Gimnazjada dziewcząt 2007/8

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Winrich
Nowy na forum

Gimnazjada dziewcząt 2007/8

Postautor: Winrich » 16 kwietnia 2008, 07:22

Co myślicie o przebiegu dotychczasowych rozgrywek w gimnazjadzie?
Przynajmniej na razie bez niespodzianek. Finały wojewódzkie padają łupem ubiegłorocznych zwycięzców. Dotychczas awans do makroregionów uzyskały: Gimnazjum nr 2 Polkowice, Gimnazjum nr 22 Łódź, Gimnazjum nr 1 Piastów, Gimnazjum nr 1 Brzeg, Gimnazjum nr 2 Rybnik, Gimnazjum nr 2 Świdnik, Gimnazjum nr 3 Starachowice, Gimnazjum Wierzawice, Gimnazjum nr 2 Nowy Targ, Gimnazjum nr 13 Gorzów Wlp.
Reszta turniejów wojewódzkich dopiero przed nami.
Jakie są wasze typy na Final Four?
W tym roku nie mogą startować od stopnia makroregionu szkoły mistrzostwa sportowego i gimnazja sportowe.
Osobiście stawiam na Gimnazjum z Łodzi.

romek
Amator

Postautor: romek » 16 kwietnia 2008, 13:12

Właściwie zamiast nazw szkól wymienionych wyżej można podać nazwy klubów, w których dziewczyny grają. Czyli wychodzi na to, że organizatorzy postanowili zrobić coś, by w tym roku nie wygrał MUKS.

Tomek1970
Nowy na forum

Postautor: Tomek1970 » 16 kwietnia 2008, 20:21

W finale wielkopolskim wygrał sms Poznań przed gim 3 z Ostrowa i gim 8 z Leszna. Finał rejonu bedzie więc w Ostrowie. SMS Poznań po za układem...Pozdrawiam

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 17 kwietnia 2008, 11:28

Jestem rozczarowany decyzją , która uniemożliwia grę gimnazjów sportowych, jednocześnie nie akceptuję wypowiedzi, która sugeruje jakieś działania przeciwko drużynie MUKS Poznań. Olbrzymia pewność siebie, w tym roczniku są 3 drużyny, które mogą wygrać z owym sławnym MUKS, tym bardziej, że nie gra ich najlepsza(jedyna w miarę wysoka) zawodniczka.

romek
Amator

Postautor: romek » 17 kwietnia 2008, 14:34

amon pisze:Jestem rozczarowany decyzją , która uniemożliwia grę gimnazjów sportowych, jednocześnie nie akceptuję wypowiedzi, która sugeruje jakieś działania przeciwko drużynie MUKS Poznań. Olbrzymia pewność siebie, w tym roczniku są 3 drużyny, które mogą wygrać z owym sławnym MUKS, tym bardziej, że nie gra ich najlepsza(jedyna w miarę wysoka) zawodniczka.

Proszę, wymień szkoły, w które uderza ta decyzja, dziwna tym bardziej, skoro są drużyny, które mogą wygrać z MUKS. Rozmawiałem z kilkunastoma osobami z " branży" z całej Polski i jakoś wszyscy mają takie same skojarzenia jak ja.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 18 kwietnia 2008, 07:41

np.Szkoła z Wołomina, czy jesteś taki pewien że bez problemu MUKS pokona Wołomin.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 18 kwietnia 2008, 07:53

Jeszcze raz podkreślam, decyzja o odsunięciu sportowych gimnazjów w walce o złoto w gimnazjadzie jest wielce niesprawiedliwa, ale nie można mówić że MUKS z urzędu ma złoto. Decyzja ta uderza również w Wołomin i nie mów mi, że nie byłoby problemów, dalej gra ŁKS ale przecież jesteście tak pewni, że ta drużyna to dla MUKS formalność, nie jestem pewien co z Lublinem, który też nie jest łatwym przeciwnikiem

romek
Amator

Postautor: romek » 18 kwietnia 2008, 10:31

Twoja antypatia do MUKS jest tak wielka, że nie czytasz tego co napisałem. Niechciałem, żebyś wymienił szkoły ( kluby), które mogą wygrać z MUKS, nie muszę korzystać z Twoich usług, znam te drużyny i ich wartość, proszę przestań truć te dyrdymały o pewności siebie, trochę to już nudne. Chciałbym żebyś wymienił szkoły, które nie mogą brać udziału w rozgrywkach w powodu decyzji organizatorów, tylko proszę, nie wymieniaj wszystkich szkół mistrzostwa sportowego.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 18 kwietnia 2008, 11:16

"Czyli wychodzi na to, że organizatorzy postanowili zrobić coś, by w tym roku nie wygrał MUKS"."Rozmawiałem z kilkunastoma osobami z " branży" z całej Polski i jakoś wszyscy mają takie same skojarzenia jak ja".
To Twoje słowa Romek.

Stary spojż na siebie, nie mam zamiaru z Tobą polemizować, Ty jesteś święty, ja jestem be, zbędna dyskusja

romek
Amator

Postautor: romek » 18 kwietnia 2008, 11:40

Moje słowa nie są odpowiedzią na moje pytanie, które Ci zadałem. Nie chcesz ze mną dyskutować, bo po prostu nie znasz tematu, zadaj sobie trud i przeglądnij wykaz szkól mistrzostwa sportowego i gimazjów sportowych. A może już to zrobiłeś i ciężko się przyznać, że właściwie jedyną taką szkołą, w której koszykówka jest na wysokim poziomie jest sms Poznań i nie zmienią tego Twoje gadki o świętości.

Winrich
Nowy na forum

Postautor: Winrich » 18 kwietnia 2008, 13:17

Spiskowa teoria dziejów, co do MUKS-u rzeczywiście ma wiele aspektów. Bo tak prawdę mówiąc, jakim honorem dla szkoły mistrzostwa sportowego jest wygrana w meczach z "amatorkami". Wiem, wiem, od razu zacznie się larum, że większość zespołów to kluby i to prawda, ale tu przecież chodzi o szkoły. Jestem czynnym nauczycielem i dobrze wiem , jaka jest różnica między siatką godzin w normalnej szkole i w szkole sportowej. O sposobie rekrutacji do SMS-ów nie wspominając. Nie na darmo piszę więc o "amatorkach" i w pewnym sensie "zawodowcach". Dla zawodowców są MP kadetek, juniorek itp.
A tak przy okazji zapytajcie się trenera Krajewskiego, dlaczego po ubiegłorocznym finale gimnazjady powiedział na łamach Wyborczej, że był to najtrudniejszy mecz w jego karierze.
http://www.sport.pl/sport/1,79102,4096532.html

Dlatego myślę, że z jednej strony dobrze, że Lotos zdecydował się na taką zmianę w regulaminie, z drugiej zaś nic nie stoi na przeszkodzie, by zorganizować później swoisty mecz o "ostateczne" mistrzostwo Polski pomiędzy zwycięzcą gimnazjady a najlepszą drużyną SMS-ów i gimnazjów sportowych.

romek
Amator

Postautor: romek » 18 kwietnia 2008, 14:26

Chciałbym powiedzieć, że siatka godzin w sms Poznań jest identyczna jak w normalnej szkole, z tą różnicą, że dziewczyny zamiast WF mają trening, resztę treningów mają po południu, więc ciężko mówić w jednym wypadku o zawodowstwie, a w drugim o amatorstwie. Kiedy sięgnie się do historii, to wszystkie mecze w finałach gimnazjady były wyrównane, bądź bardzo wyrównane, pewnie w tym roku będą takie same. Natomiast jedynym sms w Polsce, do którego jest rekrutacja są Łomianki.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 18 kwietnia 2008, 16:23

A może już to zrobiłeś i ciężko się przyznać, że właściwie jedyną taką szkołą, w której koszykówka jest na wysokim poziomie jest sms Poznań i nie zmienią tego Twoje gadki o świętości.

Brawo Romek

Niech żyje zatem MUKS i jego kapłani.

Powtarzam jeszcze raz, szkoła z Wołomina odpadła z takich samych względów co MUKS, a Ty chyba jesteś, delikatnie mówiąc (zakochany) w MUKS. Swoje powyższe wynaturzenia wyślij do Łomianek. Co do zawodowców i amatorów, no cóż na olimpiady z przedmiotów trzeba wysyłać nie olimpijczyków, którzy uczą się dniami i nocami, lub mają określone predyspozycje do nauki danych przedmiotów, ale zwykłych przeciętnych uczniów, wtedy wszelkie rankingi szkół będą bardziej rzeczywiste.

romek
Amator

Postautor: romek » 18 kwietnia 2008, 19:25

Amon chciałeś iść do seminarium-masz wyraźną schizę w tym kierunku. Tak ja MUKS, tak ty bezkrytycznie ŁKS, kończąc nie dla mnie żadnym ekspertem, a Ty tak się zachowujesz wydając sądy i z politowaniem patrząc na innych. Porównanie do olimpiad przedmiotowych powaliło mnie na kolana. Powinieneś być zadowolony- nie ma Wołomina, nie ma MUKS, rosną szanse ŁKS. Brawa zachowaj dla swoich zawodniczek, będą im bardziej potrzebne.

romek
Amator

Postautor: romek » 18 kwietnia 2008, 19:41

Jeszcze jedno-mam nadzieję, że pisząc " swoje powyższe wynaturzenia wyślij do Łomianek" nie miałeś na myśli zawodniczek, bo jeżeli tak, a tak to zrozumiałem, to sam się oceniłeś.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”