MŚ siatkarzy i siatkarek Japonia 2006
Moderator: Moderatorzy
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
Przede wszystkim nie kończą ataków
Zespoły azjatyckie znane są z bardzo szybkiego kontrataku i jesli my nie potrafimy skończyć ataku z pierwszej pilki do w dalszej fazie turnieju będziemy dostawac po 3 :0
Inna sprawa : zgadzam się całkowicie z trenerem Niemczykiem ; stanowczo za mało gry kombinacyjnej, prawie w ogóle nie wykorzystujemy środkowych
Ataki są przeważnie albo z lewgo i prawego skrzydła i na tym koniec. Azjatki szybko wyczuwają nasz zespól i mogą się potem umiejętnie ustawić w defensywie.
I chyba już ostatnia sprawa : mamy fatalną zagrywkę
No sorry bardzo ale zawodniczkom przeciwnej druzyny nie możemy podawać w najlepsze piłki tylko walnąć ją jakoś technicznie albo z jakąś siłą, a nie delikatniutko przebijać na drugą stronę aby nikogo nie skrzywdzić
. Tak świetnie serwowaliśmy obydwa ME a teraz? Niech już tam pal licho Kasia Skowrońska próbuje atakować z wyskoku, najwyżej sp...jakąś akcje ale lepiej podjąć ryzyko i odrzucić rywalki od siatki niz tak dziadowac na tej zagrywce.
No cóż mleko się rozlało, tej porażce juz nie zaradzimy. Ja tylko ubolewam, ze znowu pozwalamy się promować zespołom słabszym od nas, które jak pokazuje czas pożniej znacznie nas wyprzadzają - spójrzmy np na Hiszpanię w kosza - bez sensu porażki na ME 2003 78:68 na otwarcie i pożniej w 2005 w meczu o 3 miesjce -obydwa spotkania były jak najbardziej do wygrania
. Trzeba się takim "falom' w roznych dyscyplinach oprzeć i takie mecze wygrywać - bo jak czas pokazuje : kto się nie umie przeciwstawić ten wypada z obiegu. Zal więc nieslychany, ze na nas robi sobie renomę Tajwan. Jak następną "falę" bedzie prezentował Kazachstan to też się poddamy?
Jutro mecz z Japonią - dziwnym trafem liczę na zwycięstwo - coś mi tak podpowiada. Oczywiście jezeli zaprezentujemy dzisiejszą dyspozycję to dostaniemy po dupsku 3:0 np do 18, 11 i 14 w setach i będzie po zabawie.
Dlatego nalezy zacząć grać konsekwentnie i wlaczyć zwłaszcza w końcówkach setów a nie puszczać parę jak do tej pory. Nie zaszkodziłoby także zacząć w końcu zdobywać punkty seriami - skoro inne zespoły naszej grupy mogą, to dlaczego nie my?
No to wyrzuciłem z siebie co nieco
Zyczę naszym paniom okazałego zwycięstwa jutro.
Inna sprawa : zgadzam się całkowicie z trenerem Niemczykiem ; stanowczo za mało gry kombinacyjnej, prawie w ogóle nie wykorzystujemy środkowych
I chyba już ostatnia sprawa : mamy fatalną zagrywkę
No cóż mleko się rozlało, tej porażce juz nie zaradzimy. Ja tylko ubolewam, ze znowu pozwalamy się promować zespołom słabszym od nas, które jak pokazuje czas pożniej znacznie nas wyprzadzają - spójrzmy np na Hiszpanię w kosza - bez sensu porażki na ME 2003 78:68 na otwarcie i pożniej w 2005 w meczu o 3 miesjce -obydwa spotkania były jak najbardziej do wygrania
Jutro mecz z Japonią - dziwnym trafem liczę na zwycięstwo - coś mi tak podpowiada. Oczywiście jezeli zaprezentujemy dzisiejszą dyspozycję to dostaniemy po dupsku 3:0 np do 18, 11 i 14 w setach i będzie po zabawie.
Dlatego nalezy zacząć grać konsekwentnie i wlaczyć zwłaszcza w końcówkach setów a nie puszczać parę jak do tej pory. Nie zaszkodziłoby także zacząć w końcu zdobywać punkty seriami - skoro inne zespoły naszej grupy mogą, to dlaczego nie my?
No to wyrzuciłem z siebie co nieco
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie:
- ziutek_pabianice
- Kadet
- Kontaktowanie: