MŚ siatkarzy i siatkarek Japonia 2006

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 04 listopada 2006, 09:59

Wstalam rano z nastawieniem,iz zobacze dobry mecz..a tu co-porazka na calej linii :roll: Graja strasznie nierowno,momentami bez pomyslu,za wolno..ech..zobaczymy co bedzie jutro z Japonia
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 04 listopada 2006, 10:20

Fakt, Polki grały zbyt nerwowo :? Jutro z Japonią trzeba zagrać o klasę lepiej :!:

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 04 listopada 2006, 11:51

Dziewczyny urządziły sobie imprezke imieninową to tak kur...... jest. Jak można podczas takiej imprezy chlać wińsko
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 04 listopada 2006, 12:01

I co się spinacie. To, że wygrały kobity z Koreą to nie znaczy, że będą teraz lać kogo popadnie. Grają po prostu słabo, tylko z Kenią czy Kostaryką :lol: tak tego nie widać. Zresztą..mecz prawdy będzie jutro.

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 04 listopada 2006, 12:07

W sumie to ja się z tym nie zgadzam, że grają słabo.
Grają dobrze, ale brakuje niektórym z nich jakiegoś europejskiego ograni. I często popuszczają, niekoncentrują się w niektórych setach.

Zobaczymy jak pójdzie jutro.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 listopada 2006, 12:20

Nie przesadzajmy. W cale nie graja słabo. Jakby były słabe to nie wygrałyby ani jednego meczu. Spokojnie. W niedzielę wygramy z Japonia i bedzie wszystko ok :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 04 listopada 2006, 13:11

Słusznie, wcale nie grają słabo, na pewno lepiej niż w World GP. Jutrzejszy mecz z Japonią może być bardzo interesujący i zacięty. Ja wierzę w Polki i w ich zwycięstwo.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 04 listopada 2006, 13:16

W innych dzisiejszych meczach grupy A w meczu o honor Kostaryka pokonała Kenię 3:2, a Japonia pokonała Koreę Południową 3:1.
A oto tabela:

1. Tajwan 4 4 0 8
2. Japonia 4 3 1 7
3. Polska 4 3 1 7
4. Korea Płd. 4 1 3 5
5. Kostaryka 4 1 3 5
6. Kenia 4 0 4 4

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 listopada 2006, 15:32

Przede wszystkim nie kończą ataków :!: Zespoły azjatyckie znane są z bardzo szybkiego kontrataku i jesli my nie potrafimy skończyć ataku z pierwszej pilki do w dalszej fazie turnieju będziemy dostawac po 3 :0

Inna sprawa : zgadzam się całkowicie z trenerem Niemczykiem ; stanowczo za mało gry kombinacyjnej, prawie w ogóle nie wykorzystujemy środkowych :!: Ataki są przeważnie albo z lewgo i prawego skrzydła i na tym koniec. Azjatki szybko wyczuwają nasz zespól i mogą się potem umiejętnie ustawić w defensywie.

I chyba już ostatnia sprawa : mamy fatalną zagrywkę :!: No sorry bardzo ale zawodniczkom przeciwnej druzyny nie możemy podawać w najlepsze piłki tylko walnąć ją jakoś technicznie albo z jakąś siłą, a nie delikatniutko przebijać na drugą stronę aby nikogo nie skrzywdzić :twisted: . Tak świetnie serwowaliśmy obydwa ME a teraz? Niech już tam pal licho Kasia Skowrońska próbuje atakować z wyskoku, najwyżej sp...jakąś akcje ale lepiej podjąć ryzyko i odrzucić rywalki od siatki niz tak dziadowac na tej zagrywce.

No cóż mleko się rozlało, tej porażce juz nie zaradzimy. Ja tylko ubolewam, ze znowu pozwalamy się promować zespołom słabszym od nas, które jak pokazuje czas pożniej znacznie nas wyprzadzają - spójrzmy np na Hiszpanię w kosza - bez sensu porażki na ME 2003 78:68 na otwarcie i pożniej w 2005 w meczu o 3 miesjce -obydwa spotkania były jak najbardziej do wygrania :x :x . Trzeba się takim "falom' w roznych dyscyplinach oprzeć i takie mecze wygrywać - bo jak czas pokazuje : kto się nie umie przeciwstawić ten wypada z obiegu. Zal więc nieslychany, ze na nas robi sobie renomę Tajwan. Jak następną "falę" bedzie prezentował Kazachstan to też się poddamy? :x

Jutro mecz z Japonią - dziwnym trafem liczę na zwycięstwo - coś mi tak podpowiada. Oczywiście jezeli zaprezentujemy dzisiejszą dyspozycję to dostaniemy po dupsku 3:0 np do 18, 11 i 14 w setach i będzie po zabawie.
Dlatego nalezy zacząć grać konsekwentnie i wlaczyć zwłaszcza w końcówkach setów a nie puszczać parę jak do tej pory. Nie zaszkodziłoby także zacząć w końcu zdobywać punkty seriami - skoro inne zespoły naszej grupy mogą, to dlaczego nie my?

No to wyrzuciłem z siebie co nieco :D :wink: Zyczę naszym paniom okazałego zwycięstwa jutro.

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 05 listopada 2006, 11:21

To co gra Bełcik z Japonią to tragedia.
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 05 listopada 2006, 13:15

No i przegrana 3:1, ale ogromne emocje!

W sumie to podobała mi się A. Podolec i M. Rosner.
Ogólnie to wydaje mi się, że Mirek powinna wejść wcześniej, bo po jej wejściu w trzecim secie coś nareszcie ruszyło.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 05 listopada 2006, 13:21

Podobała ci się Podolec i Rosner, ale pod jakimi względami :?:
Bo jeśli chodzi o grę to według mnie grała dzisiaj tragicznie.
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 05 listopada 2006, 14:46

W środę z Włoszkami chyba o 5:00

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 05 listopada 2006, 14:49

El Guaje pisze:Dziewczyny urządziły sobie imprezke imieninową to tak kur...... jest. Jak można podczas takiej imprezy chlać wińsko

widocznie można............ :?

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 05 listopada 2006, 14:51

W środę z Włoszkami chyba o 5:00

nie mylisz się. :D Potem sa w kolejności Serbki, Turczynki i Kubanki. Będzie ciężko, ale po tym co dzisiaj zobaczylem to jestem dobrych myśli :D

Wróć do „Hyde Park”