Małgosia Babicka

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

kacz
Amator
Kontaktowanie:

Małgosia Babicka

Postautor: kacz » 02 czerwca 2007, 06:57

Małgorzata Babicka zmienia barwy klubowe. Była koszykarka Cukierków Odry Brzeg przenosi się do drużyny AZS-u PWSZ Sowood Gorzów Wlkp. - Podpisałam z gorzowskim klubem roczną umowę - powiedziała nam tuż po parafowaniu umowy sama zainteresowana.

- Rozmowy należały do łatwych, a obie strony były zainteresowane współpracą. Cieszę się, że zagram w czwartym zespole ubiegłego sezonu, pod wodzą tak znakomitego trenera jakim jest Dariusz Maciejewski - dodała przed wyjazdem na zasłużony urlop do Szwajcarii nowa koszykarka gorzowskiej drużyny.

Co zadecydowało, że Małgorzata Babicka zdecydowała się przyjąć propozycję gorzowskiego klubu? - Przekonały mnie przede wszystkim coraz lepsze wyniki tego młodego zespołu oraz fachowość trenera Maciejewskiego, u którego mam nadzieję nauczyć się jak najwięcej dobrej koszykówki. Dodatkowym atutem jest możliwość występów w europejskich rozgrywkach dzięki czemu zespól nabierze cennego doświadczenia - powiedziała Małgorzata Babicka.

Małgorzata Babicka była jedną z kluczowych zawodniczek Cukierków Odry Brzeg. W minionym sezonie w barwach brzeskiego klubu wystąpiła w 28 spotkaniach, w których średnio zdobywała 7.9 punktów, miała także 2.8 zbiórki i 1.2 asysty.
Myśle i mam nadzieję że będziecie zniej dumni.
Szkoda że odeszła od Oderki

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 03 czerwca 2007, 15:17

Sam jestem ciekawy czy bedzie wzmocnieniem czy uzupelnieniem skladu 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

kasiunia89
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Małgosia Babicka

Postautor: kasiunia89 » 03 czerwca 2007, 19:58

Miejmy wszyscy nadzieje ze Małgosia Babicka nie bedzie uzupełnieniem naszej druzyny tylko jej wzmocnieniem.Małgosiu witamy Cie w twoim nowym klubie :)

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 04 czerwca 2007, 08:16

no zobaczymy jestem ciekawy a jak bedzie zawodniczka rezerwowa to zawsze jest trzon z poprzedniego sezonu i mysle ze Gosia sie u nas jak najwieciej nauczy :P
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

sergiusz
Nowy na forum

Postautor: sergiusz » 04 czerwca 2007, 22:01

ciekawe czy cos pokaze. ja osobiscie nie mam o niej dobrego zdania, ale obym sie mylil.

kacz
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: kacz » 05 czerwca 2007, 06:33

bedziecie z niej dumni ona byla jedna z najlepszych koszykarek Odry Brzeg

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 05 czerwca 2007, 21:11

pożyjemy zobaczymy czas nam wszytko pokaże. Mam nadzieję że będzie mocnym wzmocnieniem.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 06 czerwca 2007, 11:35

Z tym mocnym wzmocnieniem to bym raczej nie przesadzał, ale mam nadzieję, że okaze się solidną zmienniczką. A dobrych zmienniczek Nam własnie potrzeba, by Darek mógł kontynuować swoją, wymeczajacą rywali, strategię. Jeśli dotrzyma kondycyjnie kroku strategii Darka, to będziemy mieli z Niej porzytek.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 21 czerwca 2007, 08:14

Wiem, że w Gorzowie jest atmosfera
Rozmowa z Małgorzatą Babicką, nową koszykarką AZS-u PWSZ-u Sowood Gorzów .

- Dlaczego postanowiła pani przenieść się do Gorzowa? Chęć rozwoju, zmiana otoczenia...
- Już w trakcie pobytu w Brzegu chciałam zmienić klub, lecz nie pozwalał mi na to kontrakt. Na moją decyzję wpłynęły oba te elementy. Uważam, że trener Maciejewski jest dobrym fachowcem, a przyjazna atmosfera stworzona wokół koszykówki tylko sprzyja osiąganiu lepszych wyników.

- Gorzowski zespół gra dynamiczną koszykówkę, czasami polegającą wręcz na zabieganiu rywalek. Odpowiada pani taki styl?
- Przyznam, że jest on bardzo ciekawy i jak widać przynosi efekty. Dlatego na pewno postaram się dostosować do tego wariantu.

- W jakim elemencie gry może pani najbardziej wspomóc naszą drużynę?
- Jestem przewidywana na pozycję nr trzy, więc moim atutem będzie na pewno wzrost. Potrafię rzucić za trzy punkty, zagrać jeden na jeden i nieźle czuję się w obronie. W Brzegu często to mi przydzielane były najlepsze zawodniczki przeciwnika, jak np. Nikita Bell czy Monique Coker.
reklama

- W internecie pisze pani swój blog, studiuje również dziennikarstwo. To druga, po koszykówce, pasja?
- Na pewno jest to jedno z moich zainteresowań, jednak ogólnie dziennikarstwo a nie tylko pisanie. Blog natomiast uznałam za ciekawą formę kontaktu z kibicami. W Gorzowie mam jednak nadzieję rozwijać się nadal dziennikarsko, być może właśnie w jakiejś gazecie, bo właśnie ukończyłam studia licencjackie.

- Czy wyjazd na Uniwersjadę poświęci pani także na bliższe zapoznanie się z gorzowskim zespołem? Trenerem reprezentacji jest w końcu Dariusz Maciejewski, a do Bangkoku pojadą również Katarzyna Czubak, Justyna Żurowska i Joanna Zalesiak.
- Większość zawodniczek znam z ligowych parkietów, a Kasię i Justynę z kadry Polski juniorek. Bardzo się lubimy, więc tym bardziej się cieszę, że jadę z koleżankami. Natomiast trenera Maciejewskiego znam też od wielu sezonów. Kiedy grałam w Jeleniej Górze, jeszcze w pierwszej lidze, rywalizowałyśmy z drużyną z Gorzowa. Nie znam natomiast jego stylu prowadzenia treningów czy meczów, dlatego to będzie przedsmak tego, co czeka mnie w trakcie sezonu.

- Dziękuję.

Paweł Kozłowski (gazeta lubuska)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 czerwca 2007, 10:56

Zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praniu :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

socrates
Nowy na forum

Postautor: socrates » 28 lipca 2007, 12:55

nie wiem czy ona bedzie wzmocnieniem druzyny
zawsze wierni AZS

gustaw27
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gustaw27 » 08 sierpnia 2007, 17:53

czy Gosia będzie wzmocnieniem to się jeszcze okaże,mecze to zweryfikują

tomaszek

Postautor: tomaszek » 08 sierpnia 2007, 20:28

A mi coś podpowiada że będzie wzmocnieniem :lol: Mysle że Darek ją idealnie wkomponuje w zespol.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 08 sierpnia 2007, 20:52

tomaszek pisze:A mi coś podpowiada że będzie wzmocnieniem :lol: Mysle że Darek ją idealnie wkomponuje w zespol.

Mam nadzieję, że Twoja intuicja Cię nie zawiedzie, bo ja jakoś sceptycznie do Niej podchodze. Co nie znaczy, że jak przyzwoicie się zaprezentuje na początku sezonu, to nie zmienię zdania.

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 08 sierpnia 2007, 21:01

ja sie zgodze z Bartkiem do mnie tez jakos ona nie przemawia :lol:
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”