10 kolejka FGE:ŁKS Łódź- Orzeł Polkowice 68-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 grudnia 2007, 17:41

Miala byc ekipa na medal... a jest ligowy sredniak... Wedlug mnie za krotka lawka na granie Sroda-Sobota... i chyba powoli 1-sza Czworka wam odjezdza... przed faza Play-Off.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 grudnia 2007, 17:41

a Lacy to jakaś kontuzja?
w meczu pucharowym całkiem nieźle zagrała o ile pamiętam...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 grudnia 2007, 17:43

Endrju pisze:i nic nie wrozy zeby w nastepnej kolejce sie odblokowaly... bo w Polkowicach zawita Lotos

Analogiczna sytuacja była 5 lat temu. Kiedy rowniez wystepowalismy w pucharach i mielismy beznadziejną serię. i również zawitał do nas Lotos. i przegrał :) Po raz pierwszy w Polsce od ponad 2,5roku. Mam wiec nadzieje, ze historia się powtórzy...

Gratulacje dla ŁKSu :!: Ciekawi mnie nieobecnosc Jennifer Lacy...

tomaszek

Postautor: tomaszek » 02 grudnia 2007, 17:46

dzida pisze:moim zdaniem dziewczynka brakuje dopingu;( musimy sie wziasc za siebie i pokazac ze Pan K. nic nam nie moze zrobic!!

Czy wygrywasz czy nie ja itak KOCHAM CIE w moim sercu zawsze jest POLKOWICKI MKS :!:

hmm.. śmiem wtrącić że CCC zaczęło przegrywać jak jeszcze miały doping. więc chyba przyczyny porażki nie należy tutaj szukać...

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 02 grudnia 2007, 17:51

tomaszek pisze:
dzida pisze:moim zdaniem dziewczynka brakuje dopingu;( musimy sie wziasc za siebie i pokazac ze Pan K. nic nam nie moze zrobic!!

Czy wygrywasz czy nie ja itak KOCHAM CIE w moim sercu zawsze jest POLKOWICKI MKS :!:

hmm.. śmiem wtrącić że CCC zaczęło przegrywać jak jeszcze miały doping. więc chyba przyczyny porażki nie należy tutaj szukać...

masz racje :)

dzida ... przemyslales to co mowisz ??

co do meczu ... jak zwykle 3 kwarta :? trzeba sie zastanawiac co sie dzieje ... bo niedlugo moze byc za pozno ...

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 02 grudnia 2007, 18:01

Odpowiedź tkwi w tym, że jak dla mnie (i to nie tylko moje zdanie) Polkowice posiadają krótką ławka zawodniczek, które mogą wnieść coś do gry (na oko jest to 6-7 zawodniczek), a i tak czasami zdarza im się zagrać bardzo chimerycznie. Powoli wychodzi brak ogrywania zawodniczek takich jak Tomczak, Gajewska, Paździerska w meczach ze słabszymi rywalami. Nie mówię, że zawodniczki te miałyby wnosić nie wiadomo co do gry zespołu, ale miałyby dać "odsapnąć" podstawowym zawodniczkom.

To tylko jest moje zdanie i oczywiście nie karze nikomu się nim sugerować, ale mając ciągle w pamięci ubiegłoroczne pojedynki o brąz ja i nie tylko ja pałamy rządzą rewanżu, choć nie ukrywam że miłoby było w tych meczach spotkać się z ... Lesznem (z tej okazji pozdro) 8)

Pozdrawiam gorąco...bez odbioru :twisted:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 02 grudnia 2007, 18:04

kwestia krotkiej lawki była oczywista już na wakacjach. chwilę po kontuzji Ani Pietrzak. Brak zmiany na rozgrywajce, rotacji na dwójce. Analogicznie nie mozemy zmieniac na wyższych pozycjach. I się posypało. jak do tego dojdzie absencja jednej zawodniczki (w tym wypadku Lacy) to praktycznie na zmianie pozostają dwie koszykarki. Dziwi mnie upartość w trzymaniu na ławce Gaji i Magdy Pietrzak... Zwłaszcza ta pierwsza przed sezonem grała sporo i niemało pokazała. a teraz kwitnie na ławce... Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, bo chyba gorzej być nie może...

pzdr

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 02 grudnia 2007, 18:09

tadeo86 pisze:Odpowiedź tkwi w tym, że jak dla mnie (i to nie tylko moje zdanie) Polkowice posiadają krótką ławka zawodniczek, które mogą wnieść coś do gry (na oko jest to 6-7 zawodniczek), a i tak czasami zdarza im się zagrać bardzo chimerycznie. Powoli wychodzi brak ogrywania zawodniczek takich jak Tomczak, Gajewska, Paździerska w meczach ze słabszymi rywalami. Nie mówię, że zawodniczki te miałyby wnosić nie wiadomo co do gry zespołu, ale miałyby dać "odsapnąć" podstawowym zawodniczkom.

To tylko jest moje zdanie i oczywiście nie karze nikomu się nim sugerować, ale mając ciągle w pamięci ubiegłoroczne pojedynki o brąz ja i nie tylko ja pałamy rządzą rewanżu, choć nie ukrywam że miłoby było w tych meczach spotkać się z ... Lesznem (z tej okazji pozdro) 8)

Pozdrawiam gorąco...bez odbioru :twisted:

Moze bedzie okazja do rewanzu w Play-Offach :lol: My z 3-go ... a Polkowice z 6-go :D bo nic narazie nie wskazuje ze moze byc wyzej :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 02 grudnia 2007, 19:20

na szybko:

Mecz w sumie w wykonaniu obu zespolow nienajlepszy, choc nie zabraklo walki i ostrej gry. W ŁKSie swietny mecz Humphrey (17 zbiorek), zeby tylko trafiala spod kosza to byloby pieknie. Gry nie musza juz prowadzic tylko Sylwia i Edka - dzis debiut i to bardzo udany zanotowala nowa Brazylijka - Christina Rodriguez. Niech sie jeszcze zgra z kolezankami szykuje sie bardzo mocny gracz i rywalizacja o pierwsza piatke z dwoma w/w moze byc interesujaca. Slabe spotkanie zagrala Kaska Kenig.

Polkowice na poczatku postawily na rzuty z dystansu i wszystko trafiala Szycko. Z czasem na szczescie dostala "plastra" i juz tak latwo nie bylo. Lacy nie grala z powodu skrecenia nogi na Wegrzech.

No coz, zapowiada sie to wszystko coraz ciekawiej. ŁKS jak na razie nie jest zbytnio w formie (Kaska jest w dolku, Christina sie musi zgrac z kolezankami...), ale widac ze jest coraz lepiej. Lawka juz wyglada lepiej. Bardzo dobra zmiennicka na pozycje 1-2, Sobczyk pod koszem rowniez pozwala na odpoczynek dla Humphrey lub Kenig. Przed ŁKSem teraz kolejne mecze, ktore odpoiedza na pytanie, o o mozna walczyc przed play-off. Bo to moze byc zarowno miejsce 3, jak i powiedzmy 8. Ten zespol stac na naprawde dobra gre, ale to jest ŁKS...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 02 grudnia 2007, 19:33

Trzy ostatnie mecze:
CCC - Energa Toruń 65:68
ŁKS Siemens AGD - CCC 68:65
Seat Foton Gyor - CCC Polkowice 65:68
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Młynio
Amator

Postautor: Młynio » 02 grudnia 2007, 19:36

ginda pisze:Trzy ostatnie mecze:
CCC - Energa Toruń 65:68
ŁKS Siemens AGD - CCC 68:65
Seat Foton Gyor - CCC Polkowice 65:68

Ciekawe heh :lol: 8)
MKS Orzeł OLE MKS Orzeł OLe POLKOWICe AEAOOOOOOOO........

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 02 grudnia 2007, 19:42

wasze dziewczyny chyba lubią te wyniki , teraz pytanie którą liczbe wolą po swojej stronei , narazie wygląda ze tą mniejsza
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 02 grudnia 2007, 20:31

gratki dla ŁKS-u za wygrana ale dla Polkowic tez za walke :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 02 grudnia 2007, 22:00

tadeo86 pisze:Odpowiedź tkwi w tym, że jak dla mnie (i to nie tylko moje zdanie) Polkowice posiadają krótką ławka zawodniczek, które mogą wnieść coś do gry (na oko jest to 6-7 zawodniczek),

To nie jest żadne wytłumaczenie, my tez dzisiaj graliśmy wyłącznie 7 zawodniczkami...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 02 grudnia 2007, 22:08

Ja bym powiedział po prostu, że nie mają formy... jakby ja miały to by wygrywały i w lidze i w pucharach.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”