Mirosław Trześniewski nowym trenerem ŁKS!!!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kib

Postautor: kib » 25 stycznia 2005, 18:00

mati pisze:
Matii pisze:
pietroc pisze:Chyba w kazdej druzynie wylecialby trener ktory przegral 10 kolejnych meczow, zwlaszcza bola te z Ostrovia i Chelmem.

Hehe, u nas trenerzy przegrali 11 spotkan z rzedu, hehe i dalej pracuja :lol: :lol: :lol:. U nas zmiana napewno wyszla by na dobre :wink:

Ja bym sie jednak zastanowił czy zmienic u Was trenera czy zawodniczki...
Mołłow to wybitny gość! Wybitny trener!

może to i prawda. niech by tylko chłop się wział do roboty bo na razie to moze był na 30% treningach. resztę klepie Depta. jak co roku to samo a pomyje wylają na łeb Mołłowa. Dziwię się ze facet tak łatwo psuje sobie opinię

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 25 stycznia 2005, 19:32

kib pisze:
mati pisze:
Matii pisze:
pietroc pisze:Chyba w kazdej druzynie wylecialby trener ktory przegral 10 kolejnych meczow, zwlaszcza bola te z Ostrovia i Chelmem.

Hehe, u nas trenerzy przegrali 11 spotkan z rzedu, hehe i dalej pracuja :lol: :lol: :lol:. U nas zmiana napewno wyszla by na dobre :wink:

Ja bym sie jednak zastanowił czy zmienic u Was trenera czy zawodniczki...
Mołłow to wybitny gość! Wybitny trener!

może to i prawda. niech by tylko chłop się wział do roboty bo na razie to moze był na 30% treningach. resztę klepie Depta. jak co roku to samo a pomyje wylają na łeb Mołłowa. Dziwię się ze facet tak łatwo psuje sobie opinię
Wybitny gosc :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P Na treningu sie nawet slowem nie odezwie. Stoi i patrzy. A Potem ma pretensje do zawodniczek ze nie spelniaja zadan taktycznych. I to ma byc wybitny gosc??? Ja uwazam ze pierwsza osoba do zwolnienia jest wlasnie pan Mollow.
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Gdynianin

Postautor: Gdynianin » 25 stycznia 2005, 19:42

Mirek zrobił wiele dobrego dla ŁKSu jak i Polfy.Ciesze się ze znów wraca do gry.
Pozdrowienia dla Mirka z Gdyni

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 25 stycznia 2005, 21:57

Marcin Witowski: - Liczę na wstrząs

Wiceprezes ŁKS wyjaśnia, dlaczego zmienił trenera koszykarek

Jerzy Walczyk: Dlaczego zmieniliście trenera koszykarek. Słabe wyniki drużyny to raczej efekt małych umiejętności zawodniczek, a nie złej pracy szkoleniowca.

Marcin Witowski, prezes sekcji koszykówki: Uważam, że seria dziesięciu porażek była dostateczną przyczyną, żeby wreszcie odwrócić niekorzystną sytuację. Pasmo przegranych spotkań doprowadziło większość zawodniczek do apatii. Po ich postawie na boisku można było wnioskować, że przestały wierzyć w sens pracy. Nie stać nas na sprowadzenie wybitniej koszykarki z USA, która mogłaby sama zdecydować o wygranej. Uważam, że lepszym wyjściem było zatrudnienie doświadczonego trenera. I tak właśnie postąpiliśmy. Nie wiem, czy decyzja jest dobra, czy zła? Według mnie Trześniewski jest ambitny i do tego jeszcze kontrowersyjny. Dlatego liczę, że wywoła wstrząs, który pozytywnie wpłynie na postawę zespołu w końcówce sezonu.

To, że zespół spisuje się słabo, nie jest winą trenera Witolda Baka.

- Do trenera Baka mam pełne zaufanie i nie obwiniam go za przegrane. Trzeba było jednak podjąć jakieś kroki. Dobrze się stało, że Witold Bak zgodził się zostać asystentem Trześniewskiego. Obu szkoleniowców pierwszy sprawdzian czeka w sobotę w mecz z PZU Polfą Pabianice. Nie liczę jednak na korzystny rezultat. Bardziej trzeba się skoncentrować na czekającym nas wkrótce ważnym spotkaniu z AZS Gorzów. To ono zdecyduje o naszym utrzymaniu. Wierzę, że Trześniewski pobudzi zespół i uratuje ŁKS przed degradacją.

Obserwując grę ełkaesianek widać, że najbardziej brakuje im sił. Nie wytrzymują kondycyjnie spotkań. Może to efekt zwolnienia trenera odpowiedzialnego za przygotowanie fizyczne.

- Odejście trenera Wiesława Bendy było uzgodnione z trenerem Bakiem, a moja rola ograniczyła się tylko do spraw formalnych. Rozwiązanie umowy nastąpiło za porozumieniem stron. Na razie zajęcia prowadzi Klaudia Kowalska, klubowa masażystka. Dopiero na koniec sezonu poznamy odpowiedź, czy nasza decyzja była właściwa.

Sekcja ma kłopoty finansowa, a Mirosław Trześniewski nie należy do tanich trenerów...

- Wprawdzie nie posiadamy wystarczającego budżetu, ale w tym sezonie nie zalegamy z żadnymi wypłatami. W styczniu koszykarki otrzymały należne pieniądze nawet dwa tygodnie wcześniej niż powinny. Sekcja nie ma kłopotów finansowych. Drużyna jeździ na mecze luksusowymi autokarami, śpi w markowych hotelach i je w najlepszych restauracjach. Zawodniczki mają też zapewniony posiłek w klubowym bufecie. Mamy dług sięgający około 340 tys. zł., ale to pozostałość z ubiegłych lat. Kiedy ze sponsorowania zrezygnował browar Żywiec, zadłużenie było nawet o połowę wyższe. Widać, że długi nie wzrastają, ale systematycznie maleją.

Kto pomaga koszykarkom ŁKS?

- Głównym sponsorem jest Urząd Miasta Łodzi, który przekazuje ponad 300 tys. zł. Wciąż rozmawiamy z Totalizatorem Sportowym, dlatego nadal w hali wiszą jego reklamy. Pomagają nam też sieć sklepów Żabka, Hartz Lack oraz KMM Okno.

Na jak długo podpisaliście kontrakt z Trześniewskim?

- Na razie umówiliśmy się, że będzie pracował w ŁKS do końca sezonu. Dopiero później będziemy rozmawiać o podpisaniu długoterminowego kontraktu. Na najbliższym posiedzeniu zarządu sekcji będziemy rozmawiać o dalszej współpracy. Mamy z trenerem wspólna wizję zbudowania silnego zespołu. Zdradzę, że opracowaliśmy nawet listę zawodniczek, które będziemy chcieli pozyskać w nowym sezonie. Liczę, że znajdziemy pieniądze na transfery, bo po przyjściu Trześniewskiego kilka firm chce nas wspomóc. W nowym sezonie planujemy wywalczyć miejsce w czołowej czwórce.

Rozmawiał Jerzy Walczyk Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 25 stycznia 2005, 22:12

...i kolejny raz po wypowiedzi Witowskiego chce mi sie rzygać.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 stycznia 2005, 23:17

majoneez pisze:...i kolejny raz po wypowiedzi Witowskiego chce mi sie rzygać.
...i w takim razie to ja już zupełnie nie wiem o co tu chodzi :? jestem skołowany jak mało kiedy, nic nie rozumiem :shock: ani tej decyzji ani tego wpisu...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 25 stycznia 2005, 23:33

Lks ma chociaz jakies nadzieje na przyszly sezon... :cry: :cry: :cry: Dobrze ze zespol z tradycjami powroci do pierwszej 4 :p :P
Obrazek

Obrazek

Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 stycznia 2005, 23:44

Mikey pisze:
majoneez pisze:...i kolejny raz po wypowiedzi Witowskiego chce mi sie rzygać.
...i w takim razie to ja już zupełnie nie wiem o co tu chodzi :? jestem skołowany jak mało kiedy, nic nie rozumiem :shock: ani tej decyzji ani tego wpisu...
Stary - pomyśl, poczytaj, przypomnij sobie kto - kogo - kiedy co i za co - kto co mówi a kto co robi - kto powinien co a kto nie powinien nic - nie przelewaj swoich myśli na "ekran" tylko wiedz to co powinieneś i naszykuj się do szybkiego wywiadu z "nowym" dla rodzimej redakcji - dyktafon w dłoń i sru...
Dzisiaj byłem na treningu i jako taki mi się podobał - to tak na pocieszenie. Sądzę, że przy całym worku negatywów czy powiedzmy znaków zapytania - w planie krótkoterminowym taki ruch byłby słuszny i uzasadniony - byłby, gdyby - no właśnie... - czas pokaże

A na trybunach usłyszałem (od gościa który od praczasów interesuje się ełksianym koszem i faktycznie się na nim zna - znaczy tak do dziś myślałem), że teraz w sobotę mamy szansę wygrać z Polfą, która jest słaba a którą Mirek zna przecież jak mało kto... - to taka anegdota przy okazji...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 stycznia 2005, 23:53

simon pisze:Stary - pomyśl, poczytaj, przypomnij sobie kto - kogo - kiedy co i za co - kto co mówi a kto co robi - kto powinien co a kto nie powinien nic - nie przelewaj swoich myśli na "ekran" ..
nie musze czytac, domyslam się, tyle ze ja nie wstawiłem tekstu o rzyganiu wiec nie ja zacząłem temat, nie polemizuję czy majo słusznie "czuje sie niedobrze" po prostu powiedział to publicznie stąd moje zdziwienie i małe pytanie, byc moze ma powody do takiej reakcji żołądkowej, nie wiem nie znam sie, nie jestem tak blisko sekcji, nie krytykuje, nie chce sie wtracać :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 stycznia 2005, 00:01

rozumiem - w razie jakby ktoś komuś coś, ewentualnie kint nikomu nic - to ja sądzę, że wątpię - a jakby to to niech tam...

A tobie jest całkiem ok na żołądku jak czytasz takie teksty w 1 dniu pracy nowego trenera i do tego w wywiadzie JW?

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 26 stycznia 2005, 00:07

Trener Trześniewski
Od wczoraj na skutek decyzji panów Marcina Witowskiego i Sławomira Perza - członków zarządu stowarzyszenia ŁKS, treningi I zespołu koszykarek prowadzi pan Mirosław Trześniewski. Zarząd sekcji koszykówki żeńskiej ŁKS, jako organ statutowy klubu w najbliższym czasie wyjaśni z w/w panami zaistniałą sytuację.

www.lkskosz.pl

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 stycznia 2005, 01:23

majoneez pisze:Trener Trześniewski
Od wczoraj na skutek decyzji panów Marcina Witowskiego i Sławomira Perza - członków zarządu stowarzyszenia ŁKS, treningi I zespołu koszykarek prowadzi pan Mirosław Trześniewski. Zarząd sekcji koszykówki żeńskiej ŁKS, jako organ statutowy klubu w najbliższym czasie wyjaśni z w/w panami zaistniałą sytuację.

www.lkskosz.pl
No i dziwisz sie simon ze jestem zaskoczony, Chyba jako kibic mam prawo po takim newsie na oficjalnej stronie sekcji. To co czytamy jest stanowiskiem...tylko czyim...osoby niezorientowane w temacie mają prawo się pogubić, kim jest wobec tego pan Witowski, pan Perz, co z zarządem sekcji, co ma do tego zarząd stowarzyszenia ŁKS... I kto tu do diabła rządzi tym wszystkim? Skoro temat został wywołany na forum, jako osoba zielona ;) pragnę poznac prawdę. Mamy tu jakąś dwoistość decyzji, rozłam? Simon jeśli są powody by nie podejmowac tej dyskusji na forum, nie rozmawiajmy, ale skoro majo zamieścił taki a nie inny tekst...to dlaczego nie?
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 26 stycznia 2005, 18:27

Pytanie o zmianę trenera koszykarek ŁKS

Część działaczy sekcji koszykówki nie zgadza się na zmianę trenera w kobiecym zespole. Pojawiły się nawet głosy, że decyzja Marcina Witowskiego i Sławomira Perza jest bezprawna, bo nie została zaakceptowana przez pozostałych członków sekcji. Na stronie internetowej sekcji koszykówki pojawił się nawet oficjalny komunikat w tej sprawie. Według niego, z Perzem i Witowskim będą musieli wytłumaczyć się z podjętych decyzji. Czy możliwe jest jeszcze cofnięcie decyzji o zmianie szkoleniowca?

Sławomir Perz, członek zarządu sekcji koszykarskiej: - Według mnie i szefa sekcji koszykówki Marcina Witowskiego zmiana na stanowisku trenera była konieczna. Po dziesięciu porażkach istniało bowiem realne niebezpieczeństwo spadku z ekstraklasy. Żaden rozsądny kibic ŁKS nie chce, żeby jego zespół występował poza gronem najlepszych drużyn. Dlatego zatrudnienie Mirosława Trześniewskiego było koniecznością. Pojawiły się wprawdzie informacje, że część działaczy nie popiera zmiany na stanowisku trenera, ale nasza decyzja jest ostateczna.

not. jw Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 stycznia 2005, 19:22

Według mnie to hit transferowy sezonu!!! Aż komp mi padł w poniedziałek :lol: :lol: :wink: .
Pierwsze co mi się nasuwa na mysl to złozyc kondolencje kibicom ŁKSu. Jednak po głebszym zastanowieniu kto wie? Może to dobry krok? Co by nie powiedzieć to Mirek pod koniec zeszłego sezonu dostał wielkiego pstryka w nos! Czuł sie niezagrożony w klubie i wyleciał! Miał sporo czasu na przemyslenie kilku spraw, więc teraz może zacznie mu zależeć i zmieni podejście? Jak zwykle czas zweryfikuje tą decyzję.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 stycznia 2005, 21:01

Hmmm faktycznie powrót Mirka to prawdziwa sensacja.Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.Tym bardziej gdy jej nurt jest wyjątkowo silny i gwałtowny.Z drugiej strony może właśnie Mirek znajdzie odpowiedni bród i przerowadzi drużynę przez przepastną wodną toń?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”