Fantasy WNBA - komentarze.

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 10 lipca 2007, 15:59

i to jest właśnie to o czym pisałem wcześniej .... nie masz pełnej informacji !!!!

Witam ponownie po przewie ;)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 lipca 2007, 06:44

Lindsey Harding nie zagra do końca sezonu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 12 lipca 2007, 15:37

ann pisze:Lindsey Harding nie zagra do końca sezonu.

:cry: :cry: :cry:
Moja drużyna to jakaś pechowa jest.... :(
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 25 lipca 2007, 08:47

cóż z tego, że LJ rzuciła tyle pkt jak i tak przegrały....

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 lipca 2007, 16:45

Zastanawiałem sie nad tym czy i w w jakiej formie robić PO i doszedłem do wniosku ze sens jakiejkolwiek gry jest tylko podczas I rundy PO WNBA. Wtedy jeszcze na palcu boju pozostanie 8 zespołów, wiec zawodniczek będzie wystarczająco. Dlatego tez wtedy odbędą się 2 spotkania: o mistrzostwo (zagrają zwycięzcy obu grup) i o 3 miejsce (2 zespoły z grup). Dla reszty menadżerów sezon zostanie zakończony wraz z końcem RS w WNBA.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 25 lipca 2007, 18:18

Greebo pisze:Zastanawiałem sie nad tym czy i w w jakiej formie robić PO i doszedłem do wniosku ze sens jakiejkolwiek gry jest tylko podczas I rundy PO WNBA. Wtedy jeszcze na palcu boju pozostanie 8 zespołów, wiec zawodniczek będzie wystarczająco. Dlatego tez wtedy odbędą się 2 spotkania: o mistrzostwo (zagrają zwycięzcy obu grup) i o 3 miejsce (2 zespoły z grup). Dla reszty menadżerów sezon zostanie zakończony wraz z końcem RS w WNBA.

Muszę przyznać, że mam podobne zdanie. Tylko mam takie pytanie. Czy nie dałoby się zrobić meczów między drużynami, które zajmą dalsze miejsca w swoich grupach aż do ostatniego? Czyli trzecie drużyny w obu grupach o 5 miejsce, czwarte o 7 miejsce, piąte o 9 miejsce, szóste o 11 miejsce, siódme o 13 miejsce i ósme o 15 miejsce?
Dzięki temu rywalizacja będzie ważna dla każdego do końca, nawet o jedno miejsce w tabeli wyżej :) .
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 lipca 2007, 18:32

Można tak zrobić (zapowiada mi sie fantastyczny pojedynek z Ann 8)) tylko wtedy wszyscy będa dysponować tylko "swoimi" zawodniczkami bo praktycznie nie będzie kogo dobierać. Chyba ze dopuścimy możliwość ze zawodniczki będą mogły być w większej ilości druzyn, wtedy można by dowolnie wymieniać te zawodniczki ktore już nie będą grac na inne (o zbliżonym evalu)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 25 lipca 2007, 20:06

a jeśli na przeciwko siebie w tych finałowych pojedynkach o konkretne miejsca znajdą się Douglas z I grupy i Douglas z II grupy??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 lipca 2007, 20:13

No to wyjdzie na to ze obie strony graja bez Douglas. ;-) Tak tez bywało w fantasy PLKK w PO.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 lipca 2007, 12:18

Ford nie zagra do końca rundy zasadniczej.

tutaj więcej o tym
http://www.wnba.com/shock/news/ford_070727.html

ciekawe czy Detroit będzie tak dołować jak Indiana bez Tamiki
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 28 lipca 2007, 12:29

a ja ide do góry :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 28 lipca 2007, 15:26

ann pisze:Ford nie zagra do końca rundy zasadniczej.

tutaj więcej o tym
http://www.wnba.com/shock/news/ford_070727.html

ciekawe czy Detroit będzie tak dołować jak Indiana bez Tamiki

myślę, że nie, Bill ma w obwodzie dużo wysokich no i co najważniejsze w "formie" jest Yeti. Kara teraz to już tylko rezerwową będzie... ale jakoś mnie to nie smuci :wink: a może się "krakowski trzepak obudzi" :lol: :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 02 sierpnia 2007, 18:07

Zastanawiałem się jak rozegrać PO i oto mój pomysł.

Rozgrywamy tylko jedną rundę PO. Zwycięzcy grup spotykają się w dwumeczu, tak samo osoby z drugich miejsc w meczu o 3 miejsce, z trzecich miejsc o 5 miejsce itd. aż do osób z ostatnich miejsc w grupach, które będą grały o 15 miejsce. To już właściwie było powiedziane... A teraz szczegóły:
W każdej parze będą zaliczały się 1 i 2 mecz PO. Każdy wystawi swoją piątkę na 1 i na 2 mecz.
W PO będzie można grać tylko zawodniczkami drużyn grających w PO i dlatego trzeba zrobić draft uzupełniający. Dla każdej pary drużyn będzie on oddzielny.
Będzie trzeba wymienić zawodniczki z drużyn, które do PO nie awansują. W ich miejsce będzie można wziąć zawodniczki z drużyn grających w PO, ale tylko te mające średni eval nie większy niż o 3 od zawodniczki oddawanej i dodatkowo nie będzie można wziąć zawodniczek, które w swoim składzie posiada drużyna rywala w PO. Wymiana zawodniczek będzie odbywać się pojedynczo, a zaczynać wymiany będzie osoba, która zdobyła więcej punktów w sezonie zasadniczym (liczy się suma a nie średnia).
Po zakończeniu draftu uzupełniającego, będzie można jeszcze wymienić po jednej dowolnej zawodniczce ze swojego składu z podobnymi zastrzeżeniami jak przy poprzednich wymianach.
Zwycięzcą każdej rywalizującej ze sobą pary będzie drużyna, która zdobędzie więcej punktów w obu meczach. W przypadku gdyby był remis będzie decydował największy pojedynczy eval jednej zawodniczki. Gdyby i on był taki sam to będzie liczył się drugi kolejny, ewentualnie potem trzeci itd. , choć to już chyba nie będzie konieczne.

Co sądzą o mojej propozycji moderatorzy i inni grający?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 sierpnia 2007, 18:37

Jak dla mnie ok z jednym zastrzeżeniem: podobnie jak w fantasy PLKK lekko "faworyzowałbym" te drużyny które w danej parze miały lepszy wynik po RS. Tzn miałyby "przewagę własnego parkietu" równą różnicy wyników. W PLKK sprawdziło się to bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 02 sierpnia 2007, 18:57

a ja to mam tylko takie pytanko, czy w przypadku, gdy ktoś wykorzystał tylko 30 slotów powiedzmy na centra to nie dodaje się mu czterech 0 i dzieli sumę wszystkich punktów przez 34?? to jest dla mnie logiczne, ktoś by mógł przestać grać jakimś zawodnikiem, który akurat zaczyna dołować bo nie chce sobie średniej punktowej zaniżać...
Cellar Door
Obrazek

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”