Przed meczem: Odra Brzeg - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: Odra Brzeg - Lotos Gdynia

Postautor: Hersi » 13 stycznia 2005, 20:12

Lotos Gdynia - czołowa drużyna Europy, niepokonany zespół w polskiej lidze w składzie z takimi gwiazdami, jak Małgorzata Dydek i Agnieszka Bibrzycka, gościć będzie w niedzielę w Brzegu. W hali przy ul. Oławskiej można spodziewać się kompletu widzów

Przed sezonem wiele mówiono o sile Wisły Kraków i Polfy Pabianice, które miały apetyt na tytuł mistrzowski. Działacze obydwu klubów zapowiadali ostrą walkę z gdyniankami, najlepszą drużyną w kraju od kilku sezonów. Jednak po dwunastu meczach tylko Lotos ma na swoim koncie komplet zwycięstw. Pokonał wyraźnie zarówno Polfę, jak i Wisłę. Teraz na ich drodze stanie drużyna z Brzegu, która w pierwszej rundzie o mało co nie przerwała gdyńskiej serii ponad 70 zwycięstw we własnej hali. Cukierki przegrały w Gdyni 63:70 i było to najniższe zwycięstwo ligowe Lotosu w tym sezonie. Trudno mimo to liczyć, że brzeżanki są w stanie sprawić sensację na własnym parkiecie, choć cztery ostatnie spotkania wygrały.

- Trzeba docenić klasę rywala, ale nie możemy się go przestraszyć, bo może się to dla nas bardzo źle skończyć - mówi środkowa Odry Martyna Koc. - Będzie na pewno bardzo trudno o dobry wynik, ale gramy u siebie i nie poddamy się - dodaje.

Gdyński zespół zawsze sprowadzał do hali w Brzegu nadkomplet widzów. Zawodniczki Cukierków wiedzą, że fani są jednym z ich atutów. - Liczymy, że kibice jak zwykle będą naszym szóstym zawodnikiem i dzięki nim uda się sprawić sensację - kończy Koc.

Cukierki Odra Brzeg - Lotos Gdynia

Niedziela, godz. 16.00, hala przy ul. Oławskiej

kon Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Przed meczem: Odra Brzeg - Lotos Gdynia

Postautor: GURU » 13 stycznia 2005, 20:39

Hersi pisze:Gdyński zespół zawsze sprowadzał do hali w Brzegu nadkomplet widzów. Zawodniczki Cukierków wiedzą, że fani są jednym z ich atutów. - Liczymy, że kibice jak zwykle będą naszym szóstym zawodnikiem i dzięki nim uda się sprawić sensację - kończy Koc.

Chciałbym jakąś sensacje , zawsze jestem niepoprawnym optymistą. Ale jak napisałem juz wczesniej w Typerach mam jakieś dziwne przeczucia ze wygramy.

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 13 stycznia 2005, 22:35

GURU pisze:(...) Ale jak napisałem juz wczesniej w Typerach mam jakieś dziwne przeczucia ze wygramy.

Obys sie GURU nie mylil. Zycze powodzenia :!:
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 11:32

Po pięciu wygranych

Piątek, 14 stycznia 2005r.

Koszykarki Cukierków Odry Brzeg wygrały w miniony weekend piąty mecz na własnym parkiecie i są w zasadzie spokojne o miejsce wśród drużyn pierwszej ósemki ekstraklasy. Zwycięstwo z ostatnim w tabeli Meblotapem zapewniły sobie dopiero w ostatnich sekundach meczu.

Na 18 sekund przed końcową syreną Cukierki prowadziły 74-72 i gdyby Ludmiła Zdziesińska wykorzystała rzuty osobiste musiałaby być dogrywka. W chwilę potem jednak dwa razy celnie rzucała Olena Proszczenko i emocje skończyły się.

- To był dobry mecz dla kibiców, dla trenerów obu drużyn jednak zbyt nerwowy — skomentował spotkanie szkoleniowiec Cukierków, Krzysztof Kubiak. — Moje zawodniczki zasłużyły na wygraną, choć popełniały znów sporo błędów.

W niedzielę do Brzegu przyjeżdża drużyna liderek z Gdyni. Koszykarki Lotosu w pierwszej rundzie rozgrywek wygrały Cukierkami różnicą zaledwie siedmiu punktów. Jak brzeskie koszykarki zagrają z naszpikowaną gwiazdami drużyną wielokrotnych mistrzyń kraju? Przekonamy się w niedzielę w hali przy ul. Oławskiej w Brzegu. Spotkanie rozpoczyna się o godz. 16.

(sem) - Gazeta Opolska

Obrazek

Trener Krzysztof Kubiak (z lewej) opracował specjalną taktykę. Fot. K. Sempruch

Gość

Postautor: Gość » 14 stycznia 2005, 13:08

Pamietajcie ze Lotos zawsze mial problemy z wygrana w Brzegu mam nadzieje ze w niedziele tez tak bedzie!!!!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 14 stycznia 2005, 14:01

Anonymous pisze:Pamietajcie ze Lotos zawsze mial problemy z wygrana w Brzegu mam nadzieje ze w niedziele tez tak bedzie!!!!

Dokładnie. Od momentu wejścia do ekstraklasy naszych koszykarek Lotos zawsze sie męczył w naszej hali (moze z wyjątkiem 2003 r. gdzie przegraliśmy 109 - 81), oby tak było tym razem.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 17:25

Po euroligowym zwycięstwie z francuskim Tarbes Gespe Bigorre Lotos czeka spacerek w polskiej lidze. Tylko że droga na spacer nie będzie usłana różami, gdynianki spędzą 12 godzin w autokarze, a po podróży muszą zmobilizować się na mecz z przeciętnymi Cukierkami Odra Brzeg

Cukierki Odra Brzeg to typowy średniak polskiej ligi. Z takimi drużynami Lotos Gdynia wygrywa bez najmniejszych problemów. W pierwszej rundzie gdynianki pokonały Cukierki 70:63, zdecydowanie prowadząc przez całe spotkanie. A nie zagrały najlepsze w drużynie Krzysztofa Koziorowicza Małgorzata Dydek, Deanna Nolan i Elaine Powell. Niektóre zawodniczki myślały, że tym razem także zagrają w rezerwowym składzie. Jeszcze w połowie tygodnia Małgorzata Dydek liczyła, że może uda się jej odpocząć. - Trener zazwyczaj nie zabierał całego zespołu na takie mecze. To przecież 12 godzin jazdy autokarem, a potem oczywiście 40 minut gry - mówiła środkowa Lotosu. Z odpoczynku jednak nici. - Jest początek rundy, prawdopodobnie zagramy w pełnym składzie. Zabraknie tylko chorej Eliny Stefanowskiej. Być może tuż przed play off dam odpocząć tym zawodniczkom, które dłużej grają w Eurolidze, ale teraz jest na to jeszcze za wcześnie - podkreśla Koziorowicz.

Przyjazd drużyny Lotosu zazwyczaj jest największym wydarzeniem weekendu niemal w każdym mieście. Podobnie będzie w niedzielę, ale gdynianki raczej nie powinny mieć kłopotu z... popsuciem sportowego święta i łatwym zwycięstwem.

Michał Sielski Gazeta Wyborcza

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 14 stycznia 2005, 17:43

Postaramy sie o ogluszajacy doping a na samym poczatku meczu krzykne: kto wygra mecz? Cala sala odpowie ODRA i tak zapewne bedzie. Hehe obym sie nie mylil.

qBK nzlg

Postautor: qBK nzlg » 14 stycznia 2005, 18:56

GURU pisze:Chciałbym jakąś sensacje , zawsze jestem niepoprawnym optymistą. Ale jak napisałem juz wczesniej w Typerach mam jakieś dziwne przeczucia ze wygramy.

A ja mam jakieś dziwne przeczucie, że z Lotosem powalczymy, za to wygramy z Wisłą. Z Poznaniem w Brzegu zawsze wygrywaliśmy, przegraliśmy tylko rok temu 81-97, a teraz wszystko wróciło do normy. Podobnie z Meblotapem (w Brzegu przegraliśmy tylko na koniec sezonu 13 punktami, a przed tygodniem wygraliśmy). Z Wisełką przegrana 70:71 w poprzednim sezonie, a wcześniej same zwycięstwa.

Też jestem bardzo niepoprawnym optymistą. A może wygramy oba :D :D Pożyjemy, pokrzyczymy, zobaczymy :D :D

Jak Polkowice i Meblotap wygrywały z Lotosem też nikt się nie spodziewał.

Gość

Postautor: Gość » 16 stycznia 2005, 13:13

qBK nzlg pisze:
GURU pisze:Chciałbym jakąś sensacje , zawsze jestem niepoprawnym optymistą. Ale jak napisałem juz wczesniej w Typerach mam jakieś dziwne przeczucia ze wygramy.

A ja mam jakieś dziwne przeczucie, że z Lotosem powalczymy, za to wygramy z Wisłą. Z Poznaniem w Brzegu zawsze wygrywaliśmy, przegraliśmy tylko rok temu 81-97, a teraz wszystko wróciło do normy. Podobnie z Meblotapem (w Brzegu przegraliśmy tylko na koniec sezonu 13 punktami, a przed tygodniem wygraliśmy). Z Wisełką przegrana 70:71 w poprzednim sezonie, a wcześniej same zwycięstwa.

Też jestem bardzo niepoprawnym optymistą. A może wygramy oba :D :D Pożyjemy, pokrzyczymy, zobaczymy :D :D

Jak Polkowice i Meblotap wygrywały z Lotosem też nikt się nie spodziewał.

Ja mam przeczucie że Lotos przgra w tym sezonie w sesji zasadniczej ale nie będzie to ani w Pabianicach ani w Brzegu .

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 16 stycznia 2005, 14:59

MuFa pisze:Postaramy sie o ogluszajacy doping a na samym poczatku meczu krzykne: kto wygra mecz? Cala sala odpowie ODRA i tak zapewne bedzie. Hehe obym sie nie mylil.

trzymam kciuki za Odre Brzeg!!!!!! niech ktos wreszcie pokona dominatora z Gdyni!! powodzenia!!!
reloaded :]

Gość

Postautor: Gość » 16 stycznia 2005, 16:12

Gdzie jest relacja?Mecz juz trwa?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”