Lotos - Ostrovia 93:46

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 20:49

Hersi pisze:Statystki mówią wszystko, zobaczcie sobie stosunek koszy zdobytych do straconych w całym sezonie obu drużyn :D

Mnie wystarczą punkty za zwycięstwa i dwa bezpośrednie mecze, w których najprościej porównać klasę zespołów. Widać wyrażnie kto jest NAJGORSZY w naszej ekstraklasie. Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 lutego 2005, 20:49

No właśnie Hersi, statystyki mówią same za siebie.
Ostrovia ma wiecej zwycięstw niż Wy, a w dodatku dwa razy Was pokonała.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 20:51

Zyzia pisze:liczyłem ,że ostrowia postawi się lotosowi,ale tej drużyny nie stać na rozegranie dobrych zawodów,poprostu jest to najsłabsza ekipa w naszej lidze.Z tego też powodu powinna opuścić szeregi ekstraklasy.
dziwie się jak meblotap mógł dwukrotnie przegrać z takim słabeuszem,chyba grały z zamkniętymi oczami :lol:

Póki co najsłabsi nie jesteśmy, a to, że przegrywacie wszystko w meczach na styku to na szczęście nie mój, ale Wasz problem. No i mecz w Chełmie przeciwko nam doskonale pokazał co i jak. Nie wygrywacie z najlepszymi, przegrywacie z:
najsłabsza ekipa w naszej lidze

więc Twoja teoria co do rozkładu sił jest określeniem, by nie przesadzić, z gatunku: "lokalnego szowinizmu". No ale skoro Waszych kibiców po porażce w Ostrowie stać było jedynie na okrzyki "drukarze" to ja nie mam pytań :lol: :lol: :lol: Tak Was bolało, że przegraliście z nami? Ojejku... chyba się wzruszę :wink: :lol: 8)

ps. Hersi, dla Ciebie cytacik:
Kolejność w tabeli ustala się następująco według przepisów gry w koszykówkę:
- drużyna uzyskująca większą liczbę punktów zajmuje wyższą pozycję w tabeli
- przy równej liczbie punktów dwóch lub więcej zespołów o kolejności decyduje większa liczba zwycięstw pomiędzy drużynami zainteresowanymi
- w przypadku równej liczby zwycięstw pomiędzy drużynami zainteresowanymi o kolejności decyduje lepszy stosunek koszy uzyskanych do koszy straconych w meczach pomiędzy drużynami zainteresowanymi

dopiero po spełnieniu tych trzech punktów możecie nas minąć w tabeli :D Uświadom to Twojemu znajomemu bo inni chyba mu nie przetłumaczą :D
pozdrawiam
Obrazek

you're as good as your last performance

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 lutego 2005, 20:52

Spoko, spoko prawdziwe rozgrywki dopiero się zaczną :lol:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 19 lutego 2005, 21:01

Szymon pisze:No właśnie Hersi, statystyki mówią same za siebie.
Ostrovia ma wiecej zwycięstw niż Wy, a w dodatku dwa razy Was pokonała.

co z tego skoro ostrovia postrzegana jest w lidze jako przysłowiowy chłopiec do bicia,meblotapowi nikt takiej łatki nie przypnie,ponieważ mecze w jego wykonaniu nawet z drużynami z pierwszej czwórki zawsze są zacięte i a wynik jest trudny do wytypowania.
Dla nas kibiców jest to szalenie ważne ,ponieważ dziewczyny nie odpuszczają i każdy zespół z nami grający nie jest do końca pewny swego.
Co do punktów ,mamy cztery mecze i można je z nawiązką odrobić :lol:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 19 lutego 2005, 21:04

Dajcie spokoj. Faktycznie moze i zagralismy dobrze z czolowka i wygrana z Polkowicami, ale przegralismy 2 mecze z Ostrovia. Moim zdanie te 2 mecze i w Ostrowie i w Chelmie pokazaly kto ma lepszy team. Szkoda ze u nas odleciala Williams, a w Ostrowie kontuzja Kaczmarek. Jak na runde zasadnicza, lepsza Ostrovia. Co bedzie w barazach, poczekajmy na osady.... po cholere te sprzeczki.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:06

Problem w tym, że po ew. spadku możecie być chłopcem do bicia nawet w I lidze...

Najważniejsze, że my mobilizujemy się na mecze z tymi, z którymi mamy szansę wygrać, co doskonale pokazały mecze z Meblotapem. Liczę więc, że w rundzie finałowej (cóż za górnolotne określenie :lol:) nie będzie inaczej 8)
Obrazek

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 19 lutego 2005, 21:08

dopiero po spełnieniu tych trzech punktów możecie nas minąć w tabeli :D Uświadom to Twojemu znajomemu bo inni chyba mu nie przetłumaczą :D
pozdrawiam

mnie nie trzeba nic tłumaczyć ,wiem o tym doskonale :P

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:08

Matii pisze:Dajcie spokoj. Faktycznie moze i zagralismy dobrze z czolowka i wygrana z Polkowicami, ale przegralismy 2 mecze z Ostrovia. Moim zdanie te 2 mecze i w Ostrowie i w Chelmie pokazaly kto ma lepszy team. Szkoda ze u nas odleciala Williams, a w Ostrowie kontuzja Kaczmarek. Jak na runde zasadnicza, lepsza Ostrovia. Co bedzie w barazach, poczekajmy na osady.... po cholere te sprzeczki.

Jakie sprzeczki? :wink: Na razie jesteśmy spokojni :P 8) :D
i żeby nie było, pozdrawiam tych, którzy wiedzą na czym stoją (a więc zacznę od siebie :lol:) :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 lutego 2005, 21:10

Zyzia pisze:...mecze w jego wykonaniu nawet z drużynami z pierwszej czwórki zawsze są zacięte i a wynik jest trudny do wytypowania.
Dla nas kibiców jest to szalenie ważne .
:

I co z tego skoro i tak przegrywacie mecze z wyżej notowanymi drużynami, a na dodatek schodzicie z parkietu pokonani w meczach ze "słabeuszami" :lol: :lol: :lol:
Marna to pociecha że nie macie "łatki- chłopca do bicia", skoro możecie polecieć z ligi! No ale skoro dla Was ważne jest aby toczyć wyrównane i przgrane pojedynki.... Wasza sprawa.

Obrazek

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 19 lutego 2005, 21:13

Matii pisze:Dajcie spokoj. Faktycznie moze i zagralismy dobrze z czolowka i wygrana z Polkowicami, ale przegralismy 2 mecze z Ostrovia. Moim zdanie te 2 mecze i w Ostrowie i w Chelmie pokazaly kto ma lepszy team. Szkoda ze u nas odleciala Williams, a w Ostrowie kontuzja Kaczmarek. Jak na runde zasadnicza, lepsza Ostrovia. Co bedzie w barazach, poczekajmy na osady.... po cholere te sprzeczki.

Matii ,ja tylko wyraziłem swoje przemyślenia po przegranym meczu ostrovii,czy to coś złego.Poprostu takie jest moje zdanie na temat słabej ostrovii. :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2005, 21:15

W końcu inteligentna wypowiedz kibica Meblotapu! Jest dokładnie tak, jak mówisz - po tej części sezonu lepsza jest Ostrovia (co pokazują i bezpośrednie mecze, i tabela), po decydującej fazie może być inaczej i bardzo możliwe, że tak się stanie. Niestety sytuacja Ostrovii od samego początku trudna, po kontuzji Karo Kaczmarek stała się wręcz dramatyczna. I tak wąski skład teraz jeszcze bardziej uszczuplał. Oceniam szansę obu zespołów na 60%-40% na korzyść Meblotapu. Jednak wiadomo za kim trzymać będę kciuki ;)

Co do wypowiedzi zaś innych kibiców Meblotapu - KOMPROMITACJA! Z ostatniej pozycji w tabeli, przy takim budżecie i takich zakupach z całego świata tylko pogratulować podejścia - tego, że tak bardzo chcecie przekonać wszystkich, że to jednak Wy jesteście lepsi od... Ostrovii .... hehehe... to nie jest łyżwiarstwo figurowe ;) Obojętnie jakich argumentów nie użyjecie, nie potrafiliście jak dotąd ich pokonać... nawet mimo tego, że na mecz u Was Ostrovia przyjechała już bez "Siwej" i Anioły (to akurat chyba wzmocnienie.. hihi).
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2005, 21:17 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:17

Zyzia pisze:
pozdrawiam

mnie nie trzeba nic tłumaczyć ,wiem o tym doskonale :P

No i o to właśnie chodzi :wink: Więc póki co zweryfikuj nieco swoje poglądy :P Jeśli utrzymacie się w lidze to szczerze Wam pogratuluję, bo okażecie się drużyną lepszą. Jeśli nie... no cóż, piękne lecz przegrane mecze bytu w Ekstraklasie nie dawają... :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 lutego 2005, 21:17

Zyzia pisze:

Matii ,ja tylko wyraziłem swoje przemyślenia po przegranym meczu ostrovii,czy to coś złego.Poprostu takie jest moje zdanie na temat słabej ostrovii. :wink:

A czy to coś złego że my wyrażamy opinie na temat słabiutkiego Meblotapu??? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 19 lutego 2005, 21:22

Seba, co do (byłego) #10 w naszej ekipie (I wish I had an Angel :lol:) masz rację w całej rozciągłości :wink: 8) :D
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”