Wojteg pisze:Pomysł bardzo fajny. Mysle ze znajdzie zainteresowanie wielu forumowiczów. Ja się zapewne do takiej zabawy przyłączę.
No i już znam odpowiedzi na powyższe pytania.
Odp 1. Silke Nowitzki (DJK S. OLIVER WÜRZBURG)
Odp 2. Blanka Kamila Rębacz
Pozdro!!

Cieszę się, że pomysł się spodobał. Co do Twoich odpowiedzi, to masz jedynie częściową rację. Oczywiście na zdjęciu jest starsza siostra Dirka Novitzkiego - Silke, była zawodniczka Wurzburga. Jednak odpowiedz na pytanie drugie jest mylna. Blanka Rebacz, mimo polskiego nazwiska, z tego co mi wiadomo jest jednak Niemką, a prawidłową odpowiedzią jest
Sylwia Czerniak. Zawodniczka ta występowała w niemieckim zespole do roku 1997, przyjechała między innymi wraz z koleżankami do Polski rozegrać sparing z zespołem Olimpii (Wągrowiec'96).
Mikey - co do pytań... nie jest potrzebne ich wysłanie mi wszystkich od razu. Mają być one naprawdę dopracowane, ciekawe i na tyle trudne, by nie tak łatwo było znależć na nie odpowiedz przez proste wpisanie google.pl

Lepiej więc stopniowo przygotowywać je w trakcie trwania zabawy, a ja z tygodnia na tydzień będę się starał wybierać najciekawsze. Jeśli takich nie będzie to też nie problem - jestem na to przygotowany. Co do czasu na odpowiedz... to jest sprawa do dyskusji. Na pewno nie ma sensu zamieszczać kolejnych zagadek częściej niż raz w tygodniu, tak, by wszyscy zdążyli się zapoznać. Nie mogę zmuszać jednak wszystkich uczestników zabawy do wchodzenia na Forum w określonym terminie, bo przecież nie każdy może. Myślę więc, że okres nadsyłania odpowiedzi od poniedziałku do piątku nie jest złym pomysłem, pod warunkiem, że faktycznie by odpowiedzieć trzeba się będzie trochę postarać. Jak widać po pytaniach testowych nie zawsze odpowiedz jest taka prosta, jak się wydaje
Guru - co do podziału... pomysł wart rozważenia! Można tak zrobić, by w każdym tygodniu zabawy pojawiło się po jednym pytaniu z koszykówki polskiej, światowej i historii basketu (choć sporo pytań z dwóch poprzednich dziedzin też przecież dotyczyć będzie historii). Myślę, że czas trwania zabawy to 21 tygodni... ładna liczba. Tak więc w tym czasie pojawiłoby się 21 pytań z każdego działu (po 7 za trzy, dwa i jeden punkt).
Pozdrawiam wszystkich przyszłych uczestników zabawy, jesli ktoś już zaczął tworzyć zagadki, to zachęcam do ich przysyłania. Najlepiej na
sebastian.kovacs@wp.pl ... Mam nadzieję, że wybiorę najlepsze!