Play Out:MUKS Poznań-ŁKS Łódź 70:56,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Play Out:MUKS Poznań-ŁKS Łódź 70:56,

Postautor: ann » 24 marca 2009, 18:09

Sobota, 28.03.2009 godz.17.00
Ostatnio zmieniony 31 marca 2009, 13:18 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

romek
Amator

Postautor: romek » 25 marca 2009, 21:08

Wygląda na to, że ŁKS wygrywając z MUKS kończy rozgrywki play-out, bo będzie miał 6 punktów przewagi nad Włókniarzem, a MUKS przegrywając z ŁKS i tak zachowuje 9 miejsce. Ciekawe, co się stanie.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 marca 2009, 22:56

romek pisze:Wygląda na to, że ŁKS wygrywając z MUKS kończy rozgrywki play-out, bo będzie miał 6 punktów przewagi nad Włókniarzem, a MUKS przegrywając z ŁKS i tak zachowuje 9 miejsce. Ciekawe, co się stanie.

o ile Brzeg nie przegra z Jelenią

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2009, 09:14

Jeśli MUKS przegrałby z ŁKS to wynik z Brzegu nie ma żadnego znaczenia - podobnie i odwrotnie jeśli Włókniarz przegra w Brzegu to wynik w Poznaniu jest nieistotny - koniec ligi.

Jedyny splot wyników przedłużający grę to wygrana Pabianic i porażka ŁKS jednocześnie.

romek
Amator

Postautor: romek » 26 marca 2009, 09:28

Włokniarz pauzuje w tej kolejce

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 26 marca 2009, 17:27

simon pisze:Jeśli MUKS przegrałby z ŁKS to wynik z Brzegu nie ma żadnego znaczenia - podobnie i odwrotnie jeśli Włókniarz przegra w Brzegu to wynik w Poznaniu jest nieistotny - koniec ligi.

Jedyny splot wyników przedłużający grę to wygrana Pabianic i porażka ŁKS jednocześnie.

Jeśli MUKS przegrałby z ŁKS, to wynik Brzegu z Jelenią Górą będzie miał znaczenie. Bo sezon się skończy, a Jelenia Góra w przypadku swojej wygranej wyprzedzi MUKS i skończy dziewiąta

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 marca 2009, 18:21

miałem na myśli "brak znaczenia" dla kwestii skończenia lub nie sezonu - sprawa dziewiątego miejsca swoją drogą także zresztą - i to w całości jest w/g mnie bez znaczenia...

Pisząc "wynik z Brzegu" pomyliłem się, bo jakoś mi się zdawało że teraz będzie mecz Odra-Włókniarz...

Jesli Włókniarz teraz pauzuje - to... nic to właściwie nie zmienia, bo sezon toczyć się będzie (do wyboru):

- do pierwszego (jakiegokolwiek) zwycięstwa 2 zespołów (tak - teraz i ŁKS i Odra Brzeg jeszcze "teoretycznie" mogą spaść - JG już nie bo ma na 100% lepszy bilans):
- do pierwszej jakiejkolwiek porażki Pabianic, nieważne w której kolejce

Słowem jeśli teraz (którykolwiek) MUKS lub JG wygrają - to gramy dalej .
W piątej kolejce aby grać dalej Włókniarz musi wygrać z MUKS-em a ponieważ ŁKS gra z Odrą Brzeg już na 100% jeden kandydat odpodnie - aby przedłużyć szanse Pabianic musi przegrać ta sama drużyna, która nie wygra w 4 kolejce

itd

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 26 marca 2009, 18:42

moim zdaniem to jest chory zapis o zakończeniu przed czasem rundy play-out, bo jak niektórzy tutaj słusznie zauważyli, jest jeszcze możliwość nie otrzymania punktu za mecz, w przypadku walkoweru.

Trener
Nowy na forum

Postautor: Trener » 26 marca 2009, 21:58

Wygrana MUKS z LKS zapewni 9 miejsce Poznaniowi, Jelenia przegra w Cukierkach i to ona bedzie drugim najblizszym" sasiadem " Pabianic ,skonczy bowiem pierwsza runde z 36 punktami. Przegrana Pabianic z MUKS-em 1 kwietnia da Pabianicom 31 punktów i w żaden sposób nie da sie dogonic w czterech meczach zdobywając nawet komplet punktów. The end :(( Wszytko inne to przedłużanie agonii" ale "każdy chce zyć .... Szkoda ,że Muks moze wystapić w roli kata.
Może jest inny scenariusz???

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 26 marca 2009, 23:54

simon pisze:miałem na myśli "brak znaczenia" dla kwestii skończenia lub nie sezonu - sprawa dziewiątego miejsca swoją drogą także zresztą - i to w całości jest w/g mnie bez znaczenia...

Dla Ciebie może i nie jest, ale jeżeli MUKS ma od miasta dostać na przykład ze 20 tys. więcej na przyszły sezon, bo będzie dziewiąty, a nie jedenasty, to dla niego znaczenie ma. I to istotne. A w Poznaniu chyba są jakieś takie zasady przydzielania miejskich pieniędzy na sport "zawodowy", przynajmniej o tym ostatnio w prasie czytałem, że dla piłkarzy Warty wydzielają kasę wg jakiejś tam tabelki. Podobnie jest chyba z koszem.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 26 marca 2009, 23:57

Nie chyba a napewno! Też poznańskie ekipy będą walczyły o jak najwyższe miejsca bo za tym idzie jakaś dodatkowa kasa! Więc nie dla wszystkich miejsca są obojętne.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 27 marca 2009, 11:31

A ja mogę jedynie dodać, że "standardowa ekipa" z Łodzi tym razem się nie pojawi. Ale, że ŁKS raczej nie spadnie, to pojawimy się w przyszłym sezonie. 8)
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 27 marca 2009, 14:14

no to czekamy do nastepnego sezonu ;) i zycze niezawieszajacej sie relacji na plkk ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 marca 2009, 18:19

Na szczęście zespół raczej na bank nie odpuści meczu. Balem sie na serio - bo Jabol zawsze lubił ostro pokombinować ( zreszta Olimpia kiedys juz niestety za kadencji Jabola odpuściła mecz Łączności Olsztyn, aby tam zakwalifikoała sie do czołowej 8-emki zespołów grających w zreorganizowanej pierwszej lidze), ale sam Jabollo zapowiedziiła, że meczu nie odpuści więc mam nadzieję, że dotrzyma słowa.

Jeśli tak będzie to Sissoko z Kulibabą powinny zrobić z środkowych Ełksy jesien średniowiecza, a cały mecz poproszę +20, bo bilans koszy jest bardzo nieładny, a trzeba zwracać na to uwagę.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 27 marca 2009, 18:20

Saletra pisze:... a cały mecz poproszę +20, bo bilans koszy jest bardzo nieładny, a trzeba zwracać na to uwagę.

trzeba? w jakim kontekscie?
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”