Rozmowa z Martyną Koc

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Rozmowa z Martyną Koc

Postautor: Hersi » 10 lutego 2005, 21:24

Martyna Koc, środkowa Cukierków Odry Brzeg, jest obecnie jedną z najlepiej blokujących koszykarek w lidze.

22-letnia Koc była bohaterką meczu z Polkowicami, kiedy to jej rzuty w ostatnich sekundach przesądziły o zwycięstwie

Pochodzisz z koszykarskiej rodziny, właściwie byłaś skazana na tę dyscyplinę.

- Z koszykówką jestem związana od dzieciństwa, poza tym byłam zawsze najwyższa w klasie. Jednak jeszcze niedawno bardzo ciągnęło mnie do skoku wzwyż. Na pierwszych zajęciach z tej dyscypliny na AWF-ie, po oddaniu pierwszego skoku w życiu, pani profesor zapytała, kto mnie wcześniej trenował. Podobno mam duże zdolności w tym kierunku. Na pewno pomaga mi też moje 186 centymetrów i duża skoczność.

Koszykówka sprowadziła cię do Brzegu. Początki były trudne?

- Było mi bardzo ciężko odzwyczaić się od mieszkania z rodziną. Przedtem nie musiałam się o nic martwić. Tutaj nie dość, że przyjechałam na drugi koniec Polski, to musiałam się błyskawicznie nauczyć gotować. Ale radzę już sobie całkiem nieźle. Musiałam też podjąć trudną decyzję o przerwaniu studiów. Różnice programowe między AWF Warszawa a AWF Wrocław są za duże, żebym mogła kontynuować tu naukę na trzecim roku, a rozpoczynać studiów od nowa nie chciałam.

Jednak klub rezygnując z Pauliny Dąbkowskiej, pozostawił Cię już bez współlokatorki.

- Po wyjeździe "Puszka" zostałam sama w dużym mieszkaniu. Ale zaprzyjaźniłam się z innymi dziewczynami i one mi teraz bardzo pomagają. Poza tym mam stałe łącze z internetem, więc nie nudzę się wcale. Robię prawo jazdy i to też pochłania trochę wolnego czasu.

A jak wspominasz początek sezonu?

- To było koszmarne przeżycie. Potrzebowałyśmy czasu i spokoju, żeby się zgrać, a czytając opinie w internecie po przegranych meczach, można się było załamać. Teraz myślę, że jakbym się przejmowała tym, co pisano wtedy o Cukierkach i o mnie, to raczej już by mnie tu nie było. Porażki kształtują charakter zawodnika. Trzeba je przyjmować z podniesionym czołem i starać się poprawiać swoje błędy.

Ostatnio jednak wygrywacie mecz za meczem, a Ty byłaś niedawno bohaterką ważnego spotkania z Polkowicami, w którym Twoje rzuty wolne w ostatnich sekundach dały zwycięstwo Odrze.

- Bałam się przed tym meczem, bo wcześniejsze dwa zagrałam bardzo słabo. Nie chciałam brać na siebie ryzyka rzucania, więc starałam się grać tak, by jak najlepiej przysłużyć się koleżankom. W połowie meczu podszedł do mnie nasz doktor i podniósł na duchu. Ta rozmowa mi pomogła uwierzyć we własne możliwości i zagrać tak, jak potrafię.

Zawsze podkreślasz, że wasza dyspozycja we własnej hali jest ściśle powiązana z kibicami. Oni też Cię bardzo lubią. Ostatnio nawet śpiewali Ci po zakończeniu meczu "sto lat" z okazji imienin. Skąd Twoja tak wielka sympatia do nich?

- Grając prawie całą pierwszą rundę na wyjeździe, nie wiedziałam, czego się można spodziewać po kibicach, gdy wrócimy wreszcie do grania w Brzegu. Od pierwszego meczu byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Oni naprawdę nam pomagają i świetnie jest wygrywać dla nich.

Po wygranym meczu w Gorzowie jedliśmy kolację w przydrożnym zajeździe i kibice do nas dołączyli. Szybciej skończyłyśmy jeść, więc wyjechałyśmy chwilę przed nimi. Zapomniałam kurtki w zajeździe, ale kibice ją zabrali. Umówiliśmy się telefonicznie na jej oddanie na następnym postoju. Spodziewałam się, że mogą być jakieś problemy, i faktycznie - chłopcy postawili warunek. Chcieli zatańczyć i zaśpiewać ze wszystkimi zawodniczkami, ale było już późno i bardzo zimno i jakoś wynegocjowałam dobrowolne oddanie kurtki.

Rozmawiał Adam Konarski Gazeta Wyborcza

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 11 lutego 2005, 11:06

Martyna jest zajebista koszykarka, wszystkiego najlepszego ci zycze!!

bajtek

Postautor: bajtek » 11 lutego 2005, 18:31

no pewnie że jest zajebista :D

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 11 lutego 2005, 18:49

niech ktos tylko sprobuje powiedziec ze nie to bedzie z nim kiepsko :D pozdrowionka dla Martyny :)
|| www.zizufoto.pl ||
Serwis zdjęciowy południowej wielkopolski
!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||
Strona Koszykarek Ostrovii Ostrów Wlkp
!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 11 lutego 2005, 21:44

ZiZu pisze:niech ktos tylko sprobuje powiedziec ze nie to bedzie z nim kiepsko :D pozdrowionka dla Martyny :)

Ja powiem, że Martyna nie jest zajebista - ona jest za......cza :wink: 8)
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Re: Rozmowa z Martyną Koc

Postautor: majoneez » 11 lutego 2005, 22:44

Hersi pisze:. Zapomniałam kurtki w zajeździe, ale kibice ją zabrali. Umówiliśmy się telefonicznie na jej oddanie na następnym postoju. Spodziewałam się, że mogą być jakieś problemy, i faktycznie - chłopcy postawili warunek. Chcieli zatańczyć i zaśpiewać ze wszystkimi zawodniczkami, ale było już późno i bardzo zimno i jakoś wynegocjowałam dobrowolne oddanie kurtki.

Wstyd panowie, coście tak słabo negocjowali warunki zwrotu odziezy wierzchniej :lol: :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 11 lutego 2005, 23:12

mario ty juz nie kombinuj lepiej :) znowu bede musial cie ogaldac w niedziele :P:P co za pech :P:P hehehe JOKE :D zapraszam do ostrowa oczywiscie do lozy VIPow tuz obok parkietu :D niestety u nas nie ma cukierkow tak jak u was :P ale za to beda biegac po boisku :P schrupiemy je ;d
|| www.zizufoto.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lutego 2005, 10:02

ZiZu pisze:mario ty juz nie kombinuj lepiej :) znowu bede musial cie ogaldac w niedziele :P:P co za pech :P:P hehehe JOKE :D zapraszam do ostrowa oczywiscie do lozy VIPow tuz obok parkietu :D niestety u nas nie ma cukierkow tak jak u was :P ale za to beda biegac po boisku :P schrupiemy je ;d

Jak ja sobie uświadomię, że Mario wejdzie z tymi zabłoconymi buciorami na naszą halę...ehh... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
A tak apropo. Przeciez tak Cukierki dostaną takie baty, że masakra :wink:
Co nie bedzie cukierków? ZiZu dla chcącego nic trudnego
:wink:
loża vipów...tam nasi ulubieńcy BIN i GG siedzą :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 12 lutego 2005, 10:12

Spoko chłopaki - postaram się nie nabrudzić Wam na tej Krotoszyńskiej a na osłodę goryczy porażki przywiozę Wam trochę cukiereczków. Jakie Wam smakowały najbardziej w Brzegu? :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lutego 2005, 10:16

MARIO pisze:Spoko chłopaki - postaram się nie nabrudzić Wam na tej Krotoszyńskiej a na osłodę goryczy porażki przywiozę sobie trochę cukiereczków. Jakie Wam smakowały najbardziej w Brzegu? :wink:

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 12 lutego 2005, 11:36

hehe mati i nas bedzie KUBUS ( nie cola !! ) no i paluuuuuszki jaq zawsze, no i moze 3bit :P to lepsze niz cukierasy. mario bedziesz sobie mogl je zjesc w drodze powrotnej jak bedziecie wracac do brzegu ze smutnymi minami i pustymi zoladkami :D cos czuje ze jutro bedzie pogrom :P hehe oczywiscie rozwalimy cukierki :) a co do tych cukierkow ktore nam tam smakowaly na tej malooswietlonej hali to zabardzo nie pametam, ogolnie byly takie se, a za duzo ich nie zjadlem bo koledzy siedzacy obok z radia wpieprzyli je zanim sie obejrzalem :D
|| www.zizufoto.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 12 lutego 2005, 11:54

loża vipów...tam nasi ulubieńcy BIN i GG siedzą
Mati, a SF -y to nie są twoi ulubieńcy? :D :wink:

Awatar użytkownika
ZiZu
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ZiZu » 12 lutego 2005, 12:13

Intarex, zobaczymy kto sie tak bedzie smial jutro, jak wywala was z tamtad!! co za duzo to nie zdrowo!!
|| www.zizufoto.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

|| www.ostrovia.pl ||

!!! ZAPRASZAM !!!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 12 lutego 2005, 12:25

Co wy wogóle robicie? To post o Martynie - cud dziewczynie a wy kłocicie sie to jutro wygra. Każdy dobrze wie, a najlepiej bohaterka tego postu że jutro wygrają Cuksy. A wy na osłode po porażce mozę dostaniecie jakiegoś cukierka.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 lutego 2005, 13:25

ZiZu pisze:hehe mati i nas bedzie KUBUS ( nie cola !! ) no i paluuuuuszki jaq zawsze, no i moze 3bit :P to lepsze niz cukierasy. mario bedziesz sobie mogl je zjesc w drodze powrotnej jak bedziecie wracac do brzegu ze smutnymi minami i pustymi zoladkami :D cos czuje ze jutro bedzie pogrom :P hehe oczywiscie rozwalimy cukierki :) a co do tych cukierkow ktore nam tam smakowaly na tej malooswietlonej hali to zabardzo nie pametam, ogolnie byly takie se, a za duzo ich nie zjadlem bo koledzy siedzacy obok z radia wpieprzyli je zanim sie obejrzalem :D

Ci z radia to masakra...tylko papierki latały. Cukierki do wora! :wink: Oczywiscie tak jak obiecaliśmy Dzidce my już Coli nie pijemy! Tylko KUBUSIA ostrovia.pl tylko Kubusia! W tym małym miasteczku co to nie było wogóle co zjeść z jedną malutką pizzerią w której zapewne nie mieli Kubusia!

Wygramy, wygramy, wygramy Odrę pokonamy, Ekstraklasę mamy Ostroviaaaaa

ps. A Wy ze sportowych to mozecie. Już jest wszystko załatwione. Będzie legitymowanie i narazie ewakuacyjnym :!: :!: Zobaczymy co jutro powiecie! Wszystko załatwiliśmy

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”