Witam,
Przede wszystkim GŁÓWNYM faworytem jest był i będzie Hartmann. To jest pewne. Finał zagęści się raczej do walki pomiędzy 3 zespołami. Osobiście stawiam na Kadus i jestem pewny, że dziewczynom uda się wywalczyć awans. Ale.. to wszystko zależy od 1 meczu, grają one z Koroną Kraków z którymi w zeszłym roku wygrały ( podobnie z resztą jak z Liderem ). Kadus ma wieeele atutów, zwłaszcza szybki atak i silną deche. Lecz (nie zaczyna sie zdania od lecz :/ ) problemy pojawiają się gdy przeciwnkim od samego początku zaatakuje, wtedy kadusowi trudno jest gonić rywala. Jak dotąd sztuka ta udawała sie, ale to głównie dlatego, ze Kadus przez cały sezon grał z zespołami słabszymi od siebie i to o wiele... i pewnie Ci co byli na półfinale w Bydgoszczy stwierdzą, że po takiej grze laski nie maja szans na awans, to musze powiedzieć że należało sie tak Kadusowi (!). Otóż przez cały sezon pojawiła sie tylko jedna drużyna, która stawiła jakis tam opór, mowa tu o zawodniczkach z Kołobrzegu. Reszta meczy była do jednej bramki i to DUŻY minus dla Bydgoszczy. Obawiam się, że przez to nie utrzymają tempa narzuconego przez któregokolwiek z zespołów w rozpoczynającym się dziś finale. Będzie ciężko, ale mamy ( jestem z Bydgoszczy

) bardzo dobre zawodniczki, poza tym Kadus jest pod ścianą, bo jak nie teraz to kiedy ? Nigdy.. laskom kończą sie kontrakty, sponsorzy się denerwują... Reasumując, jestem pewny, że jeśli Kadus zatrzyma Korone z Krakowa w dzisiejszym meczu, to jutrzejszy z Liderem będzie już grany z przysłowiowym wiatrem w żaglach i tym sposobem zapewnią sobie awans. O niedizelnym meczu z gospodyniami nie ma sensu mówić, bo bankowo przegrają. Tak więc Kadus do boju ! W końcu w Bydgoszczy tylko one mają szanse na ekstraklase dla miasta

hehe, buziaki dla Madzi :*
Ps. ( Korona i Lider to niewątpliwie czarne konie turnieju ! ).
Ps2. Niech poda ktoś linka z relacją live !