PZU Polfa Pabianice - Lotos Gdynia 86:84

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 14 lutego 2005, 08:52

Szymon pisze:Owszem, wtedy utwierdziłem się w swoim przekonaniu że są bufonami!!!

I sorry bardzo ale nie będę Ci się kłaniał pierwszy!!! I weż nie pisz farmazonów, bo ja wiem którą drużyne mam dopingować! ty chyba nie za bardzo (patrz mecz Wisła-Gdynia i dziś)

No tak, Ty jest facetem, ja kobietą i jak wszyscy dobrze wychowani wiedzą, to kobiety 1wsze mówią cześć.

Nie każę Ci kibicować Lotosowi czy jakiemukolwiek innemu zespołowi. Ale jakiś szacunek dla innych i dobre zachowanie chyba powinno mieć miejsce. I wczoraj to nie kibicowałam Lotosowi a nam, jak chciałbyś wiedzieć. A to że potem z Nimi gadałam nie oznacza, że kciuki trzymałam za nich. Wiesz, to samo mogłam powiedzieć jak był mecz z Odrą. Siedziałeś w Ich sektorze, po meczu rozmawiałeś z Nimi... Czy to powód, by wysnuwać wnioski o tym, że w meczu pomiędzy Nimi a nami byłeś sercem za drużyną z Brzegu? Chyba nie. Po prostu lubisz tamtych ludzi i już. Ale jak wiadomo, co robisz Ty jest cacy, co robią inni już nie.
A co do meczu Lotosu w Krakowie. Pierwsza sprawa: czy jakbym kibicowałam Wiśle, byłoby to w porządku? Druga rzecz: akurat wolałam Lotosowi, bo chciałam by Wisła przegrała, my byśmy w następnym tygodniu wygrali i bylibyśmy na 2 pozycji. Akurat tylko Wisła wg mnie stanowi (po wczorajszym meczu stanowiła? :-) ) bezpośredniego i groźnego rywala.

Ale tradycyjnie nie (z)rozumiesz, o czym piszę :-P
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 14 lutego 2005, 09:07

Seba pisze:Edzia - nie moja dyskusja, problem mnie generalnie wali, ale nie masz racji... i nie wdając się w setki argumentów przeciw malutki przykładzik...

Nie będę już przypominał czym dali się poznać od samego początku pisania na pierwszym Forum... Były wyjątki, co jest normalne w każdym środowisku - takim był Lukas. Z nim WSZYSCY potrafili rozmawiać, wymieniać argumenty broniąc swoich racji. Może tego nie wiesz, ale podforum Lotosu wtedy cieszyło się dość dużym zainteresowaniem, jednak brakowało mu Moderatora. Jednogłośnie wszyscy zaakceptowali na to stanowisko osobę godną zaufanie, czyli Lukasa. On przyjął funkcję, podziękował, obiecał uroczyście pracować na korzyśc KKForum... po czym został zmuszony przez swoich walniętych kolegów do rezygnacji z tego honorowego stanowiska...koledzy ci bowiem właśnie robili FOCHA i wyprowadzali się (UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF) z naszego Forum ;) Skończyło się to tym, że w sumie dostał zakaz działalności na KKForum... sama przyznasz, że to jest DEBILIZM!!! Zgadzam się z Tobą tylko w jednym - NIGDY nie zrozumiem, jak Szymon mógł z nimi robić takie imprezy, jak wtedy na własnej sali... Nie będę nikogo wyzywał jednak w żaden sposób, ale zupełnie mi nie po drodze z poznanymi z TAKIEJ strony osobami i bardzo się cieszę, że nie dane mi jest czytać ich setek chorych teorii. Co nie zmienia faktu, że np Lukasa nam wszystkim tu brakuje...

GRATULACJE dla Włókniarza za WSPANIAŁE zwycięstwo!!! Oby tak do końca ligi ;) I do zobaczenia... WIADOMO:) hehe

Okej, wtedy Wam się jakoś narazili. Nie wiem, jak i czym, i ile w tym prawdy. Ale to było wtedy. Nie pomysleliście, że może się zmienili? Ja tesh kiedyś Ich nie lubiłam, miałam taką a taką opinię... Ale dałam Im szansę - rozmawialiśmy raz, drugi.. i okazało się, że nie są tacy straszni i źli. Poza tym... hhm..jak Wy byście reagowali, gdybyście na każdym meczu, każdej hali, każdym forum... byli traktowani chamsko, poniżej kultury? I tylko dlatego, że są mistrzem po raz któryś, mają świetnego działacza. Przecież powinniśmy się cieszyć, że choć jeden zespół w Polsce umie zadbać o siebie, o kibiców, a przy okazji promuje basket za granicą.

I żeby nikt nie myślał, że bronię Ich w jakiś sposób. Sami potrafią to robić. Chodzi mi jedynie o dobre zachowanie. Zwłaszcza jako gospodarze meczu. (Śpiewanie "rzućcie k..... kosza" chyba nie jest najlepszym sposobem wykazania gościnności.)

Dziękuję za gratki! Mecz był naprawdę zajebisty!!!! I Karla zagrała naprawdę nieźle. I ta Jej radość po każdym celnym koszu!! Ach!!! :D :D :D
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 14 lutego 2005, 09:16

Mikey pisze:Otóż skoro byliście tak "mili" zeby dawac upust swojej "sympatii" do mnie na meczu to rozumiem ze wszyscy wiedzieli kim jestem. Byłem dziś dostepny dla owego napinacza od godz 15.30 do końca meczu.Po drugie pytałem się własnie Aszoka kim jest ten bohater ale jakoś szybko się uśmiechnęła i powiedziała ze mi tego nie zdradzi. To co miałem łazić do każdego i się pytać czy jest własnie tą osobą??? Był takim kozakiem na necie, zeby sie nabijac ze nie jestem już ponoć kibicem ŁKS to trzeba było byc dzisiaj, ale cóż widac serce zająca ale paszcza krokodyla zwłaszcza zza klawiatury. Mali ludzie tak mają, odwaga cywilna w głębokim odwrocie. Ale szansa jeszce jest, niedługo gramy w playoffach wiec chetnie posłuchamy opinii na temat kibiców łks wspólnie z naszymi ludźmi zza kosza. Nasi kibice tez chetnie tego posłuchają...

Słuchaj, nie wiem czemu Aszok Ci nie powiedziała. Spytaj się. A ta osoba nie jest napinaczem, ma takie zdanie/opinię. Chyba ma do tego prawo. Należy się zapytać, czemu uważa tak a nie inaczej. Ja np kiedyś Was także nie lubiłam (zespołu i kibiców). Chciałam, byście grali jak najgorzej. Ale zmieniłam zdanie. W końcu jesteście sąsiadami (choć i tak większości Waszych kibiców nie lubię. No może nie tyle, co nie lubię, co jakoś nie chcę nawiązywać kontaktów, by... czytaj dalej). Poza tym liczy się dla mnie basket w ogóle. I staram się nie mieć wrogów wśród kibiców, bo marzy mi się jedność tej "garstki" fanów kosza. Ale jak jest z tymi wrogami, zainteresowani chyba wiedzą :-P
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 14 lutego 2005, 09:39

Edzia pisze:
Seba pisze:Edzia - nie moja dyskusja, problem mnie generalnie wali, ale nie masz racji... i nie wdając się w setki argumentów przeciw malutki przykładzik...

Nie będę już przypominał czym dali się poznać od samego początku pisania na pierwszym Forum... Były wyjątki, co jest normalne w każdym środowisku - takim był Lukas. Z nim WSZYSCY potrafili rozmawiać, wymieniać argumenty broniąc swoich racji. Może tego nie wiesz, ale podforum Lotosu wtedy cieszyło się dość dużym zainteresowaniem, jednak brakowało mu Moderatora. Jednogłośnie wszyscy zaakceptowali na to stanowisko osobę godną zaufanie, czyli Lukasa. On przyjął funkcję, podziękował, obiecał uroczyście pracować na korzyśc KKForum... po czym został zmuszony przez swoich walniętych kolegów do rezygnacji z tego honorowego stanowiska...koledzy ci bowiem właśnie robili FOCHA i wyprowadzali się (UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF) z naszego Forum ;) Skończyło się to tym, że w sumie dostał zakaz działalności na KKForum... sama przyznasz, że to jest DEBILIZM!!! Zgadzam się z Tobą tylko w jednym - NIGDY nie zrozumiem, jak Szymon mógł z nimi robić takie imprezy, jak wtedy na własnej sali... Nie będę nikogo wyzywał jednak w żaden sposób, ale zupełnie mi nie po drodze z poznanymi z TAKIEJ strony osobami i bardzo się cieszę, że nie dane mi jest czytać ich setek chorych teorii. Co nie zmienia faktu, że np Lukasa nam wszystkim tu brakuje...

GRATULACJE dla Włókniarza za WSPANIAŁE zwycięstwo!!! Oby tak do końca ligi ;) I do zobaczenia... WIADOMO:) hehe

Okej, wtedy Wam się jakoś narazili. Nie wiem, jak i czym, i ile w tym prawdy. Ale to było wtedy. Nie pomysleliście, że może się zmienili? Ja tesh kiedyś Ich nie lubiłam, miałam taką a taką opinię... Ale dałam Im szansę - rozmawialiśmy raz, drugi.. i okazało się, że nie są tacy straszni i źli. Poza tym... hhm..jak Wy byście reagowali, gdybyście na każdym meczu, każdej hali, każdym forum... byli traktowani chamsko, poniżej kultury? I tylko dlatego, że są mistrzem po raz któryś, mają świetnego działacza. Przecież powinniśmy się cieszyć, że choć jeden zespół w Polsce umie zadbać o siebie, o kibiców, a przy okazji promuje basket za granicą.

I żeby nikt nie myślał, że bronię Ich w jakiś sposób. Sami potrafią to robić. Chodzi mi jedynie o dobre zachowanie. Zwłaszcza jako gospodarze meczu. (Śpiewanie "rzućcie k..... kosza" chyba nie jest najlepszym sposobem wykazania gościnności.)

Dziękuję za gratki! Mecz był naprawdę zajebisty!!!! I Karla zagrała naprawdę nieźle. I ta Jej radość po każdym celnym koszu!! Ach!!! :D :D :D

Wiesz co Edzia. Tak bronisz tych dupków z Gdyni to ja Ci coś opowiem. Ja kiedyś też ich lubiłem. Raz nawet pojechałem do nich na mecz na Eurolige. Po meczu poszliśmy do knajpy na piwo. Przez cały prawie czas nasłuchałem sie, że Pabianice to wioska z czterema ulicami i takie tam inne. I to sa według Ciebie kulturalni kibice. BUFONADA i nic wiecej. I jeszcze jedno nie ucz nas jak mamy się zachowywać w stosunku do innych kibiców. Raczej duzo lepiej wiemy jak jest na innych salach, jak się tam nas traktuje bądź traktowało.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 14 lutego 2005, 09:43

A co do samego meczu to faktycznie był super. Emocje do samego końca i wynik taki jak powinien byc zawsze :lol: . Brawa dla Ali za tą ostatnią akcję - po prostu mistrzostwo. Juz dawno nie widziałem naszych dziewczyn tak cieszących sie po ostatniej syrenie. Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Pabianiczanek.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 lutego 2005, 10:03

Przy stanie 84:84 rozgrywająca Polfy zdecydowała się na indywidualną akcję i rzutem spod pachy trafiła piłką do gdyńskiego kosza.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Boże co za debil, jakim rzutem spod pachy, co on p...li? :shock: Sieją tych kretynów w gazetach czy co? Moze od razu spod uda? :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 lutego 2005, 10:23

Edzia, ale o czym my wogóle mówimy? Pytałem sie KTÓRY TO PARAGON? Odważnych nie zauwazyłem. Potrafili w grupie szukać zaczepki z trybun. Kiedy wyszedłem na przerwe jakos kazdy głowę odwracał. Taka jest ich taktyka? W grupie wesoło i posmiac się można ale już samemu to nie bardzo przyjść i powiedziec co się mysli? Nie nazwe tego inacvzej jak własnie bufonada i brak cywilnej odwagi. A to ze Aszok mi nie powiedziała raz i drugi, no cóż tzreci raz juz nie bedę w tej kwestii się odzywał. Paragon czy jak mu tam w gębie zza klawiatury mocny że az strach, tylko póxniej jakos ta odwaga kończy sie gdy trzeba sie ujawnić-zwykły cykor, trzęsiportek zachowujący się jak mały gnój. Mógłbym to jeszce zrozumiec jakbyśmy mieli się spotakac na odludziu, gdzie ja miałbym obstawe, ale póki co byłem sam z ŁKS w hali w obcym mi mieście, ich było 20 razy wiecej. W tym momencie jest śmieszny, niepoważny, zenujący. A potem wielkie oburzenie ze po takich wpisach tzreba się ewakuowac pod eskortą z ŁKSu. Proponuję przed nastepnym meczem w Łodzi bez względu kiedy będzie, jeszce bardziej nawrzucac na naszych kiboli - dla nich to woda na młyn, dają hoolsom wspaniały argument do ręki. Zastanówcie się co robicie zanim ktos nie zdąży z ochroną i powstzrymaniem niektórych osób od tego co było dwa lata temu.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 14 lutego 2005, 10:44

Mikey pisze:
Edzia pisze:Do Szymona: co innego zaśpiewać "4 domy, 2 ulice.." a co innego nazywać kogoś - czytaj człowieka - szmatą.

Do Mikey'a: oj, chyba nie wszyscy są tchórzami (jeśli chodzi nam o to samo). Poza tym, Mikey: przechodzili obok Ciebie - przepraszam, mieli się przedstawiać z imienia i nazwiska.. Znaczy się z nicków? Chyba jak Tobie zależało poznać osobę, która tak jest nieprzychylna ełksie, powinieneś kogokolwiek spytać się kim jest Paragon (np Aszoka, bo Ją znasz...). Poza tym nie mogłeś wysłać prywatnej wiad na forum z propozycją osobistej rozmowy? Bo chyba tylko Ty, simon no i może Dziki potraficie w spokoju rozmawiać, a przede wszystkim ROZMAWIAĆ.
Otóż skoro byliście tak "mili" zeby dawac upust swojej "sympatii" do mnie na meczu to rozumiem ze wszyscy wiedzieli kim jestem. Byłem dziś dostepny dla owego napinacza od godz 15.30 do końca meczu.Po drugie pytałem się własnie Aszoka kim jest ten bohater ale jakoś szybko się uśmiechnęła i powiedziała ze mi tego nie zdradzi. To co miałem łazić do każdego i się pytać czy jest własnie tą osobą??? Był takim kozakiem na necie, zeby sie nabijac ze nie jestem już ponoć kibicem ŁKS to trzeba było byc dzisiaj, ale cóż widac serce zająca ale paszcza krokodyla zwłaszcza zza klawiatury. Mali ludzie tak mają, odwaga cywilna w głębokim odwrocie. Ale szansa jeszce jest, niedługo gramy w playoffach wiec chetnie posłuchamy opinii na temat kibiców łks wspólnie z naszymi ludźmi zza kosza. Nasi kibice tez chetnie tego posłuchają...

Mikey chuligan sialalala :)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 14 lutego 2005, 11:10

Nic innego mi nie pozostaje napisać jak GRATULACJE DLA WŁÓKNIARZA.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

gość

Postautor: gość » 14 lutego 2005, 11:16

gratulacje za mecz!Wspamiale widowisko.oby więcej takich w naszej lidze.
ratulacje dla dziewczyn za postawe i walke z Lotosem!!!!!
Gratulacje dla kibiców z Pabianic!!!!
Gratulacje dla trenerów za przygotowanie zespołu do tak ważnego meczu!
Brawo :lol:

Gość

Postautor: Gość » 14 lutego 2005, 11:21

Mecz super,ale zachowanie gwiazd z Lotosu skandaliczne.Tak sie przyzwyczaiły do zwycięstw,że nie potrafiły przełkąć porażki.Złośliwość gwiazd czesto graniczyła z chamstwem.

krakowiak

Postautor: krakowiak » 14 lutego 2005, 11:35

Gratulacje dla Polfy!Czy to prawda ochorobie Aleksandrowicza :D ?Podobno zespół przez cały tydzień przygotowywał Raczyński?!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 lutego 2005, 11:54

Rozbawił mnie tekst który simon przesłał mi z basketmanii:
"Widziałem fana Perły z ŁKS-u. Został przez nią kompletnie zlany. Biedaczek Perła już o nim zapomniała Poza tym od kiedy Pabianice trzymają z Łodzią?"
"aszok - no i co z tego co widzialam PARAGON przezyl
Mikey nie mial odwagi zeby podejsc i zapytac bal sie czy co? a podobno to my tchorze
gdzies wyczytalam ze podchodzil? ciekawe do kogo
STS Profewsjonał: - Mikey = Gołota
Paragon = Tyson
Nie ma to jak spier... z ringu."
Łał jaka pomysłowosć i te znaki równosci, no no no.
Tak podchodziłem do ciebie sklerotyczko, ale dupa się zatrzęsła i bohater się nie ujawnił :D
:D Bidne śledzie, juz nie wiedzą na jaki pomysł wpasć, zeby wku...ć człowieka :)))) :lol: :lol: :lol: Sram na to co piszecie, ale skoro was to podnieca... :lol: Tylko tyle niektórym jak widac zostało z życiowych przyjemności (jakież to smutne prawda kolezanko?). A zainteresowanym moim zyciem prywatnym polecam rozmowę z Alą, może wyjaśni kilku osobom jak jest choc watpię ze to zadufane w sobie, bufoniaste stado cokolwiek zrozumie :) Jak znam zycie skończy się na pruciu ryja przez internet, bo real jest wciaż barierą nie do przeskoczenia dla naszych dzielnych eksportowych śledzików
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 14 lutego 2005, 12:03

Mikey mimo zes z ŁKS-u :) to dam Ci jedna dobra radę : Szkoda nerwów:) U nas tak sie kibice Lotosu uniesli honorem i dumą ze nawet preznetu od Platinum [Orlenu] nie przyjeli bo oni sa Lotos[rafineria gdańska].

Szkoda tylko mi tych kibiców biało-zielonych ze maja takich towarzyszy. :?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 lutego 2005, 12:08

Marco TS pisze:kibice Lotosu uniesli honorem i dumą ze nawet preznetu od Platinum [Orlenu] nie przyjeli bo oni sa Lotos[rafineria gdańska].
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobrze, że się np. od kierowcy autokaru w połowie trasy nie dowiedzieli, że jedzie na Mobilu albo, że tankował na (dawnej) CPN. - nie no, to już nie jest normalne. Ja tam jak ełksę sponsorował Żywiec to piłem... wszystko! :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”