XXI kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 lutego 2009, 22:07

FAN PLKK pisze:Król zablokowala Matovic :shock: :D gratki dla Lotosu :wink:

Czy mówisz o tej Matovic co miała cała lige w parkiet wkrecac ? :lol: :lol: :lol:

Gratulacje dla pani Król :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 lutego 2009, 23:18

też się podpisuje, ale dziś liczyła się tylko Catching :lol: 34 ewal w 15 min :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

czekolada
Amator

Postautor: czekolada » 07 lutego 2009, 23:36

A propos tego meczu, to napisze tylko tyle, że serce się raduje widząc jak w koszulce mojego ukochanego zespołu biega Tamika Catchings. Nie będzie to z mojej strony zbytnią arogancją, gdy napisze apel do kibiców drużyn, z którymi Lotos gra na wyjeździe, że warto wybrać się na ten mecz choćby tylko po to, by zobaczyć w akcji ten koszykarski geniusz... To coś pięknego... Moim zdaniem nie było na parkietach Polskiej ligi zawodniczki tego kalibru. A widziałam już takie sławy jak np: Smith czy Holdsclaw.

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 07 lutego 2009, 23:45

a jak frekwencja na hali?
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 08 lutego 2009, 09:30

na hali ok 1500 kibiców, w tym 5 z Leszna. Catch to fenomen, nie wiem, czy zwróciliście uwagę na radość jaka jej towarzyszyła, zarówno na boisku jak i na ławce. Ciągle uśmiechnięta, ciągle poklepująca swoje koleżanki, żartująca na ławce. Klasa gracz, klasa człowiek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 lutego 2009, 10:49

fmaster pisze: Catch to fenomen, nie wiem, czy zwróciliście uwagę na radość jaka jej towarzyszyła, zarówno na boisku jak i na ławce. Ciągle uśmiechnięta, ciągle poklepująca swoje koleżanki, żartująca na ławce. Klasa gracz, klasa człowiek

Po meczu z Pabami mógłbym spokojnie napsiać:

Mique to fenomen, nie wiem, czy zwróciliście uwagę na radość jaka jej towarzyszyła, zarówno na boisku jak i na ławce. Ciągle uśmiechnięta, ciągle poklepująca swoje koleżanki, żartująca na ławce. Klasa gracz, klasa człowiek

Niestety nijak się to am do rzeczywistości. (zeby nie było: z tego co mi wiadomo to Catch zdecydowanie w kwestiach pozasportowych zdecydowanie przewyższa Holdsclaw, ale żeby taka laurkę jej wystawiać bo grała z Lesznem z uśmiechem na twarzy :wink: )

Druga sprawa to sama gra Catch: czytając posty mam wrażenie ze z gdyńskich kibiców tylko hell i przemoe zdawali sobie sprawę jak gra pani "do-everything". Jest fenomenem, potrafi wszystko. Wiadomo ze jak jest na parkiecie to ona kreuje gra, ze jak jest ostatnia akcja to dostanie piłkę do reki i sama zadecyduje co z nią zrobić. Ale to wcale nie oznacza ze Lotos juz zaklepał tytuł.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2009, 11:09 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 lutego 2009, 11:07

Greebo pisze:Po meczu z Pabami mógłbym spokojnie napsiać:

fmaster pisze: Mique to fenomen, nie wiem, czy zwróciliście uwagę na radość jaka jej towarzyszyła, zarówno na boisku jak i na ławce. Ciągle uśmiechnięta, ciągle poklepująca swoje koleżanki, żartująca na ławce. Klasa gracz, klasa człowiek

Niestety nijak się to am do rzeczywistości. (zeby nie było: z tego co mi wiadomo to Catch zdecydowanie w kwestiach pozasportowych zdecydowanie przewyższa Holdsclaw, ale żeby taka laurkę jej wystawiać bo grała z Lesznem z uśmiechem na twarzy :wink: )

Druga sprawa to sama gra Catch: czytając posty mam wrażenie ze z gdyńskich kibiców tylko hell i przemoe zdawali sobie sprawę jak gra pani "do-everything". Jest fenomenem, potrafi wszystko. Wiadomo ze jak jest na parkiecie to ona kreuje gra, ze jak jest ostatnia akcja to dostanie piłkę do reki i sama zadecyduje co z nią zrobić. Ale to wcale nie oznacza ze Lotos juz zaklepał tytuł.

Coś zmieniłeś post fmastera choć też się zgadzam że Mique to fenomen.

Co do tytułu. W PLKK Wisła ma przewagę nad Lotosem wynikającą z Polek, z drugiej strony Lotos ma lepiej "rozrzucone " Polki. Gdyby działacze z Krakowa wykazali się nieco większą błyskotliwością i (nie daj Boże) zatrzymali Krawiec lub ściągnęli Skorek to przewaga byłaby bardzo wyraźna.
Ale szanse dla Wisły i Lotosy 50/50. (czyli 4-3...)
Obrazek

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 08 lutego 2009, 11:18

hell, ale dla kogo 4:3 :)?

greebo, masz racje do Chamique, ale wybacz nie skumasz o czym mówię, bo tego nie widziałeś :) Poza tym nikt nie przesądza tutaj o tytule dla Lotosu

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 lutego 2009, 11:22

fmaster pisze:hell, ale dla kogo 4:3 :)?

Dla Wisły jak zawsze :shock: :shock: :shock: :shock: (dodam że w 7 meczu na 2,5 sekundy przed końcem ,prowadząc 4 pkt, będziemy w posiadaniu piłki. Tego nie da się przegrać :wink: :wink: )
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 lutego 2009, 11:36

ktoś wyżej napisal że Wisła ma przewagę POLEK w walce o ewen. mistzostwo...

ale zauważcie że na parkiecie muszą byc 2 POLKI a Pałka z Ewką we dwie nie będą razem na parkiecie - a Gburczykowa to już wogóle...

Trzeba oddac jedno : parę lat temu na HOLDSCLAW też nie było mocnych - ale obecnie to TAMIKA jest tą ,,naj'' .

Może za szybko to stwierdzac ale wydaje się że CATCH = MISTRZOSTWO. Przecież jest jeszcze u was ALANA , KURA , IVANA , KATKA SNITSINA...

Ciekawie w finale zapowiadają się pojedynki CLAW z CATCH :D :D :D

tym razem - wydaje się - że Wisła już wam nie odbierze Mistrza - nie ma już ADF chociażby... a CANTY i SKERA grają mizerię w tym roku...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 11:50

Dla mnie osobiscie Kacz równiez jest wielka zawodniczka... ale bez przesady z koronacja 8) \

Faktycznie statystyki ma imponujące w meczu z Lesznem

jednak moze cos zacytuje... dla tych huraoptymistów :D

.:Lukas:. pisze:A z kim wy(ONA) tak gracie(GRAŁA) :?: :?: :?:

"Zachwycacie się nad nia jakby wygrała mecz z jakims euroligowym teamem" :D

Tylko szkoda ze nie zachowala zimnej krwi na 15 sekund przed dogrywka... :? w meczu z Fenerbahce.

Wiec nie róbcie z niej jakiegoś nadczłowieka który sam może zapewnić Majstra ;)

Jednak na pewno kazda druzyna marzy o takim graczu ;)[/quote]
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 08 lutego 2009, 12:01

Tak jakby nie patrzeć , to przez ostatnie dwa lata Lotos też teoretycznie zawsze miał te 51 % ... Kończyło się jak wszyscy wiemy. Te wszystkie dywagacje są .... (nie powiem czego warte ) ,tak jak w Eurolidze i tak w ogóle.
To jest sport i wszystko zweryfikuje boisko. Ile już scenariuszy w Euro było tu przerabiane ?( w FF już Lotos z Wisłą przez moment były ) Co było wszyscy wiemy...
Ile scenariuszy poprzednich finałów było przerabiane ? ( już nie wspomnę jak Lotos miał tą serię 5 - 0 z nami w sezonie i ktoś tu przewidywał , że może skończyć się 9 - 0 w finale , ewentualnie Wisła raz wygra... )Co było wszyscy wiemy... Sport ma to do siebie , że jest nieprzewidywalny i jestem przekonany , że 90 % z Was przed finałem będzie się mylić co do jego scenariusza (jak to było w latach poprzednich ). Zwłaszcza przy tak wyrównanym poziomie obu drużyn.

A koronacja Lotosu teraz , to jest jakieś nieporozumienie w ogóle ...

No ale to jest forum i od tego jest ... :D
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 lutego 2009, 12:11

koszykarz pisze:ktoś wyżej napisal że Wisła ma przewagę POLEK w walce o ewen. mistzostwo...

ale zauważcie że na parkiecie muszą byc 2 POLKI a Pałka z Ewką we dwie nie będą razem na parkiecie - a Gburczykowa to już wogóle...

Trzeba oddac jedno : parę lat temu na HOLDSCLAW też nie było mocnych - ale obecnie to TAMIKA jest tą ,,naj'' .

Może za szybko to stwierdzac ale wydaje się że CATCH = MISTRZOSTWO. Przecież jest jeszcze u was ALANA , KURA , IVANA , KATKA SNITSINA...

Ciekawie w finale zapowiadają się pojedynki CLAW z CATCH :D :D :D

tym razem - wydaje się - że Wisła już wam nie odbierze Mistrza - nie ma już ADF chociażby... a CANTY i SKERA grają mizerię w tym roku...

Czemu Pałka z Kobryn maja razem nie grac?

Ivana.. ok.. ale w formie. Obecnie to ją Boba kładzie. Beard, Kura, Snytsina - w sumie będą miały 40 minut. A jak wróci Podrug to jedna z nich nie będzie wogóle mieściła sie w składzie.

mamy Dupree ktora juz chyba wróciła do gry po fatalnych 2 pierwszych meczach z Sopronem, mamy Marte, mamy grająca kapitalny sezon Ewke. Canty i Skera sa bez formy, ale skoro zakładamy ze ta sie pojawi u Matovic to dlaczego mamy uważać ze one zostaną na obecnym poziomie?

Na prawde, my tez mamy swoje argumenty a Catch tez ma swoje wady :wink:

Nasz największy problem to trener. Tu Lotos (o CCC czy Gorzowie nie wspominajac) ma przewagę, niewielką ale jednak.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 08 lutego 2009, 12:40

Nikt nie koronuje Lotosu...w każdym razie w Gdyni.

Co do Polek. W Lotosie największy problem jest ten ze ich wiele nie ma.Jest 2,5 a na boisku muszą być 2.

W Wiśle -optymalna piątka jest z Doris w S5, a jaka jest Doris każdy widzi-na pewno doświadczona. :wink: :wink: :wink:

Optymalne S5 Lotosu to Ivana-Lecia-Catch-Beard-Pawlak
Optymalne S5 Wisły to Boba (Dupree)-Kobryn-C.H-Doris-Skera

Kluczowe wydaje mi się Pawlak kontra Skera i Doris kontra Beard lub Catch.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 08 lutego 2009, 12:53

hellraiser pisze:Doris kontra Catch.

Nie , proszę! :roll:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”