22 kolejka:TS Wisła Kraków-Lotos Gdynia 69-64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 05 marca 2007, 15:59

Co do wczorajszego meczu to chyba wszystko zostało już napisane :)
Wiślaczki grały bardzo nierówno, miały zrywy kiedy istniały tylko one, a raz jakby spały. Bardzo słaba skuteczność, ale wazne, że zwycięstwo :) I 1 miejsce przed PO :)
Gratulacje :)
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 05 marca 2007, 17:57

Trudno wygrać mecz jak się ma do zaoferowania 2 (dwie słownie) akcje grane przez cały mecz.Mam nadziej że wynika to z braku zgrania a nie umiejętności taktycznych Skrzecza.
Mam nadzieje że to typ trenera co zgrywa zespół w 2 tygodnie a nie w półroku.Bo jak to druga opcja to mamy przejeb....
Bo wywaleniu Whitmore kompletnie nie mamy odpowiedzi na podkoszową supergwiazde Wisły.Robi z nami co chce.
Występ Ruth raczej symboliczny.Same Lecia i Kobryn były bez szans w podkoszowej walce.Może czas zgrywać Ruth z zespołem.
Skera i DeForge "zarżnięta" do bólu przez ciągłe granie po 40 minut w meczach ligowych.Skera toczyła wyrównaną walkę z Pawlak.A White robiła co chciała z DeForge.

B.dobry mecz White tylko utrudnił wybór zawodniczki na obwodzie.

Sam mecz średni.Obie drużyny grały zrywami...
Lotos ma jeszcze dużo pracy przed sobą...
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 marca 2007, 18:08

Skera toczyła wyrównaną walkę z Pawlak

tylko kto tu z kim toczyl walkę? no proszę Cię hell... Paula zagrala wczoraj tragicznie. nawet te 10 punktów tego nie zmienia.
co do ogrywania ADF przez White, to nie tylko ona pilnowala wczoraj Tan;) ja bym rzekla ze to Monie bardziej ogrywala, ale jak powszechnie wiadomo ja mam klapki na oczach( Ave ADF :wink: )
generalnie wczoraj w Lotosie na duzy plus Tan, na trochę mniejszy Breitreiner.
Riley niemilosiernie ogrywana przez nasze wysokie, nawet przez Dado, szkoda ze po tych minięciach Daliborka nie trafiala do kosza :P
natomiast dla mnie największy zawód to postawa Kobryn i Lennox.

Skera i DeForge "zarżnięta" do bólu przez ciągłe granie po 40 minut w meczach ligowych

ciekawe czym tak "zarżnięte" byly wczoraj Lennox, Kobryn i cala reszta poza Tan i Anne, bo na pewno nie grą po 40 minut

a trener Roman Skrzecz to bardziej nerwowy od Omanica i Koziorowicza razem wziętych :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 marca 2007, 22:12

No to ja pare słow o meczu..

Ciesze sie z wygranej mimo tragicznej skutecznosci
Ciesze sie z przyzwoitej rotacji w anszym zespole
Ciesze sie z udanego wejscia Toffi
Ciesze sie ze Lotos ma Ruth a nie Tamike
Ciesze sie ze Lotos ma 4 Amerykanki, z ktorych ta teoretycznie najsłabsza gra najlepiej

jest tez pare rzeczy z ktorych sie nie ciesze, ale o tym po sezonie :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 marca 2007, 16:53

ann pisze:
Skera toczyła wyrównaną walkę z Pawlak

tylko kto tu z kim toczyl walkę? no proszę Cię hell... Paula zagrala wczoraj tragicznie. nawet te 10 punktów tego nie zmienia.
co do ogrywania ADF przez White, to nie tylko ona pilnowala wczoraj Tan;) ja bym rzekla ze to Monie bardziej ogrywala, ale jak powszechnie wiadomo ja mam klapki na oczach( Ave ADF :wink: )
generalnie wczoraj w Lotosie na duzy plus Tan, na trochę mniejszy Breitreiner.
Riley niemilosiernie ogrywana przez nasze wysokie, nawet przez Dado, szkoda ze po tych minięciach Daliborka nie trafiala do kosza :P
natomiast dla mnie największy zawód to postawa Kobryn i Lennox.

Skera i DeForge "zarżnięta" do bólu przez ciągłe granie po 40 minut w meczach ligowych

ciekawe czym tak "zarżnięte" byly wczoraj Lennox, Kobryn i cala reszta poza Tan i Anne, bo na pewno nie grą po 40 minut

a trener Roman Skrzecz to bardziej nerwowy od Omanica i Koziorowicza razem wziętych :wink:

Niech ci będzie że słabsza postawa DeForge i Skery to nie kwestia przemęczenia a powiedzmy umiejętności.Tym razem ustąpie...
:? :? :?

Moja ocena zawodniczek:
Pawlak-3/5ja na Pauline b.dobrze.Nie oczekuję że będzie rozgrywać,kreować gre czyli robić to co powinna robić rozgrywająca.Wystarczy mi żeby nie klepała piłki przez 20 s i nie dała rzucić Skerze 20pkt w każdym meczu.Oba warunki spełniła..

Ruth-2/5 dwa razy błysnęla a potemjakby jej nie było.Ogromne pretensje za brak walki na tablicach.

Lecia 3/5 -Najlepsza z podkoszowych zawodniczek co wcale nie oznacz że grała jakoś szczególnie dobrze.
Kobryn-2/5 słabiutko.Zagubiona w ataku , nieporadna w obronie.Powalczyła jedynie na atakowanej tablicy.

Troina 1.5/5 taki z niej gracz podkoszowy jak z Pawlak rozgrywająca.I to na tyle.

B. Lennox 1.5/5 największy zawód w zespole.Celność rzutów tragiczna.Pudło sam na sam najbardziej nadaje się na podsumowanie jej występu.

White 5-/5- najlepsza zawodniczka obok Holdsclaw.Robiła z DeForge i Krawiec co chciała.Świetna motorycznie .No i rzuty jej wychodziły.

A. Breitreiner 4-/5 - b.przyzwoity występ.Udowodniła że nie jest typem zawodniczki "tylko na słabsze zespoły".Transfer Lotosowi się udał

Wisła:
C. Holdsclaw 5-/5 .Zrobiła na naszej desce jesień .....czasem brakuje jej koncentracji w rzutach.Nie da się ukryć że jest to atut Wisły na który nie mamy odpowiedzi (a mieliśmy b.podobną zawodniczkę).

Wielebnowska 4/5 Cicha bohaterka.To ona wzieła ciężar gry gdy Wiśle nie szło.

E. Trześniewska- grała za krótko na ocene.

D. Vilipic-3.5/5 grała jak Ruth czyli jakby nie grała.Najsłabsza z podkoszowych Wisły.(ale swoje rzuciła)

A. DeForge 3/5 Fatalna w obronie.W ataku niby poprawnie ale bez fajerwerków.Największy zawód w Wiśle biorąc pod uwagę klase zawodniczki.

J. Skerovic 3.5/5 9 asyst robi wrażenie ale mimo wszystko słabsze zawody Skerovic.Nie wykorzystała słabości Pawlak w obronie.

M. Krawiec 1.5/5 Najsłabsza w Wiśle i jedna z najsłabszych na boisku (o ile nie najsłabsza).W obronie równie koszmarna jak DeForge w ataku wielkie NIC.

D. Canty 4.5/5 jedna z bohaterek spotkania.Taki cichy zabójca.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 marca 2007, 16:58

Niech ci będzie że słabsza postawa DeForge i Skery to nie kwestia przemęczenia a powiedzmy umiejętności.Tym razem ustąpie...

no jeszcze lepiej Hell... :lol:
rzeczywiście dwie najslabsze zawodniczki PLKK, Pawlak i Lennox to one mogą buty nosić...
i czy aby na pewno ogladaleś ten mecz?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 marca 2007, 17:05

ann pisze:

rzeczywiście dwie najslabsze zawodniczki PLKK, Pawlak i Lennox to one mogą buty nosić...

To był taki żart....

PS:Akurat Lennox nie jest słabsza...(nie mówię o tym meczu)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 marca 2007, 17:24

też ocenię, a co mi tam
Lotos
Pawlak-3/5ja na Pauline b.dobrze.Nie oczekuję że będzie rozgrywać,kreować gre czyli robić to co powinna robić rozgrywająca.Wystarczy mi żeby nie klepała piłki przez 20 s i nie dała rzucić Skerze 20pkt w każdym meczu.Oba warunki spełniła..

2/5. poza tym, ze nasze zawodniczki ja puścily te kilka razy sam na sam z koszem i sobie trafila, to w dalszym ciągu slabiutko. jej podania w bandę...rewelacja.

Ruth-2/5 dwa razy błysnęla a potemjakby jej nie było.Ogromne pretensje za brak walki na tablicach.

1/5 .poki co(!) jedno wielkie NIC. w obronie dno(Dado ją mijala, ze az milo), w ataku jeszcze większe.

Kobryn-2/5 słabiutko.Zagubiona w ataku , nieporadna w obronie.Powalczyła jedynie na atakowanej tablicy.

1.5/5
to samo co Ruth, z tym że ona nieco więcej zebrala.
Troina 1.5/5 taki z niej gracz podkoszowy jak z Pawlak rozgrywająca.I to na tyle.

zgadzam się;)
B. Lennox 1.5/5 największy zawód w zespole.Celność rzutów tragiczna.Pudło sam na sam najbardziej nadaje się na podsumowanie jej występu.

jak dla mnie największy zawód w zespole Lotosu. bo o ile Riley niedawno przyleciala i jeszcze pewnie myślami jest w Afryce, no to po Betty spodziewalam się wiele więcej. choć znając trochę jej statytsyki z Wloch...ale jednak duży zawód.
White 5-/5- najlepsza zawodniczka obok Holdsclaw.Robiła z DeForge i Krawiec co chciała.Świetna motorycznie .No i rzuty jej wychodziły.

jeśli chodzi o ocenę to się zgadzam. a co do reszty to miala po prostu swój dzień i byla nie do zatrzymania czy to przez Monie, czy ADF czy Niki.
A. Breitreiner 4-/5 - b.przyzwoity występ.Udowodniła że nie jest typem zawodniczki "tylko na słabsze zespoły".Transfer Lotosowi się udał

rzeczywiście 4/5. dobry rzut, w obronie troszkę slabiej. zgadzam się, transfer udany.

Wisla
C. Holdsclaw 5-/5 .Zrobiła na naszej desce jesień .....czasem brakuje jej koncentracji w rzutach.Nie da się ukryć że jest to atut Wisły na który nie mamy odpowiedzi (a mieliśmy b.podobną zawodniczkę).

Wielebnowska 4/5 Cicha bohaterka.To ona wzieła ciężar gry gdy Wiśle nie szło.

E. Trześniewska- grała za krótko na ocene.

pelne poparcie.
D. Vilipic-3.5/5 grała jak Ruth czyli jakby nie grała.Najsłabsza z podkoszowych Wisły.(ale swoje rzuciła)

od Ruth to ona byla wczoraj zdecydowanie lepsza. tak jak już pisalam, mijala ją jak chciala. w obronie też dobrze. zabraklo skuteczności, ale o to można miec pretensje do WSZYTSKICH Wiślaczek.
ocena niech zostanie 3.5
A. DeForge 3/5 Fatalna w obronie.W ataku niby poprawnie ale bez fajerwerków.Największy zawód w Wiśle biorąc pod uwagę klase zawodniczki.

w obronie( jak na nią)to bym rzekla, ze dobrze a momentami bdb.w ataku dobra skuteczność za 2, a rzut za 3 wczoraj nie siedzial. to się zdarza czasami.
ocena...hmmm...myśle, że 3,5
J. Skerovic 3.5/5 9 asyst robi wrażenie ale mimo wszystko słabsze zawody Skerovic.Nie wykorzystała słabości Pawlak w obronie.

moim zdaniem jednak 4/5
ladnie rozprowadzala pilke, takie bylo jej zadanie.w obronie slabo na poczatku meczu, pozniej znacznie lepiej. ona już nie musi rzucac w meczu po 20 pkt, może się skupic na prowadzeniu gry.
D. Canty 4.5/5 jedna z bohaterek spotkania.Taki cichy zabójca.

zgadzam się. i ocen i opis w porzadku.
M. Krawiec 1.5/5 Najsłabsza w Wiśle i jedna z najsłabszych na boisku (o ile nie najsłabsza).W obronie równie koszmarna jak DeForge w ataku wielkie NIC.

hell... zobacz na statystyki Moni, ilez ona rzucala? ona nawet nie probowala. jej zadania w meczu z Lotosem byly zupelnie inne.
ocena 3/5
Ostatnio zmieniony 06 marca 2007, 17:41 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 06 marca 2007, 17:27

hell nie wiem czy tv pokazywała to co wyczyniała na parkiecie Pawlak... 3 jej podania w ten sam punkt na reklamie przy trybunach robią wrażenie!! ale zawsze można napisac, że tle zmęczonej Skery poszło jej zajebiście!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 marca 2007, 17:28

hellraiser pisze:
ann pisze:

To był taki żart....

a jak zart to przepraszam, nie zalapalam :oops: :wink:

mam nadzieje,że będzie miala okazję to udowodnić.
którą z Amerykanek być posadzil na trybunch hell...?
bo chyba nie Tan :shock:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 marca 2007, 17:49

hellraiser pisze:
ann pisze:

To był taki żart....

żart znakomity...tylko Hell tu chodzi o konsekwencje, skoro twierdził że Skera i ADF zagrały słabiej, bo są ledno żywe (a tak naprawdę zgodnie ze słowem, którego użyłeś to cud, że one jeszcze biegają)...to ponawiam pytanie Ann...czym zmęczona jest Lennox, Kobryn i reszta...bo one chyba też zagrały poniżej oczekiwań. Powiedziałabym nawet, że Lennox to musi być totalnie przemęczona, bo grała beznadziejnie...przy niej Skera i ADF wyglądały jakby z wakacji wróciły :wink: A może po prostu jest tak, że nie zawsze rzut siedzi i zdarzają się mecze 0/4 za 3 punkty?

Nie zgodzę sie z tym, że ADF zagrała fatalnie w obronie, jak na siebie zagrała ok, ba, na pewno radziła sobie z Tan dużo lepiej niż Monia. Zresztą nie było tak, że Anka przez cały mecz zajmowała się pilnowaniem Tan...a śmiem twierdzić, że ze wszystkich naszych koszykarek radziła sobie z nią najlepiej, a że Tan była nie do zatrzymania to inna sprawa. W kolejnych meczach z Wisłą już pewnie Tan nie poszaleje, bo nie zagra.

W ataku ADF jak już kilka razy wspomniałam można zarzucić tylko to nieszczęsne 0/4, ale na wielki + to że nie grała na siłę na przełamanie, tylko podawała do koleżanek, w odróżnieniu np. od Lennox (rozumiem, że ten typ tak ma). Ale ja też mam klapki na oczach, pozdrawiam Ann :lol:

Pawlak oceniłeś tylko o 0,5 niżej od Skery...Skera rzeczywiście mogła jej wyrwać więcej piłek, ale przepaść ogromną było widać np. w asystach 9/2 w stratach 2/5. O skuteczności rzutowej pisała powyżej Ann, więc sobie daruję powtórkę. No i może rzeczywiście Paulinka nie klepala piłki 20 sek, tylko 16...jeśli to postęp, to gratuluje.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 07 marca 2007, 09:25

Galeria: Wisła Can Pack Kraków - Lotos Gdynia

http://www.plkk.pl/index.php?p=galleries&id=1704
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 07 marca 2007, 14:58

osesek pisze:hell nie wiem czy tv pokazywała to co wyczyniała na parkiecie Pawlak... 3 jej podania w ten sam punkt na reklamie przy trybunach robią wrażenie!! ale zawsze można napisac, że tle zmęczonej Skery poszło jej zajebiście!!

Chyba nie wiedziałeś słabo grającej Pawlak.
Jak na Pawlak poszło jej zajebiście ( i to nie żart)
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 07 marca 2007, 15:00

ann pisze:
hellraiser pisze:
ann pisze:

To był taki żart....

a jak zart to przepraszam, nie zalapalam :oops: :wink:

mam nadzieje,że będzie miala okazję to udowodnić.
którą z Amerykanek być posadzil na trybunch hell...?
bo chyba nie Tan :shock:

Sales
Choć w sumie jest mi to obojętne.
Może być White...
Obrazek

ufisko

Koszulka

Postautor: ufisko » 10 marca 2007, 12:39

Witam Sprzedaje na allegro koszulke Patrycji Czepiec z Mistrzostw Europy w Spodku 1999rok http://www.allegro.pl/show_item.php?item=174264031

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”