Gimnazjada dziewcząt 2007/8
Moderator: Moderatorzy
Gimnazjada dziewcząt 2007/8
Co myślicie o przebiegu dotychczasowych rozgrywek w gimnazjadzie?
Przynajmniej na razie bez niespodzianek. Finały wojewódzkie padają łupem ubiegłorocznych zwycięzców. Dotychczas awans do makroregionów uzyskały: Gimnazjum nr 2 Polkowice, Gimnazjum nr 22 Łódź, Gimnazjum nr 1 Piastów, Gimnazjum nr 1 Brzeg, Gimnazjum nr 2 Rybnik, Gimnazjum nr 2 Świdnik, Gimnazjum nr 3 Starachowice, Gimnazjum Wierzawice, Gimnazjum nr 2 Nowy Targ, Gimnazjum nr 13 Gorzów Wlp.
Reszta turniejów wojewódzkich dopiero przed nami.
Jakie są wasze typy na Final Four?
W tym roku nie mogą startować od stopnia makroregionu szkoły mistrzostwa sportowego i gimnazja sportowe.
Osobiście stawiam na Gimnazjum z Łodzi.
Przynajmniej na razie bez niespodzianek. Finały wojewódzkie padają łupem ubiegłorocznych zwycięzców. Dotychczas awans do makroregionów uzyskały: Gimnazjum nr 2 Polkowice, Gimnazjum nr 22 Łódź, Gimnazjum nr 1 Piastów, Gimnazjum nr 1 Brzeg, Gimnazjum nr 2 Rybnik, Gimnazjum nr 2 Świdnik, Gimnazjum nr 3 Starachowice, Gimnazjum Wierzawice, Gimnazjum nr 2 Nowy Targ, Gimnazjum nr 13 Gorzów Wlp.
Reszta turniejów wojewódzkich dopiero przed nami.
Jakie są wasze typy na Final Four?
W tym roku nie mogą startować od stopnia makroregionu szkoły mistrzostwa sportowego i gimnazja sportowe.
Osobiście stawiam na Gimnazjum z Łodzi.
Jestem rozczarowany decyzją , która uniemożliwia grę gimnazjów sportowych, jednocześnie nie akceptuję wypowiedzi, która sugeruje jakieś działania przeciwko drużynie MUKS Poznań. Olbrzymia pewność siebie, w tym roczniku są 3 drużyny, które mogą wygrać z owym sławnym MUKS, tym bardziej, że nie gra ich najlepsza(jedyna w miarę wysoka) zawodniczka.
amon pisze:Jestem rozczarowany decyzją , która uniemożliwia grę gimnazjów sportowych, jednocześnie nie akceptuję wypowiedzi, która sugeruje jakieś działania przeciwko drużynie MUKS Poznań. Olbrzymia pewność siebie, w tym roczniku są 3 drużyny, które mogą wygrać z owym sławnym MUKS, tym bardziej, że nie gra ich najlepsza(jedyna w miarę wysoka) zawodniczka.
Proszę, wymień szkoły, w które uderza ta decyzja, dziwna tym bardziej, skoro są drużyny, które mogą wygrać z MUKS. Rozmawiałem z kilkunastoma osobami z " branży" z całej Polski i jakoś wszyscy mają takie same skojarzenia jak ja.
Jeszcze raz podkreślam, decyzja o odsunięciu sportowych gimnazjów w walce o złoto w gimnazjadzie jest wielce niesprawiedliwa, ale nie można mówić że MUKS z urzędu ma złoto. Decyzja ta uderza również w Wołomin i nie mów mi, że nie byłoby problemów, dalej gra ŁKS ale przecież jesteście tak pewni, że ta drużyna to dla MUKS formalność, nie jestem pewien co z Lublinem, który też nie jest łatwym przeciwnikiem
Twoja antypatia do MUKS jest tak wielka, że nie czytasz tego co napisałem. Niechciałem, żebyś wymienił szkoły ( kluby), które mogą wygrać z MUKS, nie muszę korzystać z Twoich usług, znam te drużyny i ich wartość, proszę przestań truć te dyrdymały o pewności siebie, trochę to już nudne. Chciałbym żebyś wymienił szkoły, które nie mogą brać udziału w rozgrywkach w powodu decyzji organizatorów, tylko proszę, nie wymieniaj wszystkich szkół mistrzostwa sportowego.
"Czyli wychodzi na to, że organizatorzy postanowili zrobić coś, by w tym roku nie wygrał MUKS"."Rozmawiałem z kilkunastoma osobami z " branży" z całej Polski i jakoś wszyscy mają takie same skojarzenia jak ja".
To Twoje słowa Romek.
Stary spojż na siebie, nie mam zamiaru z Tobą polemizować, Ty jesteś święty, ja jestem be, zbędna dyskusja
To Twoje słowa Romek.
Stary spojż na siebie, nie mam zamiaru z Tobą polemizować, Ty jesteś święty, ja jestem be, zbędna dyskusja
Moje słowa nie są odpowiedzią na moje pytanie, które Ci zadałem. Nie chcesz ze mną dyskutować, bo po prostu nie znasz tematu, zadaj sobie trud i przeglądnij wykaz szkól mistrzostwa sportowego i gimazjów sportowych. A może już to zrobiłeś i ciężko się przyznać, że właściwie jedyną taką szkołą, w której koszykówka jest na wysokim poziomie jest sms Poznań i nie zmienią tego Twoje gadki o świętości.
Spiskowa teoria dziejów, co do MUKS-u rzeczywiście ma wiele aspektów. Bo tak prawdę mówiąc, jakim honorem dla szkoły mistrzostwa sportowego jest wygrana w meczach z "amatorkami". Wiem, wiem, od razu zacznie się larum, że większość zespołów to kluby i to prawda, ale tu przecież chodzi o szkoły. Jestem czynnym nauczycielem i dobrze wiem , jaka jest różnica między siatką godzin w normalnej szkole i w szkole sportowej. O sposobie rekrutacji do SMS-ów nie wspominając. Nie na darmo piszę więc o "amatorkach" i w pewnym sensie "zawodowcach". Dla zawodowców są MP kadetek, juniorek itp.
A tak przy okazji zapytajcie się trenera Krajewskiego, dlaczego po ubiegłorocznym finale gimnazjady powiedział na łamach Wyborczej, że był to najtrudniejszy mecz w jego karierze.
http://www.sport.pl/sport/1,79102,4096532.html
Dlatego myślę, że z jednej strony dobrze, że Lotos zdecydował się na taką zmianę w regulaminie, z drugiej zaś nic nie stoi na przeszkodzie, by zorganizować później swoisty mecz o "ostateczne" mistrzostwo Polski pomiędzy zwycięzcą gimnazjady a najlepszą drużyną SMS-ów i gimnazjów sportowych.
A tak przy okazji zapytajcie się trenera Krajewskiego, dlaczego po ubiegłorocznym finale gimnazjady powiedział na łamach Wyborczej, że był to najtrudniejszy mecz w jego karierze.
http://www.sport.pl/sport/1,79102,4096532.html
Dlatego myślę, że z jednej strony dobrze, że Lotos zdecydował się na taką zmianę w regulaminie, z drugiej zaś nic nie stoi na przeszkodzie, by zorganizować później swoisty mecz o "ostateczne" mistrzostwo Polski pomiędzy zwycięzcą gimnazjady a najlepszą drużyną SMS-ów i gimnazjów sportowych.
Chciałbym powiedzieć, że siatka godzin w sms Poznań jest identyczna jak w normalnej szkole, z tą różnicą, że dziewczyny zamiast WF mają trening, resztę treningów mają po południu, więc ciężko mówić w jednym wypadku o zawodowstwie, a w drugim o amatorstwie. Kiedy sięgnie się do historii, to wszystkie mecze w finałach gimnazjady były wyrównane, bądź bardzo wyrównane, pewnie w tym roku będą takie same. Natomiast jedynym sms w Polsce, do którego jest rekrutacja są Łomianki.
A może już to zrobiłeś i ciężko się przyznać, że właściwie jedyną taką szkołą, w której koszykówka jest na wysokim poziomie jest sms Poznań i nie zmienią tego Twoje gadki o świętości.
Brawo Romek
Niech żyje zatem MUKS i jego kapłani.
Powtarzam jeszcze raz, szkoła z Wołomina odpadła z takich samych względów co MUKS, a Ty chyba jesteś, delikatnie mówiąc (zakochany) w MUKS. Swoje powyższe wynaturzenia wyślij do Łomianek. Co do zawodowców i amatorów, no cóż na olimpiady z przedmiotów trzeba wysyłać nie olimpijczyków, którzy uczą się dniami i nocami, lub mają określone predyspozycje do nauki danych przedmiotów, ale zwykłych przeciętnych uczniów, wtedy wszelkie rankingi szkół będą bardziej rzeczywiste.
Brawo Romek
Niech żyje zatem MUKS i jego kapłani.
Powtarzam jeszcze raz, szkoła z Wołomina odpadła z takich samych względów co MUKS, a Ty chyba jesteś, delikatnie mówiąc (zakochany) w MUKS. Swoje powyższe wynaturzenia wyślij do Łomianek. Co do zawodowców i amatorów, no cóż na olimpiady z przedmiotów trzeba wysyłać nie olimpijczyków, którzy uczą się dniami i nocami, lub mają określone predyspozycje do nauki danych przedmiotów, ale zwykłych przeciętnych uczniów, wtedy wszelkie rankingi szkół będą bardziej rzeczywiste.
Amon chciałeś iść do seminarium-masz wyraźną schizę w tym kierunku. Tak ja MUKS, tak ty bezkrytycznie ŁKS, kończąc nie dla mnie żadnym ekspertem, a Ty tak się zachowujesz wydając sądy i z politowaniem patrząc na innych. Porównanie do olimpiad przedmiotowych powaliło mnie na kolana. Powinieneś być zadowolony- nie ma Wołomina, nie ma MUKS, rosną szanse ŁKS. Brawa zachowaj dla swoich zawodniczek, będą im bardziej potrzebne.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”