Koszykarki ŁKS szykują się do spotkania z Meblotapem Chełm

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Koszykarki ŁKS szykują się do spotkania z Meblotapem Chełm

Postautor: Hersi » 12 stycznia 2005, 08:24

Koszykarki ŁKS szykują się do arcyważnego spotkania ligowego z Meblotapem Chełm (sobota, godz. 17), który zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, ale wzmacnia swój skład.

Ełkaesianki w miniony weekend przegrały w Poznaniu z AZS 62:68. Po pierwszej połowie podopieczne trenera Witolda Baka prowadziły jednym punktem 30:29, ale tej małej przewagi nie udało się utrzymać do końca meczu.

– Niestety. Zawiodła przede wszystkim skuteczność. Gdy słabsze warunki fizyczne trzeba nadrabiać ambicją i ciągłą walką, zmęczenie daje znać o sobie nawet w wybornych rzutowych sytuacjach – powiedział trener Witold Bak. – Tak było w Poznaniu, gdzie zagraliśmy bardzo dobrze w obronie, ale przegraliśmy mecz skutecznością i walką pod koszami. Brakuje nam Agaty Kacprzak.

• To był podobno lepszy od poprzednich mecz w wykonaniu ŁKS?

– Myślę, że gdybyśmy zagrali w meczu z Ostrovią tak jak w Poznaniu, to nie mielibyśmy żadnego kłopotu z odniesieniem zwycięstwa.

• Czy ŁKS wygra z Meblotapem?

– Drużyna z Chełma pozyskała nową Amerykankę, ma sprowadzić także wysoką koszykarkę z Mołdawii. Nie rezygnuje więc z walki o utrzymanie. Dostałem kasetę z meczu Meblotapu w Brzegu i dopiero po obejrzeniu jej opracuję taktyczny plan. Wierzę w to, że zagramy skuteczniej i zwyciężymy.

(mm) - Express Ilustrowany

Obrazek

Rzuca Birute Dominauskaite

Zyzia
Żak

Re: Koszykarki ŁKS szykują się do spotkania z Meblotapem Che

Postautor: Zyzia » 12 stycznia 2005, 16:10

Hersi pisze:? Drużyna z Chełma pozyskała nową Amerykankę, ma sprowadzić także wysoką koszykarkę z Mołdawii.

Raczej z Macedonii :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Koszykarki ŁKS szykują się do spotkania z Meblotapem Che

Postautor: Mikey » 12 stycznia 2005, 16:16

Zyzia pisze:
Hersi pisze:? Drużyna z Chełma pozyskała nową Amerykankę, ma sprowadzić także wysoką koszykarkę z Mołdawii.

Raczej z Macedonii :lol:
Oj Zyzia co za różnica czy z Macedonii, Mołdawii czy Maroka, wystarczy że na M, reszta już nie ma różnicy dla dziennikarza :D :D :D
Obrazek
Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 12 stycznia 2005, 16:40

Z tego co wiem to byly prowadzone rozmowy z zawodniczka urodzona w Moldawii (196 cm, grala w NCAA Division 1), ale nie wiem czy ta sprawa jest dalej aktualna.

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 12 stycznia 2005, 17:42

ŁKS bez typowego centra, tak jak i my. Teraz zobaczymy co wart jest nasz zespol. Do zobaczenia w sobote w Lodzi......

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 stycznia 2005, 07:24

Do Łodzi bez centerki
EKSTRAKLASA KOSZYKAREK • Bez zmian w składzie Meblotapu AZS

Wszystko wskazuje na to, ze koszykarki chełmskiego Meblotapu AZS PWSZ przystąpią do meczu w Łodzi w niezmienionym składzie. Oczekiwana w klubie centerka z Macedonii – Snezana Mrnzevska, nadal nie daje znaku życia. Działacze Meblotapu AZS obawiają sie, że Macedonka mogła otrzymać inną ofertę.

Nie chcą sie jednak wdawać sie w spekulacje. Faktem jest, ze wysokiej zawodniczki nadal nie ma w akademickiej ekipie, która w najbliższą sobotę zmierzy sie w Łodzi z ŁKS. Jest to bardzo ważny mecz dla obydwu drużyn. Łodzianki nie są jeszcze pewne gry w „ósemce”, a chełmianki mają jeszcze szanse znalezienia sie w grupie zespołów, które mając zapewniony ligowy byt, przystąpią do play-off. Aby myślec o „ósemce” trzeba w Łodzi wygrac. Ale dodajmy, ze ewentualna porażka jeszcze nie przesądzi losów Meblotapu, ponieważ ekstraklasę opuści tylko jedna drużyna, a przedostatnia w tabeli Ostrovia ma nad naszymi akademiczkami tylko punkt przewagi.

ŁKS mial ostatnio spore problemy finansowe, które mogły miec wpływ na słabe wyniki. Łodzianki po czterech zwyciestwach na początku sezonu, przegrały później osiem meczów z rzędu, niedawno z AZS Poznań 62:68. Sytuację łódzkiego klubu próbują ratowac władze miasta, które po alarmujących materiałach w mediach postanowiły przekazać do ŁKS 325 tysięcy złotych
(w ratach). Prawdę powiedziawszy, Meblotapowi AZS także przydałoby się finansowe wsparcie.

Meblotap nadal pozostaje bez centerki, ale i w ŁKS kontuzjowana jest najwyższa zawodniczka – Agata Kasprzak, wychowanka lubelskiego AZS. W tej sytuacji ciężar gry znowu bedzie spoczywał na niższych koszykarkach. Może w zespole akademiczek formą błyśnie Shaquala Williams. W ostatnim spotkaniu w Brzegu Amerykanka, mająca za sobą występy w WNBA, pokazała klasę tylko w czwartej kwarcie. Był to efekt zmęczenia podróżą z USA (Amerykanki przylecialy do Polski dwa dni przed ostatnim spotkaniem) i braku zgrania z pozostałymi zawodniczkami. Może po tygodniu treningów Williams już bez przeszkód pokieruje grą druzyny.

(tor) Dziennik Wschodni

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 stycznia 2005, 07:38

Ja powiem jedno...do ŁKS-u:
- Proszę- powiedział mati. I nastała niezręczna cisza

Choć koniec końców nie wiem kto lepiej żeby wygrał. Wydaje mi się, że jednak ŁKS.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 stycznia 2005, 10:17

mati pisze:Ja powiem jedno...do ŁKS-u:
Prośba zostanie rozpatrzona w sobotę o 17 :D I wstań z kolan przyjacielu, bo aż nam niezręcznie :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 13 stycznia 2005, 18:37

Mikey pisze:
mati pisze:Ja powiem jedno...do ŁKS-u:
Prośba zostanie rozpatrzona w sobotę o 17 :D I wstań z kolan przyjacielu, bo aż nam niezręcznie :wink:

Apropo kolan my z ZiZu wcale nie skakaliśmy na kolanach ze szczęsia w Łodzi!

Choć obiecuję, że jak nasze wygrają w Poznaniu całą halę przejdę na kolanach! :wink:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 stycznia 2005, 23:02

mati pisze: Choć obiecuję, że jak nasze wygrają w Poznaniu całą halę przejdę na kolanach! :wink:

mam nadzieje ze jednak nie bedziesz musial tego robic.......

a jesli bedziesz musial to, to niezle sie napracujesz, bo obejsc dookola Arene nie jest łatwo i szybko na nogach, a co dopiero na kolanach....pozdrawiam!!! :) :)
reloaded :]

kib

Postautor: kib » 14 stycznia 2005, 09:12

Hersi pisze:Z tego co wiem to byly prowadzone rozmowy z zawodniczka urodzona w Moldawii (196 cm, grala w NCAA Division 1), ale nie wiem czy ta sprawa jest dalej aktualna.

Hersi. TY jeszcze wierzysz temu kłamcy Żołnierowiczowi??
To większy oszust niż Januszek!! Ten przynajmniej kłamał i nie brał za to kasy bo nie było a Żołnierowicz wszystkich oszukuje i jeszcze doi z drużyny szmal. Niech pokaże rachunki ile to wielki manger znalazł kasy dla klubu!!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 09:32

kib pisze:
Hersi pisze:Z tego co wiem to byly prowadzone rozmowy z zawodniczka urodzona w Moldawii (196 cm, grala w NCAA Division 1), ale nie wiem czy ta sprawa jest dalej aktualna.

Hersi. TY jeszcze wierzysz temu kłamcy Żołnierowiczowi??
To większy oszust niż Januszek!! Ten przynajmniej kłamał i nie brał za to kasy bo nie było a Żołnierowicz wszystkich oszukuje i jeszcze doi z drużyny szmal. Niech pokaże rachunki ile to wielki manger znalazł kasy dla klubu!!!

Heh, troche zle napisalem, wlasciwie to powinienem napisac: Klub otrzymal oferte od agenta ww. zawodniczki. :wink: Co sie dzialo pozniej tego to juz nie wiem :(

Co sie zas tyczy Zolnierowicza i zarzadu to ....... i ...... :twisted:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”