15 kolejka:ŁKS Łódź- Cukierki Odra Brzeg 58-61

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 20 stycznia 2007, 11:54

Szczerze mowiac to nasza wygrana bedzie niespodzianka,wiec mam nadzieje ze dzis kibice z Lodzi beda wychodzic ze smutnymi minami z hali:P
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 stycznia 2007, 11:58

Kurna skonczcie juz o tym Szopenie...
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2007, 19:35 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 20 stycznia 2007, 14:04

mysle ze temat Szopena bylby zakonczony jakis tydzien po jej odejsciu ale wraca jak bumerang, gdyz Pamela na kazdym kroku probuje udowodnic nam jaki to awans sportowy zaliczyl Szopen i zwyczajnie z tym polemizujemy :D

Awatar użytkownika
BartekO
Żak

Postautor: BartekO » 20 stycznia 2007, 14:23

Z całą sympatią do ŁKSu - dzisiaj kibicuje Odrze :) Oczywiście chodzi o sytuacje w tabeli po dzisiejszych meczach :)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 stycznia 2007, 18:16

Mecz już leci, ale nie mogłem się powstrzymać od wklejenia zapowiedzi z gazeta.pl Opole :)

=================

Brzeskie Cukierki są na dziewiątym miejscu w tabeli i by wejść do play-off, muszą w Łodzi wygrać. Zadanie bardzo trudne, bo łodzianki to trzeci zespół w ligowej tabeli.
Jeszcze rok temu to brzeżanki byłyby faworytkami tego meczu. W zeszłym sezonie bowiem to ŁKS zajmował miejsce, które teraz okupują podopieczne trenera Krzysztofa Kubiaka. Jednak teraz w Łodzi są większe pieniądze, które mądrze wydano, znacznie wzmacniając zespół. Dało to natychmiastowy efekt, bo łodzianki są obecnie na trzecim miejscu w tabeli Ford Gemraz ekstraklasy i mają szanse na mistrzostwo Polski. Strzałem w dziesiątkę okazało się pozyskanie rozgrywającej Sylwii Wlaźlak, która zajmuje drugie miejsce w klasyfikacji najlepiej podających. Należy się także obawiać reprezentantki Polski Magdaleny Skorek oraz skrzydłowych Katarzyny Kenig i Litwinki Birute Dominauskaite.

- Czeka nas trudne spotkanie, bo rywalki grają w tym sezonie bardzo dobrze. Sylwia Wlaźlak jest mózgiem tej drużyny i jej zatrzymanie będzie kluczem do zwycięstwa. Wielką niewiadomą jest dla mnie postawa Brazylijki Renaty Oliveiry, której jeszcze nie widziałem w grze - mówi trener Kubiak.

Za powstrzymanie Wlaźlak, a także prowadzenie gry w ataku Cukierków będą odpowiedzialne: Olena Proszczenko i Amerykanka Kimberly Williams. - Liczę na ich dobry występ. Z pewnością będzie się chciała pokazać z dobrej strony Agnieszka Makowska, bo długo występowała w Łodzi, zna tamtejszą halę i kibiców. Na szczęście mam do dyspozycji wszystkie zawodniczki. Kontuzje nas omijają - komentuje szkoleniowiec.

W pierwszym meczu przed własną publicznością brzeżanki przegrały 51:65, teraz muszą zagrać skuteczniej zarówno w ataku, jak i w obronie. Ewentualne zwycięstwo w Łodzi znacznie przybliżyłoby je do awansu do play off. Jeżeli jednak przegrają, to ich sytuacja może się znacznie skomplikować. Do końca sezonu pozostało osiem spotkań, ale w połowie z nich nasze koszykarki spotkają się z ekipami z czołówki ligi, z którymi w pierwszej rundzie wysoko przegrywały.

www.gazeta.pl

===

Również z całą sympatią dla Ełksy :) Teoretycznie szanse na mistrza ma też Gorzów czy Leszno :wink:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 stycznia 2007, 18:19

A tymczasem do połowy 32:30.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 20 stycznia 2007, 18:53

KONIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 61-58 dla ODERKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 20 stycznia 2007, 18:55

WOW :shock: Gratulacje dla Odry!!! :D
A czemu Nakia Dunn grala tylko 2 minuty? :?

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 20 stycznia 2007, 18:55

Szykuje sie piekny mecz w srode z Lesznem, w ktorym wygrana moze byc wielkim krokiem do awansu do play-off

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 20 stycznia 2007, 19:04

No jestem zadowolony.Drżałem do ostatnich sekund.Niby mecz skazany na porażkę bo ŁKS prezentuje sie świetnie a tu proszę.Z tego co widze Kim dzisiaj fatalnie ale za to Cześka i Gosia pociągnęły grę.A po ostatnim fatalnym meczu swoje 3 grosze dorzuciła Lena.Swietnie no i wielkie gratulacje.Oby powtórzyć to za tydzień.Naprzód ODRA playoff juz blisko :D
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 20 stycznia 2007, 19:30

ŁKS-ie - co to k.... jest???!!!
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 stycznia 2007, 19:38

Lepiej zapytaj Polkowic co zrobiły w Pabach :D
===

Tak jak myślałem - grudniowy mecz Odry z Włókniarzem pokazał, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Zwycięstwa w Toruniu się nie spodziewałem, a wygrana z Poznaniem pozwoliła dziewczynom uwierzyć w siebie i rozpocząć coroczne styczniowe pięcie się ku górze tabeli ;)

Może medalu nie zdobędziemy ;) ale jeśli wejdziemy do ósemki, to sprawa miejsc 5-8 otwarta. Naturalną koleją rzeczy drużyny będące w świetnej formie na początku rozgrywek teraz przeżywają kryzys, natomiast Odra i Pabianice się rozkręcają. Oj, będzie ciekawie w następnych kolejkach :!: :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 stycznia 2007, 19:43

patrese pisze:ŁKS-ie - co to k.... jest???!!!
Słuszne pytanie. Niestety taka to juz polska liga, ze prawie kazdy moze wygrać z prawie każdym. Gratulacje dla Odry, chciały wygrać, zagraly mądrze, postawiły strefę i wytrzymały końcowkę. ŁKS kiedy mógł odjechac przy +12, stanął, najwyraxniej dziewczyny poczuły podświadomie że już po ptakach. Szkoda bo to co sie nadrobiło zwycięstwem w Brzegu teraz sie utraciło. Plakac nikt nie ma zamiaru. Słusznie powiedział trener, ze zimny prysznic sie przyda. Tragedii nie ma choć była szansa odskoczyc od Polkowic, rodziła sie szansa na naprawde dobrą pozycję przed play-off a tak pewnie przyjdzie grac z jakiegoś 5 miejsca. Dzisiaj Brzeg sprawil taka niespodzianke jaką my w listopadzie w Polkowicach. Słaby dzien miala Sylwia, niestety, troche zawodzi mnie Żyto, w drużynie Brzegu nic szczególnego nie pokazała Amerykanka (nasza zreszta też ;).
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
MKS
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: MKS » 20 stycznia 2007, 19:58

Brawa dla drużyny za wynik, oby tak dalej :D

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie: