Ola Drzewińska (Karpińska)

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

gofer13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gofer13 » 18 listopada 2007, 10:36

no dobra niech bedzie:
globus gratulujemy ci ze bedziesz tatą...
mamy tylko nadzieje ze dziecko niebedzie do ciebie podobne
:P
"Za kobiety i kibiców płacic nie musze"

kasiunia89
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Ola Karpińska w ciąży!

Postautor: kasiunia89 » 28 listopada 2007, 11:50

zostalo nam podziekowac za te wszytkie mecze ktore Ola dla nas tak wspaniale zagrala i gratulowac przyszlej mamie Olu mamy nadzieje ze do nas jeszcze wrocisz i zobaczymy cie na parkiecie:P

gofer13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gofer13 » 06 grudnia 2007, 12:24

pewnie ze wróci... :P :P :P :P
"Za kobiety i kibiców płacic nie musze"

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 06 grudnia 2007, 22:20

Wroci na pewno, ale czy bedzie chciala do nas...
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 30 grudnia 2007, 19:37

Nie wiem czy ktos zauważył ale na boisku nie zagra juz Ola Karpińska. Ola zmieniła nazwisko na Drzewińska.

Obrazek
Ola z mężem

Gratulacje i wszystkiego najlepszego[/img]
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 grudnia 2007, 19:49

Aleksandra Karpińska: Będę grającą mamą

Rozmowa z Aleksandrą Karpińską, koszykarką KSSSE AZS PWSZ Gorzów, która jest w trzecim miesiącu ciąży.

- Jak się pani czuje?
- Dziękuję, już dobrze. Wcześniej męczyły mnie poranne nudności. To było coś strasznego. Czułam się potwornie, ale teraz nic mi już nie dolega.

- Oswoiła się już pani z myślą, że będzie mamą?
- Tak. To jest dla mnie niesamowite przeżycie. Czuję się podekscytowana. Już nie mogę się doczekać, aż poczuję pierwsze ruchy dziecka. Maluch powinien zacząć kopać w szóstym, siódmy miesiącu ciąży więc już niedługo.

- Jak zareagowała rodzina i znajomi na wieść, że jest pani w ciąży?
- Babcie są wniebowzięte, rodzice byli lekko zszokowani, ale teraz też już się cieszą. Odebrałam mnóstwo esemesów z życzeniami. Wciąż ludzie mi gratulują.
promocja

- Trudno było przekazać tę nowinę dziewczynom z drużyny?
- Nie. Dziewczyny zareagowały bardzo spontanicznie. Cieszyły się razem ze mną, bo to, że się spodziewam dziecka, jest radosne same w sobie. Trudniej było mi porozmawiać z trenerem i sponsorami. Ich reakcja nie była tak sympatyczna. To zrozumiałe, bo tracą zawodnika.

- Zamierza pani wrócić do koszykówki?
- Oczywiście. Poród mam zaplanowany na czerwiec. W sierpniu chciałabym rozpocząć pierwsze treningi. Zamierzam nadal grać w gorzowskiej drużynie.

- Gdy rozpocznie pani treningi, dzidziuś będzie miał dopiero dwa miesiące. Rodzinę ma pani w Poznaniu. Kto będzie pomagał w opiece nad maleństwem?
- Mój narzeczony. Także teść deklaruje, że nam pomoże. Nie będziemy mogli jednak nadużywać jego dobroci, więc chyba zatrudnimy opiekunkę.

- Możemy zapytać kto jest ojcem dziecka?
- Tak. To Maciej Drzewiński, gracz waterpoolo.

- Będzie przy porodzie?
- Chce być, ale nie wiem, czy wytrzyma. To się jeszcze okaże.

- Nie boi się pani, że trudno będzie odzyskać dawną formę po tak długiej przerwie w grze?
- Bardzo się boję. Na pewno trudno będzie przyzwyczaić organizm do dawnego trybu treningów i meczów. Trzeba to będzie zrobić bardzo rozsądnie. Liczę, że pomogą mi w tym trenerzy i osoby pracujące z drużyną. Wszyscy będziemy musieli się tego nauczyć, bo to dla nas nowa sytuacja. Zobaczymy, kiedy przyjdzie forma. Nie wiem jeszcze, ile przytyję. Na razie schudłam trzy kilo, zanikły mi wszystkie mięśnie i urosły piersi.

- A to akurat jest pozytywne
- Tak (śmiech). Pocieszam się tym, że nie ja jedna zaszłam w ciążę uprawiając zawodowo koszykówkę. W naszej lidze mamą jest choćby Justyna Jeziorna z Polkowic. Po porodzie wróciła do gry, świetnie sobie radzi, a macierzyństwo jej nie przeszkadza.

- Koleżanki z drużyny odnoszą teraz sukces za sukcesem. Pani obserwuje to wszystko z ławki. Nie żal, że nie ma pani na boisku?
- Oczywiście, że żal. Mogłam grać w drużynie do końca roku. Fakt, mdłości przeszkadzały mi w grze i w treningach. Wyszło tak jak wyszło. Nie mogę pomóc koleżankom, ale jestem z nimi całym sercem i duszą. Jestem z nich dumna, że tak świetnie sobie radzą.

- Trudniej jest walczyć o piłkę na parkiecie czy patrzeć z boku?
- Obserwować to wszystko z ławki jest bardzo ciężko. Czasami myślę sobie, że gdybym tam była, to inaczej rozegrałabym piłkę. Ale cóż, nie mam wpływu na to, co się dzieje na boisku. Mogę tylko radzić dziewczynom i je wspierać. Mam nadzieję, że moja obecność im choć trochę pomaga. Nie jeżdżę z drużyną na mecze wyjazdowe, ale przychodzę na każde spotkanie rozgrywane w Gorzowie.

- Jeśli urodzi pani dziewczynkę, będzie grała w koszykówkę?
- Jasne, a jeśli będzie chłopiec, zostanie graczem waterpolo. Na pewno będzie to usportowione dziecko. Płeć poznamy z Maciejem na przełomie stycznia i lutego.

- Dziękuję

Tatiana Mikułko

www.gazetalubuska.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 grudnia 2007, 16:30

Ale to troszeczka stary artykul z lubuskiej :lol: :lol: :lol:
Z 15 Grudnia... :roll: :roll:

Oj.. nastepnym razem proponuje swierzutkie info wklejac :D...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 grudnia 2007, 16:36

aha
ale nie widzę, żeby tutaj gdzieś był...
ale skoro przeszkadza :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 lutego 2008, 18:53

mam pytanie wie kots może czy syn czy córka bedzie ?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 lutego 2008, 13:55

Nie wiem czy ktoś z was ogladał wczorajszą relację z meczu ale był tam też wywiad z Olą. wspominała cos o checi powrotu do poznania. jakoś nie za bardzo podoba mnie sie ten pomysł niech Ola lepiej zostanie w Gorzowie
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 24 lutego 2008, 14:07

Hmmm ale powrót do Poznania związany z kontynuacją kariery czy po prostu chce tam sobie pomieszkać?

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 lutego 2008, 14:14

Z rozmowy wynikało że chodzi o gre
Obrazek

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 24 lutego 2008, 16:34

Hmmmm no to zastanwiające Po tym jak zakończyła swoją współpracę z AZS-em bardziej skłaniam sie ku opcji MUKS. Mam jednakże nadzieję, że ktoś jej to wybije z głowy i zagra w przyszłym sezonie w AZS-ie.....GORZÓW.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 lutego 2008, 21:17

elen pisze:Nie wiem czy ktoś z was ogladał wczorajszą relację z meczu ale był tam też wywiad z Olą. wspominała cos o checi powrotu do poznania. jakoś nie za bardzo podoba mnie sie ten pomysł niech Ola lepiej zostanie w Gorzowie

A czemu Poznań piszesz z małej litery??? Tożto zniewaga dla 5 co do wielkości miasta w Polsce :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 24 lutego 2008, 23:03

A ty jak zwykle czepiasz sie literówek. jeśli sobie zyczysz to napisze 100 razy Poznań z duzej litery :P
Obrazek

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”