Fantasy euroligi

Wykaż się wiedzą o baskecie, sam wygraj ligę...

Moderatorzy: BARTOLINO, Moderatorzy

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 06 października 2008, 13:31

garnett pisze:To chyba rozwiewa wszystkie Twoje wątpliwości BARTOLINO..? :P
MiZo Pécs 2010 – SEAT Foton Győr 83-62 (21-8, 23-16, 14-16, 25-22)
Pécs, 2000 néző. Vezette: Mintál Csaba, Szabó István.
MiZo Pécs 2010: Iványi 8, Mazzante 2, Vajda 32/6, Mészáros 7/6, Queenan 4. Csere: Graziane 9, Somogyi 6, Ruják 4, Raksányi 8/3, Késői 3/3. Edző: Fűzy Ákos.
SEAT Foton Győr: Borovickova 9/3, Fűrész 8/3, Vida 2, Imbergerova 15/6, Radunovic 10/3. Csere: Kovács -, Izsák 3, Antolovics 2, Keller 9, Varga 4. Edző: Tapodi Péter.

Zdecydowanie rozwiewa. :wink: Kiedy robiłem składy korzystałem z różnych źródeł chcąc potwierdzić wiarygodność składów w kilku miejscach. Wtedy Mazzante na stronie węgierskiej nie było i na FIBie chyba też nie, dlatego nie byłem tego pewien i jej nie umieściłem.

Co do draftu:
1. Godzina może być, jakbym nie był obecny Greebo jest w posiadaniu mojego numeru telefonu :wink:
2. Podział na 4 grupy bardzo dobry, pomysł Garnetta żeby zamiast pauzowania grać z przeciwinikem pauzującym w grupie sąsiedniej też całkiem fajny.
Zdecydowanie jestem przeciwny graniu PO już w 10 kolejce RS. To jest najbardziej niespodziewana kolejka, w której część drużyn ma już ustalone miejsce w tabeli i często gra więcej rezerwowymi oszczędzając podstawowe zawodniczki. To może spowowdować dużą loteryjność naszych PO. Dlatego zdecydowanie popieram 4 grupy.
3. Jeśli jednak większość będzie za opcją 2 grup po 10 osób to zdecydowanie tylko 10 zawodniczek w drużynie. Końcowe dwie rundy dratfu przy 12 rundach to będą już "odpady". Oczywiście wtedy wystawiamy 7 na kolejkę. Zachowanie 6 spoza Europy i 4 na kolejkę może pozostać.
4. Co do rezerwowych, tu jestem najbardziej niezdecydowany... Chyba jednak jestem za opcją o połowie evalu. Będzie to okazja wykazania się trenerskim nosem i wybrania odpowiedniego składu.

Tyle moich przemyśleń, a oczywiście podporządkuje się woli większości bądź Szefa...
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 06 października 2008, 13:39

Rezerwowe - połowa evalu jeśli nie proporcje.

Termin draftu na dziś pasuje.

Podział na grupy - lepiej chyba grać w mniejszych grupach.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 października 2008, 14:41

Jeszcze napisze dlaczego nie pasuje mi pomysł Garnetta, by grały zespoły z rożnych grup w kolejce gdy maja pauze:

1. W obu zespołach mogłyby grac wtedy te same zawodniczki.
2. Granie przez kazda drużynę jednego dwumeczu z zespołem z innej grupy burzy równość szans "ligowej" gry. Ktos wpadnie na na najsilniejszego rywala z sąsiedniej grupy a ktoś może trafić na takiego komu draft nie poszedł, a potem sobie odpuścił grę. Najlepiej byłoby zachęcić jeszcze 4 osoby do zabawy..
3. Co do PO w ostatniej kolejce: można by go odpuścić. Do F4 awansowałyby po 2 najlepsze zespoły z obu grup (gra w I rundzie PO, po 1 meczu)

Co do dzielenia evalu przez czas: pomysł na moj gust chybiony. Bardziej by sie opłacało wystawić zawodniczki które graja po 1-2 min (często robia wtedy eval nawet do kilku punktow) niż np taką Whalen, która pewnie nigdy nie osiągnie poziomu powyżej 0,5 eval/minute.

Przykład Lotos-Koszyce

Mique eval 31, 35 min eval/min=0,88
Canty eval 13, 31 min, eval/min=0,41
Zarytska eval 2, 2 min, eval min= 1
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 06 października 2008, 15:15

Nie nie, nie o to mi chodziło.
Nie średnia na minutę bo to wtedy będzie tak jak mówisz, ale % z 40 minut

przykład - eval 20 w ciągu całego meczu, na parkiecie 30 minut czyli wynik 20 * 30/40 = 15. Na parkiecie 10 minut wynik 20 * 10/40 = 5.

Ale tak teraz sam widzę że to też średni pomysł.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 06 października 2008, 15:20

rany boskie ale Wy kombinujecie z tymi rezerwowymi!! czemu one nie mogą mieć pałnego evalu?? czemu pytam??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

walker
Amator

Postautor: walker » 06 października 2008, 15:26

Termin draftu mi pasuje i jestem za połową evalu dla rezerwowej
AG

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 06 października 2008, 15:49

Jestem za tym aby grupy były mniejsze. Nie wyobrażam sobie 10-osobowych grup. Dla mnie masakra. Chciałabym mieć zawodniczki które jednak coś grają a nie jakieś byle co...
Co do liczenia zawodniczek rezerwowych to jestem za tym aby liczyć połowę evalu. Będzie na pewno ciekawiej. Trzeba będzie troszkę pomyśleć kogo wystawić w pierwszej piątce.
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 października 2008, 15:57

To nakłaniać jeszcze 4 osoby ;-)

Termianrz wygladąłby tak:

1 kolejka

1-6
2-5
3-4

2 kolejka

5-1
4-2
6-3

3 kolejka

1-4
2-3
6-5

4 kolejka

3-1
2-6
5-4

5 kolejka

1-2
3-5
4-6

Kolejka 6 jak 1, 7 jak 2 itd, tylko ze zmiana gospodarza.

PS. Zdecydowana przewaga osób chcących by evale rezerwowych były dzielone przez 2, wiec zapewne na tym stanie.
Ostatnio zmieniony 12 października 2008, 18:00 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 06 października 2008, 16:34

Jeśli nie znajdą się już chętni do gry to może osoba pauzująca i tak będzie wystawiać skład, a jej łączny eval drużyny będzie przeliczany na punkty np: 20 pkt evalu to jeden punkt do tabeli.
Jak ktoś zrobi powiedzmy 90 to zdobędzie 4 punkty do tabeli. A te 90 doliczy się tak jakby do zdobytych koszy. Każdy będzie miał 2 takie kolejki, więc nikt nie powinien być stratny. Oczywiście wartość za jeden punkt można ustalić inną, te 20 to jest tylko jako przykład.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 06 października 2008, 16:37

Greebo pisze:Jeszcze napisze dlaczego nie pasuje mi pomysł Garnetta, by grały zespoły z rożnych grup w kolejce gdy maja pauze:

1. W obu zespołach mogłyby grac wtedy te same zawodniczki.
2. Granie przez kazda drużynę jednego dwumeczu z zespołem z innej grupy burzy równość szans "ligowej" gry. Ktos wpadnie na na najsilniejszego rywala z sąsiedniej grupy a ktoś może trafić na takiego komu draft nie poszedł, a potem sobie odpuścił grę. Najlepiej byłoby zachęcić jeszcze 4 osoby do zabawy..

1.W PO też grają. :wink:
2.Takie ryzyko istnieje także w każdej z grup - trafienie do grupy z osobą która z każdą kolejką bedzie traciła entuzjazm do gryi sytuacja staje się podobna.

Dobra gramy tak jak sobie życzysz Greebo :) , choć nie ukrywam, że nie podoba mi się uczestniczenie w zaledwie 8 kolejkach przez każdego uczestnika zabawy./...a szczególnie przez moją skromna osobę.... :wink: /

Zgłaszajcie się do fantasy euroligi !!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 października 2008, 16:45

BARTOLINO pisze:Jeśli nie znajdą się już chętni do gry to może osoba pauzująca i tak będzie wystawiać skład, a jej łączny eval drużyny będzie przeliczany na punkty np: 20 pkt evalu to jeden punkt do tabeli.
Jak ktoś zrobi powiedzmy 90 to zdobędzie 4 punkty do tabeli. A te 90 doliczy się tak jakby do zdobytych koszy. Każdy będzie miał 2 takie kolejki, więc nikt nie powinien być stratny. Oczywiście wartość za jeden punkt można ustalić inną, te 20 to jest tylko jako przykład.

To już prędzej widziałbym taki czwórmecz miedzy zespołami pauzującymi w danej kolejce. Najlepszy zdobyłby 2 pkt, 2 i 3 zespół po 1, 4-ty zero.

Garnett: jak ktoś w grupie odpuści, to wszyscy i tak z nim będą grac w rundzie rewanżowej. A tu jedna osoba mogłaby 2 razy wpaść na taka osobę, a ktoś inny z grupy 2 razy na potentata. te 4 pkt róznicy przy 16 do zdobycia w normalnych meczach to dla mnie duzo.

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 06 października 2008, 22:38

Dobra nie wiem o czym tu gadacie, może sobie jutro przeczytam, ale niechaj będzie że się zgłaszam
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 07 października 2008, 16:17

Do Jekaterinburga wg FIBY można dopisać:

Elena Gogiya C
Asjha Jones PF (USA)
Natalya Vedlya PF
Evgeniya Teplyashina PG/SG

A z Pondexter nie wiem czy nie zrobić PG/SG, bo coś mam wrażenie że ona tam trochę czasu będzie grać na "jedynce".

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 października 2008, 21:03

BlackJuRY będzie dołączony do grupy 1. W każdej kolejce zespoły które pauzują będą grały "trójmecz" ze soba. Zwycięzca dostanie 2 pkt, drugi zespol 1pkt, trzeci 0pkt.

Kolejność draftu w kazdej grupie zgodna z kolejnoscia podana poniżej:

Grupa A

1 Jimmy
2 Ann
3 diablewcielone:P
4 Przemoe
5 El Guaje
6 BlackJuRy

Grupa B

1 Bartolino
2 Garnett
3 Sienot
4 tadziu
5 Paulo2907

Grupa C

1 hellraiser
2 Greebo
3 Betti
4 Fan KS Odry Brzeg
5 Koszykarz

Grupa D

1 Rosso-nero
2 Fearless
3 Ałgaja
4 Forester
5 Walker

Po drafcie zespoły zostaną ustawione w kolejności alfabetycznej "nicków" i według tej kolejności zespoły będa "umieszczane" w terminarzu.

Zakładam ze wszyscy wiedza o jutrzejszym drafcie i będą wtedy dostępni. Nieobecni będą usuwani z gry - nastąpi zmiana składów grup.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 października 2008, 15:39

potwierdzam sroda, o godz 21:30
Obrazek

Wróć do „Fantasy PLKK oraz Basket Quiz”