Juniorki starsze

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 marca 2006, 22:08

Z tego co wiem to organizator nie musi na wszystkich stronach forach itp. Podawać wyników. Wyniki jednak na bieżąco pojawiały sie na stronie organizatora, a po za tym dzieki uprzejmości RÓZNYCH uzytkowników forum, także na naszym forum
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Aka

Postautor: Aka » 24 marca 2006, 22:19

Po godzinie 20 lub 21 można się wszystkiego dowiedzieć od zaprzyjażnionych foromowiczów. A wasze forum jest mi znane lecz mocno opóżnione w aktualizacji. Proponuję zamiast się napinać na drugi raz przy organizacji tak ważnej imprezy aktualizować na bieżąco. Trwają ćwierćfinały kadetek proszę sprawdzić na forach lub stronach internetowych organizatorów jakie są wyniki :roll: :roll:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 marca 2006, 06:58

Aka pisze:Seba odpowiadam Tobie tutaj bo przyblokowałeś mnie w aktualnościach. To nie prowokacja chciałem zwrócić uwagę , że budżet klubów drugiego sortu są naprawdę 2 lub 3 krotnie niższe niż wymienione przez Ciebie i tym większy sukces Stalowej. A denerwuje mnie brak informacji z rozgrywek ćwierćfinałowych,półfinałowych czy finałowych. Chociaż w FMP JS było przyzwoicie ale nie dzięki gopspodarzom turnieju. Pozdrawiam i jeszcze raz podziękowania dla Talara.

Po pierwsze - NIGDZIE CIĘ NIE "PRZYBLOKOWAŁEM"! Jesli stać Cię, by pisać anonimowe, pozbawione choćby odrobiny sensu, prowokacje, to stać Cię chyba, by swoje zdanie podpisać, jak dorosły człowiek - zarejestrować się i swoje poglądy głosić pod swoim nazwiskiem. Zyczenie ograniczenia możliwości wpisywania się wszystkich gości w "Aktualnościach" wyraziła większość Forumowiczów - do tego przyczyniły się m.in. wpisy takie, jak Twoje!

Po drugie - cytuję: "... budżet klubów drugiego sortu są naprawdę 2 lub 3 krotnie niższe niż wymienione przez Ciebie i tym większy sukces Stalowej..." ... Oczywiście mniemam, że jako człowiek dorosły i odpowiadający za to, co piszesz (no i pełnosprawny umysłowo) znasz budżet Osy Zgorzelec, Olimpii i Stalowej Woli? Bo bardzo mnie zaciekawiłeś tą teorią i NIECIERPLIWIE czekam na podanie liczb, faktów i zródeł takich wniosków! Nie wiem, czym się kierowałeś je wygłaszając - pewnie wysokością kontraktów naszych zawodniczek (z których żadna nie dostaje nawet stypendium), albo faktem, że przez ostatnie dwa lata niemożliwe było pomyślenie nawet o starcie w 1 lidze w poprzedniej formule z powodu braku na to funduszy, a może widziałeś obiekt, na którym trenują i grają mistrzynie Polski (ten przepych, luksus i komfort... w szatniach zwłaszcza... kto był ten wie... :( ). Czekam w każdym razie na Twoje wyjaśnienia.... jesteś odpowiedzialny chyba za to, co mówisz, więc jesteś w stanie podać fakty, o które się oparłeś pisząc taką informację na ogólnopolskim Forum?

Po trzecie... relacja z MPJS! Forum to jest jedynym miejscem w Polsce, gdzie z większości meczy z finałów w Gorzowie wynik miałeś podawany często kilka razy na kwartę! Z większości spotkań rezultat końcowy pojawiał się tutaj zaraz po skończeniu meczu - najszybciej w Polsce, o wiele szybciej nawet niż na stronie klubu z Gorzowa. Mozliwe to było dzięki poświęceniu czasu i także pieniędzy kilku osób - miedzy innymi Eli Pazdzierskiej, Ani Talarczyk, Dario, mojego własnego i kilku innych, życzliwych Kibicom z Polski osób (WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA TE RELACJE!!!), o których zapomniałem (serdecznie przepraszam). Zdarzało się, ze z jednego meczu wysłane było ok. 20-30 esemesów z relacją - tak było między innymi podczas MEGA-horroru Gorzowa z Bydgoszczą, kiedy to Osanka, zamiast odpoczywać po swoim meczu, relacjonowała dla Forumowiczów to spotkanie. Krytykujesz (na dodatek bezpodstawnie), choć nie zrobiłeś NIC dla tego Forum i kibiców z Polski tu się wypowiadających. Mimo tego, że piszesz inaczej prawda jest taka, że od dawna tu najszybciej dowiedzieć się można wyniku każdego spotkania - jesli nie ma go już wpisanego, wystarczy się tylko zapytać. Tu większość waznych wydarzeń śledzić będziesz mógł, dzieki uprzejmości wielu Kibiców z całej Polski, na żywo prawie że - tak było z finałami juniorek starszych, czego dowodem jest temat w Aktualnosciach - tak będzie też w przypadku dalszej fazy zmagań juniorek. Wyniki wszystkich faz rozgrywek , juniorek starszych, juniorek czy kadetek w miarę mozliwosci także podawane są od razu lub "zbierane" ze stron związkowych (tu zasługa Żołnierza) - od zawsze istnieją odpowiednie tematy, w których wpisują się zainteresowani. Jesli natomiast uważasz, że czegoś nie ma - nic prostszego - NAPNIJ SIĘ i poszukaj, by wpisać tu na forum! Zrób też COŚ dla innych kibiców...

A ja czekam teraz na Twoje informacje na temat budżetów np Olimpii i Stali Stalowa Wola (o której nota bene bardzo dużo ostatnio się tu pisze i mam WIELKĄ nadzieję, ze poznani tu i w Gorzowie kibice zagoszczą na KKForum na stałe!).

Aka

Postautor: Aka » 25 marca 2006, 09:17

Nie rozumiemy się :Po pierwsze Olimpia Poznań zdobyłą Mistrzostwo Polski juniorek starszych i gratuluję :P osiągnięcia wielkiego sukcesu. Po drugie gratuluję wspaniałych kibiców :P zarówno w hali jak i na forum. Po trzecie to forum jest najlepszym forum koszykówki kobiet. Po czwarte udowodnienie, że jeden klub wydaje 100tys a drugi 50tys nie prowadzi do niczego. Po piąte w odpowiedzi Elenowi użyłem słowa forum mając na myśli ich stronę internetową.Wiadomości o wynikach ćwierćfinałów i półfinałów na stronach klubów prowadzących rozgrywki są żadne. Jedyny sposób to telefon do znajomej zawodniczki. Przepraszam jeśli ktoś poczuł się urażony.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 25 marca 2006, 11:15

Nie wiem do czego pijesz w stosunku do strony klubu. Zbiorcze wyniki pojawiały sie jak tylko od sędziów spłyneły raporty z meczów. Po za tym ja juz nie wiem czego ty własciwie chcesz...piszesz o czymś, nie sprawdzasz swoich informacji, a pózniej jeszcze sie napinasz...tak a propos to budzet gorzowskiego klubu tez nie jest raczej wielki i tylko dzieki uprzejmości PWSZtu jest w miare nowoczesna hala...Aka zastanów sie czego ty wogóle chcesz, a jak to przemyslisz to wtedy napisz
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 25 marca 2006, 21:21

No to Mistrzynie Polski z Olimpii w meczu AZS- ODRA sobie dzis pograly. Mistrzostwa sie skonczyly , mistrzynie posadzono jak zwykle na lawie aby uzupelnic sklad. Taka przyszlosc funduje sie olimpijkom w Poznaniu.Wspolpraca z AZS napewno nie wyjdzie tym dziewczynom na dobre.

do aka

Postautor: do aka » 25 marca 2006, 21:54

Tak się czepiasz, że nie ma wyników z Twojego regionu... a Ty podałeś jakiegoś newsa z wynikiem obserwowanego przez Ciebie meczu (bo chyba bywasz czasem na jakimś?? )? Bo chyba nie sądzisz, że Seba pojedzie na mecz specjalnie dla Ciebie żeby podać wynik Z TOJEJ CZĘCI KRAJU :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 marca 2006, 04:13

Anonymous pisze:No to Mistrzynie Polski z Olimpii w meczu AZS- ODRA sobie dzis pograly. Mistrzostwa sie skonczyly , mistrzynie posadzono jak zwykle na lawie aby uzupelnic sklad. Taka przyszlosc funduje sie olimpijkom w Poznaniu.Wspolpraca z AZS napewno nie wyjdzie tym dziewczynom na dobre.

:( Masz rację... Mistrzynie Polski przywitano i nagrodzono w poznańskim AZsie ławką :( Wera zagrała całe 6 minut, Agata nawet nie weszła, a Karolina - wybrana do pierwszej piątki mistrzostw po wspniałym turnieju - nawet tradycyjnie nie została zaproszona do składu :? W tym samym czasie słabsza od Wery (bo to Olimpijce przypadł tytuł MVP i mistrzostwo Polski) Aśka Zalesiak została nagrodzona wyjsciem w pierwszej piątce i grą przez 24 mnuty w swoim AZSie Gorzów... A po sezonie (albo następnym w najlepszym przypadku) w AZSie P. znowu zacznie się płacz, że kolejna poznanianka - jedna z najdolniejszych, jeśli nie ta "naj" w Polsce, wyjechała z naszego miasta. No cóż... jakoś te wybory nie dziwią :( No bo chyba w AZSie zdają sobie sprawę, że po finałach MPJS po Werę zgłosi się cała liga, zdesperowana by mieć Ją u siebie... już się zgłaszała zresztą... te 6 minut zachęciło na bank do zostawania w naszym mieście :(

Gość

Postautor: Gość » 23 grudnia 2006, 17:15

Seba pisze:
Anonymous pisze:Seba - pierwszym i najważniejszym trenerem dla losów Biby, była pani Danuta Bibrzycka.

W GTK są dwie osoby, które prowadzą szkolenie od podstaw, co pozwala mieć nadzieję na takie wyniki szkoleniowe jakie ma np. Olimpia.
Są to oczywiście panie Lubow Szwecowa (młodziczki rocznik 93 i młodziczki rocznik 92) i Danuta Bibrzycka (kadetki i juniorki).
(...)

Dzięki wielkie za te informacje! Zwłaszcza trzymac kciuki będę za trenerskie sukcesy Lubow Szwecowej, bo pamiętam doskonale ją jeszcze z twardych meczy w Poznaniu. Oby za powiedzmy 10 lat mogła powiedzieć o przynajmniej kilku zawodniczkach, że to ona je znalazła w wieku np 7-8 lat i nauczyła tak dużo, że mogły iść w jej ślady i trafić do ekstraklasy... lub nawet reprezentacji Polski! No i oby NIGDY nie powtórzyła się sytuacja z ubiegłego sezonu - każdy trener MUSI mieć prawo uczyć się na własnych błędach... nie można mu odbierać prowadzonego przez cały sezon zespołu w przeddzień najwazniejszego sprawdzianu! :?

Pozdrowionka!

Mnie trenuje Lubow Szwecowa<młodziczki 93> i jestem szczęśliwa bo bardzo duzo nas nauczyła i zapewne bardzo wiele nas jeszcze nauczy///

gosc

Postautor: gosc » 23 marca 2007, 12:47

Ogladajac ostatnie mecze AZSu z Gorzowem stwierdzam ze Idczk cofa sie zamiast isc do przodu. To nie jest ta sama dziewczyna no coz zrobila kariere na lawce rezrew AZS. Dziewczyna miala wiac z Poznania jak byla okazja.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 03 kwietnia 2007, 15:13

gosc pisze:Ogladajac ostatnie mecze AZSu z Gorzowem stwierdzam ze Idczk cofa sie zamiast isc do przodu. To nie jest ta sama dziewczyna no coz zrobila kariere na lawce rezrew AZS. Dziewczyna miala wiac z Poznania jak byla okazja.
w ostanim meczu na Włókniarzu dobry mecz... :wink:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”