Gra w kosza i jest jedną z najpiękniejszych
(fot. PAP)
Piłka Nożna PLUS | 2008.11.04 17:03
Gdy mówi się o pięknych kobietach, na ogół są to modelki, aktorki czy piosenkarki. Jeśli już wspomina się o ładnych sportsmenkach, zwykle wymieniane są nazwiska siatkarek. Tymczasem w piątce najładniejszych Polek w konkursie Miss Polonia 2008 znalazła się koszykarka Widzewa Łódź Karolina Filipkowska, która – co ciekawe – wystartowała w wyborach po długich namowach mamy - czytamy w "Piłce Nożnej PLUS".
- Mama może spać spokojnie, nie mam jej tego za złe, że przekonała mnie do wzięcia udziału. Nawet bardzo jej dziękuję za to, co zrobiła. To bardzo fajna przygoda, dużo się nauczyłam, poznała wiele osób. Sporo dowiedziałam się o sobie i o innych. Cieszę się ze startu - polecam wszystkim, to świetna sprawa.
Pierwsza piątka to dla pani sukces czy raczej porażka?
- Z pewnością sukces. Do końca nie wierzyłam w siebie i nie jest to udawana skromność. Nie wiedziałam, ze zajdę aż tak daleko, bo docierały do mnie również negatywne opinie na mój temat. Wolałam być miło zaskoczona niż rozczarowana.
Do finału przygotowywała się pani nietypowo. Pozostałe uczestniczki chodziło do kosmetyczek, solariów, a pani tymczasem pojechała ze swoją drużyną na obóz sportowy do Łeby. Nie obawiała się pani urazu?
- Podeszłam do tego spokojnie i chyba bardziej obawiali się o moje zdrowie trenerzy. Kiedy miałem lekką kontuzję, to sami dali mi wolne i zabronili pojawić się na najbliższych zajęciach. Bardzo zaskoczyła mnie nadopiekuńczość, ale było to niezwykle przyjemne. Dopiero na ostatnim treningu zaczęłam się bać, że coś mi się stanie. Na szczęście obawy niepotrzebne.
Czy inne uczestniczki zwróciły uwagę na pani sportową karierę?
- Nikt nie przypuszczał, że trenuję koszykówkę. Gdy się do tego przyznawałam, wiedziałam zdziwienie na twarzach. Dziewczyny traktowały mnie jak inne kandydatki, nie miałam i nikogo plusów ani minusów z tego powodu, że uprawiam sport.
------------------------------------------------------------------------------
PS:Nie wiem czy można to tu wstawić. Proszę moderatorów o przeniesienie posta we właściwsze miejsce