Turniej w Gorzowie

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 października 2007, 20:39

PiwoMojePaliwo pisze:
pako pisze:po meczyku darek stwierdził ze kibice wypadli lepiej niz zwodniczki:P

i cos w tym musi byc.

hmmm.. ale kilka osob prawie glosu z siebie nie wydawalo :| Wstyd :oops:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 06 października 2007, 21:35

Endrju pisze:Mecz ciekawy zaciety do ostatniej sekundy :) przez wiekszosc meczu druzyna Dniepro prowadzila jednak w koncowce udalo nam sie wydrzec zwyciestwo. Dziwczynom dziekujemy za walke do konca : ) Moze jeszcze Carie i Kiki nie do konca prezentuja forme jaka oczekujemy od nich jednak wierze ze w sezonie sie rozegraja i beda silnymi punktami naszej druzyny. Przyzwoite spotkanie zagrala takze Gosia Babicka widac bylo ze duzo walki wklada w gre... Ale gra na duzy +

no to kolega mnie robawił... nie moge ze smiechu jak pragne zdrowia... Cerri i Kiki nie mają formy? ja bym powiedział ze jeszcze nie znają wszystkich ustawiń zespołu, ale to nie jest ich wina tylko to ze mówią tylko po angielsku, a w naszym zespole niestety nie wszyscy znaja ten język... co do Babickiej, to fakt była walka ale z wiatrakami i z parkietem...a ona wydawało mi się ze jednak zna polski...a statystyki mówia same za siebie prawda? podsumowując zespól jescze nie jest zgrany po wakacyjnej przerwie i z nowymi zawodniczkami...
powodzenia dziewczyny i wierzymy w was...
pozdr dla Gosi B.
witamy w GW

Punkty dla KSSSE AZS PWSZ: N'Garsanet 18, Żurowska 13, Szott 7, Moore 6, Czubak 3 - Karpińska 15, Ristic 3, Babicka 1, Czarnecka 0, Chomać 0, Kaszewska 0.

Dniepr Dniepropietrowsk: Pokojowa 14, Jakina 14, Dyszylian 13, Żirakowa 9, Lyszkowa 7, Dubrowna 2, Kisilowa 2, Woronowa 0, Kuzmiczenko 0.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 października 2007, 21:44

Kazdy ma prawo miec swoje zdanie :) a co do tego "Nie maja formy"... prosze przeczytac jeszcze raz moje zdanie :D
"nie jest to forma jaka bysmy oczekiwali" Mialy byc bardzo silnym wzmocnieniem narazie dla mnie nie blyszcza :) choc nie twierdze ze inne zawodniczki sa od nich lepsze :D

Ale mam nadzieje ze jak powiedziales szybko poznaja wszystkie ustawienia zespolu ...

PS (Jakies statystyki moze odnosnie strat bym poprosil :D)

Moze jednak sie myle gdyz bardziej bylem zajety dopingiem niz ogladaniem meczu i niektore strzegoly mogly umknac mojej uwadze :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 06 października 2007, 21:57

trener je wystawiał dość czesto i widac było ze sie gubiły. nie znaja ustawień, a co do formy to zobaczymy jutro jeszcze jak sobie poradza i ile bedą grały.mysle ze do rozpoczecia zesonu sie wgryzą w zespół i nie tylko kiki i kerri ale i gośka. tej ostatniej gra mi sie wcale nie podobała, biegała, troche walczyła ale nic nie rzuciała, jak tak bedzie dalej to mam nadzieje ze bedzie grzała ławe. oby nie...
ps
coraz mnie podoba mi sie zachowanie trenera... ! opier... dziewczyny sciąga za najmniejszy błąd, aż płaczą po meczu. chyba nie tędy droga? jakie to podbudowanie czy wsparcie trenera dla zespołu? ale widocznie to bedzie recepta na wygrywanie spotkań... zobaczymy.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 października 2007, 22:12

thomas72 pisze:trener je wystawiał dość czesto i widac było ze sie gubiły. nie znaja ustawień, a co do formy to zobaczymy jutro jeszcze jak sobie poradza i ile bedą grały.mysle ze do rozpoczecia zesonu sie wgryzą w zespół i nie tylko kiki i kerri ale i gośka. tej ostatniej gra mi sie wcale nie podobała, biegała, troche walczyła ale nic nie rzuciała, jak tak bedzie dalej to mam nadzieje ze bedzie grzała ławe. oby nie...
ps
coraz mnie podoba mi sie zachowanie trenera... ! opier... dziewczyny sciąga za najmniejszy błąd, aż płaczą po meczu. chyba nie tędy droga? jakie to podbudowanie czy wsparcie trenera dla zespołu? ale widocznie to bedzie recepta na wygrywanie spotkań... zobaczymy.

ehh cos Aga jakas smutna wychodzila z hali :| Wrrr...

"nic nie rzucila" to musze ci powiedziec ze widzialem z 2 razy przynajmniej jak Gosia wywalczyla sobie czystea pozycje a jednak nie dostala podania... troche wydoczne bylo brak jeszcze takiego zgrania... i cala akcja sie strata skonczyla...

Dobra mniejsza stym... maja jeszcze 2 tygodnie do ligi i mam nadzieje ze z dnia na dzien beda coraz bardziej zgrane :D

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 06 października 2007, 22:56

Endrju pisze:ehh cos Aga jakas smutna wychodzila z hali :| Wrrr...

"nic nie rzucila" to musze ci powiedziec ze widzialem z 2 razy przynajmniej jak Gosia wywalczyla sobie czystea pozycje a jednak nie dostala podania... troche wydoczne bylo brak jeszcze takiego zgrania... i cala akcja sie strata skonczyla...

Dobra mniejsza stym... maja jeszcze 2 tygodnie do ligi i mam nadzieje ze z dnia na dzien beda coraz bardziej zgrane :D

Agniecha i Keti dostały op... a kto jeszcze nie wiem... widziałem w ich oczach łzy to chyba płakały. nie zebym sie nad nimi rozczulał, wiem ze od dobrych zawodniczek wymaga sie wiecej, ale nie mozna doprowadzac ich do łez bo to bedzie miało odwrotne skutki, tak mi sie wydaje. poza tym co do druzymy to zobaczymy niedługo sezon sie zaraz zacznie, oby bylo dobrze...
Obrazek

Barti
Żak

Postautor: Barti » 06 października 2007, 23:42

thomas72 pisze:coraz mnie podoba mi sie zachowanie trenera... ! opier... dziewczyny sciąga za najmniejszy błąd, aż płaczą po meczu.

No mnie też bardzo zdenerwowały mokre oczy Agi, ale wierzę, że jutro systuacja się diametralnie zmieni i Aga bedzie miała powody do radości, mimo,ze jutrzejszy przeciwnik to zdecydowanie wyzsza półka. Myślę jednak, że nie było tak tragicznie, bo gdy emocje opadły to i mały uśmiech przy wyjściu z hali też się pojawił :D
Aga, głowa do góry, jutro tez jest dzień.
Od strony kibicowskiej:
całkiem przyzwoicie :D , jak na pierwszą odsłonę spektaklu "sezon 2007/2008"; szczerze mówiąc nawet się nie spodziewałem, że wyjdzie tak dobrze; moje wyrazy podziękowania dla osób które dołączyły do KK i walnie przyczyniły się do stojącego na dobrym poziomie dopingu; tyle tylko, że jutro rywal nieco mocniejszy, więc liczę, że wyjdzie równie dobrze (a szczerze mówiąc liczę, że będzie jeszcze lepiej :D ); jutro też zapraszamy do zabawy i głosnego dopingu, również tych, którzy nie mogli dotrzeć na halę w dniu dzisiejszym;
Będąc na fali :D zahaczę również od strony organizacyjnej(z uwagi na fakt, że niektóre osoby z KK nie mogły dzis dotrzeć na halę):
1. pierwsza tura identyfikatorów już zrobiona :D
2. otwieramy listę dla osób, które nie zdążyły dopełnić formalności związanych z uzyskaniem identyfikatora; czas wykonania w/w identyfikatorów (z uwagi na obłożenie przedwyborcze drukarni) to około tydzień; NIE SPAĆ, ZWIEDZAĆ!!!!; jak się postaracie i zbierzecie do kupy (bez skojarzeń :wink: ) szybko, to jest szansa na to, że uda się je wykonac przed rozpoczeciem sezonu; moje gg: 3798808 ew. 501 261 469
3. osoby, które zdecydowały się na koszulkę KK (takie same, jak maja dziewczyny) również proszę o kontakt; wszelkie info o koszulkach dla osób z KK na gg lub tel.;

tomaszek

Postautor: tomaszek » 07 października 2007, 00:45

thomas72 pisze:Agniecha i Keti dostały op... a kto jeszcze nie wiem... widziałem w ich oczach łzy to chyba płakały. nie zebym sie nad nimi rozczulał, wiem ze od dobrych zawodniczek wymaga sie wiecej, ale nie mozna doprowadzac ich do łez bo to bedzie miało odwrotne skutki, tak mi sie wydaje. poza tym co do druzymy to zobaczymy niedługo sezon sie zaraz zacznie, oby bylo dobrze...

Dobrze wiemy nie od dzis że trener Maciejewski wymaga 100% zaangażowania i nie ważne czy to jest mecz ligowy czy tylko sparing. A Aga i Keti zamiast fochy walić że trener je opier... powinny raczej wyciągnąć wnioski na przyszłość. Widocznie trener mial podstawy zeby tak sie zachowac. Tym bardziej że Pysia z Keti naleza do tej grupy zawodniczek, które powinny dawać przykład swoim zaangażowaniem innym koleżankom. Owszem mi tez zrobilo sie smutno jak zobaczyłem łzy Agi. Ale mam nadzieje że to przedostatnie łzy. Ostatnie chce widzieć w maju po meczu finalowym o mistrzostwo. I maja to być ŁZY SZCZĘŚCIA!!! :D

Co do samego meczu to myśle że cala drużyna zagrała dobre zawody. Grę Kiki nie wymaga chyba komentarza - najskuteczniejszy gracz, do tego wiele wygranych tablic. Carrie narazie troche slabiej ale moze to wynika z tremy, dziewczyny bardzo chcialy sie pokazac. Kolejny wątek to Gosia Babicka. Niech nikt mi nie pie.... ze zagrała słaby mecz. Ta zawodniczka zostawila na parkiecie dzisiaj kawał zdrowia. Co z tego że zdobyła tylko 1 punkcik. Tak walczącej zawodniczki nie było u nas dawno. Grała bardzo pożytecznie dla zespołu. Walczyła o każdą piłkę i zaliczyła parę ładnych asyst. O przechwytach nie wspominając. I oby Gosia grała co najmniej tak jak dziś to o wynik bede spokojny.

Kolego thomas72 zawodniczka nie musi zdobywac po kilkanascie punktów na mecz aby była ważnym elementem drużyny. W piłce nożnej bramkarze nie strzelają goli a bywaja bohaterami swoich druzyn.

Co do częstych roszad w zespole to chyba wlasnie jest filozofia AZS? No chyba ze w poprzednim sezonie to nie AZS grał przy Chopina :lol:

Uff... ale mnie poniosła wena twórcza :lol: :lol:

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 07 października 2007, 01:17

niewiem jeszcze ktora to ktora, ale nizsza zawodniczka zza morza niestety formy nie pokazala... a byly to jej rzuty spod kosza w edycji min Kasi rozgrywajacej u nas.... kolejna zas calkiem calkiem w mych oczach wypadla. a Gosia... coz oby jej kuku szybko sie zagoilo!

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 07 października 2007, 08:58

kazdy z nas ma swoje zdanie. co do kiki czy cerrie i innych dziewczyn... ja uwazam ze zespól zagrał własnie słabe zawody pod wzglęgem skuteczności. walczyły jak zawsze do konca, ale trafiły na zespół który gra podobna koszykówkę ja nasza, szybką agresywną. co do zmian to jestem za, bo jak darek powiedział efektywność gry naszych dziewczyn jest przez 3 min i dla tego sa czeste zmiany, ale nie w takich nerwach i kur...mi na ustach...po co?
wiem ze bedzie dobrze i licze na dobre miejsce w play offach.
dzis sobie pójde znów popatrzec na nasze dziewczyny, a po meczu moze napiszewiecej po tak a nie na nie, oby... i tak lubie jak graja, tylkonczasem wkurza mnie ich gra... bo dadza sobie nawtykac a potem gonią. pozdr
ps
wyższa i ciemniejsza to kiki, a nizsza cerrie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 07 października 2007, 18:43

witam... no to dzis zmieniam zdanie co do postawy druzyny... rewelacja. dzis pokazały ze to jednak ten zespól który grał w zeszłym sezonie. co do nowych zawodniczek to cerrie super... walczak i zdobyła kilka cennych punktów kilka przechwytów... kiki dzis chyba ciut słabiej ale tez swoja robote robiła, a i panna gosia równiez, waleczna, dobrze broniła...
co do reszty druzyny to juz ocene zostawiam wam... pozdrawiam
ps
zapomniał bym jeszcze o gratulacjach dla najmłodszego kibola z szalikiem który dzielnie klaskał i wspierał kk... pozdr dla niego

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Dynamo Kursk 62:54 (26:14, 13:17, 14:10, 9:13)

Punkty KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.: Czubak 8, Żurowska 8, Karpińska 6, N'Garsanet 6, Szott 5 - Chomać 12, Morre 11, Babicka 2, Ristić 2, Czarnecka 2.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 października 2007, 18:53

AZS Gorzow wygral z Dynamem Kursk w meczu o 1-sze miejsce 62:54 i tym samym przelamal zla passe meczow z zespolem Kurska. W naszym zespole wszystkie dziewczyny graly bardzo rowno. (wyroznic mozna Ole Chomac ktora naprawde zagrala dobre zawody:) Grajac 2 mecz w jednym dniu. Wszystkie dziewczyny zagraly naprawde dobrze i jak tak beda sie prezentowaly w sezonie to ciezko ktorejkolwiek z druzyn bedzie wywiesc z Gorzowa zwyciestwo :D

Juz nie moge doczekac sie ligi :D Mam nadzieje ze zespol z Pabianic przystapi do rozgrywek i pierwszy mecz zagramy 17.10 :)

Odnosnie dopingu to oceniam go na dst+ dosc malo osob przyszlo dopingowac... jednak staralismy sie jak moglismy :D (po meczu niektorzy chociaz mowili ze bylo lepiej niz na lidze)...czegos jeszcze brakuje jednak w tym dopingu... (Jednak potrzebny jest wyjazd (LESZNO 27.10) zeby kilka przyspiewek wprowadzic w zycie)... a moze nawet tydzien wczesniej ;) Mam nadzieje ze jak jeszcze z 20 osob do nas dolaczy to hala bedzie "wrzec" :D

pako
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: pako » 07 października 2007, 19:26

tak tak meczyk bajeraaa

z dopingiem to sie zgadzam
było nie ciekawie

ale znam tego przyczyne
tofiki w naszym sektorze
lub jak to stwierdził moj brat "KINDER CLUB"
heheeh
trzeba z tym zrobic porzadek:)
NA GÓRZE KIBICE!!!
NA DOLE TEŻ!!!
A W SERCU AZS!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 października 2007, 19:53

AZS II PWSZ Gorzów Wlkp. - Dniepr Dniepropietrowsk 55:103 (12:23, 9:27, 15:27, 19:26)

Punkty dla AZS II PWSZ Gorzów Wlkp.: Trębicka 9, Chaliburda 8, Kaczmarczyk 5, Strzelecka 0, Maruszczak 0 - Chomać 11, Pietraszek 7, Kaszewska 4, Iwanowicz 4, Łodygowska 3, Czarnecka 2, Rutkowska 2,

Punkty Dniepr Dniepropietrowsk: Dyszalian 20, Jakina 16, Lyszkowa 13, Sazonenko 13, Żirakowa 13, Kuzmiczenko 8, Pokojowa 6, Woronowa 6, Kisilowa 5, Dubrowna 3.

KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Dynamo Kursk 62:54 (26:14, 13:17, 14:10, 9:13)

Punkty KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.: Czubak 8, Żurowska 8, Karpińska 6, N'Garsanet 6, Szott 5 - Chomać 12, Moore 11, Babicka 2, Ristić 2, Czarnecka 2.

Punkty Dynamo Kursk: Vedlya 12, Fomina 11, Psareva 8, Bocharova 7, Aleshina 4, Maksimenko 3, Shchipakina 2, Krasnoshek 2, Skician 2, Makhlina 2, Lapteva 1, Grozdeva 0.

MVP Turnieju: Justyna Żurowska - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
Najlepsi gracze swoich zespołów:
KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Christelle N'Garsanet
Dynamo Kursk - Anastazja Fomina
Dniepr Dniepropietrowsk - Robbius Dyszylian
Punkty dla AZS II PWSZ Gorzów Wlkp. - Claudia Trębicka

Końcowa kolejność:
1. KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
2. Dynamo Kursk
3. Dniepr Dniepropietrowsk
4. AZS II PWSZ Gorzów Wlkp.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 07 października 2007, 22:14

thomas72 pisze:ps
zapomniał bym jeszcze o gratulacjach dla najmłodszego kibola z szalikiem który dzielnie klaskał i wspierał kk... pozdr dla niego

No coraz lepiej mu idzie, a jak bedzie szło tak dalej, to za kilka meczy bedzie mógł na bęben nabijać :D "Chłop" identyfikator już ma, za chwilę bedzie miał koszulkę KK, zrobi mu się jeszcze jakąś mniejszą flagę do machania i bedzie komplet. Nie wiem czy się nie mylę, ale to chyba najmłodszy (6 lat), oficjalnie zapisany do KK członek (bez skojarzeń) w Polsce.

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”