Przed meczem: AZS Poznań vs. ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: AZS Poznań vs. ŁKS Łódź

Postautor: Mytek » 04 stycznia 2005, 19:21

ten mecz juz w sobote o 17.00 w Arenie. jak myslicie? Kto wygra? dla obydwu zespolow to baardzo wazny mecz: oba zespoly chca wlaczyc sie do walki o jak najwyzsze lokaty przed play-offami. ja oczywiscie trzymam kciuki za AZS :)

czy mozemy sie spodziewac kogos z Łodzi w Arenie?

przypominam takze ze po tym meczu rozpocznie sie "plebiscyt" na najwszechstronniejsza zawodniczke poznanskiego AZSu- wiecej szczegołów na maszym podforum.
reloaded :]

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 04 stycznia 2005, 23:04

ja tym razem nie licze na niespodzianke i cos mi pachnie wysokim zwyciestwem Poznania niestety :(

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 stycznia 2005, 23:27

Trzeba zebrac ekipe zeby bylo prynajmniej tak jak na meczu z Olimpia!
Po prostu aby myslec o lokatach 5-6 musimy ten mecz wygrac!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 05 stycznia 2005, 00:21

Myślę, że z ludźmi znowu będzie biednie :( ale z emocjami związanymi z meczem będzie lepiej i mam nadzieję że wygra nasz AZS Poznań, choć dopiero po końcowym gwizdku dowiemy się kto był lepszy. Walka będzie bo tak jak napisał Mytek oba zespoły chcą walczyć o "dobre" pozycje.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 stycznia 2005, 00:39

MirU <poznań> pisze:..... choć dopiero po końcowym gwizdku dowiemy się kto był lepszy..... .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no a niby kiedy chcesz się dowiedzieć? Po pierwszym gwizdku? :lol: :lol: :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 stycznia 2005, 00:47

eeee... Szymon no teraz to się czepiasz! ;) Widać postępy, bo wcześniej z reguły już przed jakimkolwiek gwizdkiem tu na Forum wszyscy dowiadywali się kto jest najlepszy i kto już właściwie wygrał mecz...

A co do spotkania w Arenie - jednak faworytem jest AZS i ciężko będzie Łodziankom uniknąć porażki. Kibicom zaś życzę, by jednak trochę osób przyszło i doping udało się zrobić głośny doping, bo nie ma nic bardziej przygnębiającego niż kompletnie pusta i cicha Arena.

Pozdro.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 05 stycznia 2005, 15:10

Seba pisze:eeee... Szymon no teraz to się czepiasz! ...

Dokładnie, zgadzam się w 100% (chyba że to był żart :lol: )

Chodziło mi o to że spotkanie nie powinno być jednostronne i do końca meczu powiny towarzyszyć kibicom emocje jeżeli przybędzie ich troche więcej niż zwykle. :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 stycznia 2005, 15:19

MirU <poznań> pisze:
Seba pisze:eeee... Szymon no teraz to się czepiasz! ...

Dokładnie, zgadzam się w 100% (chyba że to był żart :lol: )

Chodziło mi o to że spotkanie nie powinno być jednostronne i do końca meczu powiny towarzyszyć kibicom emocje jeżeli przybędzie ich troche więcej niż zwykle. :wink:

Niemożliwe, zgadzasz się z Sebą??? Jaka metamorfoza? Jaka zmiana? No nie poznaje kolegi :lol:

A mi chodziło o to że zawsze WYNIK meczu poznajemy po końcowym gwizdku, a z Twojego wpisu wywnioskowałem że czasem jest inaczej :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 stycznia 2005, 21:53

Robimy fale Arena robimy fale!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Przed meczem: AZS Poznań vs. ŁKS Łódź

Postautor: Matii » 06 stycznia 2005, 22:51

Mytek pisze: jak myslicie? Kto wygra?

stawiam na Poznań 10-15 punktami...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Przed meczem: AZS Poznań vs. ŁKS Łódź

Postautor: Mikey » 06 stycznia 2005, 22:55

Matii pisze:
Mytek pisze: jak myslicie? Kto wygra?

stawiam na Poznań 10-15 punktami...
ee to słabo ja spopkojnie +20 dla AZS
Obrazek
Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 stycznia 2005, 07:08

• Również w sobotę o godz. 17 rozpoczną rywalizację ełkaesianki. Zawodniczki trenera Witolda Baka zagrają w Poznaniu z wicemistrzowskim AZS.

W pierwszej rundzie to łodzianki były górą, wygrywając 66:62. Stało się to głównie dzięki punktom: Mileny Owczarek – 14, Agnieszki Makowskiej – 13 oraz Joanny Szymańskiej – 12.

ŁKS bardzo chciałby przerwać fatalną passę siedmiu kolejnych porażek. Nie będzie to łatwe, bo drużyna jest w głębokim dołku.

Czy koszykarki będą w stanie zapomnieć o wstydliwej wpadce z Ostrovią i nawiążą walkę z poznaniankami? Wierzymy, że tak właśnie się stanie. Szkoda, że Bak nie będzie mógł jeszcze skorzystać z usług rekonwalescentki Agaty Kasprzak. Może się tylko pocieszać, że jej rehabilitacja przebiega prawidłowo.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 07 stycznia 2005, 13:41

UWAGA!!! kierownictwo klubu postanowilo ze wstep na ten mecz bedzie bezplatny dla kazdego, nie tylko dla uczniow i studentow!!! tak wiec licze na wieksza ilosc widzow jutro w arenie:)))))

przypominam takze o naszym "plebistycie"- wiecej na naszym podforum :D
reloaded :]

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 stycznia 2005, 23:55

Po powrocie do ekstraklasy AZS zawsze wygrywał we własnej hali z ŁKS. Jak będzie tym razem?

Po znakomitym poprzednim sezonie, koszykówka w kobiecym wydaniu w stolicy Wielkopolski znów wróciła do przeciętności. Po 11 spotkaniach akademiczki mają na koncie tylko cztery zwycięstwa, czyli tyle samo, co w swoich dwóch pierwszych sezonach w ekstraklasie.

2001/02 4 wygrane, 7 porażek
2002/03 4 wygrane, 7 porażek
2003/04 8 wygranych, 3 porażki
2004/05 4 wygrane, 7 porażek
Nie ma wątpliwości, że skład AZS jest znacznie słabszy niż jeszcze kilkanaście miesięcy temu. Problemem jest również nierówna forma drużyny - zdarza się to nawet liderce i kapitanowi poznanianek Beacie Krupskiej-Tyszkiewicz. Właśnie jej nie najlepsza postawa była jedną z przyczyn niespodziewanej porażki AZS w pierwszym spotkaniu z ŁKS. - Przed chwilą skończyliśmy oglądać ten mecz na wideo. Dziewczyny widziały, jakie popełniły błędy i chyba wyciągnęły z nich wnioski. Z całym szacunkiem dla ŁKS, ale to nie jest zespół, którego powinniśmy się bać. Jeżeli koszykówka w Poznaniu dalej ma istnieć, to takie spotkania musimy wygrywać - twierdzi Haber.

AZS będzie dzisiaj faworytem. ŁKS ma zdecydowanie większe problemy od akademiczek z Poznania - tak kadrowe, jak i organizacyjne. No i jeszcze jeden argument - od swojego powrotu do ekstraklasy w 2001 r. poznanianki jeszcze w swojej hali z ŁKS nie przegrały. Nawet gdy AZS walczył tylko o utrzymanie się, to i tak z łódzkim zespołem wygrywał: 94:78 w 2001 r. czy 68:60 w następnym. W ubiegłym sezonie, gdy drużyna trenera Tomasza Herkta zdobyła srebrne medale, zdołała pokonać ŁKS tak w Arenie (81:59), jak i na wyjeździe (64:56).

W drużynie z Łodzi zabraknie środkowej Agaty Kasprzak, wątpliwa jest też gra Magdaleny Włodarskiej. Akademiczki muszą przede wszystkim uważać na rzuty rywalek z dystansu. - W naszej grze potrzeba trochę mądrości. Zatem w grze obronnej dziewczyny nie mogą się od razu rzucać się na środkową ŁKS, która i tak natychmiast odegra piłkę na obwód. No i liczę, że tym razem Reda Aleliunaite i Natalia Mrozińska będą grały spokojnie w ataku, bo przecież przewagę wzrostu nad rywalkami mają sporą - twierdzi Haber.

Pod koniec grudnia - w przerwie świąteczno-noworocznej - AZS rozegrał dwa pojedynki sparingowe z Polfą Pabianice. Najpierw przegrał w Arenie 53:58, a następnego dnia wygrał 61:58. Kilka dni później osłabiona Polfa zmierzyła się z ŁKS - rozgromiła lokalne rywalki... aż 87:42! Widać więc, że łodzianki grają ostatnio bardzo słabo. Po nieoczekiwanie świetnym początku sezonu (cztery zwycięstwa), później ŁKS przegrał aż siedem razy z rzędu. - Chcemy przerwać tę serię - mówił trener ŁKS Witold Bak. - Nie wierzę, że możemy tego meczu nie wygrać - odpowiada Roman Haber.

Drugi wielkopolski I-ligowiec, Ostrovia Ostrów Wlkp., we własnej hali zamierzy się z CCC Polkowice.

Haber został sam

W spotkaniu przeciwko ŁKS na ławce rezerwowych AZS zabraknie Piotra Neydera, dotychczasowego drugiego szkoleniowca akademiczek. AZS pożegnał się z nim pod koniec grudnia. - Nie będę komentował tej decyzji. Przyczyn było kilka, m.in. finansowe, organizacyjne. Będę musiał sobie radzić sam - przyznaje trenerAZS Roman Haber.

grand Gazeta Wyborcza

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 stycznia 2005, 00:03

Hersi pisze:(...)W spotkaniu przeciwko ŁKS na ławce rezerwowych AZS zabraknie Piotra Neydera, dotychczasowego drugiego szkoleniowca akademiczek. AZS pożegnał się z nim pod koniec grudnia. - Nie będę komentował tej decyzji. Przyczyn było kilka, m.in. finansowe, organizacyjne. Będę musiał sobie radzić sam - przyznaje trenerAZS Roman Haber.

Podobno jednymi z powodów pożegnania drugiego trenera były błędy w ocenie przydatności niektórych zawodniczek dla zespołu i odsuwanie ich od występów na boisku... ale może to tylko plotki, a ofiarą decyzji trenera Habera (bo to chyba jednak on tam podejmował takie decyzje) jest Piotr Neyder. Ciekawe jak teraz będą wyglądały treningi zespołu, bo w głównej mierze ponoć to Nayder prowadził zajęcia... ja nie wiem - nie widziałem :) Oby w końcu choć na chwilkę pobytu na parkiecie mogły liczyć teraz Olimpijki wypożyczone do AZSu :?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”