Fantasy WNBA - wymiany i transfery - Grupa II

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 27 czerwca 2007, 20:17

garnett pisze:Wymieniam Shannon Johnson G na Sherill Baker G

Pee Wee i jej stu letnie kolana tym samym zostały bezrobotne 8)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 czerwca 2007, 07:54

to ja sobie wezmę Perkins G za Canty G.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 30 czerwca 2007, 18:30

To ja wezmę G Canty za F Mabikę

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 30 czerwca 2007, 18:34

fearless pisze:To ja wezmę G Canty za F Mabikę

to bierz :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 01 lipca 2007, 11:59

Oddaję Sherill Baker G , biorę Adrian Williams C

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lipca 2007, 13:14

garnett pisze:Oddaję Sherill Baker G , biorę Adrian Williams C

gotowe :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 01 lipca 2007, 16:13

Zgłaszam wymianę między mną a Ałgają. Po krótkim pobycie w moim zespole oddaję Tangelę Smith C, a w jej miejsce pozyskuje Nakie "Nokkie" Sanford C. Tangela niestety nie dogadała się z trenerem i opuszcza moją drużynę. Zadecydowała różnica charakterów :wink: .
A dla Ałgaji nie ma znaczenia kogo będzie miała jako rezerwową środkową.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 01 lipca 2007, 16:21

BARTOLINO pisze:Zgłaszam wymianę między mną a Ałgają. Po krótkim pobycie w moim zespole oddaję Tangelę Smith C, a w jej miejsce pozyskuje Nakie "Nokkie" Sanford C. Tangela niestety nie dogadała się z trenerem i opuszcza moją drużynę. Zadecydowała różnica charakterów :wink: .
A dla Ałgaji nie ma znaczenia kogo będzie miała jako rezerwową środkową.

potwierdzam- i dodam jeszcze że- dla mnie to rzeczywiście mało istotne kto na ławce siedzi- byle to był C :wink: + bardziej poważnie- Tangela mam nadzieje w drugiej części sezonu zacznie grać lepiej, a mnie jeśli będzie potrzebna to właśnie wtedy...bo kiedyś musi zacząć lepiej grać!
Z kolei Nakia teraz gra dobrze- co dla Bartolino patrząc na obecne wyczyny Tangeli i Michaliny, jest zapewne ważne.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 lipca 2007, 16:23

Nie podoba mi sie ta wymiana. Wyglada tak jakby Tangela byla "wyopozyczona" na konkretne spotkanie. Dla mnie to przesada.

Poza tym skoro Ałgaji nie robi to roznicy, to po co ma sie wymieniac? Obie strony powinny czerpac korzyść z wymian..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 01 lipca 2007, 16:31

Greebo pisze:Nie podoba mi sie ta wymiana. Wyglada tak jakby Tangela byla "wyopozyczona" na konkretne spotkanie. Dla mnie to przesada.

Poza tym skoro Ałgaji nie robi to roznicy, to po co ma sie wymieniac? Obie strony powinny czerpac korzyść z wymian..

Tangela była mi potrzebna, bo liczyłem na dalsze sprzedaż tej zawodniczki. Transfer nie wypalił, a ponieważ Snow wpadła w dołek potrzebuje centra gotowego do gry natychmiast. Dla mnie taką zawodniczką Tangela nie jest.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 01 lipca 2007, 16:35

BARTOLINO pisze:
Greebo pisze:Nie podoba mi sie ta wymiana. Wyglada tak jakby Tangela byla "wyopozyczona" na konkretne spotkanie. Dla mnie to przesada.

Tangela była mi potrzebna, bo liczyłem na dalsze sprzedaż tej zawodniczki. Transfer nie wypalił, a ponieważ Snow wpadła w dołek potrzebuje centra gotowego do gry natychmiast. Dla mnie taką zawodniczką Tangela nie jest.

Ok. Ja rozumiem po co Tobie ta wymiana. Nie rozumiem po co jest ona Ałgaji, skoro sami napisaliscie ze jej wszystko jedno. Wiec wychodzi na to ze idzie Ci na reke. A to IMO nie fair.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 01 lipca 2007, 16:47

Greebo pisze:
BARTOLINO pisze:

Ok. Ja rozumiem po co Tobie ta wymiana. Nie rozumiem po co jest ona Ałgaji, skoro sami napisaliscie ze jej wszystko jedno. Wiec wychodzi na to ze idzie Ci na reke. A to IMO nie fair.

Ok. To w takim razie mnie już wszystko jedno. I tak Ci nie wytłumaczę, bo widać nie rozumiesz, że często w transferach jest sytuacja, w której bardziej zainteresowana jest jedna ze stron zamiany.
Tylko idąc Twoim tokiem myślenia kilka innych wymian też jest podejrzanych i to m.in. Twoja. Nieważne... Jak widać są równi i równiejsi...

To tyle z mojej strony. Reszta już mnie nie obchodzi....

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 01 lipca 2007, 16:47

Greebo pisze:
BARTOLINO pisze:

nie jestem caritas Polska. Nie ukrywam, że nie potrzebuje C na teraz, ale w 2 części sezonu mimo wszystko bardziej wierze w Tangele niż w Nakie (przekonały mnie opinie na jej temat wypowiadane w 2 ostatnich wydaniach wnba action).
Rozumiem, że ta wymiana może dziwnie wyglądać, ale to wypożyczeniem nie było.

ps. na tej wymianie Bartek by zyskał, a ja bym nie straciła (a może w przyszłości zyskała). Jak rozumiem wątpliwości może budzić tylko to, że to Tangele Bartolino pozyskał ode mnie. Jednak jego oczekiwać nie spełniła, w tym czasie ja pozyskałam Nakie i byłam gotowa przyjść Tangele spowrotem...trudno tu mówić o przekręcie, bo obie panie mają podobne evale.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2007, 17:12 przez Ałgaja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 01 lipca 2007, 16:47

Przepraszam że się wtrącam, ale Ałgaja wyraźnie zaznaczyła po co jest jej Tangela (Na drugą połówkę sezonu). Ałgaja walczy o pierwsze miejsce w grupie i jakoś często się nie myliła w swoich osądach.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 01 lipca 2007, 16:50

a jeśli już to czy wypożyczenia są niedopuszczalne w naszej grze?
IMHO wymiana OK i ja nie mam nic przeciwko, choć do powiedzenia też wiele nie mam :P

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”