Elżbieta Trześniewska wraca do ŁKS?!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 lutego 2005, 07:57

Środa, 16 lutego 2005r.

Przed pięciu laty koszykarki ŁKS prowadzone wówczas przez trenera Mirosława Trześniewskiego zdobyły tytuł mistrza Polski. Pierwszą gwiazdą łódzkiego zespołu była wtedy obecna małżonka trenera, Elżbieta Trześniewska.

Obrazek

Mirosław Trześniewski, trener ŁKS: - Mojej żonie kończy się kontrakt z PZU Polfa po tej edycji rozgrywek koszykarkiej ekstraklasy kobiet. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby od nowego sezonu została ona zawodniczką ŁKS.

Ale czy ŁKS będzie stać finansowo na pozyskanie zawodniczki tej klasy?

- To już pytanie nie do mnie, a do działaczy ŁKS. Wiem tylko, że pozyskanie Eli jest całkiem realne.

Co z pańskim zdrowiem?

- Złapała mnie grypa, leżę w łóżku. Ale gorączka już mi spada i dziś chcę już poprowadzić trening koszykarek ŁKS.

Jak będą przebiegać przygotowania do rozgrywek play off?

- Do końca tego miesiąca zajęcia odbywać się będą na obiektach przy al. Unii, zaś od 1 marca mamy zaplanowany 10-dniowy obóz treningowy w ośrodku w Brennej. Pierwszym naszym przeciwnikiem w play off będzie 13 marca mistrz Polski, Lotos Gdynia.

* * * * *

Czy ŁKS chce zabiegać o pozyskanie Trześniewskiej?

Marcin Witowski, wiceprezes ŁKS: - Nosimy się poważnie z takim zamiarem. Nie ograniczamy się tylko do pozyskania Elżbiety Trześniewskiej, ale także innych wartościowych koszykarek z polskich klubów.

Czy ŁKS jest przygotowany finansowo na takie transfery?

- W tej chwili jeżdżę po Polsce i dogrywam, jeżeli tak można powiedzieć, sprawę pozyskania możnych sponsorów. Dzięki lobbingowi stworzonemu dla koszykówki żeńskiej przez władze Łodzi, mamy obecnie szerzej otwarte drzwi do różnych bogatych firm w kraju, które są zainteresowane sponsoringiem. Pod warunkiem, że najpóźniej na początku maja powołamy do życia Spółkę Akcyjną Koszykówki Żeńskiej ŁKS. Ma ona prowadzić również drużynę rezerw w I lidze.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 lutego 2005, 09:01

No... i cały misterny plan tajemniczy w pi....du :evil:
Choć właściwiwe nawet ja :roll: pisałem Zagłobie, że już niedługo będzie się musiał męczyć z tym rozdwojeniem - szczególnie dopingując derby... :wink: :lol:
Mam nadzieję, że nie zdradzą choć reszty planowanych wzmocnień...

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 16 lutego 2005, 09:45

simon pisze:No... i cały misterny plan tajemniczy w pi....du :evil:
Choć właściwiwe nawet ja :roll: pisałem Zagłobie, że już niedługo będzie się musiał męczyć z tym rozdwojeniem - szczególnie dopingując derby... :wink: :lol:

A mnie się wydaje, że planowane jest trochę więcej POWROTÓW z wygnania...... ale może się mylę

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 16 lutego 2005, 11:08

Panowie spokojnie! Jeszcze dużo czasu minie zanim bedzięmy mogli mówić o jakis konkretach teraz pismaki muszą sobie poużywać i szukają sensacji.

GOŚĆ

Postautor: GOŚĆ » 16 lutego 2005, 14:04

Ciekawe ciekawe z tym powrotem Eli zwłaszcza ciekawe są słowa Mirka!
Od dłuzszego czsu państwo trześniewscy żyją w separacji,więc choćby dlatego dziwne te słowa pana Mirka?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 lutego 2005, 16:45

gostekk pisze:

A mnie się wydaje, że planowane jest trochę więcej POWROTÓW z wygnania...... ale może się mylę

noooooo nie mylisz się, nie mylisz (mam nadzieję) - a kto jak kto - ale Ty powinieneś wiedzieć to najlepiej, prawda? :D :D :D :D :D :D - a z tego powrotu to my z kolei bylibyśmy naprawdę :D :D :D :D :D :D

Ps.a stare miejsce czeka...

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 16 lutego 2005, 17:39

Ej koledzy, koleżanki! Może przestaniecie nam rozbierać zespół w trakcie sezonu!!!
Łapy precz od naszych kochanych dziewczyn!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 16 lutego 2005, 17:51

gostekk pisze: A mnie się wydaje, że planowane jest trochę więcej POWROTÓW z wygnania...... ale może się mylę

A może by tak Ala Perlińska, Kasia Kenig i Magda Skorek i już miodzio w ŁKS :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 lutego 2005, 17:59

MARIO pisze:
gostekk pisze: A mnie się wydaje, że planowane jest trochę więcej POWROTÓW z wygnania...... ale może się mylę

A może by tak Ala Perlińska, Kasia Kenig i Magda Skorek i już miodzio w ŁKS :wink:
ja tam nie mam nic przeciwko - zdaje mi się, że tylko Perełka może być zadowolona z gry w nowym zespole - zatem z Kaśką i Skoriuszem (ech... Skorasek :D ) chętnie bym ŁKS sobie pooglądał

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 lutego 2005, 18:01

Viallos pisze:Ej koledzy, koleżanki! Może przestaniecie nam rozbierać zespół w trakcie sezonu!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: no wiesz adminie... o co ty nas podejrzewasz - rozbierać? - i to cały zespół na raz?, łapy? - te to już napewno (przynajmniej publicznie) trzymamy przy sobie....
Ps.A ktoś mówi, że w trakcie sezonu? :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 16 lutego 2005, 18:21

Viallos pisze:Ej koledzy, koleżanki! Może przestaniecie nam rozbierać zespół w trakcie sezonu!!!

hmm a kto nam zespol rozebral przed paroma laty ? :D:D:D

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 16 lutego 2005, 18:27

pietroc pisze:

hmm a kto nam zespol rozebral przed paroma laty ? :D:D:D

Mirek :lol: :lol: :lol:
Ale przecież on jest u Was :lol: :lol: więc o co masz pretensje :lol: :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 16 lutego 2005, 20:46

Prezesunio Witowski lubi takie rozpowiadać takie mocarstwowe historie kiedy zaczynają się problemy z wypłatami dla zespołu

gostekk
Żak

Postautor: gostekk » 17 lutego 2005, 08:41

simon pisze:
gostekk pisze:

noooooo nie mylisz się, nie mylisz (mam nadzieję) - a kto jak kto - ale Ty powinieneś wiedzieć to najlepiej, prawda? :D :D :D :D :D :D - a z tego powrotu to my z kolei bylibyśmy naprawdę :D :D :D :D :D :D

Ps.a stare miejsce czeka...

Obawiam się jednak, że TEN powrót nie wchodzi w grę, ale zawsze z chęcią przybędę/przybędziemy żeby podopingować. Sentyment pozostał. Dzieki za miejsce ale razem możemy posiedzieć na górze w "bucie" a na hali hm.hm......nie wiem czy znalazłbym wspólny język z ...mocno kontrowersyjnym..... gościem :D :D :D

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 17 lutego 2005, 09:55

gostekk pisze:Obawiam się jednak, że TEN powrót nie wchodzi w grę, ale zawsze z chęcią przybędę/przybędziemy żeby podopingować. Sentyment pozostał. Dzieki za miejsce ale razem możemy posiedzieć na górze w "bucie" a na hali hm.hm......nie wiem czy znalazłbym wspólny język z ...mocno kontrowersyjnym..... gościem :D :D :D
:cry: :cry: :cry: szkoda ze tak szybko podcinasz skrzydła naszym nadziejom :( A co do gościa mocno kontrowersyjnego, gdyby ten powrót nastąpił byłby pierwszym piewcą talentu tej osoby :D
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”