! Zobaczymy
Oby nasz trener miał racje
Bodajże ginda coś wspominał, że Polkowice grały tylko dobrze w czwartej kwarcie. Hmm.... jeśli dla Ciebie dobra gra to tylko bronienie na całym to...... Twoja drużyna nigdy nie zagra całego meczu dobrze bo jeszcze nie widziałem ekipy która przez cały mecz wytrzyma taką obronę.
Juz nie będę wspominał o tym że wspomniana obrona na całym była skuteczna tylko dzieki temu że naszym sił brakowało
P.S. Pozdro dla Brzydkiego i Kuby.
Miło było poznać.
Mam na swoim koncie już ładnych kilkadziesiąt wyjazdów, nie raz, nie dwa, nie dziesięć Włókniarz wychodził z nich zwycięsko, ale do k... NĘDZY, chyba jeszcze nigdy nie byłem tak szczęśliwy ze zwycięstwa
Mecz rozpoczął się dla nas super, Dziewczyny skoncentrowane i szast-prast i Pałeczka sobie porzucała i przewaga była gotowa
Końcówka zajebiście emocjonujaca..... nas nurtuje tylko pytanie. Dowiozą prowadzenie
Nie pamiętam już kto jak grał w końcówce meczu..... wiem tylko że Szpilka już po czasie ładuje dwa osobiste i ustala wynik meczu na +3 dla nas
ZWYCIĘSTWO
Warto podkreślić, że ta Victoria została KONKRETNIE WYWALCZONA
Reszta zawodniczek również WALCZYŁA przez mecz cały, moge powiedzieć że gyzły parkiet i za to z mojj strony WIELKI SZACUNEK
BRAWO WŁÓKNIARKI
Specjalnie dla Kowalika moja opinia o zawodniczce nowej z USA - Blue. Hmm.... napewno jest bardzo silna i dynamiczna, dziś napewno nie oczarowała nas swoją grą, ale należy pamiętać że ona dopiero w czwartek pojawiła się w Pabianicach
Bodajże ginda coś wspominał, że Polkowice grały tylko dobrze w czwartej kwarcie. Hmm.... jeśli dla Ciebie dobra gra to tylko bronienie na całym to...... Twoja drużyna nigdy nie zagra całego meczu dobrze bo jeszcze nie widziałem ekipy która przez cały mecz wytrzyma taką obronę.
Juz nie będę wspominał o tym że wspomniana obrona na całym była skuteczna tylko dzieki temu że naszym sił brakowało
Miło było poznać.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Szymon pisze:WRÓCIŁEM![]()
![]()
![]()
Miło było poznać.
rowniez pozdrawiam
jesli chodzi o mecz - faktycznie mogl sie podobac. obie ekipy stworzyly fantastyczne widowisko, po ktorym Wlokniarki i Wlokniarze wracali do domow z tarcza. gratulacje!
nasze po raz kolejny udowodnily, ze niestraszne im -20. po pogoni za Lotosem, tym razem w bodajze 7 czy 8 min doszly Pabianice
Galeria z meczu: http://www.plkk.pl/index.php?p=galleries&id=1596
-
Kibic MRKS-U
- Amator
Kuba pisze:odnosnie Blue - żadna rewelacja, co dobitnie ukazują statystyki! Jej występ przeciwko CCC będzie chyba rekordem pod względem strat! aż 9 w całym spotkaniu! w rzutach 2/10 - tez na kolana nie powala...
Pozdrowienia dla chłopaków z Pabianic, którzy w liczbie 4 stawiło się w Polkowicach.
No dla Octavi to był pierwszy mecz to sie nie można dziwic ze sie nie mogła zgrać z zespołem i miała tyle strat
Pozyjemy zobaczymy czekamy na Polkowice u siebie
Niezwyciężone niebiesko-biało zielone !
Szymon pisze:WRÓCIŁEM![]()
![]()
![]()
Mam na swoim koncie już ładnych kilkadziesiąt wyjazdów, nie raz, nie dwa, nie dziesięć Włókniarz wychodził z nich zwycięsko, ale do k... NĘDZY, chyba jeszcze nigdy nie byłem tak szczęśliwy ze zwycięstwa![]()
![]()
![]()
Specjalnie dla Kowalika moja opinia o zawodniczce nowej z USA - Blue. Hmm.... napewno jest bardzo silna i dynamiczna, dziś napewno nie oczarowała nas swoją grą, ale należy pamiętać że ona dopiero w czwartek pojawiła się w PabianicachTrener Herkt bardzo ją chwalil i twierdził że będą z niej ludzie! Zobaczymy
Oby nasz trener miał racje
![]()
Dzięki, dzięki. Ale mialeś mnie budzić i mieliśmy iść na piwko
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”