TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 01 listopada 2008, 16:52

tomaszek pisze:
Michu23 pisze:
Gorzowa chyba jednak by nie stać było na Perkins... Skoro Szott nie potrafili...

hehe. każdy gracz ma swoją wartość i chwała AZS-owi że ma działaczy z głową i pseudo-gwiazdkom nie płaci 3-razy tyle ile są warte. Co do Szott to teraz widzimy jak na tym wyszła. A jeśli chodzi o Perkins? A po co nam ona? Bez niej w składzie pokonaliśmy zespół z nią w składzie :wink:

racja..

Rybnik się przeliczył z kasa...

Chcieli na skróty zostać Lotosem czy drugą Wislą - ale tak sie nie da po prostu...

Teraz perkins a za chwilę Atkinson , Terry , międzik....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 listopada 2008, 16:58

Michu23 jak ktos chce odejsc to malo co go zatrzyma. Dlatego uznalem ze to porownanie wogole nie ma sensu...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 01 listopada 2008, 19:24

Endrju pisze:Michu23 jak ktos chce odejsc to malo co go zatrzyma. Dlatego uznalem ze to porownanie wogole nie ma sensu...

masz rację :wink:

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 03 listopada 2008, 19:23

Utex ROW Rybnik rozwiązał w piątek kontrakt ze swoją najlepszą amerykańską koszykarką. - Obie strony uznały, że dalsza współpraca nie ma sensu - komentuje zaskakującą decyzję prezes Uteksu Adam Greczyło.
26-letnia Perkins, która miała być jedną z gwiazd Ford Germaz Ekstraligi, w barwach rybnickiego klubu zdążyła rozegrać zaledwie sześć meczów. We wszystkich zdobywała najwięcej punktów w swoim zespole albo była pod tym względem druga w drużynie.

W rybnickim klubie niechętnie rozmawiają o powodach rozstania. - Miała problemy z aklimatyzacją. To jest dobra dziewczyna, nie chcę o niej źle mówić. Po prostu coś między nami nie zagrało - mówi zdawkowo Greczyło i dementuje pogłoski o bójce zawodniczki z trenerem Mirosławem Orczykiem. - To bzdury. Gdyby coś takiego miało miejsce, to umowę rozwiązalibyśmy dyscyplinarnie, a nie za porozumieniem stron - mówi prezes.

- Trener Orczyk jest zafascynowany amerykańską koszykówką, ma słabość do zawodniczek zza Oceanu, więc takie plotki są dla niego mocno krzywdzące - uważa jedna z koszykarek ROW-u.

Jak udało nam się dowiedzieć, o rozstaniu przesądził przede wszystkim charakter Perkins. - Sądziła, że skoro jest gwiazdą, to będzie tak, jak ona chce - przyznają

Zawodniczce zdarzało się opuścić treningi. Perkins przyjechała do Rybnika wraz z czteroletnią córką Aalirah, którą niechętnie zostawiała z opiekunką. Z tego powodu nie była w pełni dyspozycyjna. Jej zdaniem nastąpiło naruszenie warunków kontraktu. Perkins miała zagwarantowane w umowie, że poślizg w wypłacie poborów nie może przekroczyć tygodniowego terminu. W przeciwnym wypadku mogła rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji. Klub jednak w porę wywiązał się ze swoich zobowiązań. - Potwierdzenie przelewu otrzymała w terminie. Na początku mówiła, że wszystko jest w porządku, a potem zmieniła zdanie - mówi prezes.

ROW Utex - za pośrednictwem swoich agentów - szuka nowej zawodniczki. - Znalezienie teraz równie wartościowej koszykarki Stanach jest znacznie trudniejsze niż w lipcu - przyznaje prezes Greczyło. Okienko transferowe zamyka się z końcem stycznia.

Amerykanka wraca do swego kraju w czwartek.

Statystyki Perkins

- punkty w rozegranych meczach: CCC Polkowice (14), Lotos Gdynia (28), Wisła Kraków (11), PWSZ Gorzów Wielkopolski (23), Energa Toruń (14), MUKS Poznań (17).

- średnio: 17,8 pkt, 4,7 przechwytu, 3,3 zbiórki i 2,8 asysty na mecz

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!

tomaszek

Postautor: tomaszek » 04 listopada 2008, 19:23

Gra w kosza i jest jedną z najpiękniejszych

Obrazek
(fot. PAP)

Piłka Nożna PLUS | 2008.11.04 17:03

Gdy mówi się o pięknych kobietach, na ogół są to modelki, aktorki czy piosenkarki. Jeśli już wspomina się o ładnych sportsmenkach, zwykle wymieniane są nazwiska siatkarek. Tymczasem w piątce najładniejszych Polek w konkursie Miss Polonia 2008 znalazła się koszykarka Widzewa Łódź Karolina Filipkowska, która – co ciekawe – wystartowała w wyborach po długich namowach mamy - czytamy w "Piłce Nożnej PLUS".

- Mama może spać spokojnie, nie mam jej tego za złe, że przekonała mnie do wzięcia udziału. Nawet bardzo jej dziękuję za to, co zrobiła. To bardzo fajna przygoda, dużo się nauczyłam, poznała wiele osób. Sporo dowiedziałam się o sobie i o innych. Cieszę się ze startu - polecam wszystkim, to świetna sprawa.

Pierwsza piątka to dla pani sukces czy raczej porażka?

- Z pewnością sukces. Do końca nie wierzyłam w siebie i nie jest to udawana skromność. Nie wiedziałam, ze zajdę aż tak daleko, bo docierały do mnie również negatywne opinie na mój temat. Wolałam być miło zaskoczona niż rozczarowana.

Do finału przygotowywała się pani nietypowo. Pozostałe uczestniczki chodziło do kosmetyczek, solariów, a pani tymczasem pojechała ze swoją drużyną na obóz sportowy do Łeby. Nie obawiała się pani urazu?

- Podeszłam do tego spokojnie i chyba bardziej obawiali się o moje zdrowie trenerzy. Kiedy miałem lekką kontuzję, to sami dali mi wolne i zabronili pojawić się na najbliższych zajęciach. Bardzo zaskoczyła mnie nadopiekuńczość, ale było to niezwykle przyjemne. Dopiero na ostatnim treningu zaczęłam się bać, że coś mi się stanie. Na szczęście obawy niepotrzebne.

Czy inne uczestniczki zwróciły uwagę na pani sportową karierę?

- Nikt nie przypuszczał, że trenuję koszykówkę. Gdy się do tego przyznawałam, wiedziałam zdziwienie na twarzach. Dziewczyny traktowały mnie jak inne kandydatki, nie miałam i nikogo plusów ani minusów z tego powodu, że uprawiam sport.

Obrazek

------------------------------------------------------------------------------
PS:Nie wiem czy można to tu wstawić. Proszę moderatorów o przeniesienie posta we właściwsze miejsce

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 04 listopada 2008, 21:21

piekna Widzewianka :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 04 listopada 2008, 22:39

Ajax pisze:Utex ROW Rybnik rozwiązał w piątek kontrakt ze swoją najlepszą amerykańską koszykarką. - Obie strony uznały, że dalsza współpraca nie ma sensu - komentuje zaskakującą decyzję prezes Uteksu Adam Greczyło.
26-letnia Perkins, która miała być jedną z gwiazd Ford Germaz Ekstraligi, w barwach rybnickiego klubu zdążyła rozegrać zaledwie sześć meczów. We wszystkich zdobywała najwięcej punktów w swoim zespole albo była pod tym względem druga w drużynie.

W rybnickim klubie niechętnie rozmawiają o powodach rozstania. - Miała problemy z aklimatyzacją. To jest dobra dziewczyna, nie chcę o niej źle mówić. Po prostu coś między nami nie zagrało - mówi zdawkowo Greczyło i dementuje pogłoski o bójce zawodniczki z trenerem Mirosławem Orczykiem. - To bzdury. Gdyby coś takiego miało miejsce, to umowę rozwiązalibyśmy dyscyplinarnie, a nie za porozumieniem stron - mówi prezes.

- Trener Orczyk jest zafascynowany amerykańską koszykówką, ma słabość do zawodniczek zza Oceanu, więc takie plotki są dla niego mocno krzywdzące - uważa jedna z koszykarek ROW-u.

Jak udało nam się dowiedzieć, o rozstaniu przesądził przede wszystkim charakter Perkins. - Sądziła, że skoro jest gwiazdą, to będzie tak, jak ona chce - przyznają

Zawodniczce zdarzało się opuścić treningi. Perkins przyjechała do Rybnika wraz z czteroletnią córką Aalirah, którą niechętnie zostawiała z opiekunką. Z tego powodu nie była w pełni dyspozycyjna. Jej zdaniem nastąpiło naruszenie warunków kontraktu. Perkins miała zagwarantowane w umowie, że poślizg w wypłacie poborów nie może przekroczyć tygodniowego terminu. W przeciwnym wypadku mogła rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji. Klub jednak w porę wywiązał się ze swoich zobowiązań. - Potwierdzenie przelewu otrzymała w terminie. Na początku mówiła, że wszystko jest w porządku, a potem zmieniła zdanie - mówi prezes.

ROW Utex - za pośrednictwem swoich agentów - szuka nowej zawodniczki. - Znalezienie teraz równie wartościowej koszykarki Stanach jest znacznie trudniejsze niż w lipcu - przyznaje prezes Greczyło. Okienko transferowe zamyka się z końcem stycznia.

Amerykanka wraca do swego kraju w czwartek.

Statystyki Perkins

- punkty w rozegranych meczach: CCC Polkowice (14), Lotos Gdynia (28), Wisła Kraków (11), PWSZ Gorzów Wielkopolski (23), Energa Toruń (14), MUKS Poznań (17).

- średnio: 17,8 pkt, 4,7 przechwytu, 3,3 zbiórki i 2,8 asysty na mecz

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

No i sprawdziło się moje przypuszczenie - nie o pieniądze tutaj poszło. Działacze z Rybnika zaangażowali koszykarkę z nazwiskiem, ale wcześniej nie dokonali w środowisku rozeznania co do jej charakteru, itp. Trochę to mi przypomina casus Braxton - dziecko na pierwszym miejscu. Niby nie powinno się mieć pretensji, ale po to podpisuje się kontrakt, aby wypełniać swoje obowiązki i na nich sie koncentrować, współpracując odpowiednio z trenerem i drużyną. Chociaż trudno powiedzieć, czy w innym klubie byłoby tak samo. Dużo zależy od trenera, ale nie tylko. Pewnie znowu ściągną jakąś "jedynkę" z USA, skoro Orczyk tak uwielbia Amerykanki.:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 04 listopada 2008, 23:46

Aalirah.. Fajna jest ta dziewczynka.. przyjechała z mamą na mecz do Gdyni.. i tak strasznie płakała... aż nam jej było szkoda.
Bójka z trenerem? Nie no, raczej niemożliwe. Nie myślę, żeby miała aż taki temperament, żeby bić trenera jak coś pójdzie nie po jej myśli :)
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 05 listopada 2008, 14:58

Jacy Wy naiwni!!!! Przeczytaliście wersję klubu z Rybnika,a czy ktokolwiek wysłuchał Perkins... :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 05 listopada 2008, 15:02

matrix pisze:Jacy Wy naiwni!!!! Przeczytaliście wersję klubu z Rybnika,a czy ktokolwiek wysłuchał Perkins... :lol: :lol: :lol:
po co :?: :lol:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 listopada 2008, 16:15

A jest jakaś możliwość, żeby jej wysłuchać :?: :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 05 listopada 2008, 21:15

Anna DeForge

była zawodniczka Wisły:

Przyleciałam do Krakowa na zaproszenie przyjaciół. Nie będę grała w Wiśle ani tym bardziej w Lotosie Gdynia. Ostatnio odpoczywałam od koszykówki na plażach w San Diego i w domu w Arizonie. Planuje grę w jednym z klubów europejskich od stycznia. Nie chcę na razie ujawniać jego nazwy. Przed wyjazdem do Polski zdążyłam zagłosować na Johna McCaina, mojego faworyta na fotel prezydenta USA. Bardziej spodziewałam się wyboru Baracka Obamy, bo miał perfekcyjną kampanię.

GW Kraków
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 05 listopada 2008, 21:17

No to wszystko jasne.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 listopada 2008, 21:53

brawo Anka Republikanka 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 06 listopada 2008, 20:56

Jutro w Lotosie pojawia się nowa amerykanka ( nazwiska niestety nie pamiętam :oops: ) Maslowski i Fleischer OUT

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”