Właśnie mija 10 lat - wspomnień czar...

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Właśnie mija 10 lat - wspomnień czar...

Postautor: simon » 04 lutego 2005, 23:16

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aż siedmiu meczów porzebowały koszykarki na wyłonienie mistrza Polski. "Olimpijki" walczyły jak lwice, przegrały jednak 3:4 z ŁKS. Tytuł - ósmy w historii przypadł rzeczywiście najlepszej drużynie sezonu. Oto emocjonujacy fragment jednego z meczów finału play-off. Padająca na parkiet poznanianka, Ewa Portianko traci piłkę i nie zdobędzie tym razem punktów. Drogę do kosza zastawiła środkowa zwyciężczyń Elżbieta Nowak.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 lutego 2005, 00:23

Też się czymś odwdzięczę ;)

Obrazek
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 lutego 2005, 00:29

oooooooo, jak miło :D dzięki - w tym zespole jest jeszcze moja ulubiona sąsiadka "Buba" - Anna Buchwald (ps.kończyła to samo liceum co majoneez). Ech, hala się całkiem zmieniła a i dziewczyny nie łatwo poznać - a ile z nich jeszcze gra w kosza (oczywiście zawodowo)?

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 lutego 2005, 00:30

Ale starocie... to chyba Seba fotki z 1991 lub 92 roku ???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 lutego 2005, 00:32

simon pisze:oooooooo, jak miło :D dzięki - w tym zespole jest jeszcze moja ulubiona sąsiadka "Buba" - Anna Buchwald (ps.kończyła to samo liceum co majoneez). Ech, hala się całkiem zmieniła a i dziewczyny nie łatwo poznać - a ile z nich jeszcze gra w kosza (oczywiście zawodowo)?

Ile????? Napewno Sylwia, jeśli wróci to Daiva. A reszta to już chyba nie :? ?

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 lutego 2005, 01:29

Dokładnie - nie wiem czy czasem gdzieś w świecie nie gra jeszcze Grażyna Janczauskiene (piszę po polsku) - ale sądzę, że nie bo była przecież od Daivy zdecydowanie starsza - to raczej na 100% już skończyła.

Dalsza część wspomnień z finału z Olimpią także tutaj:

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=1398

dziki

Postautor: dziki » 05 lutego 2005, 11:12

Pamiętam! Dziewczyny z Olimpii były cholernie mocne, zacięte i stanowiły super zespół! JAK JA ICH NIE LUBIŁEM!!! Ale wtedy byłem młody i głupi. Ile bym teraz dał za to, by Olimpia przyjechała do Łodzi i zagrała z ŁKS-em jakiś ważny mecz. A to były wielkie mecze!!! Bardzo wielkie!!! Najbardziej wkurzałem się jak Lewandowska rzucała nam trójki. Oszaleć było można. Pamiętam też jak jak moja żeńska część rodziny (żona i jej mama) ryczała wielkimi łzami kiedy zdobyliśmy to złoto. To było tak dawno, że nie znałem jeszcze simona i mikeya.
Wiecie co? Tak sobie pomyślałem (może głupio), że: po pierwsze to 10 rocznica, po drugie Daiva nie miała oficjalnego pożegnania w formie meczu, po trzecie dawno nie było wielkiego wydarzenia na ŁKSie, więc może byśmy wspólnie z kibicami Olimpii popracowali nad czymś w typie pożegnalnego dla Daivy meczu wspomnień z Olimpią poprzedzonego np. meczem juniorek! O ile oczywiście Daiva nie zamierza w przyszłym sezonie grać w kosza profesjonalnie!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 05 lutego 2005, 14:50

Przpraszam kolegów za małą ingerencję w rozmiary obrazków :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 lutego 2005, 15:42

majoneez pisze:Przpraszam kolegów za małą ingerencję w rozmiary obrazków :wink:

Według mnie, słuszny krok majo! Poprzednia wersja była zdecydowanie za duża. Cóż, jak sie okazuje simon wszystko robi maksymalnie :lol: . Duże obrazki, dużo pije.... :wink: :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 lutego 2005, 16:49

dziki pisze:Pamiętam! Dziewczyny z Olimpii były cholernie mocne, zacięte i stanowiły super zespół! JAK JA ICH NIE LUBIŁEM!!! Ale wtedy byłem młody i głupi. Ile bym teraz dał za to, by Olimpia przyjechała do Łodzi i zagrała z ŁKS-em jakiś ważny mecz. A to były wielkie mecze!!! Bardzo wielkie!!! Najbardziej wkurzałem się jak Lewandowska rzucała nam trójki. Oszaleć było można. Pamiętam też jak jak moja żeńska część rodziny (żona i jej mama) ryczała wielkimi łzami kiedy zdobyliśmy to złoto. To było tak dawno, że nie znałem jeszcze simona i mikeya.

:D A wiesz, jak my wtedy nie lubiliśmy wszystkich zawodniczek ŁKSu ;) hehe... trzy lata z rzędu trafiaismy na nie i za każdym razem będąc o krok od wiktorii odpadaliśmy... ale po TAKICH meczach, to oba zespoły zawsze były zwycięskie! Do tej pory mnie ciarki przechodzą, gdy sobie przypomnę tamte emocje...

dziki pisze:Wiecie co? Tak sobie pomyślałem (może głupio), że: po pierwsze to 10 rocznica, po drugie Daiva nie miała oficjalnego pożegnania w formie meczu, po trzecie dawno nie było wielkiego wydarzenia na ŁKSie, więc może byśmy wspólnie z kibicami Olimpii popracowali nad czymś w typie pożegnalnego dla Daivy meczu wspomnień z Olimpią poprzedzonego np. meczem juniorek! O ile oczywiście Daiva nie zamierza w przyszłym sezonie grać w kosza profesjonalnie!

Wspaniały pomysł! Ten mecz mógłby być okazją do pożegnania i podziękowania nie tylko Daivie (bo Ona pewnie jeszcze nie kończy.. hihi). W obu zespołach wiele było przecież wielkich koszykarek, reprezentantek Polski i jakoś nigdy nie było okazji kilku z nich pożegnać. Myślę tu na przykład ze strony Olimpii o wieloletniej Pani Kapitan - Ewie Portianko, czy też Violi Lewandowskiej (pożegnanej niedawno w Swarzędzu) i Kasi-Oli Owczarek. W tym tygodniu porozmawiam z Dzidką Mądrą i jestem pewien, że się również zapali do tego projektu. A oprócz meczu juniorek może również zastanowić się nad meczem kibiców ;)

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 05 lutego 2005, 16:56

Myśleliśmy o zorganizowaniu czegoś w rodzaju spotkania pokoleń koszykarek ŁKS, aby przy tej okazji zorganizować mecz pożegnalny dla tej lub owej pani. Ale przecież przy udziale Olimpii było by bez porównania wspanialej. :D :wink:

dziki

Postautor: dziki » 08 lutego 2005, 10:47

No to ie ma co gadać po próżnicy tylko zakasać rękawy i brać się do roboty! Pierwsze zebranie organizacyjne proponuję (dla ełkaesiaków) po meczu z Gorzowem!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lutego 2005, 11:32

Zgadzam się - zebranie ustanowione, ale przedtem...:

http://images.optin.com.au/optusxmas/fl ... odz.18.00!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 lutego 2005, 17:00

A ja tez pamiętam te lata. Co prawda sezon 94/95 był moim pierwszym sezonem na koszykarkach, ale za to od razu zwycięskim!!! Znałem wtedy tylko Gusie, pamietam jak młody simon chadzał dumnie po parkiecie ze zgrzewką Żywca, która była wtedy nagroda za 55 punkt w meczu :) Co do Olimpii, grrrrrr a kto ich wtedy u nas lubił??? O jak mnie wkurzali. Fakt Lewandowska tymi trójkami i Portianko o matko!!!!! Raz nawet Ewa Ślotała mnie wyprowadziła z równowagi, nie mówiąc o kibicach Olimpii...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 lutego 2005, 17:07

pamietam jak młody simon chadzał dumnie po parkiecie ze zgrzewką Żywca, która była wtedy nagroda za 55 punkt w meczu
:lol: :lol: :lol: no, teraz to pewnie już by nie doniósł do punktu przeznaczenia - albo chociarz niekomplketną...

Wróć do „Inne kluby”