2 runda PO: TS Wisla Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.3-0

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 kwietnia 2007, 10:42

cesare pisze:Mikey a ty jak zawsze musisz swoje "5 groszy" dorzucić :D:D:D:D:D

Lotos będzie mistrzem bo jest lepszy :D jak komuś nie pasuje argument to niech sobie jakiś wymyśli :D

Tyle :D
To nie jest prywatne forum Gorzowa i będe swoje 5 groszy wrzucał zawsze gdy przyjdzie mi na to ochota, tak jak to robię od 5 lat istnienia KKF. :D
Co do argumentu ze to Lotos jest lepszy bo tobie tak sie podoba faktycznie trudno o jakąkolwiek rzeczową dyskusję. 8)
Nawet jeżeli Lotos okaże się lepszy od Wisły w finale to wciąż nie widzę logicznych przesłanek żeby w temacie Wisla-Gorzów pisac o tym ze najlepszy jest Lotos... To może i ja któregoś pieknego dnia ni stad ni zowąd wpiszę sie w temacie Gorzów-Polkowice:"I tak ŁKS jest bardziej utytułowany od CCC i AZS razem wziętych"? Spodoba ci sie taki spontan?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 03 kwietnia 2007, 14:12

cesare pisze:(...)nasze zawodniczki są po prostu mało doświadczone i mało ograne w takich meczach (o stawkę) i nie wytrzymały trudów tego spotkania (przede wszystkim chyba psychicznie) (...)
Mysle, ze od tego sezonu mozemy skonczyc z tlumaczeniem wszystkich porazek tym, ze sa mniej doswiadczone i slabsze psychicznie. To juz trzeci sezon AZSu w ekstraklasie, w prawie niezmienionym skladzie. Brak doswiadczenia to moga miec zawodniczki z SMSu, ale nie druzyna, ktora gra trzeci sezon w najwyzszej klasie i systematycznie robi postepy. Na pewno mamy juz miejsce lepsze niz przed rokiem, walczymy o medal, czyli zadnej presji na zawodniczkach byc nie powinno. Wiadomo, ze Wisla jest lepszym zespolem i nie mozemy wymagac od AZSu, ze wyeliminuje ja z walki o zloto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby chociaz jeden mecz urwac i sprawic radosc kibicom. W Krakowie nie bylem, takze nei bede ocenial, czy zabraklo doswiadczenia, czy checi i motywacji, ale po postach kibicow Wisly widac, ze dobrego wrazenia nie pozostawily.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 kwietnia 2007, 16:35

Mikey pisze:
cesare pisze:Mikey a ty jak zawsze musisz swoje "5 groszy" dorzucić :D:D:D:D:D

Lotos będzie mistrzem bo jest lepszy :D jak komuś nie pasuje argument to niech sobie jakiś wymyśli :D

Tyle :D
To nie jest prywatne forum Gorzowa i będe swoje 5 groszy wrzucał zawsze gdy przyjdzie mi na to ochota, tak jak to robię od 5 lat istnienia KKF. :D
Co do argumentu ze to Lotos jest lepszy bo tobie tak sie podoba faktycznie trudno o jakąkolwiek rzeczową dyskusję. 8)
Nawet jeżeli Lotos okaże się lepszy od Wisły w finale to wciąż nie widzę logicznych przesłanek żeby w temacie Wisla-Gorzów pisac o tym ze najlepszy jest Lotos... To może i ja któregoś pieknego dnia ni stad ni zowąd wpiszę sie w temacie Gorzów-Polkowice:"I tak ŁKS jest bardziej utytułowany od CCC i AZS razem wziętych"? Spodoba ci sie taki spontan?

Hehe Mikey
Cesare sobie tylko posty nabija a ty nie potrzebnie zwracasz uwage na te jego bzdury <lol2>
Taki drobny cwaniaczek z niego :D :D :D
Cesare nie ladnie <heh>
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 04 kwietnia 2007, 16:39

kyS pisze:
cesare pisze:(...)nasze zawodniczki są po prostu mało doświadczone i mało ograne w takich meczach (o stawkę) i nie wytrzymały trudów tego spotkania (przede wszystkim chyba psychicznie) (...)
Mysle, ze od tego sezonu mozemy skonczyc z tlumaczeniem wszystkich porazek tym, ze sa mniej doswiadczone i slabsze psychicznie. To juz trzeci sezon AZSu w ekstraklasie, w prawie niezmienionym skladzie. Brak doswiadczenia to moga miec zawodniczki z SMSu, ale nie druzyna, ktora gra trzeci sezon w najwyzszej klasie i systematycznie robi postepy. Na pewno mamy juz miejsce lepsze niz przed rokiem, walczymy o medal, czyli zadnej presji na zawodniczkach byc nie powinno. Wiadomo, ze Wisla jest lepszym zespolem i nie mozemy wymagac od AZSu, ze wyeliminuje ja z walki o zloto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby chociaz jeden mecz urwac i sprawic radosc kibicom. W Krakowie nie bylem, takze nei bede ocenial, czy zabraklo doswiadczenia, czy checi i motywacji, ale po postach kibicow Wisly widac, ze dobrego wrazenia nie
pozostawily.

Heh Kys napisz mi na ilu meczach w tym sezonie byles chociazby w Gorzowie ???
Dwa razy troche pogadalismy z trenerem Maciejewskim i mowil cos nie cos odnosnie koszykarek i troche racji Cesare ma.
Jednak mysle ze w Gorzowie nasze zawodniczki sa w stanie urwach chociazby 1 zwyciestwo :) bo sie im nalezy :D chociazby za sezon zasadniczy... w ktorym 2 razy na kilkanascie sekund przed koncem ... prowadzily 2 pkt.. i albo mialy 2 rzuty wolne (ktorych nie wykorzystaly) albo pilke z boku :)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 kwietnia 2007, 21:47

Dobra dobra! Kys na wyjazdy jeździł jak wy jeszcze nie byliście zaabsorbowani przez AZS Gorzów! Więc troche kulturki sie należy! Kys i Thomas to dwaj pierwsi gorzowiacy ktorzy zaczeli sie tu udzielać o ile dobrze pamiętam, potem była cała reszta!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 04 kwietnia 2007, 22:54

Endrju pisze:Heh Kys napisz mi na ilu meczach w tym sezonie byles chociazby w Gorzowie ???
Dwa razy troche pogadalismy z trenerem Maciejewskim i mowil cos nie cos odnosnie koszykarek i troche racji Cesare ma.
Jednak mysle ze w Gorzowie nasze zawodniczki sa w stanie urwach chociazby 1 zwyciestwo :) bo sie im nalezy :D chociazby za sezon zasadniczy... w ktorym 2 razy na kilkanascie sekund przed koncem ... prowadzily 2 pkt.. i albo mialy 2 rzuty wolne (ktorych nie wykorzystaly) albo pilke z boku :)

Chodzi Ci o mecze mlodziczek, kadetek, juniorek, czy seniorek - zeby sie nie okazalo, ze wyjdzie wiecej od Ciebie :wink: Zapewne pamietasz te mecze w 1 lidze jak Katarzyna Czubak(szczegolnie mecz z SMSem o ktorym zapewne tylko slyszales, ze w momencie jak zeszla w 3 kwarcie za 5 fauli to nie bylo juz tak wesolo na parkiecie) razem z Barbara Kaszewska i Justyna Zurowska (oczywiscie bylo wtedy wiecej zawodniczek w zespole :wink: ) wprowadzily nas do ekstraklasy. Od tego czasu juz troche minelo, takze wydaje mi sie, ze przez ten czas zdarzyly juz nabrac troche doswiadczenia. Swiadczy o tym, chociazby fakt, ze sa to znane w Polsce zawodniczki. Nie zdarzaja im sie juz takie sytuacje jak obicie sobie pilki o noge, przy wyprowadzaniu jej z wlasnej polowy, w ostatnich sekundach meczu mozliwego jeszcze do wygrania - zapewne Endrju, ktory byles na wszystkich meczach w tym sezonie, nie tylko w Gorzowie, wiesz o ktora zawodniczke mi chodzi. Nie ma co przesadzac, ze sa juz takimi koszykarkami jak Trzesniewska albo Krupska Tyszkiewicz, ale nie popadajmy tez w druga skrajnosc.
To co napisales o wypowiedziach trenera, moim zdaniem bardzo dobrze o nim swiadczy. Stara sie tlumaczyc zawodniczki i rozumie dlaczego przegrywaja mecze. Nie ma co ukrywac, ze to on zbudowal od podstaw AZS i wszystko co mamy to wynik jego pracy, ale AZS zawsze byl zespolem, ktory wygrywa mecz dzieki dobrej, agresywnej grze w obronie, a nie dzieki doswiadczeniu. Ja osobiscie nie traktuje zawodniczek, ktore sa powolywane do reprezentacji jako niedoswiadczonych w lidze, ale jak kto woli. Po prostu wydaje mi sie, ze to ze ktos jest stosunkowo mlody, nie swiadczy od razu o tym, ze jest zoltodziobem - patrz Katarina Ristic rocznik 1984-jak pisano o niej podpora reprezentacji Slowenii.
Na cale szczescie nie musze sie tobie tlumaczyc z tego, ze nie mam zbyt wiele wolnego czasu i niestety weekendy musze duzo czesciej niz np rok, dwa lata temu poswiecic na cos innego niz mecze AZSu.
MARAS z tymi moimi wyjazdami to tez nie przesadzaj :!: :wink: :!:
Ale prawda jest taka, ze ta stara ekipa z Gorzowa, ktora byla na forum starala sie chociaz troche (oczywiscie z wieloma odchylami :D ) dyskutowac o tym co dzialo sie na boisku i komentowac poczynania koszykarek, co w tym sezonie zostalo jakby to powiedziec mocno zaniedbane.
Jak pewnie zauwazyles w poscie, ktory cytowales rowniez napisalem, ze powinnismy wygrac mecz w Gorzowie, a przynajmniej wierze w to, ze stac na to nasze koszykarki.
Heh, cokolwiek by to nie znaczylo.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 kwietnia 2007, 19:28

Heh zwracam honor Kys :D A mecze z Sms-em w ktorym Basia byla nasza liderka zespolu doskonale pamietam :D Zawsze sie pamieta te najlepsze chwile :D

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 09 kwietnia 2007, 07:53

myśle że Gorzów jest w stanie wygrać u siebie jeden mecz ale play-off jest już dla Wisełki powodzenia AZS :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 09 kwietnia 2007, 08:05

Endrju pisze:
kyS pisze:
Mysle, ze od tego sezonu mozemy skonczyc z tlumaczeniem wszystkich porazek tym, ze sa mniej doswiadczone i slabsze psychicznie. To juz trzeci sezon AZSu w ekstraklasie, w prawie niezmienionym skladzie. Brak doswiadczenia to moga miec zawodniczki z SMSu, ale nie druzyna, ktora gra trzeci sezon w najwyzszej klasie i systematycznie robi postepy. Na pewno mamy juz miejsce lepsze niz przed rokiem, walczymy o medal, czyli zadnej presji na zawodniczkach byc nie powinno. Wiadomo, ze Wisla jest lepszym zespolem i nie mozemy wymagac od AZSu, ze wyeliminuje ja z walki o zloto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby chociaz jeden mecz urwac i sprawic radosc kibicom. W Krakowie nie bylem, takze nei bede ocenial, czy zabraklo doswiadczenia, czy checi i motywacji, ale po postach kibicow Wisly widac, ze dobrego wrazenia nie
pozostawily.

szczerze mówiąc jak już nawet do swoich zaczynasz się czepiać to, aż przykro, KyS jest od samego początku z AZS PWSZ i na pewno powinnieneś się słuchać jego rad :)
Pozdrawiam
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 kwietnia 2007, 11:00

Łukasz-fan pisze:
Endrju pisze:
kyS pisze:
pozostawily.

szczerze mówiąc jak już nawet do swoich zaczynasz się czepiać to, aż przykro, KyS jest od samego początku z AZS PWSZ i na pewno powinnieneś się słuchać jego rad :)
Pozdrawiam

Hehe ktos tu musial swoje 5 groszy dorzucic :D
Moze lukasz wiesz lepiej odemnie... ale coz... :D
Kys moze jest w AzS-ie chociaz go na oczy na live nie przypominam sobie :D bo juz od jakiegos czasu sie nie udziela w KK...
ALE przeciez ty wiesz lepiej... ;]
Co do sluchania sie jego rad, jezeli takie beda i beda sluszne to czemu mam ich nie wdrozyc w zycie :)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 09 kwietnia 2007, 12:36

Endrju a moze przestaniesz sie do wszystkich stawiac bo to nie wychodzi nam na zdrowie...KyS jest zalozycielem gorzowskiego podforum i jak najbardziej ma on najwieksze prawo do swobodnego wypowiadania sie...ale nie o tym chcialem pisac...mam nadzieje ze najblizszy sobotni mecz nie bedzie ostatnim w pojedynku z Wisla choc powiem ze troszke wtedy moga mi kolidowac terminy bo ewentualny 4 mecz odbywa sie w tym samy dniu co pierwszy mecz ligow Staleczki, ale dla prawdziwego kibica nie mam nic straconego...troszke sobie pobiegam ze stadionu na hale...do zobaczenia 14 w gorzowskiej hali...

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 09 kwietnia 2007, 17:16

Przepraszam Szanowny Panie Endrju już więcej nie będę zabierał głosu jak Pan najmądrzejszy woli :D

Pozdrówki KyS
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 kwietnia 2007, 19:38

tadeo86 pisze:Endrju a moze przestaniesz sie do wszystkich stawiac bo to nie wychodzi nam na zdrowie...KyS jest zalozycielem gorzowskiego podforum i jak najbardziej ma on najwieksze prawo do swobodnego wypowiadania sie...ale nie o tym chcialem pisac...mam nadzieje ze najblizszy sobotni mecz nie bedzie ostatnim w pojedynku z Wisla choc powiem ze troszke wtedy moga mi kolidowac terminy bo ewentualny 4 mecz odbywa sie w tym samy dniu co pierwszy mecz ligow Staleczki, ale dla prawdziwego kibica nie mam nic straconego...troszke sobie pobiegam ze stadionu na hale...do zobaczenia 14 w gorzowskiej hali...
Tadeo co ma piernik do wiatraka ??

Co ma zalozenie podforum do tego jak sie dziala w Klubie Kibica a o tym pisalem ... wiec jak czytasz juz posty to czytaj uwaznie
ZENADA widze ze co drugi moj post komentujesz Tadeo
Jak cos ci sie nie podoba pisz na GG a nie przenos tego na forum :P

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 09 kwietnia 2007, 19:47

Endrju pisze:
tadeo86 pisze:Endrju a moze przestaniesz sie do wszystkich stawiac bo to nie wychodzi nam na zdrowie...KyS jest zalozycielem gorzowskiego podforum i jak najbardziej ma on najwieksze prawo do swobodnego wypowiadania sie...ale nie o tym chcialem pisac...mam nadzieje ze najblizszy sobotni mecz nie bedzie ostatnim w pojedynku z Wisla choc powiem ze troszke wtedy moga mi kolidowac terminy bo ewentualny 4 mecz odbywa sie w tym samy dniu co pierwszy mecz ligow Staleczki, ale dla prawdziwego kibica nie mam nic straconego...troszke sobie pobiegam ze stadionu na hale...do zobaczenia 14 w gorzowskiej hali...
Tadeo co ma piernik do wiatraka ??

Co ma zalozenie podforum do tego jak sie dziala w Klubie Kibica a o tym pisalem ... wiec jak czytasz juz posty to czytaj uwaznie
ZENADA widze ze co drugi moj post komentujesz Tadeo
Jak cos ci sie nie podoba pisz na GG a nie przenos tego na forum :P

Endrju, a czy trzeba byc w KK zeby sie wypowiadac na forum. Koledzy!!! dajcie spokój, nie ma co sie kłocic pomiedzy soba
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 kwietnia 2007, 19:57

Hehe albo ja juz taki nie kumaty jestem... albo wy jedno slowo z tekstu urywacie i komentujecie to.

PISALEM TYLKO (duzymi literami moze zrozumiecie teraz :D )
Ze Kys nie udziela sie w Klubie Kibica (chociaz moze niektory z innych miast uwazaja ze jest tak jak pare lat temu)
PO DRUGIE Nic do zarzucenia Kysiowi nie mam.
PO TRZECIE Przekazywalem to czeko w Krakowie sie dowiedzialem od Trenera.
PO CZWARTE THE END TEMATU :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”