XII kolejka FGE:Utex ROW Rybnik-Włókniarz Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

XII kolejka FGE:Utex ROW Rybnik-Włókniarz Pabianice

Postautor: ann » 14 listopada 2008, 11:42

15.11.08 godz. 17:15
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2008, 16:18 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 15 listopada 2008, 16:52

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 15 listopada 2008, 16:56

PTK Aflofarm Vicard Pabianice to tegoroczny beniaminek Ford Germaz Ekstraklasy i daleko tej drużynie do wyników beniaminków z poprzedniego sezonu. Aktualnie podopieczne Sławomira Depty zajmują mało zaszczytne ostatnie miejsce w ligowej tabeli, z dorobkiem zaledwie jednej wygranej w dziesięciu spotkaniach. Jedyne dotychczasowe zwycięstwo pabianiczanki odniosły w Brzegu, gdzie pokonały tamtejszą drużynę Cukierki Odra.

Koszykarki z Pabianic z pewnością bardzo chciałyby przerwać fatalną bessę ośmiu kolejnych porażek. Czy są jednak w stanie dokonać tego w Rybniku? Podopieczne trenera Depty z pewnością nie mają nic do stracenia na Śląsku, a ich ewentualne zwycięstwo byłoby niespodzianką sporego kalibru na parkietach Ford Germaz Ekstraklasy.

Koszykarki z Rybnika wystąpią w spotkaniu przeciwko tegorocznemu beniaminkowi wzmocnione nową zawodniczką amerykańską. Naketia Swanier, bo o niej mowa, zadebiutuje w sobotnie popołudnie w swoim nowym zespole przed własną publicznością. Swanier ma zastąpić w drużynie z Rybnika Jię Perkins, która w ubiegłym tygodniu wróciła do USA.

Rybniczanki w ubiegłym tygodniu pokonały ŁKS Siemens AGD Łódź, jednak pojedynek z przedostatnią drużyną w tabeli nie był wcale łatwym spotkaniem dla UTEX-u ROW.

- My nigdy nikogo nie lekceważymy i do każdego spotkania podchodzimy tak samo. Każdego rywala traktujemy z respektem i szacunkiem. W ubiegłym tygodniu ŁKS pokazał, że miejsce w tabeli wcale nie musi odzwierciedlać siły zespołu. W sobotę chcemy wygrać kolejne spotkanie i pokazać naszym fanom fajną koszykówkę - mówi przed spotkaniem szkoleniowiec UTEX ROW Mirosław Orczyk.

Początek spotkania w sobotę o godzinie 17:15 w hali MOSiR W Rybniku Boguszowicach przy ulicy Jastrzębskiej 12.

Krzysztof Kaczmarczyk
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 15 listopada 2008, 17:46

Wstyd dla TVP że pokazuje taki mecz .......

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 15 listopada 2008, 20:17

no coz, widać ze niezbyt sie orientują w tym co kibice chcieliby obejrzeć, a potem narzekają na malą oglądalnosć..

debiut Swanier niezbyt okazały, myslałem, ze jednak trochę więcej rzuci pabianiczankom.Natomiast gratki dla Oli i Natalyi.Dawno nie widzialem tak dobrze grającej Chomać.

Oglądałem pierwszą kwarte meczu i urywki pozostalych i jakos nie przypadł mi on do gustu.napewno Wislą - orzeł byłby ciekawszy.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 21:00

Michu23 pisze:Wstyd dla TVP że pokazuje taki mecz .......

Ale przeciez taki mecz ma same plusy :lol: :lol: :lol: (podobnie zreszta jak Gorzow-Pabianice) gdzie np. polowa hali siedzi w domu przed telewizorem popijajac browara... bo woli to niz wydac 15zl... na jednostronny mecz ;/

Gratulacje dla TVP :!: :!: :!:
A mozna bylo pokazac... Wisla-CCC AZS G-J.GÓRA... czy chociazby Torun-Poznan...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 15 listopada 2008, 21:23

Witam!
nowa zawodniczka jak na debiut to całkiem całkiem ale to moja opinia bo widziałem ją na live a co innego w tv i do tego skróty to że mało punktów o niczym nie świadczy to typowa jedynka a punkty ma kto u nas zdobywać

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 15 listopada 2008, 21:36

dobrze chociaz ze zza tydzien pokaza lotos - wisla :) ale no coz mieli polityke szerzenia koszykowk ito nic nie stoi na przeszkodzie zeby w sobote tez pokazac jakis mecz np CCC - KSSSE AZS PWSZ lub PKM Duda Super Pol - Utex Row Rybnik
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 15 listopada 2008, 21:44

Adolfini pisze:dobrze chociaz ze zza tydzien pokaza lotos - wisla :) ale no coz mieli polityke szerzenia koszykowk ito nic nie stoi na przeszkodzie zeby w sobote tez pokazac jakis mecz np CCC - KSSSE AZS PWSZ lub PKM Duda Super Pol - Utex Row Rybnik

Bedzie CCC - AZS... ale tylko w lokalnej telewizji...
Chociaz dobrze ze poszli po rozum do głowy i pokaza... Lotos- AZS...
Jednak juz AZS-Wisła nie pokaza... bo po co :?: Kibice z Krakowa przeciez moga przyjechac na mecz... :? :? :? i taka to juz polityka TVP..WRRRR
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 listopada 2008, 00:41

Nie mogą tylko was w TV pokazywać to by była przesada, wiadomo że lider itd ale są tez inne mecz które pominięto, ja bym pokazał derby Poznania dla przykładu a TV ich nie uwzględniło w swoich planach. 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 16 listopada 2008, 10:08

wg mnie takie mecze powinny być pokazywane w tv regionalnej tylko w tych ośrodkach skąd są grające drużyny chyba ze jest jakiś szlagier to wyjątkowo można by było puścić w ogólnej

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”