Zobaczyć Catchings w akcji - bezcenne
XXI kolejka FGE: Lotos Gdynia - Tęcza Leszno
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
hellraiser pisze: Gdyby działacze z Krakowa wykazali się nieco większą błyskotliwością i (nie daj Boże) zatrzymali Krawiec lub ściągnęli Skorek to przewaga byłaby bardzo wyraźna.
Ale szanse dla Wisły i Lotosy 50/50. (czyli 4-3...)
Eee tam... Wisła w kazdej chwili może zakontraktować Polkę - Krupa bardzo chętnie podpisze kontrakt
Greebo pisze:Nasz największy problem to trener. Tu Lotos (o CCC czy Gorzowie nie wspominajac) ma przewagę, niewielką ale jednak.
To, że największym problemem Wisły jest trener, wiadomo nie od dziś.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
To może Lotos na przyszłoroczną Euroligę zakontraktuje Claw i Catch
plus odpowiednie Europejki
Co do Wisły i Lotosu to mają większy problem z Polkami niż Gorzów czy Polkowice. Ale siła rażenia zagranicznych graczy jest odwrotna.
Jeśli chodzi o Lotos, to nie wiem, czy Snytsina nie będzie siedziała na trybunach w finałach. Wiadomo Lotos ma sporo zagranicznych zawodniczek, mimo kontuzji Podrug, wciąż za dużo. Bo wątpię by Winnicki zrezygnował z którejś z Amerykanek, bo każda jest jednak lepsza od Katii. Marchanka i Matovic muszą być, by zabezpieczyć odpowiednie pozycje.
Co do Wisły i Lotosu to mają większy problem z Polkami niż Gorzów czy Polkowice. Ale siła rażenia zagranicznych graczy jest odwrotna.
Jeśli chodzi o Lotos, to nie wiem, czy Snytsina nie będzie siedziała na trybunach w finałach. Wiadomo Lotos ma sporo zagranicznych zawodniczek, mimo kontuzji Podrug, wciąż za dużo. Bo wątpię by Winnicki zrezygnował z którejś z Amerykanek, bo każda jest jednak lepsza od Katii. Marchanka i Matovic muszą być, by zabezpieczyć odpowiednie pozycje.
kristofer pisze:To może Lotos na przyszłoroczną Euroligę zakontraktuje Claw i Catchplus odpowiednie Europejki
to by trzeba wprowadzić nowy przepis...możliwość grania 2 piłkami
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- hellraiser
- Junior
kristofer pisze:Wiadomo Lotos ma sporo zagranicznych zawodniczek, mimo kontuzji Podrug, wciąż za dużo.
Przy kontuzji Podrug-akurat czyli 6.
Co do C.H. i Catch w jednym zespole to
a)kasa kasa kasa......kasa.Jak będzie nas stać tylko na Catch to będzie super..
b) a C.H. można kontraktować osobno czy tylko w pakiecie?

ann pisze:kristofer pisze:To może Lotos na przyszłoroczną Euroligę zakontraktuje Claw i Catchplus odpowiednie Europejki
to by trzeba wprowadzić nowy przepis...możliwość grania 2 piłkami![]()
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

-
koszykarz
Saletra pisze:hellraiser pisze: Gdyby działacze z Krakowa wykazali się nieco większą błyskotliwością i (nie daj Boże) zatrzymali Krawiec lub ściągnęli Skorek to przewaga byłaby bardzo wyraźna.
Ale szanse dla Wisły i Lotosy 50/50. (czyli 4-3...)
Eee tam... Wisła w kazdej chwili może zakontraktować Polkę - Krupa bardzo chętnie podpisze kontrakt![]()
za jedyne 12 tys zl. miesiecznie przyjdzie do Wisełki nawet bez pocałowania reki
![]()
co do KRUPY - no tak mamy kryzys więc KRUPA ,,zeszła'' z 18 tyś na 12
a co do mierzenie siły : oczywiście że Wisełka ma swoje argumenty (Candice , Ewka , no i pewnie Claw) ale jak sie ogląda grę Catchings ... czysta poezja ... Ktoś zarzucił że CATCH nie poszło 15 sekund przed końcem meczu w Fenerbahce - OK - ale chyba w POLSCE powinno byc z tym łatwiej....
a co do POLEK : wydaje się że w Wiśle i Lotosie jest podobnie z tym że w Lotosie jest to bardziej wyrównane bo jest Paula i zawsze może wejśc Olivka za nią , a pod koszem LECIA - natomiast w Wiśle jak jest Ewka i dajmy na to DORIS - to jest to tak naprawdę dziura bo przecież Gburczyk nie robi żadnej szkody przeciwnikowi
Finał będzie ciekawy - tak jak rok temu obstawiałem Wisełkę - bo personalnie wyglądali lepiej - tak teraz wyżej stawiam Lotos.
Ławkę trenerską oceniam na równo
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
-
koszykarz
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
koszykarz pisze: ... Ktoś zarzucił że CATCH nie poszło 15 sekund przed końcem meczu w Fenerbahce - OK - ale chyba w POLSCE powinno byc z tym łatwiej....
Fenerbahce to nie UMMC... a ta sama półka co chociażby Wisla
Co do finalu... no coment
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
a co do POLEK : wydaje się że w Wiśle i Lotosie jest podobnie z tym że w Lotosie jest to bardziej wyrównane bo jest Paula i zawsze może wejśc Olivka za nią , a pod koszem LECIA - natomiast w Wiśle jak jest Ewka i dajmy na to DORIS - to jest to tak naprawdę dziura bo przecież Gburczyk nie robi żadnej szkody przeciwnikowi
O Polkach:
Jaka jest Doris wszyscy wiemy, ale akurat lotosowi już krzywdę zrobiła i akurat Pauli to nie ustępuje w niczym. To po pierwsze. Po drugie jest jeszcze u nas Pałka - i to naprawdę spore wzmocnienie, zwłaszcza w grze obronnej. Po trzecie: Ewka. W tym momencie jest o klasę lepsza od innych Polek w lidze.
I napisz mi jeszcze co będzie jak Leci zupełnie nie będzie szło w którymś meczu (zdarza jej sie to nie tak rzadko), lub będzie miała problemy z faulami. Olivia z Paula na pozycjach 1-2 czy Jujka?
O Catch:
.. czemu ma być łatwiej w Polsce w ostatnich sekundach niż w meczu z Fener? Ze się nasze zawodniczki odsuną i pozwolą jej wykonać akcje? Bo tak ogólnie to akurat obrona Wisły jest całkiem, całkiem, traciliśmy w eurolidze zdecydowanie mniej punktów niż Fener, wymuszaliśmy zdecydowanie więcej strat.. (no chyba ze nasz trener znów zaordynuje strefę, to nas Lotos rozstrzela, tu nie mam wątpliwości)
Pisanie o tym co zrobi Catch z Doris.. hmm pewnie byłaby w stanie zrobić wszystko, tylko raczej nie powinna mieć za dużo okazji do tego. Jak Doris będzie na parkiecie to zapewne będzie w obronie kryła Lecia, na Catch będzie Dupree lub Mique. A w ataku będziemy zapewne strać się grąc w 4-ke, podobnie jak i Lotos.
I jeszcze jedno.. Catch się kapitalnie ogląda, Catch zbiera wiele indywidualnych nagród, ale Catch (podobnie jak Mique) jak na taką gwiazdę ma bardzo marne osiągnięcie drużynowe.. wygrała 2 razy IO, ale tutaj zamiast niej równie dobrze mogłaby grac Doris-efekt byłby ten sam. W WNBA Indiana pod jej wodza ledwie 2 razy doszła do finału konferencji, w ostatnim sezonie Indiana miała lepszy bilans bez niej niż z nią.. w europie praktycznie nie grała, zdobyła jeszcze tylko Mistrzostwo Korei. Przygodę w Gdyni tez rozpoczęła od porażki - jak uda się doprowadzić jej Lotos do MP będzie to największy sukces drużyny w którym ona "rządzi". A nie jest już juniorką..
Dlatego też osobiście zawsze mam dużo rezerwę przy ocenie szans zespołów tak zbudowanych jak obecnie Lotos (i Wisła zresztą tez). Za dużo w nich zależy od jednej osoby, reszta zawodniczek z reguły gra słabiej niż zwykle.. W WNBA tez w ubiegłym roku miała zacząć się dynastia LA pod wodzą pani Parker (w tym co potrafi bije i Mique i Catch na głowę). Coz, życie miało inne plany.
Zresztą postawa Gorzowa w tym sezonie pokazuje, ze mądrze zbudowany i poukładany zespół może napsuć sporo krwi teoretycznie dużo silniejszym rywalom. Ciężko mi co prawda dalej uwierzyć by AZS (czy tez Polkowcie - ich możliwości oceniam bardzo podobnie) był w stanie ograć czy to Wisłe, czy Lotos w serii do 3 (4) wygranych, różnica potencjału zawodniczek jest jednak spora, ale walka niewątpliwie będzie bardzo zażarta.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
koszykarz
No ja nie jestem ani z Gdyni ani z Krakowa więc chyba troszkę bardziej mogę oceniac siły obu zespołów bo wiadomo że kazdy chwali swój zespół...
Zgadzam się że CLAW i CATCH - zresztą PARKER też - to indywidualności - z nich jednak to CATCH (moje zdanie) najbardziej to grania dla drużyny...
Zarówno Wisełka jak i Lotos ma swoje atuty...
POLKI oceniam po równo - zresztą inni też ale Polki w Lotosie aż tak nie odstają jak Doris w Wiśle...
Drużyna Gdyńska wydaję mi sie bardziej zbilansowana na każdej pozycji a Wiśla - ma dziwnie zbudowany skład...
Co do innych drużyn aspirujących : zbyt mały potencjał mają Gorzów , Orzeł na finał... Jedna Pierson to trochę za mało na Beard , Currie , Catch czy Claw i Dupree w Wiśle...
Ja ciąglę liczę także na Energę że dziewczyny jeszcze pokażą dobry basket ...
Zgadzam się że CLAW i CATCH - zresztą PARKER też - to indywidualności - z nich jednak to CATCH (moje zdanie) najbardziej to grania dla drużyny...
Zarówno Wisełka jak i Lotos ma swoje atuty...
POLKI oceniam po równo - zresztą inni też ale Polki w Lotosie aż tak nie odstają jak Doris w Wiśle...
Drużyna Gdyńska wydaję mi sie bardziej zbilansowana na każdej pozycji a Wiśla - ma dziwnie zbudowany skład...
Co do innych drużyn aspirujących : zbyt mały potencjał mają Gorzów , Orzeł na finał... Jedna Pierson to trochę za mało na Beard , Currie , Catch czy Claw i Dupree w Wiśle...
Ja ciąglę liczę także na Energę że dziewczyny jeszcze pokażą dobry basket ...
Endrju pisze:FAN PLKK pisze:Król zablokowala Matovic![]()
gratki dla Lotosu
Gratulacje dla pani Król![]()
![]()
taki porządny blok to zrobiła Czarnecka a nie Król. A Król w ostatniej minucie po prostu zamknęła oczy i Ivana sama na nią wpadła. Z tego co pamiętam.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2009, 03:50 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”