XXVI kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto wyjdzie zwyciesko w tym pojedynku?

AZS
29
44%
MKS Orzeł
37
56%

Liczba głosów: 66

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 marca 2009, 19:34

hellraiser pisze:
Endrju pisze:
moze i tak byc ;) :D ta sama droga moze spotkac Lotos ("W euro nic do przodu... w lidze krok do tyłu ... a miało byc tak pieknie" :lol: :lol:

Akurat w wypadku Lotosu brąz czy srebro sprawa drugorzędna. Tak porażka i tak

No tak... zajmując 1 miejsce po rundzie podstawowej nie wypada zdobyć nawet srebra, a tutaj droga kręta i daleka... oj bardzo kręta i daleka
:D :D :D :D :D

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 15 marca 2009, 20:03

Chcesz się bić Mistrzu, no dawaj cwaniaczku...
Takie słowa wystosował do mnie jeden z sędziów czyż nie fajne ?:D

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 15 marca 2009, 20:09

Marek. pisze:
To pewnie ten co swojego czasu podczas finałów chciał zniszczyć Omanica :lol:

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 marca 2009, 20:09

Marek. pisze:

A czy ty byles tym cwaniaczkiem, ktory biegl za sedziami na gore? :D

friel
Kadet

Postautor: friel » 15 marca 2009, 20:17

Z jednej strony jeśli podłożyliśmy się to pozostaje paskudny niesmak choć z przebiegu meczu powiedział bym że Orzeł był po prostu lepszy a to niepokoi w kwestii pół finału

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 15 marca 2009, 20:22

Bardzo nieładny wynik spotkania i tyle.
Moze i Gorzow był słabszy , ale dla mnie zdecydowany niesmak.

Z drugiej strony jak ma się takiego ciecia jak Downar za trenera, to czego się spodziewać? Fatalne czwarte miejsce dla Wisły - od razu powinno byc zwolnionko dla trenera.
Jedyny plus, że to moze Wisłę, jesli naturalnie pozostanie sponsor nauczy, że trzeba "kołczy" sprowadzać z Francji z tłumaczem a nie przydupasów co się kręcą pod ręką.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2009, 20:23 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 marca 2009, 20:22

Kibice z Gorzowa - powiedzcie co dzisiaj na boisku robiła jedna z waszych gwiazd (wiem, że wasz coach nie lubi tego określenia, ale kilka zawodniczek bardziej ciągnie ten zespół niż inne), czyli Pani Breitreiner. Akurat dzisiaj zagrała najgorszy mecz w sezonie, po prostu katastrofa. :shock: Absolutnie niczego nie sugeruję, kiedyś ten gorszy mecz musi przyjść, ale po prostu totalnie zawiodła. To, że Żurowska i Koryzna spadły za faule na pewno było jakmś problemem, ale w Wiśle dwie Polki też miały nóż na gardle, Gburczyk grała przez około 10 minut z czterema faulami.
A tak w ogóle - to, że w półfinale AZS nie będzie mieć przewagi własnego parkietu, jest frajerstwem równie wielkim jak czwarte miejsce wiślaczek. Przecież przez cały sezon ta ekipa była na pierwszym albo drugim miejscu, nie schodząc niżej! W momencie, gdy gorzowianki były jeszcze bez porażki, CCC miał już ich na koncie cztery. Masakra w Brzegu zaszkodziła też Wiśle (choć wiślaczki są najbardziej same sobie winne...). Zatem na miejscu kibiców z Gorzowa nie entuzjazmowałbym się tak, że nie będzie finału Wisła - Lotos, bo kolejna taka okazja może się prędko nie powtórzyć. Oczywiście, najlepiej wygrać trzy razy z CCC, ale wydaje mi się, że na dziś jest to raczej mało realne (choć na pewno możliwe).

PS. "Rozdzieliłem" już pary półfinałowe, ale spora w tym zasługa PLKK i tego debilnego przepisu o pierwszej rundzie play off. Wszystkie pary zaczynają się od 2-0, a to wypacza sens play off. Zdecydowanie ciekawsza byłaby rywalizacja do trzech wygranych, nawet jeśli wszystkie konfrontacje zakończyłyby się po 3-0.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 marca 2009, 20:27

dopiero sie dopatrzylem... nasz lider z ostatnich meczów - Anne Breitreiner 0 pkt. :shock:

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 15 marca 2009, 20:28

feri pisze:
Marek. pisze:

A czy ty byles tym cwaniaczkiem, ktory biegl za sedziami na gore? :D

nie to nie ja :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 marca 2009, 20:31

feri pisze:dopiero sie dopatrzylem... nasz lider z ostatnich meczów - Anne Breitreiner 0 pkt. :shock:

No to bardzo wnikliwie oglądałeś mecz swoich pupilek. :lol:

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 15 marca 2009, 20:38

Sorki ale , życze Wam a zwłaszcza pani B. po tym meczu żeby Was spotkało to co nas po meczu w Hiszpanii. Wtedy też spekulantów , strategów aż za dużo było. Gdzie My a gdzie Hiszpanki są wszyscy wiemy...

Co do półfinału to Polkowice pewnie będzie wygranym tego sezonu ( i sie ciesze bo przez cały czas trwania sezonu zasadniczego (teoretycznie każdy wiedział , że są silni) ale nikt nie stawiał ich w gronie faworytów a tu proszę :) )
Jak chodzi o Wis - Lot to jesteśmy w stanie wyeliminować Gdynie , ale tu trzeba sie sprężyć naprawdę mocno (tzn. wygrać meczyq w Gdyni ) , bo w przeciwnym razie Lotos (a konkretnie Catch ) wyeliminuje nas z hukiem ... słowem wszystko możliwe
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 marca 2009, 21:01

paulo2907 pisze:
feri pisze:dopiero sie dopatrzylem... nasz lider z ostatnich meczów - Anne Breitreiner 0 pkt. :shock:

nie prowadze notatek w trakcie meczu :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 15 marca 2009, 21:04

feri pisze:
paulo2907 pisze:

Cóż, to byłoby trudne.:) Ale można się chociaż zorientować kto zdobywa punkty, kto gra lepiej, a kto gorzej...

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 marca 2009, 21:08

paulo2907 pisze:
feri pisze:
paulo2907 pisze:

Cóż, to byłoby trudne.:) Ale można się chociaż zorientować kto zdobywa punkty, kto gra lepiej, a kto gorzej...

zorientowaem sie, ze gra gorzej (i mniej), ale ze 0 pkt to mnie zaskoczylo

marcinek1989
Żak

Postautor: marcinek1989 » 15 marca 2009, 21:49

feri pisze:Wlasnie wrocilem z meczu, gratulacje dla Polkowic, zasluzyly dzis na zwyciestwo, o podlozeniu sie AZS nie ma mowy, ale ewidentnie podeszly do tego meczu zbyt rozluznione, zamiast agresywnej obrony AZS-u (jak zawsze) - glupie faule, stad juz w 1 kwarcie wiedzialem, ze to przegramy (bylo chyba 2:11). CCC odwrotnie, z zebem i z pomyslem... Nie cieszcie sie jednak zbyt wczesnie. W polfinale juz nie bedzie tak latwo... juz bez podtekstow, bez psychicznego marginesu dopuszczajacego porazke, za to (oby) z Zohnova i Taylor.

Jak byś nie zauważył to akurat my (z jednym wyjątkiem) mamy respekt do każdego rywala w przeciwieństwie do was, i póki co nikt nie mówi o pewnym finale Lotos/Wisła- Orzeł więc nie wiem po co ten tekst. Bo właśnie z Katką i Taylor będzie wiele trudniej i myślę że szanse będą wyrównane.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”