Play Out:MUKS Poznań-ŁKS Łódź 70:56,
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Play Out:MUKS Poznań-ŁKS Łódź 70:56,
Sobota, 28.03.2009 godz.17.00
Ostatnio zmieniony 31 marca 2009, 13:18 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
simon pisze:Jeśli MUKS przegrałby z ŁKS to wynik z Brzegu nie ma żadnego znaczenia - podobnie i odwrotnie jeśli Włókniarz przegra w Brzegu to wynik w Poznaniu jest nieistotny - koniec ligi.
Jedyny splot wyników przedłużający grę to wygrana Pabianic i porażka ŁKS jednocześnie.
Jeśli MUKS przegrałby z ŁKS, to wynik Brzegu z Jelenią Górą będzie miał znaczenie. Bo sezon się skończy, a Jelenia Góra w przypadku swojej wygranej wyprzedzi MUKS i skończy dziewiąta
miałem na myśli "brak znaczenia" dla kwestii skończenia lub nie sezonu - sprawa dziewiątego miejsca swoją drogą także zresztą - i to w całości jest w/g mnie bez znaczenia...
Pisząc "wynik z Brzegu" pomyliłem się, bo jakoś mi się zdawało że teraz będzie mecz Odra-Włókniarz...
Jesli Włókniarz teraz pauzuje - to... nic to właściwie nie zmienia, bo sezon toczyć się będzie (do wyboru):
- do pierwszego (jakiegokolwiek) zwycięstwa 2 zespołów (tak - teraz i ŁKS i Odra Brzeg jeszcze "teoretycznie" mogą spaść - JG już nie bo ma na 100% lepszy bilans):
- do pierwszej jakiejkolwiek porażki Pabianic, nieważne w której kolejce
Słowem jeśli teraz (którykolwiek) MUKS lub JG wygrają - to gramy dalej .
W piątej kolejce aby grać dalej Włókniarz musi wygrać z MUKS-em a ponieważ ŁKS gra z Odrą Brzeg już na 100% jeden kandydat odpodnie - aby przedłużyć szanse Pabianic musi przegrać ta sama drużyna, która nie wygra w 4 kolejce
itd
Pisząc "wynik z Brzegu" pomyliłem się, bo jakoś mi się zdawało że teraz będzie mecz Odra-Włókniarz...
Jesli Włókniarz teraz pauzuje - to... nic to właściwie nie zmienia, bo sezon toczyć się będzie (do wyboru):
- do pierwszego (jakiegokolwiek) zwycięstwa 2 zespołów (tak - teraz i ŁKS i Odra Brzeg jeszcze "teoretycznie" mogą spaść - JG już nie bo ma na 100% lepszy bilans):
- do pierwszej jakiejkolwiek porażki Pabianic, nieważne w której kolejce
Słowem jeśli teraz (którykolwiek) MUKS lub JG wygrają - to gramy dalej .
W piątej kolejce aby grać dalej Włókniarz musi wygrać z MUKS-em a ponieważ ŁKS gra z Odrą Brzeg już na 100% jeden kandydat odpodnie - aby przedłużyć szanse Pabianic musi przegrać ta sama drużyna, która nie wygra w 4 kolejce
itd
Wygrana MUKS z LKS zapewni 9 miejsce Poznaniowi, Jelenia przegra w Cukierkach i to ona bedzie drugim najblizszym" sasiadem " Pabianic ,skonczy bowiem pierwsza runde z 36 punktami. Przegrana Pabianic z MUKS-em 1 kwietnia da Pabianicom 31 punktów i w żaden sposób nie da sie dogonic w czterech meczach zdobywając nawet komplet punktów. The end
( Wszytko inne to przedłużanie agonii" ale "każdy chce zyć .... Szkoda ,że Muks moze wystapić w roli kata.
Może jest inny scenariusz???
Może jest inny scenariusz???
simon pisze:miałem na myśli "brak znaczenia" dla kwestii skończenia lub nie sezonu - sprawa dziewiątego miejsca swoją drogą także zresztą - i to w całości jest w/g mnie bez znaczenia...
Dla Ciebie może i nie jest, ale jeżeli MUKS ma od miasta dostać na przykład ze 20 tys. więcej na przyszły sezon, bo będzie dziewiąty, a nie jedenasty, to dla niego znaczenie ma. I to istotne. A w Poznaniu chyba są jakieś takie zasady przydzielania miejskich pieniędzy na sport "zawodowy", przynajmniej o tym ostatnio w prasie czytałem, że dla piłkarzy Warty wydzielają kasę wg jakiejś tam tabelki. Podobnie jest chyba z koszem.
Na szczęście zespół raczej na bank nie odpuści meczu. Balem sie na serio - bo Jabol zawsze lubił ostro pokombinować ( zreszta Olimpia kiedys juz niestety za kadencji Jabola odpuściła mecz Łączności Olsztyn, aby tam zakwalifikoała sie do czołowej 8-emki zespołów grających w zreorganizowanej pierwszej lidze), ale sam Jabollo zapowiedziiła, że meczu nie odpuści więc mam nadzieję, że dotrzyma słowa.
Jeśli tak będzie to Sissoko z Kulibabą powinny zrobić z środkowych Ełksy jesien średniowiecza, a cały mecz poproszę +20, bo bilans koszy jest bardzo nieładny, a trzeba zwracać na to uwagę.
Jeśli tak będzie to Sissoko z Kulibabą powinny zrobić z środkowych Ełksy jesien średniowiecza, a cały mecz poproszę +20, bo bilans koszy jest bardzo nieładny, a trzeba zwracać na to uwagę.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”