TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 16 stycznia 2009, 15:53

w jeleniej szykuja sie nastepne odejscia...tym razem chodzi o 2 polki...ale do chwili az nie bede pewien na 100% nazwisk nie podam....ale sa to zawodniczki ktore sporo graly...:(((

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 stycznia 2009, 16:05

Endrju pisze:
bart_81 pisze:
kristofer pisze:
bart_81 pisze:Sluchajcie to jak jest w koncu z Nicole Ohlde? Gra na Wegrzech czy nie?

wszedłem na oficjalną stronę węgierskiego MIZo Pecs i Nicole Ohlde figuruje w składzie, choć bez żadnego przydzielonego numeru.

No tez ja wlasnie widzialem tam w skladzie. Coz chyba dla jaj by jej nie wstawiali :) Oznaczaloby to ze bialej Amerykanki u nas nie bedzie.

Oj bart.. bart... kiedy ty zmadrzejesz ;)... TEMAT BYL skonczony... a ty musisz caly czas go drazyc :lol: :lol:
...dlatego zawsze bedziesz tym co bedzie musial zgadywac kogo zatrudnimy 8)

Poza tym jak temat moze byc skonczony skoro kontraktu jeszcze nie podpisalismy...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 stycznia 2009, 16:11

bart81 skoncz juz bo za duzo Gorzowa w tym temacie :!: :!: :!:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 stycznia 2009, 16:13

tommiiii pisze:w jeleniej szykuja sie nastepne odejscia...tym razem chodzi o 2 polki...ale do chwili az nie bede pewien na 100% nazwisk nie podam....ale sa to zawodniczki ktore sporo graly...:(((

Chyba żadnego zaskoczenie nie będzie - jesłi Magdalena Skorek - właściwie - ona jest już ugadana w ŁKS łodź...

Szkoda że takie perypetie was doszły w Jeleniej przed arcyważnym meczem z Lesznem który będzie ,,za 4 pkt'' i będzie decydowac o 8 miejscu w tabeli...

PS. Kilka ruchów transferowych :

Aleksandra Pawlak - z Włókniarza do Widzewa Łódź
Katarzyna Salska - z Włókniarza do Lidera Pruszków
Marta Żyłczyńska - z Energi do Cukierków
Anna Szycko - w Pabianicach (chyba?)
Magda Skorek - z Jelonki do ŁKS (raczej pewne)

a druga Polka to pewnie chodzi o Babicką albo Górzyńską... - pytanie gdzie by mogły iśc - może Rybnik ?

Ogólnie ciekawie sie dzieje - bo przecież jeszcze kilka klubów planuje wzmocnienie (Lotos, AZS G, Energa , )
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, 16:17 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 16 stycznia 2009, 16:16

z moich informacji wynika ze nie chodzi o skorek!!!!!!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 stycznia 2009, 16:18

tommiiii pisze:z moich informacji wynika ze nie chodzi o skorek!!!!!!

Hmmm.

To innych wartościowych nie widzę...

Jedynie Kędzie - bo perspektywiczna...

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 16 stycznia 2009, 16:20

no o skorek nie chodzi bo to juz bylo wiadome znacyz sie bardzo prawdopodobne a o te 2 polki to nie wiem o kogo chodzi ale domyslam sie ;)
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 16 stycznia 2009, 16:23

kto by nie odszedl to bedzie spora strata.....jesli to np ktos z 4 babicka gorzynska gawronska kedzia to bedzie to spore oslabienie... o ile zawodniczki zagraniczne da sie zasstapic to polek juz nioe za bardzo i ktora z nich by nie odeszla tp sa powazne klopoty a jak dojdzie do tego np skorek to mamy chyba najslabszy zespol w lidze:((((

koszykarz

Postautor: koszykarz » 16 stycznia 2009, 16:31

Chciałem jeszcze słówko o Brzegu...

Tam już chyba są zmęczeni sezonem : najpierw Redding teraz Stavytska zwolniona...

Jak to się dzieje że mając 3 zawodniczki zagraniczne (Tulikifhihifo , Key i Petillon) podpisuje sie umowę z Redding - a po 3,4 meczach... rozwiązuje się twierdząc że nie stac klubu na opłacanie zawodniczki która siedzi na ławce...
To po co ją kontraktowano w Brzegu ?

Ze Stavytską podobnie...

Transfer Żyłczyńskiej troche rozwiąże wam problem z Polkami -- bo poza Gołumbiewską nie macie żadnej wartościowej...

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 16 stycznia 2009, 17:36

Redding i Stavytska to tylko jedne z niewielu zawodniczek, które nie spędziły u nas więcej niż miesiąc

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 16 stycznia 2009, 21:07

Kasia Salska z Włókniarza P-ce do Lidera!!!

To teraz już Ekstraklasa musi być - mamy pradzimy Dream Team jak na I lige!!!
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 17 stycznia 2009, 10:41

koszykarz pisze:Chciałem jeszcze słówko o Brzegu...

Tam już chyba są zmęczeni sezonem : najpierw Redding teraz Stavytska zwolniona...

Jak to się dzieje że mając 3 zawodniczki zagraniczne (Tulikifhihifo , Key i Petillon) podpisuje sie umowę z Redding - a po 3,4 meczach... rozwiązuje się twierdząc że nie stac klubu na opłacanie zawodniczki która siedzi na ławce...
To po co ją kontraktowano w Brzegu ?

Ze Stavytską podobnie...

Transfer Żyłczyńskiej troche rozwiąże wam problem z Polkami -- bo poza Gołumbiewską nie macie żadnej wartościowej...

W Brzegu zmęczeni myśleniem byli już przed sezonem!!!! A najbardziej "zmęczony" był i jest trener ... niejaki Jarek :lol: :lol:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 stycznia 2009, 13:26

Katariny Ristić już nie ma, Merideth też nie będzie

Rozgrywająca Katarina Ristić pozytywnie przeszła testy we włoskim ACP Livorno i podpisała kontrakt z dwunastym zespołem w tabeli tamtejszej ekstraklasy.

W jej miejsce działacze Finepharmu - wbrew wcześniejszym zapowiedziom - chcą sprowadzić nową jedynkę, mimo że w składzie jeleniogórskiej drużyny są dwie zawodniczki, które mogą prowadzić grę: Magdalena Gawrońska i Natalia Niewrzawa.
- Zdecydowaliśmy się pozyskać kogoś, kto zastąpi Ristić. Na razie przeglądamy różne oferty, ale jeszcze z nikim nie prowadzimy zaawansowanych rozmów - powiedział Miodrag Gajić, trener Finepharmu.

Serbski szkoleniowiec musi liczyć się z tym, że w najbliższych dniach Jelenią Górę opuści także podstawowa środkowa Hollie Merideth, która szuka nowego klubu.
- Na razie Merideth jest cały czas z nami. Gdyby jednak faktycznie odeszła, będziemy potrzebować kogoś pod kosz - przyznał Gajić, dodając, że nie jest zainteresowany ściągnięciem Keily Beachem.

W środowym sparingu Finepharm przegrał z CCC pięcioma punktami (58:63). Trener jeleniogórzanek był umiarkowanie zadowolony z postawy swoich podopiecznych.
- Spodziewałem się gorszego meczu, ale i tak zobaczyłem, że musimy w krótkim czasie sporo poprawić w naszej grze. Problem jest taki, że zespół jest zdziesiątkowany chorobami, sytuacja kadrowa jest niestabilna i nie możemy trenować w pełnej obsadzie - wylicza Gajić.

Nie brzmi to zbyt optymistycznie, biorąc pod uwagę fakt, że już w najbliższą środę Finepharm zagra ligowy mecz z Dudą Leszno, głównym rywalem do zajęcia ósmej lokaty w tabeli, ostatniej premiowanej awansem do fazy play-off.

Marcin Indzierowski - POLSKA Gazeta Wrocławska

--------------------------------------------------------------------------------------------
Catch w Gdyni będzie już we wtorek.
Szamikła w Krakowie w niedziele, a Skera we wtorek.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 stycznia 2009, 13:33

niestety moje przypuszczenia sie potwierdzily

Kolejne koszykarki rozwiązują kontrakty z Fienpharm AZS KK
Kolejne dwie zawodniczki zgłosiły chęć rozwiązania kontraktów z klubem Finepharm AZS KK Jelenia Góra. Są nimi Małgorzata Babicka i Magdalena Gawrońska. - Jako klub nie będziemy nikogo na siłę trzymać, bo może to przynieść tylko więcej szkody niż pożytku i jesteśmy skłonni rozwiązać umowy z tymi zawodniczkami – mówi główny sponsor zespołu Jan Czarnecki. Musimy dokonać sporych zmian organizacyjnych klubie i rozpocząć budowę tego domu na solidnym fundamencie, a takim w moim mniemaniu ma być doświadczony trener jakim jest Miodrag Gajić. Lukę po odejściu M. Gawrońskiej i M. Babickiej mają zapełnić dwie zawodniczki zagraniczne, których przylot do Polski planowany jest lada moment. Według nieoficjalnych informacji odejście wspomnianych dwóch koszykarek może nie być finałem pożegnań z naszym zespołem, gdyż kolejne dwie zawodniczki również noszą się z zamiarem prośby o rozwiązania ich umowy z jeleniogórskim klubem.

za www.jg24.pl

czyli koniec marzeń o play off:((((

jak widac odejscie trenera pociągnęło za sobą kolejne osłabienia i po co to było panie czarnecki

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 stycznia 2009, 13:36

to zostaną Wam tam jakieś Polki do gry? :?
tak to jest jak się sponsor bierze za rządy :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”