XXI kolejka FGE: KSSSE AZS Gorzów - Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

feri
Młodzik

Postautor: feri » 08 lutego 2009, 14:23

Kolarz w trakcie jednego wyscigu moze stracic nawet 4 kg, ale to glownie dlatego, ze wypocil ok 3 litry potu. Organizm to uzupelni w 1-2 dni. Nie liczac tego faktu, to mogl podczas wyscigu spalic maksymalnie 2000 kcal, a wiec jakies 0,4 kg tluszczu. Dlatego wystarczy fakt, ze Anosike zostala zwazona tydzien temu po przyjezdzie do klubu a ostatnie wazenie odbylo sie bezposrednio po ciezkim treningu.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 14:56

Mozarthio tylko jest miedzy nami jedna zasadnicza różnica.

Ja sie wypowiadam na temat związany z moim podwórkiem, (na który mam jakies tam pojecie) a ty i co niektorzy próbują udowodnić ze lepiej wiedza od samych zainteresowanych :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 08 lutego 2009, 15:35

Gorzowianki wygrały z Rybnikiem, dramat Kateriny Zohnovej

Paweł Tracz

KSSSE AZS PWSZ Gorzów pewnie wygrał we własnej hali z Uteksem ROW-em Rybnik 87:55. Kibiców zmartwiła informacja o kontuzji najlepszego strzelca zespołu.

Katerina Zohnova, bo o niej mowa, złamała na czwartkowym treningu lewą rękę. Teraz zawodniczkę czeka długa przerwa: wersja optymistyczna - cztery, pięć tygodni, pesymistyczna to nawet dwa miesiące.

Sam mecz był mało ciekawy. Gospodynie od początku wypracowały wysoką, kilkunastupunktową przewagę, którą w kolejnych kwartach jeszcze powiększały.

Gwiazdą wieczoru był Nkolika "Nicky" Anosike. Amerykanka zdobyła najwięcej punktów (21) i zaliczyła aż dziewięć zbiórek. Warto dodać, że w Gorzowie jest zaledwie od kilkunastu dni.

Dobrym występem nowa środkowa KSSSE AZS PWSZ zamknęła usta tym wszystkim, którzy skreślili ją tydzień temu po mało udanym towarzyskim meczu z CCC Polkowice.
www.gazetalubuska.pl
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

koszykarz

Postautor: koszykarz » 08 lutego 2009, 15:55

[quote="Endrju"]Hehe chcesz kolejny raz pokazac ze pozjadales wszystkie rozumy :D :D :D

Ja sie na fizjologi za bardzo nie znam, ale jezeli widze w jednym wywiadzie, drugim... na meczu sparingowym ze jeszcze nie powala na kolana...

I sama zawodniczka przyznaje sie trenerowi ze od 17 Grudnia (ostatniego meczu) nic nie robila...

... moze faktycznie ty wiesz lepiej :D :D :D

no już nie przesadzaj - nawet jak Anosike miesiąc nie trenowała - to chyba nie zapomniała co do piłka do kosza

aniuh
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: aniuh » 08 lutego 2009, 16:15

Kuba pisze:
Endrju pisze:gramy mecz bez Katki... (która ma minimum miesiac przerwy)

czyli wraca najwczesniej na play-off?

Katka bedzie miała gips na 4 tygodnie więc nie ma sie co bac ze nie zdarzy na play offy :D
:twisted:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 17:04

aniuh pisze:
Kuba pisze:

Katka bedzie miała gips na 4 tygodnie więc nie ma sie co bac ze nie zdarzy na play offy :D

nie do konca tak to moze wygladac.. :/

Przy pesymistycznej wersji moze nawet nie zdazyc na Wisłe... :?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 08 lutego 2009, 17:10

aniuh pisze:
Kuba pisze:

Myslisz po zdjeciu gipsu od razu zacznie treningi?? To moze trwac i trwac... :roll:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 lutego 2009, 17:53

Widze ze tu sami lekarze, a nic z tych dywagacji nie wynika. Jak sie wykuruje to wroci. Na pewno nie bedzie robione nic na sile. Poza tym temat dotyczy meczu z Rybnikiem

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 lutego 2009, 17:55

boże wypowiadają się na pewno ci którzy mieli okazję się połamać albo są chirurgami jak widzę ....
Proszę was gdyby była potrzeba można zawodniczkę naprawdę szybko poskładać to już nie te czasy

A przede wszystkim off topujecie proszę o zamknięcie tematu .. nie ja nie proszę błagam

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lutego 2009, 20:17

Watpie zeby za miesiac była gotowa poddac sie cieżkim treningom. To moze okazac bardziej skomplikowane niz marzenia i opowiadania gorzowian. Miesiac nosi gips z 2-3 tygodnie trwa okres rehabilitacji a ten niestety musi byc przepracowany w 100% czyli w kwietniu-maju powinna byc gotowa do gry

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 lutego 2009, 20:34

hermes46 pisze:Watpie zeby za miesiac była gotowa poddac sie cieżkim treningom. To moze okazac bardziej skomplikowane niz marzenia i opowiadania gorzowian. Miesiac nosi gips z 2-3 tygodnie trwa okres rehabilitacji a ten niestety musi byc przepracowany w 100% czyli w kwietniu-maju powinna byc gotowa do gry

Ja pier..... nastepny chirurg :D

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lutego 2009, 20:43

no moze jestem skad wiesz?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 08 lutego 2009, 20:48

jasneEndrju tak sobie wlewaj ze ty sie wypowiadasz tylko o swoim podworku do niedawna fani Wisly i Lotosu meili zgoła odmienne zdanie na twoj temat ale ok... ja sie wypowiedzialem w kwestii ze nie uwierze zeby koszykarka w tydzien zrzucila 5 kg ...sorki to sa fakty...nie mi to osadzac ale z wlasnych treningow wiem ze czasem przytyc i nabrac mase w ciagu tygodnia jest ciezko a schudnac wierz mize jeszcze ciezej ale ok nie jestem lekarzem fizjologiem itp wasze swiat i przepraszam ze odwazylem sie odezwac w innym temacie niz leszczynski... widze ze powoli robi sie kolejne podworko prywatne ... powodzenia i milego tam :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 08 lutego 2009, 20:52

hermes46 pisze:no moze jestem skad wiesz?

Czlowieku litosci...wroc do tematu jak chcesz cos powiedziec.

No wlasnie dzis byla retransmisja wczorajszego meczu i "komentator fachowiec" stwierdzil ze Taylor nie gra bo nie spelnia oczekiwan trenera. Powiedzial ze malo zbiera pilek jak na swoj wzrost i wogole (ale nie raczyl wspomniec ze ma najwyzszy eval w zespole) :) , a moze nie wiedzial. O tym ze miala male problemy zdrowotne tez pewnie biedakowi nikt nie powiedzial
:D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lutego 2009, 21:22

Mozarthio pisze:jasneEndrju tak sobie wlewaj ze ty sie wypowiadasz tylko o swoim podworku do niedawna fani Wisly i Lotosu meili zgoła odmienne zdanie na twoj temat ale ok... ja sie wypowiedzialem w kwestii ze nie uwierze zeby koszykarka w tydzien zrzucila 5 kg ...sorki to sa fakty...nie mi to osadzac ale z wlasnych treningow wiem ze czasem przytyc i nabrac mase w ciagu tygodnia jest ciezko a schudnac wierz mize jeszcze ciezej ale ok nie jestem lekarzem fizjologiem itp wasze swiat i przepraszam ze odwazylem sie odezwac w innym temacie niz leszczynski... widze ze powoli robi sie kolejne podworko prywatne ... powodzenia i milego tam :)

Człowieku kazdy ma inny organizm i inna przemiane materi.

Jeden zje malego paczka i juz tyje.. inny wpiernicza ogromne ilosci jedzenia a nawet kg nie przytyje !!!

Tak samo jeden chudnie szybciej drugi wolniej...

... i proszę Cie skoncz z tymi madrosciami bo juz naprawde nudzisz...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”