MŚ siatkarzy i siatkarek Japonia 2006

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 grudnia 2006, 11:09

Chyba mogę już to napisać..... NARESZCIE :!: :!: :!:

Kiedyś już chyba pisałem, że drużyna siatkarzy ostatnimi czasy strasznie mnie irytowała!! Towarzyszyło jej ogromne zainteresowanie mediów, kibiców, każdy się "podniecał" gdy grali a oni?? Zawsze w decydujących momentach dawali ciała i przegrywali decydujące mecze :twisted:
Teraz W KOŃCU niezawiedli w decydującym momencie i mamy już MEDAL :!: :!: :!:
BRAWO :!: :!: :!:
A jutro??? Może się zdarzyć dosłownie wszystko :!: My już osiągnęliśmy sukces i możemy zagrać na większym luzie co może zaowocować ..... jeszcze większym sukcesem!!
Myślę, że doskonałym podsumowaniem będzie tekst któregoś z ekspertów PolsatuSport. " Jutro to Brazylijczycy muszą się martwić jak wygrać i zdobyć MŚ"
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 02 grudnia 2006, 11:15

A mi najbardziej podobal sie komentarz :"polska maszynka do mielenia miesa" 8) Chcialoby sie zlotego medalu,ale obawiam sie,ze limit szczescia Polacy juz wykorzystali i bedzie srebro :roll:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 02 grudnia 2006, 11:42

Co do luzu, to waro wspomniec, ze podobnie by ło w finałowym pojedynku ruskich z Brazylijkami w MŚ kobiet. Ruskie równiez nie były stawiane w roli faworyta a wygrały z faworyzowanymi Brazylijkami, które wydawały się pewniakiem do Mistrzostwa. Oby historia zatoczyła koło i oby Brazylia po raz drugi musiała uznać wyższość rywali :D .

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 02 grudnia 2006, 12:54

Pamela pisze:A mi najbardziej podobal sie komentarz :"polska maszynka do mielenia miesa" 8) Chcialoby sie zlotego medalu,ale obawiam sie,ze limit szczescia Polacy juz wykorzystali i bedzie srebro :roll:

To nie szczęście (a jeżeli już to w mniejszości).
To umiejętności i świetny kunszt trenerski Raula Lozano :!:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 grudnia 2006, 13:16

a mi sie podobało porównanie Krzysztofa Wanio, który powiedzial, że jak narazie to Łukasz Kadziewicz nie nadaje się na rzecznika polskiego rządu. Bo oni robią święto narodowe z otwarcia 100 km autostrady, a Łukasz po meczu powiedział, że grali słabo i z awansu do finału MŚ nie robił 'wielkiego hura' itp :lol:

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 02 grudnia 2006, 13:20

POLSKA BĘDZIE MISTRZEM ŚWIATA :!: :!: :!: :D :D :D
Po tylu wygranych spotkaniach w tak wielkim stylu, nie możemy przegrać tego ostatniego :!:
To nie mozliwe :!: :!: :!:
Teraz naprawdę wierzę, że się uda :!: :!: :!:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 02 grudnia 2006, 13:54

ziutek_pabianice pisze:To nie szczęście (a jeżeli już to w mniejszości).
To umiejętności i świetny kunszt trenerski Raula Lozano :!:

Umiejetnosci ma kazdy zespol.Lozano na parkiet nie wyjdzie i za nich nie wygra..szczescie.Nie wazne jak dobzre rozpracuje sie przeciwnika,bez szczescia nic nie ma
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 02 grudnia 2006, 14:22

tak, Pamela, tak... to moze nie rozgrywajmy wogole meczow, tylko rzucajmy moneta kto ma wygrac, w koncu o wszytkim decyduje szczescie, a po co sie meczyc...

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 02 grudnia 2006, 14:28

No dokładnie. Moim zdaniem Raul Lozano wykonał ogromną robotę i to on jest jedym z najwiekszych ojców sukcesu tego zespołu.
Człowiek, który ma charyzmę, takich trenerów jak Lozano lubię najbardziej.
A bardzo mi się podoba kamienna twarz :) A radość trenera Lozano jest tak szczera, że aż się przyjemnie na sercu robi.

Chłopaki wykonali ogromną robotę- chwała im za to...

a ukoronowaniem mogą być słowa Piotra Gruszki: "Zwycięstwo to dedykujemy Arkowi Gołasiowi"

GRATULACJE!

Ps. Dzisiaj jak gdziekolwiek wejdę w sklepie/na meczu/w autobusie, królował jeden temat... brawo chłopaki, brawo trener Lozano!
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2006, 15:37 przez mati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 02 grudnia 2006, 14:33

Nie..chodzi o to ,ze na tym poziomie,gdzie o wyniku czasami decyduja milimetry to szczescie jest potrzebne.Nie grasz zawodowo to co Ty o tym mozesz wiedziec.U kobiet dochodzi to tego jeszcze dyspozycja dnia,ale wiaze sie to z nasza fizjonomia.Dzisiaj wychwalacie trenera,a jak Polacy zaczna przegrywac to bedzie to samo co z Niemczykiem....Jutro bedzie bardzo ciezki mecz i obawiam sie,ze ..za 4lata Polska bedzie MS
Antychryst powrócił ;)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 grudnia 2006, 15:41

Szczęściu trzeba UMIEĆ pomóc Pamela;) Można mieć kupę szczęścia, ale jak brak rozpracowania taktycznego rywala, skład i zmiany do dupy, umiejętności podwórkowe to i tak zostaje narzekanie i wynik łatwy do przewidzenia. Moim zdaniem najważniejszym elementem naszego (tzn naszych siatkarzy 8) ) sukcesu jest PO RAZ PIERWSZY chyba WIARA WE WŁASNE SIŁY i w zwycięstwo! Zawsze dotąd było tak, że brakowało instynktu killera, a nasi zawodnicy w trudnych chwilach zachowywali się, jak tu Świderski po kilku nieudanych akcjach w meczu z Rosją - głowa w dół i mina zmęczonego życiem nieudacznika. Teraz w końcu ... w czym WIELKA zasługa pewnej siebie postawy Lozano... mamy WALCZAKÓW do końca! Postawa Kadziewicza, Plinskiego, Wlazłego, Winiarskiego nawet w najtrudniejszych momentach (a może przede wszystkim w takich) sprawia, że rywale po prostu przestają wierzyć, że można - widać to było zwłaszcza po Serbach i Rosjanach w tie-breaku... ale i Bułgarach w czwartym secie. Chłopaki w końcu mają COHONES (czy jak to się tam pisze ;) ) z betonu i żeby z nimi wygrać to nie trzeba mieć szczęścia, ale także siłę czołgu conajmniej;)

DO BOJU POLSKA!!!!!!!!!!!!!! Jutro WIELKI DZIEŃ!:)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 02 grudnia 2006, 16:57

Wiara we wlasne sily bywa zgubna...zakladajac,ze jest zajeb trener,super extra rozpracowanie przeciwnika,umiejetnosci porownywalne do najlepszych zespolow swiata,bledy-ale to wystepujace z 2stron to...czemu to wczesnie Polacy dostawali po dupie.I nie chodzi mi tu tylko o siatke.A kiedy juz zla karta sie odwraca to trwa to 3-4 lata i zamaist ciagnac te sukcesy dalej to siadaja..hmm.
Antychryst powrócił ;)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 02 grudnia 2006, 17:02

no wlasnie rzecz w tym ze polskiej reprezentacji zazwyczaj czegos brakuje. tym razem jednak dzieki Lozano, wszystko jest poukladane i stad ten ogromny sukces, wedlug mnie najwiekszy sukces polsiego sportu od czasow sp. Gorskiego i sp. Wagnera.

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 02 grudnia 2006, 22:26

Polska będzie mistrzem świata!!!! Zawodnicy w to wierzą, trener w to wierzy to nam kibicom nie pozostaje nic innego :)
Brazylia jest w gorszej sytuacji, bo oni MUSZĄ obronić to mistrzostwo, a my MOŻEMY je zdobyc :P

Wierze, ze wygramy :) Pamelka wiecej wiary :)
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Sid
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Sid » 02 grudnia 2006, 22:56

Ja jestem cały czas w szoku tego sukcesu :D
Ryan Coleman <3

Wróć do „Hyde Park”