TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Endrju pisze:bart_81 pisze:kristofer pisze:bart_81 pisze:Sluchajcie to jak jest w koncu z Nicole Ohlde? Gra na Wegrzech czy nie?
wszedłem na oficjalną stronę węgierskiego MIZo Pecs i Nicole Ohlde figuruje w składzie, choć bez żadnego przydzielonego numeru.
No tez ja wlasnie widzialem tam w skladzie. Coz chyba dla jaj by jej nie wstawialiOznaczaloby to ze bialej Amerykanki u nas nie bedzie.
Oj bart.. bart... kiedy ty zmadrzejesz... TEMAT BYL skonczony... a ty musisz caly czas go drazyc
![]()
![]()
...dlatego zawsze bedziesz tym co bedzie musial zgadywac kogo zatrudnimy
Poza tym jak temat moze byc skonczony skoro kontraktu jeszcze nie podpisalismy...
-
koszykarz
tommiiii pisze:w jeleniej szykuja sie nastepne odejscia...tym razem chodzi o 2 polki...ale do chwili az nie bede pewien na 100% nazwisk nie podam....ale sa to zawodniczki ktore sporo graly...((
Chyba żadnego zaskoczenie nie będzie - jesłi Magdalena Skorek - właściwie - ona jest już ugadana w ŁKS łodź...
Szkoda że takie perypetie was doszły w Jeleniej przed arcyważnym meczem z Lesznem który będzie ,,za 4 pkt'' i będzie decydowac o 8 miejscu w tabeli...
PS. Kilka ruchów transferowych :
Aleksandra Pawlak - z Włókniarza do Widzewa Łódź
Katarzyna Salska - z Włókniarza do Lidera Pruszków
Marta Żyłczyńska - z Energi do Cukierków
Anna Szycko - w Pabianicach (chyba?)
Magda Skorek - z Jelonki do ŁKS (raczej pewne)
a druga Polka to pewnie chodzi o Babicką albo Górzyńską... - pytanie gdzie by mogły iśc - może Rybnik ?
Ogólnie ciekawie sie dzieje - bo przecież jeszcze kilka klubów planuje wzmocnienie (Lotos, AZS G, Energa , )
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2009, 16:17 przez koszykarz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
koszykarz
kto by nie odszedl to bedzie spora strata.....jesli to np ktos z 4 babicka gorzynska gawronska kedzia to bedzie to spore oslabienie... o ile zawodniczki zagraniczne da sie zasstapic to polek juz nioe za bardzo i ktora z nich by nie odeszla tp sa powazne klopoty a jak dojdzie do tego np skorek to mamy chyba najslabszy zespol w lidze:((((
-
koszykarz
Chciałem jeszcze słówko o Brzegu...
Tam już chyba są zmęczeni sezonem : najpierw Redding teraz Stavytska zwolniona...
Jak to się dzieje że mając 3 zawodniczki zagraniczne (Tulikifhihifo , Key i Petillon) podpisuje sie umowę z Redding - a po 3,4 meczach... rozwiązuje się twierdząc że nie stac klubu na opłacanie zawodniczki która siedzi na ławce...
To po co ją kontraktowano w Brzegu ?
Ze Stavytską podobnie...
Transfer Żyłczyńskiej troche rozwiąże wam problem z Polkami -- bo poza Gołumbiewską nie macie żadnej wartościowej...
Tam już chyba są zmęczeni sezonem : najpierw Redding teraz Stavytska zwolniona...
Jak to się dzieje że mając 3 zawodniczki zagraniczne (Tulikifhihifo , Key i Petillon) podpisuje sie umowę z Redding - a po 3,4 meczach... rozwiązuje się twierdząc że nie stac klubu na opłacanie zawodniczki która siedzi na ławce...
Ze Stavytską podobnie...
Transfer Żyłczyńskiej troche rozwiąże wam problem z Polkami -- bo poza Gołumbiewską nie macie żadnej wartościowej...
-
gulchynsky
- Młodzik
- Łukasz_UFB
- Młodzik
-
Don Igłata
- Młodzik
koszykarz pisze:Chciałem jeszcze słówko o Brzegu...
Ze Stavytską podobnie...
W Brzegu zmęczeni myśleniem byli już przed sezonem!!!! A najbardziej "zmęczony" był i jest trener ... niejaki Jarek
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!
Katariny Ristić już nie ma, Merideth też nie będzie
Rozgrywająca Katarina Ristić pozytywnie przeszła testy we włoskim ACP Livorno i podpisała kontrakt z dwunastym zespołem w tabeli tamtejszej ekstraklasy.
W jej miejsce działacze Finepharmu - wbrew wcześniejszym zapowiedziom - chcą sprowadzić nową jedynkę, mimo że w składzie jeleniogórskiej drużyny są dwie zawodniczki, które mogą prowadzić grę: Magdalena Gawrońska i Natalia Niewrzawa.
- Zdecydowaliśmy się pozyskać kogoś, kto zastąpi Ristić. Na razie przeglądamy różne oferty, ale jeszcze z nikim nie prowadzimy zaawansowanych rozmów - powiedział Miodrag Gajić, trener Finepharmu.
Serbski szkoleniowiec musi liczyć się z tym, że w najbliższych dniach Jelenią Górę opuści także podstawowa środkowa Hollie Merideth, która szuka nowego klubu.
- Na razie Merideth jest cały czas z nami. Gdyby jednak faktycznie odeszła, będziemy potrzebować kogoś pod kosz - przyznał Gajić, dodając, że nie jest zainteresowany ściągnięciem Keily Beachem.
W środowym sparingu Finepharm przegrał z CCC pięcioma punktami (58:63). Trener jeleniogórzanek był umiarkowanie zadowolony z postawy swoich podopiecznych.
- Spodziewałem się gorszego meczu, ale i tak zobaczyłem, że musimy w krótkim czasie sporo poprawić w naszej grze. Problem jest taki, że zespół jest zdziesiątkowany chorobami, sytuacja kadrowa jest niestabilna i nie możemy trenować w pełnej obsadzie - wylicza Gajić.
Nie brzmi to zbyt optymistycznie, biorąc pod uwagę fakt, że już w najbliższą środę Finepharm zagra ligowy mecz z Dudą Leszno, głównym rywalem do zajęcia ósmej lokaty w tabeli, ostatniej premiowanej awansem do fazy play-off.
Marcin Indzierowski - POLSKA Gazeta Wrocławska
--------------------------------------------------------------------------------------------
Catch w Gdyni będzie już we wtorek.
Szamikła w Krakowie w niedziele, a Skera we wtorek.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
niestety moje przypuszczenia sie potwierdzily
Kolejne koszykarki rozwiązują kontrakty z Fienpharm AZS KK
Kolejne dwie zawodniczki zgłosiły chęć rozwiązania kontraktów z klubem Finepharm AZS KK Jelenia Góra. Są nimi Małgorzata Babicka i Magdalena Gawrońska. - Jako klub nie będziemy nikogo na siłę trzymać, bo może to przynieść tylko więcej szkody niż pożytku i jesteśmy skłonni rozwiązać umowy z tymi zawodniczkami – mówi główny sponsor zespołu Jan Czarnecki. Musimy dokonać sporych zmian organizacyjnych klubie i rozpocząć budowę tego domu na solidnym fundamencie, a takim w moim mniemaniu ma być doświadczony trener jakim jest Miodrag Gajić. Lukę po odejściu M. Gawrońskiej i M. Babickiej mają zapełnić dwie zawodniczki zagraniczne, których przylot do Polski planowany jest lada moment. Według nieoficjalnych informacji odejście wspomnianych dwóch koszykarek może nie być finałem pożegnań z naszym zespołem, gdyż kolejne dwie zawodniczki również noszą się z zamiarem prośby o rozwiązania ich umowy z jeleniogórskim klubem.
za www.jg24.pl
czyli koniec marzeń o play off:((((
jak widac odejscie trenera pociągnęło za sobą kolejne osłabienia i po co to było panie czarnecki
Kolejne koszykarki rozwiązują kontrakty z Fienpharm AZS KK
Kolejne dwie zawodniczki zgłosiły chęć rozwiązania kontraktów z klubem Finepharm AZS KK Jelenia Góra. Są nimi Małgorzata Babicka i Magdalena Gawrońska. - Jako klub nie będziemy nikogo na siłę trzymać, bo może to przynieść tylko więcej szkody niż pożytku i jesteśmy skłonni rozwiązać umowy z tymi zawodniczkami – mówi główny sponsor zespołu Jan Czarnecki. Musimy dokonać sporych zmian organizacyjnych klubie i rozpocząć budowę tego domu na solidnym fundamencie, a takim w moim mniemaniu ma być doświadczony trener jakim jest Miodrag Gajić. Lukę po odejściu M. Gawrońskiej i M. Babickiej mają zapełnić dwie zawodniczki zagraniczne, których przylot do Polski planowany jest lada moment. Według nieoficjalnych informacji odejście wspomnianych dwóch koszykarek może nie być finałem pożegnań z naszym zespołem, gdyż kolejne dwie zawodniczki również noszą się z zamiarem prośby o rozwiązania ich umowy z jeleniogórskim klubem.
za www.jg24.pl
czyli koniec marzeń o play off:((((
jak widac odejscie trenera pociągnęło za sobą kolejne osłabienia i po co to było panie czarnecki
to zostaną Wam tam jakieś Polki do gry?
tak to jest jak się sponsor bierze za rządy
tak to jest jak się sponsor bierze za rządy
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”