3 kolejka playout:Duda Tęcza Leszno - SMS Łomianki 41-55

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 24 marca 2007, 22:00

Proponuje zapomniec o tym Dzisiejszym meczu i nie poruszac jush tego tematu...

A wiara pozostanie we mnie do konca...

Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cie
w moim secu tecz jest i na dobre i na złe...
sorry za błedy leci spontan

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 marca 2007, 22:07

Wiara wiarą-to się ceni, ale trudno nie ruszać tematu, który jest co by nie mówić sensacją dnia, jeśli nie całej rundy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 24 marca 2007, 22:28

Wielkie gratulacje dla SMSu :!:

Nareszcie sie udalo :!: Niech to bedzie dowod na to, ze gra w ekstraklasie dla tych mlodych koszykarek to najlepsze wyjscie. Dla niedowiarkow i tych, ktorzy marudza na druzyne z Lomianek, ze niby zaniza poziom tej ligi, zawodniczki SMS pokazaly w jak wielkim bledzie zyja. Cieszy mnie, kiedy czytam takie mile i przede wszystkim madre komentarze kibicow o pozostawieniu SMSu w tej lidze. Niestety sa osoby, ktore twierdza inaczej i marudza do PZKosza. Oby tam mysleli przyszlosciowo. Zacytuje trenera Kocia, z ktorym rozmawialem zaraz po meczu:
"Gratulacje naleza sie dziewczynom, one graly swoje, to co potrafia najlepiej, a ja im po prostu nie przeszkadzalem. Jezeli przez caly mecz zwracam trzykrotnie uwage, ze sie spoznily do pilki to jest to cos niesamowitego. Dziewczyny zagraly pieknie w obronie. Nie bede wyroznial zadnej z koszykarek, poniewaz dzisiaj wszystkie zagraly bardzo dobrze. Nie zagraly nadzwyczajnie, zagraly po prostu to co potrafia. Miejmy nadzieje, ze ostatnie mecze, i ten z Lotosem w PP, i ten z Cukierkami przed paru dni, jak rowniez ten wygrany z Lesznem spowoduje, ze ta druzyna bedzie miala szanse rok w rok grac w e-klasie i ogrywac sie w meczach z najlepszymi. Przeciez po skonczeniu tej szkoly, dobrze wyszkolone absolwentki SMSu beda zasilaly zespoly ekstraklasy czy nawet reprezentacji w przyszlosci. Po dzisiejszej porazce Torunia z Cukierkami, nie ma silnej druzyny w strefie spadkowej. Teraz nikt nie moze byc pewny zwyciestwa przyjezdzajac do Lomianek, a ja gleboko wierze, ze dziewczyny beda grac jeszcze lepiej. Przeciez One ciagle sie ucza i rozwijaja".
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 24 marca 2007, 23:21

wielkie gratulacje dla dziewczyn!!! miejsce dla SMS'u w ekstraklasie na stale!!!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 25 marca 2007, 00:27

Gratulacje dla SMSu! Zdecydowanie jestem za pozostawieniem Łomianek w szeregach ekstraklasy :!:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 25 marca 2007, 00:37

Ja pisałem podczas meczu, po meczu nie - tak więc dołączam się do gratulacji dla dziewczyn z SMS-u :) No, no, trzeba napisać do PLKK żeby poczytali forum :)

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 25 marca 2007, 07:35

Nie zachwycajcie sie tym co grały Łomianki !!!!!!!! Bo to Tęcza NIC nie zagrała!!!!! Łominaki grały to co zawsze!!!! Ale wygrana to wygrana!!!!! GRATULACJE dla SMSu !!!!!!!!
Gdyby Tęcza nie spadła też bym był za tym żeby One zostały w lidze :lol:
T Ę C Z A
L E S Z N O

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 25 marca 2007, 10:43

wlodi9 pisze:Nie zachwycajcie sie tym co grały Łomianki !!!!!!!! Bo to Tęcza NIC nie zagrała!!!!!

Spokojnie... Chociaż rozumiem Cię, że w takiej sytuacji trudno zachować spokój... Niemniej jednak pobrzmiewa mi trochę stylem Sida :wink:

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 25 marca 2007, 13:21

Wielkie gratulacje dla dziewczyn z Łomianek. Ja sądze że powinny zostac w ekstraklasie.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 25 marca 2007, 18:44

Absencja Nikity Bell okazała się brzemienna w skutkach. Walcząca o utrzymanie Duda Tęcza PWSZ Leszno uległa na własnym parkiecie uczennicom Szkoły Mistrzostwa Sportowego 41:55. Dla Arcusa SMS PZKosz Łomianki była to pierwsza wygrana w sezonie.

- To była kompromitacja - tak w skrócie podsumował występ swojego zespołu Krzysztof Zajc. Po żenująco słabym spotkaniu jego podopieczne musiały uznać wyższość Arcusa SMS PZKosz Łomianki, a porażki nie usprawiedliwia nawet absencja najlepszej koszykarki Dudy Tęczy PWSZ Leszno - Nikity Bell.

Amerykanka w ostatnich dniach uskarżała się na bolącą rękę, ale to nie ból, a brak profesjonalnej opieki medycznej w leszczyńskim klubie zadecydował o tym, że beniaminek Ford Germaz Ekstraklasy przystąpił do dzisiejszego meczu bez tej zawodniczki. - Brak podstawowej opieki medycznej sprawił, że nie było Bell na boisku. Dostała wczoraj jakiś zastrzyk, mimo że nic jej nie było, a dzisiaj przychodzi i oznajmia, że nie może ruszać ręką - mówił po spotkaniu mocno rozgoryczony szkoleniowiec Dudy Tęczy. I chociaż koszykarka towarzyszyła swoim koleżankom podczas meczu (nawet się przebrała gdy leszczynianki przegrywały już dość wyraźnie), ale z uwagi na fakt, że nie została zgłoszona do protokołu nie mogła wystąpić.

Już pierwsza kwarta spotkania pokazała, że beniaminkowi z Leszna nie będzie łatwo odnieść wygranej. Uczennice Szkoły Mistrzostwa Sportowego wypełniały wszystkie założenia trenera Remigiusza Kocia dzięki czemu prowadziły wyrównany bój z bardziej doświadczonymi rywalkami. Co prawda po pierwszych dziesięciu minutach przegrywały, ale tylko jednym punktem.

W kolejnych odsłonach tego pojedynku ton rywalizacji nadawała ekipa przyjezdna. Przede wszystkim imponowała gra tego zespołu w obronie. Podwajanie leszczyńskich koszykarek wprowadziło sporo zamętu w poczynaniach Dudy Tęczy i na efekty nie trzeba było długo czekać. W 13 minucie meczu Arcus SMS po raz pierwszy wyszedł na prowadzenie (na tablicy świetlnej widniał wynik 15:17) i chociaż gospodynie jeszcze na chwilę odzyskały prowadzenie (21:20 - w 16 minucie spotkania) to na więcej nie było ich już stać.

Przewaga młodych koszykarek Szkoły Mistrzostwa Sportowego rosła z każdą kolejną akcją, nic więc dziwnego, że w pewnym momencie sięgnęła nawet dziewiętnastu punktów (było 51:32 dla drużyny gości). Takiego dorobku koszykarki Arcusa roztrwonić nie mogły i całkowicie zasłużenie odniosły pierwsze, historyczne zwycięstwo w Ford Germaz Ekstraklasie.

- Gratulacje należą się dziewczynom, one grały swoje, to co potrafią najlepiej, a ja im po prostu nie przeszkadzałem. Jeżeli przez cały mecz zwracam trzykrotnie uwagę, że się spóźniły do piłki, to jest to coś niesamowitego. Dziewczyny zagrały pięknie w obronie. Nie będę wyróżniał żadnej z koszykarek, ponieważ dzisiaj wszystkie zagrały bardzo dobrze. Nie zagrały nadzwyczajnie, zagrały po prostu to co potrafią. Miejmy nadzieję, że ostatnie mecze, i ten z Lotosem w Pucharze Polski, i ten z Cukierkami z przed paru dni, jak również ten wygrany z Lesznem spowoduje, że ta drużyna będzie miała szanse rok w rok grac w ekstraklasie i ogrywać się w meczach z najlepszymi. Przecież po skończeniu tej szkoły, dobrze wyszkolone absolwentki SMS-u będą zasilały zespoły ekstraklasy czy nawet reprezentacji w przyszłości. Po dzisiejszej porażce Torunia z Cukierkami, nie ma silnej drużyny w strefie spadkowej. Teraz nikt nie może być pewny zwycięstwa przyjeżdżając do Łomianek, a ja głęboko wierzę, że dziewczyny będą grać jeszcze lepiej. Przecież one ciągle się uczą i rozwijają – powiedział po meczu Remigiusz Koć, szkoleniowiec Arcusa SMS PZKosz Łomianki.

Wojciech Strzebińczyk, Mateusz Mikulski/plkk.pl
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

matishe
Żak

Postautor: matishe » 26 marca 2007, 06:57

Wygrana SMSu ! No GRATULACJE : A co tak słabo Leszno zagrało ?:D :P :D pzdr.
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 26 marca 2007, 08:07

Kuba1992 pisze:Wielkie gratulacje dla dziewczyn z Łomianek. Ja sądze że powinny zostac w ekstraklasie.
i ja też tylko Polskie dziewczyny :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

majsterO04
Nowy na forum

Postautor: majsterO04 » 26 marca 2007, 12:59

Wielka niespodzianka brawo SMS !!
esemes esemes esemes esemes !!

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 26 marca 2007, 13:12

Ale szok!!!
Gratulacje dla SMS-u! :D
Nie myślałam, że uda im się wygrać jakiś mecz, a jednak.
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 marca 2007, 14:55

Gratulacje dla SMS-u 8)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”