Daiva Jodeikaite wraca do gry?!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 01 lutego 2005, 08:08

Wtorek, 1 lutego 2005r.

Nie trzeba nikogo przekonywać, że w zespole koszykarek ŁKS przydałaby się, i to bardzo, zawodniczka pokroju Daive Jodeikaite. Była reprezentantka Litwy, która dość głęboko zapuściła korzenie w Łodzi, przez parę ładnych lat z dużym powodzeniem broniła barw ŁKS.

Obrazek
Jest szansa na to, że Daivę Jodeikaite znów zobaczymy na koszykarskim parkiecie

I swą karierę sportową kontynuowałaby z całą pewnością nadal, gdyby nie przerwa spowodowana okresem macierzyństwa. Czy ta świetna koszykarka zdecyduje się powrócić do gry?

Daiva Jodeikaite: - Jest duży nacisk na mnie, żebym pomogła moim młodszym koleżankom w decydującej batalii o utrzymanie się w ekstraklasie. Jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji. A to z tego względu, że nie jestem po prostu odpowiednio przygotowania fizycznie. Owszem trenuję, ale nie na pełnych obrotach. Brakuje mi ponadto, po tak długiej przerwie, odpowiedniego ogrania na parkiecie.
Muszę więc odbyć kilka wspólnych treningów z drużyną ŁKS, jakiś wewnętrzny sparring, abym mogła się sprawdzić, wpasować do założeń taktycznych trenera. Tego nie osiągnę z dnia na dzień. Nie wykluczam jednak takiej możliwości, że zagram przeciwko drużynie AZS Gorzów w meczu, który odbędzie się w Łodzi 10 lutego.

Mirosław Trześniewski, I trener ŁKS: - Daivę Jodeikaite przyjmuję z otwartymi ramionami. Jej bogate doświadczenie, ambicja, umiejętność bezpośredniego wpływu w czasie gry na młodsze koleżanki, ma w naszej aktualnej sytuacji niebagatelne znaczenie.

Marcin Witowski, wiceprezes ŁKS: - Namawiam już od kilku tygodni Daivę Jodeikaite. aby powróciła do gry. Mam nadzieję, że się złamie i tym samym przy jej pomocy zdołamy zająć 8. miejsce w rozgrywkach i tym samym unikniemy baraży.

(mst) - Express Ilustrowany

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 lutego 2005, 09:31

To byłby istny hit transferowy :D
Miejmy nadzieję, ze Daiva sie zdecyduje i pomoże ŁKSowi. ;-)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 lutego 2005, 09:38

Kuba pisze:To byłby istny hit transferowy :D
Miejmy nadzieję, ze Daiva sie zdecyduje i pomoże ŁKSowi. ;-)
Pozdrawiam.
Transfer z fotela prezesa na parkiet :). Myślę ze nawet przy obecnej formie fizycznej i bez ogrania ligowego Daiva jest graczem wartościowszym niż olbrzymia większość naszych zawodniczek. Jeśli naprawdę by wróciła i pomogła w utrzymaniu no to powiem szczerze ze nie zastreżony numer "5" ale i pomnik bedziemy musieli kobiecie postawić. Juz raz nas w tym sezonie uratowała.
Obrazek
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 lutego 2005, 13:37

W obecnej sytuacji jaka u was panuje nawet Daiva przy calym szacunku dla niej wam nie pomoze!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

gostekk

Postautor: gostekk » 01 lutego 2005, 14:13

Przecież ŁKS utrzyma się i bez niej, jeśli nie bezpośrednio to w barażach z Chełmem napewno. Z całym szacunkiem dla tego co zrobiła dla klubu z Łodzi ale Daiva nie popwinna sie juz pokazywać na parkiecie. Zamiast zatrudniać Daivę trzeba było zostawić w klubie pana Wieśka, który przygotowałby odpowiednio zespół do meczy. W głównej mierze dzięki niemu (takie jest moje zdanie) ŁKS wygrał na początku sezonu kilka meczy i dzięki temu może być spokojny o ligowy byt.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 lutego 2005, 16:06

gostekk pisze:zostawić w klubie pana Wieśka

a kto to ??? :D:D:D

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 01 lutego 2005, 16:34

pietroc pisze:

Wiesław Benda - trener przygotowania ogólnego. Cały problem że on odszedł sam na swoją własną prośbe.

A co do Daivy to nie rozumiem czemu miałaby nie wracać, ja z przyjemnością zobaczyłbym ją znowu na parkiecie.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 lutego 2005, 16:57

MARAS pisze:W obecnej sytuacji jaka u was panuje nawet Daiva przy calym szacunku dla niej wam nie pomoze!

Czy Ty widziałeś Daivę kiedykolwiek na parkiecie? :shock: Z Chełmem i Gorzowem w tym sezonie sama jeszcze pewnie może wygrać ;) A tak swoją drogą bardzo żałuję, że Kasia "Gruszka" Dulnik nie dostała chyba żadnej propozycji z ekstraklasy i zdecydowała się na występy w pierwszej lidze. W każdej polskiej dryżynie Kasia spokojnie by jeszcze "porządziła"! Szkoda zwłaszcza, że działacze Ostrovii się nie zorientowali, jaką zawodniczkę mogli mieć... Duet Dzidka-Gruszka siałby postrach w szeregach rywali!

A wracając do tematu... POWODZENIA DAIVA!!! Jedna z kilku ostatnich niezatapialnych...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 01 lutego 2005, 17:10

MARAS pisze:W obecnej sytuacji jaka u was panuje nawet Daiva przy calym szacunku dla niej wam nie pomoze!

A co Ty możesz widzieć o sytuacji panującej u nas? Co Ty wiesz o Daive? Człowieku nie pisz na tematy o których nie masz pojęcia! Zajmij się swoimi sprawami.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 lutego 2005, 18:19

Dokładnie facet, tak jak powiedział Seba i Lisu. Ile razy w zyciu widziałeś Daivę na parkiecie? Wiesz kim jest dla ŁKSu, co dla nas zrobiła, jak grała, co potrafi??? Usłyszałes nazwisko, poczytałeś cos na necie i piszesz takie farmazony. A co do naszych szans i co nam pomoze... Chyba nie widziałeś tabeli bo póki co jesteśmy w play-offach, a jesli nawet do nich nie wejdziemy mamy 2 pkt przewagi nad Chełmem. Zdajesz sobie teraz sprawę z tego co piszesz czy nie bardzo?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 01 lutego 2005, 19:42

Maras...jak nie pomoże...dokładnie to co piszą poprzednicy!

Rozumiesz to, że ja się boję! Boję się bardzo. Jak Daiva będzie grała to ja się boje, że ŁKS wygra coś jeszcze! Najbardziej meczu z Gorzowem!
To naprawdę świetna koszykarka, której no powiedzmy sobie szczerze wystarczy tydzień na treningu i ona wraca. W walce na deskach będzie pomagała bardzo, bardzo! Nikt od niej nie będzie wymagał 40 minut gry. Jednak na tablicach będzie to poważne wzmocnienie ŁKS-u. Jeszcze inną sprawą jest to, ze boją się powrotu Kasprzakowej! ehh!

gostekk

Postautor: gostekk » 02 lutego 2005, 11:06

Lisu pisze:
pietroc pisze:

Wiesław Benda - trener przygotowania ogólnego. Cały problem że on odszedł sam na swoją własną prośbe.

Wolał odejść skoro podważano jego fachowość i nie dano normalnie pracować. Teraz treningi prowadzi p. Klaudia, która nie ma kompletnie o tym pojęcia. W normalnym klubie to prezes jest prezesem, trener jest trenerem, masazysta - masażystą i tak dalej. Jeśli jednak niektórzy próbują wcinać się w kompetencje innych i ich pouczać, nie znając się na tym, to nic dobrego z tego nie będzie.
Przypomne tylko, że p. Benda ma na swoim koncie pokaźną kolekcję medali za swoją pracę z koszykarkami w przeciwieństwie do masażystki ŁKS. Nie jest oczywiście idealny (bo takich ludzi nie ma) ale napewno by sie przydał.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 02 lutego 2005, 11:29

W sezonie euroligowym Polfy tesh odszedł - z tych samych powodów. Szkoda, że po raz drugi został kozłem ofiarnym :( Mam nadzieję, że ktoś gdzieś zauważy Jego pracę, pożyteczną i skuteczną pracę!!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 lutego 2005, 11:38

Edzia pisze:W sezonie euroligowym Polfy tesh odszedł - z tych samych powodów. Szkoda, że po raz drugi został kozłem ofiarnym :( Mam nadzieję, że ktoś gdzieś zauważy Jego pracę, pożyteczną i skuteczną pracę!!

:shock: :lol: ... jasne... a świstak siedzi i zawija w sreberka.. :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 02 lutego 2005, 11:44

Ale czepiasz się, bo to nie był sezon euroligowy? Czy dlatego, że napisałam Polfy..??
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”