Przed meczem AZS Gorzów - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Przed meczem AZS Gorzów - CCC Polkowice

Postautor: Kuba » 13 stycznia 2005, 20:07

mysle, ze mecz zapowiada się ciekawie. kibice z Gorzowa zapewne liczą na powtórkę z Polkowic. Jednak nasze dziewczyny, myśląc o zajęciu dobrej lokaty przed play-off, muszą pokonac beniaminka z Gorzowa. Mam nadzieje, ze będzie to ciekawe widowisko, trzymające w napięciu do konca ... 3 kwarty ;-), no a potem odskok naszych i happy-end :-)
retransmisje z tego meczu przeprowadzi TVP3 od godziny 19.50
w związku z tym iż najprawdopodomniej pojawię się na tym ciekawie zapowiadającym sie pojedynku, licze na poznanie Thomasa i Kysa ;-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 13 stycznia 2005, 21:23

napewno zapowiada sie ciekawy mecz i walka no i chyba zamienimy sie miejscami w tabeli przy równej liczbie pkt i lepszym bilansie dla nas 8) ale nie traćcie ducha :wink:
Wygramy z Wami !!Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 13 stycznia 2005, 22:32

Nie napisze, ze wygramy, bo jak ostanio pisalem, ze nie mamy sznans z Pabianicami, to wygralismy 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Gość

Postautor: Gość » 14 stycznia 2005, 02:19

mam nadzieje ze gorzowskie koszykarki dalej dysponuja forma i ambicja z sobotniego meczu i po emocjonujacym pojedynku wygraja. czekam z niecierpliwoscia . sadze ze w koncu rozruszyla sie tez nasza publicznosc bo tak jak bawilem sie na meczu z polfa tak chce sie bawic zawsze na ulicy szopena. tak wiec dziewczyny i kibice trzymajmy forme!!!!!!!!!!
a chcialbym sie pochwalic ze chyba uda sie na mecz przyciagnac nowych ludzi taka reklama po ostatnim meczu poszla w gorzow!!!!!!!!

do zobaczenia w niedzielw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 14 stycznia 2005, 09:59

Mecz gorzowskich koszykarek po raz pierwszy zostanie pokazany w telewizji.

Pojedynek AZS PWSZ TelecomMedia z czwartym zespołem poprzedniego sezonu CCC Polkowice pokaże TVP 3 w najbliższą niedzielę o godz. 19.40. Koszykarki obu drużyn wyjdą na parkiet wcześniej. Spotkanie rozpocznie się w hali przy ul. Chopina o godz. 15.30. - Telewizyjnej relacji nie dostaliśmy na kredyt, ale postaraliśmy się o nią dobrą postawą zespołu - twierdzi trener naszej drużyny Dariusz Maciejewski. - Lepiej ogląda się też mecze rozgrywane przy pełnych trybunach, a u nas wspaniałych kibiców nigdy nie brakuje.

Ci, którzy zasiądą przed telewizorami będą także liczyli na sportowe emocje. Teoretycznie drużyna CCC powinna z beniaminkiem pewnie wygrać. Już jednak spotkanie pierwszej rundy w Polkowicach pokazało, że w kobiecej ekstraklasie nie ma poza Lotosem Gdynia, murowanych faworytów. Gospodynie październikowej konfrontacji prowadziły już w różnicą 13 punktów, ale od drugiej kwarty wszystko zaczęło się układać po myśli AZS PWSZ TelecomMedia. Ostatecznie po dramatycznej końcówce niespodziewanie zwyciężyły gorzowianki 64:61, dla których 14 pkt zdobyła Agnieszka Szott, Barbara Kaszewska 12, a Justyna Żurowska 10.

Czołowe ekipy w kraju, gdy mają zagrać z mecz z zespołem teoretycznie słabszym, czasami mają kłopoty z koncentracją. Ostatnio w Gorzowie mocno skarcone zostały bardzo silne kadrowo pabianiczanki. Sensacyjnie zaczął się także mecz w Ostrowie, gdzie CCC przegrywało nawet różnicą 12 pkt. Ostatecznie wysoko wygrały Polkowice, ale szkoleniowiec CCC miał do swoich podopiecznych zastrzeżenia. - Zmobilizować drużynę na taki mecz to naprawdę nie jest prosta sprawa - mówił trener Andrzej Nowakowski. - W pierwszych minutach w Ostrowie aż nadto było to widać na parkiecie. W pozostałych wynik był już całkowicie pod naszą kontrolą.

Nowakowski uważa, że w Gorzowie jego zespołowi na pewno motywacji nie zabraknie, bo porażka z pierwszej rundy wciąż boli. CCC może także kompletem punktów załatwić sobie czwarte miejsce w tabeli przed fazą play off. Wydarzeniem, będzie występ 31-letniej Edyty Koryzny, w przeszłości koszykarki Stilonu. - Bardzo chciałem, aby Edzia przed obecnym sezonem wróciła do Gorzowa, ale nie udało się - mówił Maciejewski. - To zawodowiec w każdym calu. Taka indywidualność pokazałaby pozostałym dziewczynom drogę nie tylko na boisku, ale także poza nim.

Koryzna zdobywa wiele punktów dla CCC - ostatnio w Ostrowie 30, ale AZS PWSZ TelecomMedia i bez niej potrafił do tej pory sześć razy wygrać w ekstraklasie. Najlepszym przykładem na to jakie postępy robią gorzowianki było ostatnie sensacyjne zwycięstwo nad Pabianicami. Czy podołają kolejnemu wielkiemu wyzwaniu - powalczą w dwóch meczach z rzędu z zespołami typowanymi do zdobycia medali - przekonamy się w niedzielę.

iki Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 14 stycznia 2005, 11:34

No Gorzow, trzymam za was kciuki, tydzien temu Polfa teraz czas na CCC 8)

Gość

Postautor: Gość » 15 stycznia 2005, 09:48

NASZE WSPANILE KOSZYKARKI JUTRO POKAZA NA CO JA STAC AZS GORZOW 90 - 70 DLA GORZOWAINEK

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 15 stycznia 2005, 12:36

Ja także trzymam kciuki za dziewczyny i kibiców z Gorzowa. Kuba czy jacyś kibice od Was wybierają się na ten ciekawy mecz ligowy???Myśle, że pokonacie CCC tak jak poprzednio Polfę :) tego wam właśnie życzę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 stycznia 2005, 14:41

A ja myślę ze będzie dziś w Gorzowie wielkie rozczarowanie. Polkowice wygrają dośc pewnie, nie wysoko ale spokojnie. AZS moze popłynąć własnie na swoim hurra-optymiźmie nie będzie dziś wielkiego joł :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 15 stycznia 2005, 14:47

Mikey pisze:A ja myślę ze będzie dziś w Gorzowie wielkie rozczarowanie. Polkowice wygrają dośc pewnie, nie wysoko ale spokojnie. AZS moze popłynąć własnie na swoim hurra-optymiźmie nie będzie dziś wielkiego joł :?

A ja mysle, ze kiedy jak kiedy, ale dzisiaj to na pewno nie bedzie wielkiego rozczarowania :wink: (mecz w niedziele :D )
A tak swoja droga to wystarczy juz pesymistow, bo nigdy nikt nie pokona Lotosu - tak offtopic - wierze w Brzeg :D
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2005, 15:55

Mikey pisze:A ja myślę ze będzie dziś w Gorzowie wielkie rozczarowanie. Polkowice wygrają dośc pewnie, nie wysoko ale spokojnie. AZS moze popłynąć własnie na swoim hurra-optymiźmie nie będzie dziś wielkiego joł :?

Sądzę podobnie. Nasze dziewczyny juz napewno nie zlekceważą rywala i będą grały na max swoich mozliwosci. W Gorzowie panuje wielki optymiznm, z powodu wygranej z mocno okrojoną Polfą. w mysl powiedzenia "nic dwa razy ..." wierzę, ze nie zdołają pokonac będąchych w dobrej dyspozycji naszych zawodniczek.
U nas na szczęście nikt nie narzeka na urazy. Lekko przeziębiona jest Agnieszka Pałka, jednak powinna zagrać. Szyćko wciąż leczy swoją chorobę i chyba jeszcze długo nie zobaczymy jej w pomarańczowej koszulce...

Licze na dobre widowisko, ale tak, jak mówił Mikey - ze spokojną wygrana mojego zespołu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 15 stycznia 2005, 19:21

dobra dobra miejcie nadzieje dopuki możecie a wygramy my :twisted:

Jesteśmy beniaminkiem wiec jak przegramy to tragedi niebedzie ale jak CCC dwa razy przegra z beniaminkiem to bedzie dym :P

a przed meczem z Polfą wszyscy twierdzili że mają mocną i długą ławke i kontuzje zawodiczek nie wpłyną na ich gre a po przegranej nagle okazuje sie że polfa była mocno okrojona :lol:

wygraliśmy w Polkowicach i to nam daje podstawy do hura optymizmu 8)
Wygramy z Wami !!Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 16 stycznia 2005, 01:36

panowie nie ma co mowic nasze koiszykarki z gorzowa wygraja!!!!!!!!!!!!!
fajna informacja zawsze chodzilismy na mecz we dwoje teraz po reklamie meczu z polfa bedzie nas 6 osob!!!!!! niech kazdy sprowadza na mecze nowych bo warto!!!!!!!!!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 stycznia 2005, 08:24

Anonymous pisze:panowie nie ma co mowic nasze koiszykarki z gorzowa wygraja!!!!!!!!!!!!!
fajna informacja zawsze chodzilismy na mecz we dwoje teraz po reklamie meczu z polfa bedzie nas 6 osob!!!!!! niech kazdy sprowadza na mecze nowych bo warto!!!!!!!!!!

ale po jakiego grzyba krzyczysz??
mysle, ze napewno nie będzie tyle ludzi, o ilu tutaj wspominacie. akurat tak sie jakos składa, ze dzisiaj równiez są skoki w TV i większosc napewno na nich zostanie, a przyjdzie na hale np. na drugą połowę, jezeli wogóle przyjdzie. Tym bardziej, ze Adam wczoraj udowodnił, ze bedzie sie liczył w walce o czołówkę i przez to będzie tak jak w Harrahovie. drugi konkurs zobaczy więcej Polaków z nadzieją na powtórkę suckesu.

a po wpisach takich, jak cytowany, wida jak ładnie walnęła wam sodóweczka do łba...

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 16 stycznia 2005, 12:01

Moge sie mylic, ale wydaje mi sie skoki nie beda mialy tutaj wiekszego wplywu. Coraz wiecej ludzi w Gorzowie przekonuje sie do koszykowki i przychodzi na hale. Mecze takie jak z Krakowem (mimo, ze przegrany) i Pabianicami tylko zwiekszaja to zainetersowanie.
:!: Odnosnie sodoweczki, to prosze nie generalizowac :!: , ale chyba przyznacie, ze dziewczyny zrobily juz i tak wiecej niz sie po nich spodziewano :!:
Obrazek

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”