Odra Brzeg - ŁKS Łódź 78:65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 11 grudnia 2004, 20:34

Nadia dziś zaszalała - Martyna miała super mecz (obie przybyły do Brzegu z Wołomina). Wspaniała atmosfera na trybunach (trzy nowe bębny ochrzczone!) Przypomniały się stare dobre czasy! Oby tak dalej.

PS. Co do tych stu meczy Dolores w Odrze miałbym zastrzeżenia, ale niech już tak będzie :wink:

PS 2. Warto odnotować, że na meczu było czterech kibiców ŁKS-u, którzy przez cały mecz próbowali dopingować Łodzianki do walki.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 11 grudnia 2004, 20:41

Jeśli chodzi o Anię Kędzior to w ekstraklasie rozegrała grubo ponad 100 meczów, a w samej Odrze licząc ten mecz z ŁKS-em rozegrała dokładnie 96 meczów, nie wiem więc co to był za jubileusz?
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 11 grudnia 2004, 20:55

qiero pisze:Jeśli chodzi o Anię Kędzior to w ekstraklasie rozegrała grubo ponad 100 meczów, a w samej Odrze licząc ten mecz z ŁKS-em rozegrała dokładnie 96 meczów, nie wiem więc co to był za jubileusz?

:shock: Ktoś popełnił błąd w obliczeniach :lol: Proponuję aby w Pabianicach podczas meczu Polfa - Odra Ania dostała jeszcze raz kwiaty za prawdziwy setny mecz w barwach Odry :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 11 grudnia 2004, 20:55

qiero pisze:Jeśli chodzi o Anię Kędzior to w ekstraklasie rozegrała grubo ponad 100 meczów, a w samej Odrze licząc ten mecz z ŁKS-em rozegrała dokładnie 96 meczów, nie wiem więc co to był za jubileusz?

Ja sam nie wiem ile Dolores rozegrała meczów , ale poszłem za tłumem.

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 11 grudnia 2004, 21:03

Liczyłem z kumplem chyba z 15 razy i było równo 100 na dzisiejszym meczu!! Więc radze przeliczyć jeszcze raz :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 grudnia 2004, 22:37

Gratulacje dla Odry :(
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 12 grudnia 2004, 09:51

Wojtek pisze:Liczyłem z kumplem chyba z 15 razy i było równo 100 na dzisiejszym meczu!! Więc radze przeliczyć jeszcze raz :lol:

Nie chcę się kłócić, ale mi wychodzi inaczej, poza tym ze statystykami jest tak, że często są pewne rozbieżności, może ty masz rację, a moze ja.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 grudnia 2004, 20:33

Łodzianki przegrały szósty mecz z rzędu

ŁKS znów bez zysków

- Bałem się tego meczu, bo w dwóch dotychczasowych wygranych pojedynkach poszło nam za łatwo - zaznaczał trener Odry Krzysztof Kubiak. - Wiedziałem, że w łódzkim zespole grają zawodniczki bardzo doświadczone, które wykorzystają każdą naszą słabość. Tak by na pewno było, gdyby nie Martyna Koc i Nadia Drozd - podkreślił Kubiak.

Obie przyszły do Brzegu przed sezonem z Wołomina. W sobotę pierwsza świetnie broniła i walczyła o każdą piłkę pod koszem, a druga wręcz nieprawdopodobnie rzucała za trzy punkty; trafiła sześć razy na siedem prób.

Oprócz ważnych rzutów w pierwszej kwarcie rozgrywająca reprezentacji Białorusi wzięła na siebie ciężar gry pod koniec trzeciej odsłony. Przy stanie 49:46 na korzyść Odry Drozd zdecydowała się dwukrotnie na rzuty zza linii 6,25 m. Były one skuteczne i wyprowadziła swoją drużynę na dziewięciopunktowe prowadzenie. To był decydujący moment meczu.

Rozpoczął się on od minimalnej przewagi przyjezdnych, które po pięciu minutach prowadziły 11:5. Po czasie na żądanie trenera z Brzegu, w ciągu zaledwie kilku sekund po akcji i przechwycie, dwukrotnie za trzy trafiła Drozd doprowadzając do remisu. Potem obydwa zespoły grały kosz za kosz i przez kilkanaście minut żaden nie był w stanie odskoczyć na więcej niż dwa, trzy punkty.

- Uczulałem, że będziemy mieli przewagę wzrostu nad ŁKS. Mieliśmy grać dużo pod kosz, co miało zagwarantować nam kontrolowanie wyniku - przypominał Kubiak. - Dziewczyny realizowały to połowicznie i stąd duża rola celnych rzutów z dystansu. Mieliśmy za dużo strat, a momentami graliśmy bardzo nerwowo - mówił szkoleniowiec.

Po syrenie kończącej spotkanie odbyła się na parkiecie mała uroczystość zorganizowana przez brzeskich kibiców. Uhonorowano kwiatami skrzydłową Annę Kędzior, dla której sobotni mecz był setnym w brzeskich barwach oraz obchodzącego dzień wcześniej urodziny trenera Kubiaka. Wysiłki brzeskich kibiców zostały również dostrzeżone przez sponsorów klubu. Grupa fanów została nagrodzona przed meczem trzema wielkimi bębnami, które pomogły im dopingować swoje ulubienice.

CUKIERKI ODRA BRZEG - ŁKS 78:65 (20:19, 14:14, 21:13, 23:19)

Odra: Drozd 24, Koc 19, Pietraszek 13, Kędzior 7, Proszczenko 4, Hołowczyc 4, Chełczyńska 4, Pietrzak 3, Babicka.

ŁKS: Owczarek 19, Włodarska 16, Makowska 16, Dominauskaite 7, Arażny 4, Stefańczyk 3, Szymańska, Kozińska

ak, Brzeg Gazeta Wyborcza

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 grudnia 2004, 20:35

Oki usunięte ;)
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2004, 21:14 przez Hersi, łącznie zmieniany 1 raz.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 12 grudnia 2004, 21:03

2 razy ten sam tekst, Hersi - jeden można śmiało wywalić.

A jako suplement do tego, co już jest na forum Foto - zdjęcie kibiców z nowymi bębnami :) Żeby tylko nie podzieliły losów dotychczasowego sprzętu...

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 grudnia 2004, 08:06

Trwa czarna seria koszykarek ŁKS.

Poniedziałek, 13 grudnia 2004r.

– Dopóki moje dziewczyny potrafiły skutecznie walczyć z wysokimi przeciwniczkami, wtedy gra była wyrównana – mówi trener łodzianek Witold Bak – Gdy przeciwniczki dostały się pod nasz kosz to była „Wielka Pardubicka”. Moje, dużo niższe dziewczyny, nie miały szans na skuteczną interwencję.

Obrazek
Milena Owczarek. Fot. Kamil Jóźwiak

• Co trzeba zrobić, żeby przełamać fatalną passę?

– Oddałbym królestwo za jedną wysoką zawodniczkę. Ona pozwoliłaby nam odwrócić złą kartę.

• Czy taka koszykarka trafi w najbliższej przyszłości do ŁKS?

– Powiem szczerze, nie mam za bardzo z kim o tym rozmawiać. Nie wiem jakimi finansami, nie licząc pieniędzy z urzędu miasta, będziemy dysponować, jak nimi ewentualnie rozporządzać. Same niewiadome.

• Cukierki Odra Brzeg – ŁKS Łódź 78:65 (20:19, 14:14, 21:13, 23:19).

Najwięcej punktów: dla Cukierków: Drozd 24, Koc 19, Pietraszek 13; dla ŁKS: Owczarek 19, Makowska i Włodarska po 16, Dominauskaite 7, Arażny 4, Stefańczyk 3.

(pas) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 grudnia 2004, 08:08

Bardzo gorzkie Cukierki

Poniedziałek, 13 grudnia 2004r.

W X kolejce ekstraklasy koszykarek zespół ŁKS przegrał na wyjeździe z nieco niżej notowaną drużyną Cukierków Odra Brzeg 65:78.

Mecz w Brzegu był bardzo wyrównany. Pierwszą kwartę łodzianki przegrały 1 punktem, druga zakończyła się remisem. W trzeciej podopieczne treneraWitolda Baka przeważały i jeszcze w 28 minucie prowadziły.

Dramatycznie zagrały nasze koszykarki w trzech ostatnich minutach trzeciej kwarty. Wówczas to przegrały aż 0:11. To zdecydowało o porażce w Brzegu. Wydaje się, że koszykarki ŁKS nie wytrzymały meczu kondycyjnie.

• Cukierki Odra Brzeg – ŁKS Łódź 78:65 (20:19, 14:14, 21:13, 23:19)

Cukierki: Drozd 24, Koc 19, Pietraszek 13, Kędzior 7, Halouchyts 4, Chełczyńska 4, Proszczenko 4, Pietrzak 3, Babicka 0.

ŁKS: Owczarek 19, Włodarska 16, Makowska 16, Dominauskaite 7, Arażny 4, Stefańczyk 3, Szymańska 0, Kosińska 0.

Dziennik Łódzki

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 13 grudnia 2004, 14:44

Wojtek pisze:Liczyłem z kumplem chyba z 15 razy i było równo 100 na dzisiejszym meczu!! Więc radze przeliczyć jeszcze raz :lol:

Zgadza się Wojtek, policzyłem jeszcze raz dokładnie i rzeczywiście Doli miała setny mecz w Brzegu. W tym sezonie zapowiada się tez setka Cichej, brakuje jej jeszcze 11, więc jeżeli cały czas będzie grała to wypadnie jej święto w play offach.

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

o meczu :)

Postautor: steve_bramkarz » 13 grudnia 2004, 14:55

Po pierwsze mecz był nudny :/ nie wiem czemu coś mi nie pasował... a po drugie dajcie sobie spokój z tym czy zagrała czy nie zagrała 100 meczu. Jak nie zagrała to jeszcze zagra, a jak właśnie zagrała to pogratulować pomysłu aby to uczcić! Pozdrawiam :)
...w.w.j.d.?...

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 14 grudnia 2004, 16:58

qiero pisze:

Zgadza się Wojtek, policzyłem jeszcze raz dokładnie i rzeczywiście Doli miała setny mecz w Brzegu. W tym sezonie zapowiada się tez setka Cichej, brakuje jej jeszcze 11, więc jeżeli cały czas będzie grała to wypadnie jej święto w play offach.

A jednak miałem racje:) O "Cichej" też wiemy i mamy zamiar coś zorganizować!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”